Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Mads Dallerup Rasmussen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse :-)
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 
 
NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.
 
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mads, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
02-10-2018 visit (29)
 
 
Vis alle seksuelle overgreb
07.10.2010  
......
Hej jeg har en veninde som har været ude for noget knabt så sjovt.
hun var til en hygge aften sammen med sin store søsters hos søsterens kæreste (hendes søster var 25 år, og min veninde 13 år på daværende tidspunkt) .
min veninde blev drukket fuld den aften, og hun havde aldrig været sammen med en dreng før.
så skete der det fordærdelige at hendes søsters kærestes bror på 23 år gik ind på et værelse med min veninde imens hun ikke var 100 % ved bevidstheden.. han trængte op i hende, og jeg synes det er noget fucking svineri!
min veninde er snart 15, og hun tænker stadig på den hændelse.. hvad kan hun stiller op imod det svin som gjorde det imod hende?
 
07.10.2010
Sv: ......
Hej med dig - og tak for dit spørgsmål.
Øv en dårlig oplevelse din veninde har haft - men det er dejligt at hun har en veninde som dig, som hun kan betro sig til og snakke med det om.
Der er flere ting i det:
- Hun var ved overgrebet under 15 år og dermed under den seksuelle lavalder og ifølge straffeloven er det strafbart at have samleje med et barn under 15 år og det straffes med fængsel.
- Hun var fuld og dermed ikke i stand til at sige fra eller gøre modstand og det er også ulovligt. Det er nemlig strafbart at have sex med en, som ikke kan gøre modstand. Fx. hvis personen er meget fuld eller bevidstløs. Hvis gerningsmanden med vilje har drukket ofret fuld først fx. for at voldtage, er straffen ekstra hård.
Episoden kan stadig meldes til politiet, da der er en forældelsefrist på 10 år på seksuelle overgreb.
Jeg mener klart at episoden skal anmeldes til politiet!
Din veninde er velkommen til at kontakte mig, så kan jeg snakke med hende, hjælpe hende og vejlede hende nærmere. Hun kan også ringe anonymt til mig. Mange hilsener Kristina telefon 72365102.
 
12.04.2010  
Børneattest
Hej kristina. Hvis man skal ansættes som aflaster og passe børn under 15 år og ens arbejdsgiver anmoder om ens børneattest, står der så kun oplysninger hvis det er seksuelle overgreb eller kan de også se oplysninger om tyveri hvis det er indenfor de seneste to år? jeg har en straf for tyveri, men er interesseret i at vide om det bliver oplyst hvis de beder om børneattesten?
 
12.04.2010
Sv: børneattest
Hej med dig. Tak for dit spørgsmål.
En børneattest er en særlig form for straffeattest, som giver oplysninger, om en person er straffet efter de bestemmelser i straffeloven, som vedrører seksuelle forhold til børn under 15 år.
En børneattest indeholder ALENE oplysninger om en eller flere af følgende typer af straffelovsovertrædelser:

- incest, samleje eller anden kønslig omgang med børn under 15 år
- udbredelse eller besiddelse af børnepornografi
- blufærdighedskrænkelse over for børn under 15 år.

Hvis en person er dømt for disse overtrædelser, vil det også fremgå af en almindelig straffeattest. Men efter en vis årrække vil dommene ikke længere stå på straffeattesten som følge af forældelsesreglerne. Disse forældelsesregler gælder ikke for børneattester.
Vh. Kristina
 


Senest opdateret 21.12.2018 10:36 af MADRA