Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Mads Dallerup Rasmussen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse :-)
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 
 
NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.
 
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mads, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
02-10-2018 visit (29)
 
 
Vis alle
  1  2  3  4  5  6  7  8  
straffeattest
10.02.2014  
16 år
Hej jeg har stålet fra føtex det første gang. Jeg er 16 år hvad ville der ske. Får jeg et plet
 
10.02.2014
Sv: 16 år
Hej... ved butikstyveri, vil man, når man er under 18 år, få en betinget "plet" i straffeattesten. Det betyder at der ikke kommer til at stå noget, såfremt du ikke laver samme kriminelle handling igen!
Med andre ord, du har dummet dig, og der skal ikke ske igen!

Hilsen
Kaj Erik
 
22.10.2013  
Tyveri og betinget notering
Min søn har gået på efterskole hvor han fik uheldigt selskab. Han blev taget i at stjæle en deo og noget slik for ca 100 kr. Sammen med en masse andre fra skolen. Politiet blev tilkaldt og de overtale min søn til at indrømme at han har stjålet et par gange før i butikker men det har kun været en sodavand og lignende. Han har været til afhøring hos politiet men vi har intet hørt endnu. Han har ikke stjålet før efterskolen og har heller ikke gjort det efter. Det har været meget skidt for ham at være på efterskole. Herhjemme kunne han ikke drømme om at stjæle. Han er 17 år. Jeg har læst at man kan få en betinget notering på straffeattesten hvis man er under 18 år ved den første strafferetslige afgørelse. Er dette også den første strafferetslige afgørelse når den sådan set omhandler flere forhold. Han har ikke begået noget kriminelt før disse tyverier på efterskolen. Han er nu igang med en tømreuddannelse og er meget nervøs for at han ikke kan få praktikplads hvis det noteres. Kan han få en betinget notering? hilsen den meget bekymrede mor
 
05.11.2013
Sv: tyveri og betinget noterin
Hej "bekymrede mor".
Som jeg læser dit spørgsmål ER det første gang din søn bliver taget. Derfor får din søn en betinget notering, som du selv skriver.
De "flere forhold" du skriver om, er som jeg læser din besked IKKE politianmeldt.
Hvilket interesse politiet har i at få din søn til at indrømme forhold, som han ikke har gjort er svært for mig at se.
Du skriver at din søn "kun" tidligere har stjålet sodavand og lignende. Jeg må pointere at tyveri er tyveri, hvad enten det drejer sig om en ting til en værdi af 5 kr. eller 5000 kr.
Vh. Kristina
 
11.10.2013  
Butiktyveri
-kan man få en plet på straffeattesten når man er under 15?

- eks netto = er der nogen der sidder og kigger på overvågning hele tiden, eller er det kun når noget er mistænkt de kigger på overvågningen...?
hilsen mig
 
21.10.2013
Sv: butiktyveri
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Den kriminelle lavalder i DK er 15 år. Dvs. at man ikke kan straffes når man er under 15 år og dermed heller ikke idømmes en bøde. Således heller kan man heller ikke få en plet på sin straffeattest når man er under 15 år.
Med hensyn til dit spørgsmål om overvågningen er det forskelligt fra butik til butik og hvor der ellers er sat overvågning op.
Vh. Kristina
 
05.10.2013  
Gaderøveri og betinget noterin
Min søn blev dømt for gaderøveri efter paragraf 288 stk 1, da han var under 18. Dommen var 6 måneders betinget straf i 2 år. Et halvt år senere fik han en bøde for besiddelse af hash. Hvad står der på den private og den offentlige straffeattest?
 
07.10.2013
Sv: gaderøveri og betinget not
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
For at kunne give dig et svar på dit spørgsmål, er jeg nødt til at vide hvornår din søn er idømt 2 års betinget fængsel, da der i 2011 trådte nye regler i kraft omkring betinget notering.

Se nendenstående:
http://www.justitsministeriet.dk/nyt-og-
presse/pressemeddelelser/2011/ren-straffeattest-skal-hj%C3%A6lpe-kriminelle-unge-i-arbejde

En bøde for besiddelse af euforiserende stoffer kommer ikke på straffeattesten.

Vh. Kristina
 
02.10.2013  
Rejser
Hej kristina

jeg blev i december taget for tyveri og har fået en plet på min straffeattest. Jeg har 2 spørgsmål til dig.

jeg vil rigtig gerne rejse til usa næste sommer, bare på ferie. Tjekker de ens straffeattest ved indrejse. Og hvis de gør. Har de så kun adgang til den private (altså i 2 år) eller den offentlige (som vil være der i 10 år). Er der andre lande jeg skal være obs på? fx planlægger jeg interrailtur rundt omkring i østeuropa næste efterår. Er der noget dér jeg skal undgå?

udover det har jeg netop forsøgt at købe nogle hvidevarer pårentefri afbetaling. Jeg blev afvist. Jeg skylder ingen penge til nogle som helst. Men kan det være fordi der er en plet på min straffeattest at jeg blev afvist? skal man ikke give lov til det hvis folk/butikker skal indhente oplysninger om ens straffeattest?

håber du kan svare
 
07.10.2013
Sv: rejser
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Jeg kan desværre ikke påtage mig at svare på spørgsmål omkring indrejseregler i andre lande.

