Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Mads Dallerup Rasmussen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse :-)
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 
 
NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.
 
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mads, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
02-10-2018 visit (29)
 
 
Vis alle kriminalitet
05.07.2013  
Spørgsmål ang. Konsekvenser.
Hej. Jeg er en knægt på 17, som har en lille række spørgsmål. Jeg kunne godt tænke mig at høre om forskellen med straf ved butikstyveri, og ved ''personlig tyveri'' som hvis jeg f.Eks stjæler en pung, ur, etc. (overfald?)

lad mig tegne min tvivl med en case:

jeg finder en gut der sælger en fin halskæde til 25.000. Jeg tager ud for at se på den, men vælger så at stjæle den. Ved hjælp af evt. En pebberspray (ved den er ulovlig, vil også vide om det forværre straffen, og hvilket omfang) jeg sprøjter ejeren i hovedet og smutter med halskæden.

hvordan vil det foregå? hvis de finder mig, hvad vil straffen så være? går vel ud fra at det bliver lidt værre end at jeg skal aflevere halskæden hehe? og hvad hvis jeg slet ikke benyttede pebberspray, men nu rent faktisk bare løb fra ham uden nogen form for brug af vold? og hvad hvis min ven evt sprøjtede med sprayen eller slog ham i gulvet? ville det forværre min situation?

kunne være dejligt hvis du klargjorde situationen lidt for mig, og evt. Forklarede mig hvilke faktore spiller ind for en værre straf og en mildere straf.

mvh. En nysgerrig ung gut ;-)
 
17.07.2013
Sv: spørgsmål ang. Konsekvense
Hej "en nysgerrig ung gut".
Jeg vil og kan ikke svare på hypotetiske kriminelle situationer. Der er mange faktorer der spiller ind når man skal opklare og dømme kriminalitet.
Dog kan jeg ikke undgå at blive bekymret over din sidste bemærkning til mig (kan ikke ses af læsere) men du skriver at du stærkt har overvejet at begå kriminalitet for pengenes skyld. Det kan jeg på det kraftigste kun advare dig i mod.
Det kan være fristende at begå kriminalitet for pengenes skyld, men ofte viser lønnen sig at være meget lille når konsekvenserne bliver modregnet.
Så synes du skal overveje endnu en gang om det er den vej du vil i dit liv.
Vh. Kristina
 
14.05.2012  
Hvordan bliver man kriminel?
Hvordan bliver man kriminel?
hvor meget for man i straf for butikstyverri

hilsen anders på 16 år
 
14.05.2012
Sv: hvordan bliver man krimine
Hej.
Man bliver kriminel hvis man overtræder lovgivningen i Danmark. Dette kan fx. være straffeloven, lov om euforiserende stoffer eller færdelsloven.
Den typiske straf for butikstyveri er en bøde på det dobbelte af det stjåldnes værdi, dog mindst 500 kr, samt en plet på straffeattesten.
Held og lykke med projektopgaven.
Vh. Kristina
 
22.11.2011  
Ungdomskriminalitet
Vi undre os over hvorfor der er så meget ungdomskriminalitet i danmark, og hvorfor unge gør det. Hvad kan det skyldes og hvad kan man gøre ved
det.

håber du vil svare på vores spørgsmål!

hilsen rikke og julie
 
28.11.2011
Sv: ungdomskriminalitet
Hej med jer.
I kan finde svar på alle jeres spørgsmål her:
http://www.leksikon.org/art.php?n=1456
Vh. Kristina
 
03.11.2011  
Kriminalitet
Har i nogle personlige spørgsmål om kriminalitet?
 
07.11.2011
Sv: kriminalitet
Hej.
Jeg forstår ikke dit spørgsmål.
Skriv igen, lidt mere uddybende.
Vh. Kristina
 
30.09.2011  
Indbrud
Hvad for en straf fårman hvis man stjæler eller laver indbrud?
 
06.10.2011
Sv: indbrud
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Som jeg har skrevet tidligere, vil jeg ikke gætte på en specifik straf.
Hvad enten man stjæler eller laver indbrud kan der være skærpende eller formildende omstændigheder. Der lægges vægt på om det er første gang, værdien, om det er organiseret og grovheden og meget andet.
Vh. Kristina
 
26.05.2011  
Kriminallitet
Hej, hvores klasse har projekst uge og min gruppe har noget om kriminallitet så jeg vil gerne vide noget om kriminallitet altså hvorfor gøre de unge kriminallitet ? hvad er kriminallitet ?
 
27.05.2011
Sv: kriminallitet
Hej med dig.

Tak for dine spørgsmål. Det er et rigtig spændende emne i har valgt.

Alle samfund har nogle love for, hvad der er rigtigt og forkert. Et samfund kan ikke fungere, hvis alle gør, som de selv vil. Hvis man overtræder samfundets love, bliver man straffet. I Danmark er det Straffeloven, der beskriver, hvilke handlinger der er kriminelle.

Unge er mere kriminelle end andre aldersgrupper. Det kan både skyldes gruppepres, kedsomhed og søgen efter at overskride grænser. Eksperter mener dog, at den afgørende faktor er ens sociale baggrund

Det er Folketinget, der bestemmer, hvilke love der skal gælde i Danmark. Domstolene afgør, om lovene er blevet brudt, og hvilken straf lovovertræderen skal have. I Danmark kan man kun dømmes for en forbrydelse, hvis man er blevet dømt af en dommer. Indtil da er man – formelt set – uskyldig.

Held og lykke med projektet.

Vh. Kristina
 


Senest opdateret 21.12.2018 10:36 af MADRA