Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Mads Dallerup Rasmussen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse :-)
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 
 
NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.
 
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mads, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
02-10-2018 visit (29)
 
 
Vis alle euforisende stoffer
17.12.2012  
Kriminalregister
Hej. Jeg blev forleden taget med 0,5 g. Euforisende stoffer, men min situation var en smule anderledes end normalt. Jeg har fået den i hånden af en mand som har været op og toppes og er faktisk rimelig kendt af politiet, men jeg fik ca 0,5 g i hånden og manden forsvandt midt ude i det blå mens jeg havde hans pose i hånden. Jeg vidste ikke hvordan jeg skulle forholde mig til situationen for der var også politi rundt omkring og jeg blev forvirret og valgte at gå min vej, for det var det eneste rigtigt på dette tidspunkt og hvordan skulle jeg kunne forklar mig ud af situationen hvis de fandt mig med den tænkt jeg?!. Men jeg blev stoppet af en narkobetjent og fik en bøde. Men jeg har selvfølgelige ikke forklaret dem hvor jeg fik den fra og hvorledes. Jeg var en smule bange for at afslør den mand som jeg fik den af og følte en skyld følelse og måtte forklar politiet at jeg aldrig har prøvet det noget før og de måtte gerne tage en urinprøve ellers kunne jeg selv tage op til lægen dagen efter og få taget en. Da jeg så var taget hjem og fik sovet ud med dårlige samvittighed tog jeg op på politistationen og bedet dem om at hør på min situation og forklaret dem ærligt hvor jeg fik 0,5 g. Fra og hvordan min situation havde været. Jeg er ikke så meget bange for at betale bøden osv, men jeg vil bare ikke have at der skal stå noget om mig på kriminalregisteret. Jeg kan ikke acceptere at jeg en dag kør med familien eller mine forældre og jeg sa få tjekket min kørekort også skal gennemrodes i hele bilen. Det ville jeg slet ikke kunne forholde mig til da jeg har ikke har taget noget af euforisende stoffer og har ingenting med den slags at gør. Damen som jeg talte med på politistationen kendte til manden som gav mig det i hånden og hun mente at jeg skulle tage sagen videre i retten når jeg får et brev om at betale bøden. Jeg har evt. Fundet manden som gav mig posen og forklaret ham situationen og han siger at det er i orden at jeg har gjort det sådan og han kan godt indrømme at han har givet mig den. Jeg vil understrege at jeg har altid haft en ren straffeattest og holder mig langt væk fra det kriminale miljø. Jeg har været vidne for politiet og jeg altid hjulpet dørmand på diskotekerne omkring tyveri osv. Så på dette område er det ingenting at komme efter. Jeg vil virkelige gerne have styr på det her for jeg kan ikke se hvorfor det skal gå ud over mig alt der her når der er en anden mand som indrømmer at det var ham som skaffede det og har taget det. Håber virkelig at der er noget hjælp at hente, da det ødelægger mine planer om fremtiden også.
 
07.01.2013
Sv: kriminalregister
Hej med dig.
Tak for din lange besked.
Jeg kan fortælle dig at overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, afgjort med bøde, IKKE kommer på din straffeattest. (-:
Såfremt du ønsker svar/rådgivning omkring andre ting i denne sag, er du velkommen til at ringe mig op på telefon 72365102.
Vh. Kristina
 
08.03.2012  
Stoffer
Hej kristina!

jeg er 15 år gammel og fylder 16 d. 11 januar næste år, er næsten lige blevet 15 år. Ville bare lige høre om jeg får en plet på straffeattesten hvis jeg blev taget med en klump hash og en joint på mig?

mvh marcus.
 
20.03.2012
Sv: stoffer
Hej Marcus.
Det kommer an på hvilken straf du får og hvilke andre omstændigheder der spiller ind.
Jeg vil ikke gætte på en straf, men overtrædelse af lov om euforiserende stoffer afgjort med bøde kommer IKKE på straffeattesten.
Vh. Kristina
 
