Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Mads Dallerup Rasmussen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse :-)
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 
 
NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.
 
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mads, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
02-10-2018 visit (29)
 
 
Vis alle offentlige straffeattest
28.07.2010  
Jeg er bange
Hej kristina.
jeg har gennem en længere periode stjålet af kassen fra mit arbejde. Jeg er blevet opdaget i det og blevet bortvist. Mine forældre er blevet kontaktet og fået atvide, at det er et større beløb. Måske 20-30.000 kr. Jeg har nogle spørgsmål jeg håber du kan hjælpe mig med.

kan jeg risikerer at komme i fængel?
hvor længe vil det stå på min straffe attest?
kan jeg overhovedet få et arbejde nu?
 
30.07.2010
Sv: jeg er bange
Hej med dig og tak for din mail.

Når jeg læser din mail, trænger der sig lige et par spørgsmål på... Hvor gammel er du og er tyveriet overhovedet politianmeldt?
Der kan være mange omstændigheder, der afgør hvad straffen kan være, så det vil jeg nødig gætte på. Hvis sagen er poltianmeldt, synes jeg du skal spørge polititet, hvor de kender alle detaljer i sagen. Hvis sagen ikke er politianmeldt, synes jeg at du sammen med dine forældre og arbejdsgiveren skal lave en afdragsordning, så du kan tilbagebetale de penge du har stjålet.

Hvor længe det står på straffeattesten, afhænger af straffen.
Der er 3 former for straffeattester:

DEN PRIVATE STRAFFEATTEST
En privat straffeattest indeholder kun oplysninger om domme, bøder og tiltalefrafald ved overtrædelse af straffeloven og ved overtrædelse af loven om euforiserende stoffer.

STRAFFEATTESTEN TIL POLITI OG OFFENTLIGE MYNDIGHEDER
Straffeattesten til politi og offentlige myndigheder indeholder oplysninger om de afgørelser, der er registreret i Kriminalregisteret. Det vil sige, at den indeholder oplysninger om samtlige domme, bøder og sager, der har ført til tiltale for overtrædelser af straffeloven. Denne straffeattest indeholder også afgørelser for overtrædelse af andre love, hvis der er givet frihedsstraf eller sket frakendelser af rettigheder f.eks. førerretten. Ingen kan personligt få udleveret denne straffeattest hos Kriminalregisteret. Kun politiet og i særlige tilfælde offentlige myndigheder kan få udleveret disse oplysninger. En offentlig straffeattest kan bl.a. udstedes til en offentlig myndighed ved behandlingen af en jobansøgning. Straffeattesten kan dog kun udleveres, hvis ansøgeren skriftligt har givet samtykke til det.
Oplysningerne står på denne straffeattest i mindst 10 år fra den endelige afgørelse.

BØRNEATTESTER
Børneattester indeholder oplysninger om overtrædelser af straffelovens regler om seksuelle krænkelser af børn under 15 år.
Børneattester udleveres til offentlige myndigheder, private virksomheder, idrætsforeninger, organisationer og andre, der skal ansætte eller beskæftige personer, der skal have direkte kontakt med børn under 15 år. Det kan f.eks. være ved ansættelse af en fodboldtræner, spejderleder, svømmelærer eller en pædagog.
Børneattesten kan kun udleveres, hvis ansøgeren skriftligt har givet samtykke til det.

Så kommer jeg til dit sidste spørsgmål - som jeg fristes til at kalde "den anden del af straffen". På mange arbejdspladser i dag vil arbejdsgiveren gerne se en ren straffeattest, men det er altså ikke umuligt at finde job af den grund. Der findes mange arbejdsgivere der gerne vil give personer der har lavet en fejl, en ekstra chance.

Held og lykke med det hele. Vh. Kristina (-:
 


Senest opdateret 21.12.2018 10:36 af MADRA