Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Mads Dallerup Rasmussen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse :-)
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 
 
NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.
 
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mads, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
02-10-2018 visit (29)
 
 
Vis alle erhvervspraktik
13.05.2013  
Svar på tyveri i vero moda, pi
Hej igen kristina.

jeg kan se, at du har besvaret mit andet spørgsmål omkring tyveri i vero moda, pieces og føtex. Du svarede noget lignende, at det talte som 3 x tyveri, og at jeg derfor ikke ville slippe med en betinget notering. Jeg vil bare gerne sige tak for dit svar, og iøvrigt fortælle dig, at jeg har snakket med en jurist fra politiet som siger, at jeg slipper med en betinget notering eftersom de tre sigtelser bliver lagt sammen til en. Bare så du ved :) jeg er selvfølgelig evig taknemmelig for at slippe med en betinget notering, og kan kun råde andre unge til aldrig at stjæle! men desværre, tænker de fleste for sent på konsekvenserne. ærligt, men heldigt der findes betinget notering. Jeg skriver til dig igen, fordi jeg har to yderligere spørgsmål. Jeg skal begynde i 9. Klasse og skal derfor på erhverhspraktik, men i og med at jeg har en betinget notering, er jeg bange for, at det indskrænker mine muligheder for praktikpladser. Vil arresten eller politigården kunne se min straffeattest eller få oplysninger om mig fra kriminalregistret i den forbindelse, da jeg gerne vil i praktik som fængselsbetjent. Og mit spørgsmål nummer to er om du ved hvor længe den betingede notering står i kriminalregistret?

venlig hilsen "s"
 
15.05.2013
Sv: svar på tyveri i vero moda
Hej med dig.
Tak for dine nye spørgsmål og din tilbagemelding. (-:
Vedr. din sag er der rent politimæssigt tale om 3 sager, med 3 seperate journalnumre. Men det er ikke usædvanligt at man ligger sagerne sammen til en når de er begået i rap. Du har fået en samlet afgørelse på de 3 seperate politisager, og derfor udløser det i dit tilfælde "kun" en betinget notering.
Med hensyn til praktik i arresthus/fængsel, er det desværre ikke muligt. Kriminalforsorgen tager ikke praktikanter, både af sikkerhedsmæssigt årsager og af hensyn til de indsattes anonymitet.
Vedr. praktik i politiet, vil du, hvis du søger praktik der, blive trukket i kriminalregisteret og din betinget notering kan desværre godt vise sig at være en hindring for en praktik i politiet.
Kriminalregisteret er et arbejdsredskab for blandt andet politiet, og derfor vil den betingede notering fremgå i kriminalregistret i 10 år. Men husk at en betinget notering ikke fremgår af straffeattesten.
Vh. Kristina
 


Senest opdateret 21.12.2018 10:36 af MADRA