04.02.2012  
Min veninde der lavet en fake-
Hej kristina. Jeg vil bare fortælle dig at min veninde har været i en masse rod. Det jeg vil starte med at sige, at min veninde "har" lavet en fake-profil ind på facebook og hun ansøgte en dreng på 17 årige fyr. Efter nogen par måneder, kommet de sammen og blev kærester i 2 år nu, men hun havde også meget dårlig sammevittighed der hun lavet fake profilen, hun gad ikke knuse drengen ved at fortælle sandheden, men det gjorde hun alligevel. Min veninde elsker ham virkelig og har stadig følelser for ham, men der han fik afvide den rigtige hende sagde han at det hele var slut mellem ham og min veninde. Og nu bliver hun ved med at skrive til ham og prøve at få ham tilbage, men han vil ikke være sammen med hende mere. Jeg vil også sige at han truer hende med at melde hende til politiet fordi at hun har lavet en fake profil og hun er virkelig bange for han gøre det, så jeg ville lige spørg om man kan komme fængsel for at lave en fake profil, eller vil politiet sige " vi bruger ikke tid på sådan noget " jeg vil også bare sige at han var også dum fordi han troede på hende så det også hans skyld i det her sitiution. Så jeg vil håbe du vil forstå det her og svar mig godt for jeg vil virkelig passe på min veninde og jeg støtter hende og trøster hende. Hun er også virkelig ked af det hun har gjort mod ham og ham fyren beskylder hende for at hun "lyver" ved at sige at hun "elsker" ham, men han vil ikke tro på det, for han lytter til sine venner, men ikke hans hjerte. Så håber du vil svar på det her jeg har skrevet og mit spørgsmål er ... Kan hun komme i fængsel for at lave en fake profil?
 
14.03.2012
Sv: min veninde der lavet en f
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål på din venindes vegne.
Det er ikke ok at lave en fake-profil. Hvad enten det er det ene eller andet, hun lyver om i profilen.
Din veninde kommer ikke i fængsel for at lave en fake-profil, men hvis man ingår nye bekendteskaber på falske forudsætninger er det nok dømt til at mislykkedes.
Mit bedste råd vil være at din veninde lader sin ex-kæreste være, han signalerer jo tydeligt at han ikke ønsker nogen kontakt med hende.
Jeg er bestemt ikke af den mening at det er fyren der er dum fordi han har troet på det hun har skrevet, og i den henseende er han jo ikke skyld i denne situation.
Hvis du vil støtte din veninde skal du opfordre hende til at være ærlig fra starten af, det kommer man længst med.
Hvor vidt om han lytter til hans venner eller hans hjerte er der vist kun en der kan svare på her, og det er ex-kæresten.
Vh. Kristina
 
22.11.2011  
Straffeatedt hash
Hey er en ung mand på 20 år.
jeg er blevet stoppet af politiet og de fant 3 gram hash og 1 joint. Mit spørsmål er så om jeg får en plet på min straffeatest har fået en bøde på 2000 men der står ikke noget om min straffeatest. Det ska lige siges det er den 1 gang jeg er blevet stoppet for sådan noget. Politi manden sage at det ikke kom til at stå nogen steder. Men han sagde også at bøden ikke kune halvers pga særlov men det kunne den godt. Så hved ikke hvad jeg skal tro på. Mvh christian
 
28.11.2011
Sv: straffeatedt hash
Hej med dig.
Overtrædelse af lov om euforisende (narkoloven) afgjort med bøde står ikke på din private straffeattest.
Vh. Kristina
 
06.10.2011  
Hei
Hei jeg kan ikke stoppe med at ryge hash og tag stoffer
 
06.10.2011
Sv: hei
Hej med dig.
Jeg sender din besked videre til brevkassen om misbrug, også her på Lystavlen.
Men jeg synes du skal bruge ventetiden til du får et svar til at skrive lidt mere, så du kan få et ordentligt svar.
Vh. Kristina
 
12.03.2011  
Stoffer og straffeattest
Hej, jeg ville blot høre, om ens bøde ved overtrædelse af loven om euforiserende stoffer kommer til at stå på ens private straffeattest når man er over 18 år?

hilsen
d
 
15.03.2011
Sv: stoffer og straffeattest
Hej med dig.
Overtrædelse af lov om euforiserende stoffer afgjort med bøde står IKKE på den private straffeattest. Vh. Kristina
 
16.11.2010  
Stoffer og straffeattest
Hvis man nu bliver sigtet for lov om euforiserende stoffer, og har fået en bøde for det, hvor lang tid står forsseelsen så på min straffeattest??
 
16.11.2010
Sv: stoffer og straffeattest
Hej med dig. (-:
Bøde for lov om euforiserende stoffer står ikke på straffeattesten. Den er anført i kriminalregistret, men kun til politi/anklagemyndighedens brug, idet der er gentagelsesvirkning ved lov om euforiserende stoffer. D.vs., at evt. flere overtrædelser giver større og større bøder.
Vh. Kristina (-:
 


Senest opdateret 21.12.2018 10:36 af MADRA