Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Mads Dallerup Rasmussen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse :-)
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 
 
NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.
 
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mads, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
02-10-2018 visit (29)
 
 
Vis alle politi
17.05.2013  
Tjekker politet kriminalregist
Hej kristina.

nu har jeg efterhånden skrevet til dig et par gange, og du kommer med så gode svar, så jeg synes du er den rette at spørge, når man ikke selv kan finde svar.

du skriver at en betinget notering vil stå i kriminalregistret i 10 år, men ikke straffeattesten. Hvad nu hvis man vil i militæret eller ansættes ved politiet? jeg mener det er meget almindeligt at de må tjekke en i kriminalregistret, men er ikke helt sikker. Har nemlig fået at vide af en tidligere millitærmand at man vil fremskaffe så mange oplysninger som muligt. Betyder det så at man alliegvel ikke kan ansættes hos politiet eller i millitæret?
 
23.05.2013
Sv: tjekker politet kriminalre
Hej med dig.
Tak for de pæne ord og endnu et spørgsmål. (-:

Når man søger ind i militæret trækkes ansøgeren i kriminalregistret.
Såfremt man tidligere har overtrådt loven er det dog først er en hindring, for uddannelse i militæret, hvis man er idømt 30 dages ubetinget fængselsstraf eller derover. (ubetinget fængsel betyder at man har været i fængsel og afsone) Så en bøde for fx. butikstyveri eller lign. er ikke en hindring for uddannelse i militæret.

Såfremt man skal ansættes i den Kgl. Livgarde eller på Kongeskibet Dannebro, kræver det dog en sikkerhedsgodkendelse.

En sikkerhedsgodkendelse kræves hos
personer, der skal arbejde med klassificeret information. Politiets Efterretningstjeneste foretager en undersøgelse af den pågældendes personlige forhold. Om man kan blive sikkerhedsgodkendt afgøres på grundlag af en konkret vurdering af de oplysninger, der foreligger om personen. I undersøgelsen lægges bl.a. vægt på oplysninger om personens pålidelighed i forbindelse med håndteringen af fortrolige oplysninger, eventuelle strafbare forhold, et eventuelt alkohol- eller narkotikamisbrug, eventuelle alvorligere økonomiske problemer samt andre oplysninger af sikkerhedsmæssig betydning.

Hvis den pågældende bor eller har opholdt sig længere tid i udlandet, indhenter Politiets Efterretningstjeneste tilsvarende oplysninger fra det pågældende lands myndigheder.

Før undersøgelsen kan gå igang, skal personen give sit skriftlige samtykke til, at Politiets Efterretningstjeneste må indhente de relevante oplysninger.

Ved optagelse i politiet lægges der vægt på, at ansøgeren er ustraffet.
Det er en betingelse for ansættelse i en tjenestemandsstilling, at ansøgeren er værdig til den agtelse og tillid, som stillingen kræver. Der eksisterer et særlig strengt værdighedskrav netop for ansættelse i politiet. Alle strafbare forhold indgår med stor vægt i vurderingen. Der ses på forholdets karakter, alder på gerningstidspunktet og den forløbne tid.
Rigspolitiet giver normalt afslag til en ansøger, som er straffet for berigelseskriminalitet (inklusiv butikstyveri), vold, spirituskørsel, overtrædelse af narkotikalovgivningen, overtrædelse af lov om forbud mod doping eller overtrædelse af våbenloven, med mindre konkrete omstændigheder (navnlig alder på gerningstidspunktet) taler imod.
Hvis en ansøger aktuelt er sigtet/tiltalt for et strafbart forhold, der - hvis pågældende findes skyldig - kan have afgørende indflydelse på vurderingen, giver Rigspolitiet afslag. Pågældende kan søge på ny, når straffesagen er afgjort. I så fald vil sagen indgå i vurderingen af ansøgerens egnethed.

Så det er bare med at klø på med at forfølge dine drømme.

Held og lykke.

Vh. Kristina
 
03.10.2011  
Hjælp
Hej
jeg gå og tænker på nogle ting min eks kæreste kunne rigtigt godt tænke sig og være politimand men han ved ikke om han kan blive det fordi han har været en masse på politistationen i holbæk pga af noget hash og tyveri og vold kan han så godt blive politimand eller kan han godt vikke farvel til den drøm
hilsen eks kæresten
 
06.10.2011
Sv: hjælp
Hej "ekskæreste".
Det er pænt af dig at spørge på din ekskærestes vegne.
Nu skriver du ikke om han er dømt for nogle af de forhold du nævner.
Men du (og din ekskæreste) kan læse mere på nedenstående link:
http://www.politishop.dk/information.php?info_id=18
Vh. Kristina
 
03.08.2011  
28/7-11
Kontakter politiet en pr. Brev, eller hvad ? når mzan ikke er blevet forhørt ?
 
06.08.2011
Sv: 28/7-11
Hej igen.
Politiet har ikke nogen fast form for hvordan de indkalder til afhøring, så du vil enten blive kontaktet personligt, pr. brev eller pr. telefon.
Du må væbne dig med tålmodighed, ellers kan du jo altid ringe og spørge dit lokale politi om de kender til tidsperspektivet.
Venlig hilsen Kristina
 


Senest opdateret 21.12.2018 10:36 af MADRA