Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Mads Dallerup Rasmussen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse :-)
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 
 
NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.
 
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mads, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
02-10-2018 visit (29)
 
 
Vis alle bedrageri
01.09.2013  
Yderst dum hændelse
Hej kristina.
jeg har desværre dummet mig godt og grundigt :(
jeg meldte for ca 5 mdr siden min iphone stjålet hos politiet og mit mobilselskab uden dette var rigtigt. Jeg fik en ny i forsikring fra mobilselskabet. Endnu mere dumt solgte jeg den "stjålne" iphone for nogle uger siden. Politiet ringede en dag ikke lang tid efter og spurgte om jeg vidste noget om min daværende iphone var blevet solgt? da jeg sad på arbejdet blandt kollegaer sagde jeg nej.
jeg havde det så dårligt med det hele og bestemte mig hvis betjenten ringede tilbage ville jeg sige sandheden. Et par dage senere ringede de igen og jeg sagde det som var sket.

mit spørgsmål er hvad sker der nu? jeg er så bange og forvirret over hvad dette kan resultere i, da jeg aldrig har lavet noget ulovligt før.
jeg har aldrig haft en plet på min straffeattest før og sagde som sagt selv sandheden - kan dette hjælpe mig i sagen?

på forhånd tak for hjælpen.
mvh sl
 
23.09.2013
Sv: yderst dum hændelse
Hej "SL".
Tak for dit spørgsmål.
Jeg vil da gerne hjælpe dig. (-:
Selv om du sagde sandheden 2. gang du talte med politiet, har du dog stadig indgivet en falsk anmeldelse samt begået bedrageri, da mobiltelefonen ikke var stjålet.
Jeg vil ikke gætte på hvilken straf du får, da jeg ikke kender til alle detaljer i sagen.
Om det kommer til at stå på din straffeattest afhænger af om du er over eller under 18 år og om det er første gang du bryder loven.
Såfremt du er over 18 år, kommer det på din straffeattest og er du under 18 år kan du med fordel læse mine tidligere besvarelser om betinget notering.
Vh. Kristina
 
04.09.2012  
Dokument
Jeg har været så dum at bruge et andet cpr-nr til en buskontrollør, hvilket så blev taget, hvad kan der ske ved det, jeg er utrolig ked af det og kan slet ikke holde op med at ryste over, hvad konsekvenserne kan være, er 18 of er så forfærdelig ked af det. Snakkede med buskontrolløren, han sagde at der ikke ville ske noget, men så ringede jeg til det trafik selskab og damen sagde at buskontrolløren aldrig havde sagt lign., det er bare så træls, vidste ikke sådan noget kunne ske.

mvh...
 
24.09.2012
Sv: dokument
Hej med dig.
Hvis sagen er blevet politianmeldt risikerer du at få en dom for bedrageri (og dermed en plettet straffeattest) samt at betale alle sagsomkostningerne da du jo selv har bragt både dig og andre i en rigtig kedelig situation. Ikke mindst den, hvis navn du har misbrugt, som jo, helt uskyldigt, også skal trækkes igennem en rigtig kedelig sag.
Vh. Kristina
 
Tags: bedrageri
19.01.2012  
Bedrageri
Hej kristina, jeg skal til at modtage en dom for bedrageri. Jeg kan forstå at dommen kommer til at stå på den offentlige straffeattest i 10 år - jeg er 20 år gammel. Vil det hæmme mine muligheder for f.Eks. At blive ansat i udenrigsministeriet når jeg bliver 30 år eller for den sags skyld at blive politiker?

vh
 
24.01.2012
Sv: bedrageri
Hej med dig.
Både som politiker og ved ansættelse i udenrigsministeriet kræves der en ren straffeattest. Men som du selv skriver er din offentlige straffeattest igen "ren" om 10 år.
Held og lykke.
Vh. Kristina
 
Tags: bedrageri


Senest opdateret 21.12.2018 10:36 af MADRA