Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Mads Dallerup Rasmussen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse :-)
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 
 
NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.
 
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mads, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
02-10-2018 visit (29)
 
 
Vis alle grafitti
16.03.2013  
Graffiti
Hej. Jeg har været så dum at jeg engang har lavet graffiti sammen med en anden ven. Dengang jeg lavede graffiti var jeg kun 10 år gammel, og det var første gang jeg nogensinde havde gjordt noget ulovligt. Idag er jeg 14 år gammel og siden har jeg aldrig lavet noget ulovligt.
nå men, jeg ville bare lige vide om det kommet på min straffeattest.
hvis ja hvornår bliver den så slettet?
tak på forhånd.
 
18.03.2013
Sv: graffiti
Hej med dig.
Den kriminelle lavalder er 15 år. Dvs. at du først kan straffes, og dermed få en plettet straffeattest når du er 15 år eller derover. Så din straffeattest er helt sikkert ren.
Vh. Kristina
 
22.01.2012  
Graffiti
Er det ulovligt at lave graffiti (altså offentlige steder) ? hvis ja ville det så også være det et sted hvor der allerede var meget ? og hvad er strafferammen for det . Tak :)
 
24.01.2012
Sv: graffiti
Hej med dig.
Ja det er bestemt ulovligt at lave grafitti på offentlige steder, også selvom der allerede ER lavet grafitti i forvejen.

Straf
Den ulovlige graffiti hører til under straffelovens § 291 om hærværk. Hvis man ødelægger eller skader andres ejendom, kan man straffes med bøde eller med fængsel op til 1 år og 6 måneder.

Hvis der laves alvorligt hærværk, eller hvis man tidligere er dømt for kriminalitet, kan straffen stige helt op til 6 års fængsel.

Udover straffen skal man som regel også betale ejeren erstatning for de skader, man har lavet. Det kan dreje sig om mange penge, som man kan risikere at skulle betale af på i mange år.

Endvidere kan jeg oplyse, at at hvis en gruppe bliver taget for at lave graffiti, så skal hver enkel person fra gruppen betale erstatning for hele skaden.

Vh. Kristina
 


Senest opdateret 21.12.2018 10:36 af MADRA