Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Mads Dallerup Rasmussen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse :-)
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 
 
NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.
 
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mads, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
02-10-2018 visit (29)
 
 
Vis alle fordomme
22.03.2011  
Racistisk bedste ven.
Hey kristina jeg er en pige på 15 og har en drengeven som faktisk er min bedste ven på 16 men jeg er lidt bekymret for ham. Han fortæller vildte racistiske vittigheder har racistiske meninger om en del ting, bare heridag blev han sendt ud af min samfundsfag lære fordi han sagde "hvad kalder man en neger med træben - en pind i en lort" jeg syntes ikke han burde være blevet sendt ud men omvendt kunne jeg se på ham at han havde lyst til at smadre min lære fordi han er en anelse nærtagende. Det er forvirrende for mig fordi af og til er han en gnaven stodder mens andre gange er en deprimeret og andre gange er han glad og hyggelig og når han er sammen med mig er han pisse sød hele tiden og når han er sammen ed mig siger han også at han gerne vil have en kæreste en eller anden dag - vilket jeg sybtes er sødt han tør være ked af det og sårbar -
fejler han noget siden han skifter å meget humør vilket han kan gøre på et sekund?

men på trods af alt det holder jeg rigtig meget af ham og han betyder rigtig meget for mig men har ejg en grund til at være bekymret for ham? jeg hved han ikke er nazist og jeg hved også at jeg ikke har ret til at brokke mig over hans meninger det er jo et frit land.

hilsen den forvirrede / bekymrede ven.
 
28.03.2011
Sv: racistisk bedste ven.
Hej forvirrede/bekymrede ven.
Lad mig lige slå fast hvad en racist er.
En racist er en der har fordomme overfor andre mennesker og beslutter sig til hvad de skal synes om personen udelukkende på grund af hans eller hendes tro, hudfarve eller gruppekultur.
Men det er også vigtigt at slå fast, at din ven ikke nødvendigvis behøver ikke at være racist for at fortælle sådanne vittigheder, som du beskriver.
Om han har det svært eller om noget nager ham er lidt svært at afgøre herfra min stol, men snak med ham, og såfremt han går og tumler med noget, så bed ham betro sig til en voksen, det kan f.eks. være en lærer han stoler på eller en klubmedarbejder. Han kan også altid ringe til en SSP-konsulent.
Han er heldig at ha' en ven som dig. (-:
Mange hilsener Kristina
 
05.05.2009  
Racist
Jeg tror jeg er racist, for hvis jeg ser en neger bliver jeg grabet af angst, og løber meget skræmt væk og råber på hjælp, jeg har fået tæsk mange gange, men jeg kan bare ikke gøre for jeg reagere sådan .

hilsen mette
 
06.05.2009
Sv: racist
Hej Mette. Tak for dit brev. Lad mig lige slå fast hvad en racist er.
En racist er en der har fordomme overfor andre mennesker og beslutter sig til hvad de skal synes om personen udelukkende på grund af hans eller hendes tro,hudfarve eller gruppekultur. Jeg kan ikke rigtig læse i dit brev hvem du har fået tæsk af... (???) Jeg ved ikke om du er racist og selvfølgelig kan du ikke gøre for at du reagerer sådan, men jeg kan ihvertfald fortælle dig, at du har ingen grund til at frygte andre personer kun på grund af deres hudfarve eller øvrige udseende. Håber det er svar nok, ellers er du velkommen til at skrive igen. Vh. Kristina
 


Senest opdateret 21.12.2018 10:36 af MADRA