Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Mads Dallerup Rasmussen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse :-)
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 
 
NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.
 
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mads, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
02-10-2018 visit (29)
 
 
Vis alle personelfalsk
16.06.2013  
Løjet om alder i toget
Hej kristina. Min 16 årige søn har løjet om sin alder overfor en tog konduktur. Han havde 1 klip tilbage på et
børne 10 turskort han havde købt, da han var 15 år.
konduktøren checker hans cpr.Nr. Som er forkert oplyst,
i det min søn prøver at snyde med sin alder. Han får en bøde, hvilket selvfølgelig er helt ok, men får samtidig oplyst, at det vil give en plet på hans straffeattest, fordi han havde løjet om sin fødselsdato. Er det virkelig rigtigt, at det udløser en plet på straffeattesten og hvis ja, hvor længe vil det stå der?
mvh. Lone
 
19.06.2013
Sv: løjet om alder i toget
Hej Lone.
Tak for dit spørgmål.
I det din søn oplyser urigtige oplysninger om sin alder, er der tale om personelfalsk. (Straffelovens § 174). Personelfalsk har en strafferamme fra bøde til 6 måneders fængsel.
I din søn tilfælde er mit bud dog at han slipper med en bøde. (og forskrækkelsen).
Hvis sagen afgøres med en bøde, og det er første gang at din søn er i konflikt med loven får han en betinget notering. Dvs. at det i første omgang ikke fremgår af hans straffeattest, men hvis han igen overtræder loven, vil begge tilfælde komme på straffeattesten. Såfremt din søn, har brugt sin chance, i form af en betinget notering, vil det fremgå af hans private straffeattest i 2 år og 10 år på den offentlige.
Vh. Kristina
 


Senest opdateret 21.12.2018 10:36 af MADRA