Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Mads Dallerup Rasmussen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse :-)
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 
 
NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.
 
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mads, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
02-10-2018 visit (29)
 
 
Vis alle kleptomani
17.03.2013  
Tyveri/kleptomani hjælp!
Hej kristina


jeg er en dreng på nu 17 år, jeg har stjålet gentagene gange óg er blevet opdaget få gange af mine forældre, det har både vre elektronik i forretninger og i en superbrugs. Og enda kammerater fra min klasse..

jeg fortryder hver gang og har det virkelig dårligt med det, men gentager samme fejl igen senere? hvad i alverden skal jeg/kan jeg gøre ved dette problem fordi jeg begynder at føle der er noget galt med mig psykisk?
 
18.03.2013
Sv: tyveri/kleptomani hjælp!
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Der kan være mange grunde til at stjæle.
Det kan være i nød, fx. hvis man stjæler mad, fordi man er sulten eller spænding, fordi man oplever et adrenalinlick.
Men det kan også, som du selv skriver i overskriften være kleptomani.
Kleptomani er en uimodståelig lyst til at stjæle genstande, man i grunden ikke har behov for. Objekterne, der stjæles af kleptomaner, er ofte uden værdi eller af ringe betydning. I modsætning til tyveri, som foretages mhp. berigelse eller af nød, er kleptomani nærmere motiveret af drift.
Af hvilken grund du stjæler kan jeg ikke læse mig frem til, men jeg synes du skal betro dig til en voksen, som du har tillid til eller kontakte din lokale SSP-konsulent. Vi har tavshedspligt og vil kunne råde og vejlede dig i hvad du skal gøre.
Vh. Kristina
 


Senest opdateret 21.12.2018 10:36 af MADRA