Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Mads Dallerup Rasmussen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse :-)
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 
 
NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.
 
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mads, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
02-10-2018 visit (29)
 
 
Vis alle kriminel lavalder
11.10.2013  
Butiktyveri
-kan man få en plet på straffeattesten når man er under 15?

- eks netto = er der nogen der sidder og kigger på overvågning hele tiden, eller er det kun når noget er mistænkt de kigger på overvågningen...?
hilsen mig
 
21.10.2013
Sv: butiktyveri
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Den kriminelle lavalder i DK er 15 år. Dvs. at man ikke kan straffes når man er under 15 år og dermed heller ikke idømmes en bøde. Således heller kan man heller ikke få en plet på sin straffeattest når man er under 15 år.
Med hensyn til dit spørgsmål om overvågningen er det forskelligt fra butik til butik og hvor der ellers er sat overvågning op.
Vh. Kristina
 
26.08.2012  
Hej
Hej, da jeg cirka var 10 år gjorde jeg noget dumt.. mig og to andre smadrede nogle lamper rundt om kring. Jeg ved ikke hvordan, men vores skole fandt ud af det og "ssp manden" skulle snakke med os. Vi kom til et møde (med forældre) og vi fik en bøde på omkring 100kr hver.

nogle år senere "12 år" begik vi butikstyveri, butikkens overvågning sendte oplysningerne til vores skole og vi blev taget igen. Den samme mand som før "ssp manden" snakkede med os igen. Vi fik ikke en bøde eller ligende.

så mit spørgsmål er står det på min strafaftest? for skal snart søge arbejde hos butik. Er 15 snart 16 år i dag. Og vil aldrig gøre det igen!! havde nogen dårlige venner og har heller ikke haft kontakt med dem siden.
 
29.08.2012
Sv: hej
Hej med dig.
Du skriver at du har fået en bøde for tyveri da du var 10 år.
I DK er den kriminelle lavalder 15 år, dvs. at du ikke kan straffes når du er under 15 år og ej heller få en bøde.
Hvis du ikke har begået kriminelle forhold efter dit 15. år er din straffeattest helt og aldeles ren. (-:
Vh. Kristina
 


Senest opdateret 21.12.2018 10:36 af MADRA