Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Mads Dallerup Rasmussen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse :-)
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 
 
NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.
 
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mads, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
02-10-2018 visit (29)
 
 
Vis alle overgreb
12.04.2010  
Børneattest
Hej kristina. Hvis man skal ansættes som aflaster og passe børn under 15 år og ens arbejdsgiver anmoder om ens børneattest, står der så kun oplysninger hvis det er seksuelle overgreb eller kan de også se oplysninger om tyveri hvis det er indenfor de seneste to år? jeg har en straf for tyveri, men er interesseret i at vide om det bliver oplyst hvis de beder om børneattesten?
 
12.04.2010
Sv: børneattest
Hej med dig. Tak for dit spørgsmål.
En børneattest er en særlig form for straffeattest, som giver oplysninger, om en person er straffet efter de bestemmelser i straffeloven, som vedrører seksuelle forhold til børn under 15 år.
En børneattest indeholder ALENE oplysninger om en eller flere af følgende typer af straffelovsovertrædelser:

- incest, samleje eller anden kønslig omgang med børn under 15 år
- udbredelse eller besiddelse af børnepornografi
- blufærdighedskrænkelse over for børn under 15 år.

Hvis en person er dømt for disse overtrædelser, vil det også fremgå af en almindelig straffeattest. Men efter en vis årrække vil dommene ikke længere stå på straffeattesten som følge af forældelsesreglerne. Disse forældelsesregler gælder ikke for børneattester.
Vh. Kristina
 


Senest opdateret 21.12.2018 10:36 af MADRA