Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Mads Dallerup Rasmussen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse :-)
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 
 
NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.
 
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mads, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
02-10-2018 visit (29)
 
 
Vis alle medvirken
03.06.2009  
...Hej
1: mig og mine to veninde var fulde så vi stjal fra en butik hvad skal jeg gøre

2: min veninde stjæler altid

3: min bror stjæler os biler og sådan noget?
 
04.06.2009
Sv: ...Hej
Hej.
Tak for din mail.
Der er mange vinkler i dine spørgsmål.
Ja, det er jo forkert og ulovligt at stjæle, hvad enten man er fuld eller ej. Men det ved du helt sikkert godt.
Du spørger hvad du skal gøre, lige nu er der ikke så meget at gøre, sket er jo sket. Lige altså medmindre at du har mod på at aflevere det tilbage til butikken, som du har stjålet.
Du skriver at din veninde altid stjæler. Det er noget rod. Har du snakket med hende om det eller en voksen? Hvis din veninde ikke vil stoppe med at stjæle, synes jeg du skal sige at du ikke vil følges med hende i butikker mere. Du kan jo ryge med i fedtefadet, hvis hun bliver taget.
De fleste butikker anmelder butikstyveri til politiet. Hvis du bliver taget for butikstyveri kommer det på din straffeattest, så du kan få svært ved at få et job senere. Mange steder kræves der en ren straffeattest for at få job, også fritdsjob.
Ved dine forældre godt at din bror stjæler biler? ellers synes jeg du skal fortælle dine forældre om din viden.
Håber det er svar nok, ellers er du (din veninde og dine forældre) velkommen til at kontakte mig eller SSP-konsulenten i jeres område. Vh. Kristina tlf 72365102
Ps. Se i øvrigt mit svar til "hjælp" oven over dit.
 
03.06.2009  
Hjælp
Hej,

en af mine veninder hun stjæler og jeg gik med hende gør det med medskyldig? hun har gjort det et par gange og den her gang fik hun mig også at gøre det.. jg har virkelig dårlig samvittighed.. hjælp mig!!
 
04.06.2009
Sv: hjælp
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Du spørger om du er medskyldig. Det afhænger af omstændighederne. Hvis du f. eks. har holdt vagt eller har opholdt ekspedienten imens din veninde stjal, så er du medskyldig, men hvis du ikke ved at hun vil stjæle, og hun først fortæller det bagefter, er du ikke.
Du kan jo ikke styre om din veninde stjæler, men du kan prøve at snakke med din veninde om det og fortælle hende at du ikke vil følges med hende hvis hun stjæler. Du skal ikke lade dig presse til at stjæle. Tyveri er både forkert og ulovligt. De fleste butikker anmelder tyveri til politiet. Hvis du er over 15 år og bliver taget for butikstyveri kommer det på din straffeattest og du kan få svært ved at få job bagefter. Mange arbejdspladser kræver i dag en ren straffeattest, også fritidsjob. Hvis du har lyst til at snakke om det er du velkommen til at ringe til mig. Vh. Kristina tlf 72365102
Ps. se iøvrigt mít svar til "...hej" nedenunder dit.
 


Senest opdateret 21.12.2018 10:36 af MADRA