Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Mads Dallerup Rasmussen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse :-)
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 
 
NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.
 
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mads, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
02-10-2018 visit (29)
 
 
Vis alle chikane
16.08.2012  
Bortvisning fra arbejde
Hej,
der har i længere tid været strid mellem min chef og jeg. Det startede med at han uden at have ret til det kalder mig på arbejde når han vil. (jeg arbejder på en tankstation). Jeg sagde dog nej, og at jeg ikke vil finde mig i det, hvorefter jeg fik beskeden at han tager det til eftertragtning og vi må se hvad konsekvenserne er for det. Det endte med en samtale, hvor jeg fik muligheden
a: selv sige op
b: blive fyret
jeg blev nærmest tvunget til at sige det ene eller andet, men holdte fast i at jeg har brug for tid til at tænke over det. Jeg gik til fagforeningen og det endte med at jeg blev opsagt pga. "samarbejdsvanskeligheder" men fik dog 3 måneder på arbejdspladen efter loven som fagforeningen hjalp mig med, eftersom han prøvede at snyde mig..

siden da, har forholdet været meget anspændt mellem os.

efter den sidste dag på job inden min ferie bliver jeg ringet op dagen efter da han vil have endnu en samtale med mig. Han forslår en dato ca. 10 dage senere eftersom han ligeledes skal på ferie, hvilket jeg siger ja til. Lige op til min ferie finder jeg et andet job, men informerer ikke min chef om det.
min kontrakt hos ham, udløb ca. 15 dage efter min tilbagevendelse fra ferie, og jeg havde stadig et par enkelte vagter tilbage, så jeg anså det ikke som relevant at fortælle ham det.

efter min tilbagevendelse fra ferie får jeg at vide på min nye arbejdsplads, af en fremtidig kollega and min gamle chef har været der og spurgt om jeg arbejder der, og spurtge ligeledes til hvem min nye chef var, må han det?

på mødet finder jeg ud af at han vil bortvise mig, eftersom han mener at jeg har stjålet et beløb på mellem (10-30 kr. Fra en kop (til nødstilfælde, ift. Til kunder). I koppen er der kun småmønter i (højst 100-150 kr. Ca.)
han anmelder mig ligeledes til politiet for dette beløb kr.
jeg ville se beviser for det, og han viste mig en videooptagelse fra et overvågningskamera hvor man kan se mig bagfra bukke mig og åbne skuffen, hvor koppen er.. intet andet... I denne skuffe er der også meget andet, så som kuglepenne og lign.. ligeledes viste han mig en udskrift hvor der stod at der blev spillet på oddset for 30 kr. I arbejdstiden, hvilket jeg indrømmede at jeg gjorde. Dog nægtede jeg at mig skyldig i at tage penge fra koppen.

under samtalen, kaldte han en anden medarbejder ind. Han sagde denne medarbejder har funktionen som bisidder, der skal se at alt går til som det skal, kan han det? må han det?

jeg ville ikke underskrive bortvisningen, eftersom jeg sagde at formuleringen var forkert. Der stod at jeg kendte mig skyldig i både at oddse i arbejdstid og stjæle penge

han ville også have at jeg underskrev en politianmeldelse, hvilket jeg også nægtede

disse papirer blev underskrevet af bisidder, er det i orden?

efter alt dette er jeg ret nervøs ret skræmt. Skal jeg kontakte min fagforening? hvad kan jeg forvente af politianmeldelsen? er hans fremgangsmåde acceptabel? hvad burde jeg gøre i sådan en situation?

mvh
det store skræmte spørgsmålstegn!?!?
 
29.08.2012
Sv: bortvisning fra arbejde
Hej med dig.
Tak for din mail.
Sikke en kedelig sag du er part i. Og sikke en kedelig chef.
Det er desværre ikke en sag jeg kan gå ind i.
Men jeg vil kraftigt opfordre dig til at kontakte din fagforening og det kan kun gå for langsomt!!!
Held og lykke.
Vh. Kristina
 
Tags: chikane
30.10.2009  
Telefon
Hej kristina
her de sidste par dage er der en mand der siger han hedder kasper og er 20 år der har ringet til mig og sagt at han ville gøre en masse frække ting ved mig. Han har sagt ting som : åh, giv mig noget at onanere til, og : rør ved dig selv, det tænder mig.
han ringer for det meste klokken 3 om natten, og jeg bliver rigtig bange for om han er "der ude"..
jeg har snakket med mine forældre om det, men de ved ikke hvad vi skal gøre.. så spørgsmålet er: hvad skal jeg gøre?
kram anne
ps: jeg er 14 år.
 
15.02.2011
Sv: telefon
Hej Anne.
Det lyder rigtig ubehageligt, jeg kan godt forstå du ikke synes det er rart. Du har gjort det helt rigtige ved at betro dig til dine forældre. Jeg synes du skal lade være med at tage telefonen, når du enten kan se at det er hans nummer eller et nummer du ikke kender i en periode. Så plejer den slags chikane at stoppe rigtig hurtigt, det er ikke sjovt at blive ved med at ringe, hvis der ikke er respons i den anden ende. Hvis det ikke stopper synes jeg at du skal få en voksen (evt. dine forældre) til at kontakte enten ham eller hans forældre eller gå til politiet, så kan de tage ned snak med ham. Måske er han slet ikke opmærksom på, at det kan være ubehageligt for dig, at han ringer. Men som sagt: igorer opkaldene!!!
 


Senest opdateret 21.12.2018 10:36 af MADRA