Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Mads Dallerup Rasmussen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse :-)
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 
 
NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.
 
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mads, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
02-10-2018 visit (29)
 
 
Vis alle seksuel lavalder
15.01.2011  
Goddag
Jeg kender en, som i fuld tilstand blev logget til sex, hun var under 14 på daværende tidspunkt.
jeg synes ikke at det er rigtig at en person skal slippe godt fra sådan noget, personen var 17 -18 år.
så jeg skrev til ham på facebook, og udviste en venskabelig adfærd overfor ham, så han ikke ville få mistanke om min "plan".
jeg skrev til ham, og han kendte pige, og det svarede han ja til.
til sidst spørger jeg ham, om ha nvar sammen med hende til den fest, og hans svar var ja!.

nu kommer mit spørgsmål : hvis pigen, og jeg ville melde det, og vi viste politiet mit digitale matriale i form af beskederne. Ville chancerne for at få ham dømt så være store? for jeg har jo i princippet en tilståelse fra hans side? .
 
15.02.2011
Sv: goddag
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Der er flere ting i denne sag. For det første var din veninde under den sexuelle lavlader, som jo er 15 år. For det andet er det ulovligt at udnytte fulde personer til sex, da de jo oftest ikke er i stand til at sige fra pga. alkoholen.
Det er fint at du har gemt jeres skriveri fra facebook, og det er generalt godt at gemme beviser, hvad enten det er sms'er, chat eller breve, hvis man er eller har været udsat for noget grænseoverskridende eller kriminelt... Men nu synes jeg det er tid til at din veninde skal bestemme om hun vil anmelde manden og så synes jeg i skal overlade opklaringsarbejdet til politiet.
Du skriver ikke om i har nogle voksne med på sidelinien, jeg synes helt klart at i skal fortælle din venindes forældre eller en anden voksen hun er tryg ved, om episoden.
Hvis din veninde har behov for det, kan hun kontakte sexlinien på telefon 70 20 22 66 eller på www.sexlinien.dk. I er også velkommen til at skrive igen eller kontakte jeres lokale SSP-konsulent. Mange hilsener Kristina
 
07.10.2010  
......
Hej jeg har en veninde som har været ude for noget knabt så sjovt.
hun var til en hygge aften sammen med sin store søsters hos søsterens kæreste (hendes søster var 25 år, og min veninde 13 år på daværende tidspunkt) .
min veninde blev drukket fuld den aften, og hun havde aldrig været sammen med en dreng før.
så skete der det fordærdelige at hendes søsters kærestes bror på 23 år gik ind på et værelse med min veninde imens hun ikke var 100 % ved bevidstheden.. han trængte op i hende, og jeg synes det er noget fucking svineri!
min veninde er snart 15, og hun tænker stadig på den hændelse.. hvad kan hun stiller op imod det svin som gjorde det imod hende?
 
07.10.2010
Sv: ......
Hej med dig - og tak for dit spørgsmål.
Øv en dårlig oplevelse din veninde har haft - men det er dejligt at hun har en veninde som dig, som hun kan betro sig til og snakke med det om.
Der er flere ting i det:
- Hun var ved overgrebet under 15 år og dermed under den seksuelle lavalder og ifølge straffeloven er det strafbart at have samleje med et barn under 15 år og det straffes med fængsel.
- Hun var fuld og dermed ikke i stand til at sige fra eller gøre modstand og det er også ulovligt. Det er nemlig strafbart at have sex med en, som ikke kan gøre modstand. Fx. hvis personen er meget fuld eller bevidstløs. Hvis gerningsmanden med vilje har drukket ofret fuld først fx. for at voldtage, er straffen ekstra hård.
Episoden kan stadig meldes til politiet, da der er en forældelsefrist på 10 år på seksuelle overgreb.
Jeg mener klart at episoden skal anmeldes til politiet!
Din veninde er velkommen til at kontakte mig, så kan jeg snakke med hende, hjælpe hende og vejlede hende nærmere. Hun kan også ringe anonymt til mig. Mange hilsener Kristina telefon 72365102.
 


Senest opdateret 21.12.2018 10:36 af MADRA