Med hensyn til rejsen til USA, kan du få svar på dit spørgsmål her:

Den Amerikanske Ambassade
Dag Hammarskjölds Allé 24
2100 København Ø
Danmark

Telefon: +45 3341 7100

Email: usembassycopenhagen@state.gov

Jeg kan ikke svare på hvorfor du blev afvist til at købe på afbetaling, men det er ihvertfald ikke pga. at du ikke har ren straffeattest, da butikkerne ikke har adgang til straffeattesterne.

Du har fuldstændig ret, man skal give fuldmagt til at der må indhentes oplysninger omkring straffeattester.

Vh. Kristina
 
28.09.2013  
Fanget i at stjæle i føtex, og
Det var først og selvfølgelig sidste gang jeg har stjålet. Jeg så nogen ting i føtex og havde set i et afsnit af en krimiserie at man kunne gå ind i et prøverum og tage tingene, så det gjorde jeg. Jeg forlod butikken efter at have købt to poser chips med tingene i tasken, da jeg blev stoppet af en medarbejder der sagde at jeg skulle tage med på kontoret. Så der gjorde jeg, han sagde at jeg skulle tage tingene ud af tasken, fordi jeg havde efterladt en kurv ligesom de andre gange, med ettiketer med de ting jeg tog. Jeg kom ind på kontoret og de tvang mig til at sige at jeg havde begået de andre røverier. Han sagde at jeg aldrig nogensinde ville komme gymnasiet og få et arbejde. Så da politimanden kom sagde de at jeg havde indrømmet det hele og de har det på bånd, men jeg har ikke begået de andre og stod i omklædningsrummet og tog tingene så kan de virkelig tage mig for det og jeg er nu blivet beskyldt for de andre ting og skal både for ting jeg ikke har taget. Må arbejderne overhovedet true og afhører, jeg ved godt det er forkert det jeg har gjordt. Og hvor stor bliver bøden
 
07.10.2013
Sv: fanget i at stjæle i føtex
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Du skriver at du blev tvunget til at sige at du havde begået "de andre røverier". Jeg formoder at du mener tyverier.
Nu ved jeg ikke om du er blevet afhørt af politiet. Men du skal selvfølgelig kun påtage dig skylden for det du har gjort.
Men lad mig slå fast, at det er politiet der skal afhøre, det skal ikke foregå af de butiksansatte.
Selvfølgelig kan du stadig komme i gymnasiet og tage en uddannelse.
Som udgangspunkt får du en bøde på det dobbelte af det stjålnes værdi, dog mindst 500 kr.
Nu ved jeg ikke hvor gammel du er, men hvis du er mellem 15 og 18 år, kan du med fordel læse mine øvrige svar omkring betinget notering her i brevkassen.
Er du over 18 år kommer butikstyveri afgjort med bøde til at stå 2 år på den private straffeattest og 10 år på den offentlige.
Held og lykke.
Vh. Kristina
 
12.09.2013  
Burde man?
Vil det stå på deres staffeattest, jeg tog min søn i at stjæle i et supermarked sammen med sin kammerat, og blev enig med ham og hans kammerat i at aflevere det stjålne tilbage. Som sagt så gjort det rare bestyrer vælger så at udfylde et dokument som politiet så har reagereret på med bøder, det har naturligvis fået kammeratens forældre til at reagere fordi det nu kan koste deres søn hans lære plads hvis det evt. Kommer på en straffe attest, jeg føler mig lige pt lidt dum i at jeg har været den lovlydige borger som leverede den stjålne varer tilbage. Har naturligvis kontaktet butikken som siger at alt butiks tyveri anmeldes til politiet.
 
23.09.2013
Sv: burde man?
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Jeg forstår godt din frustration.
Det er nu en gang sådan, at har man begået butikstyveri, så har butikken ret til at anmelde det, også selvom varen leveres tilbage.
Mange butikker har en politik om at ALT butikstyveri meldes til politiet.
Så bordet fanger desværre.
Om det kommer på din søns straffeattest, og i så fald hvor længe, afhænger af om han er over eller under 18 år og om det er første gang han bryder loven samt hvilken straf han får.
Du kan med fordel læse mere om betinget notering under mine andre besvarelser.
Vh. Kristina
 
01.09.2013  
Yderst dum hændelse
Hej kristina.
jeg har desværre dummet mig godt og grundigt :(
jeg meldte for ca 5 mdr siden min iphone stjålet hos politiet og mit mobilselskab uden dette var rigtigt. Jeg fik en ny i forsikring fra mobilselskabet. Endnu mere dumt solgte jeg den "stjålne" iphone for nogle uger siden. Politiet ringede en dag ikke lang tid efter og spurgte om jeg vidste noget om min daværende iphone var blevet solgt? da jeg sad på arbejdet blandt kollegaer sagde jeg nej.
jeg havde det så dårligt med det hele og bestemte mig hvis betjenten ringede tilbage ville jeg sige sandheden. Et par dage senere ringede de igen og jeg sagde det som var sket.

mit spørgsmål er hvad sker der nu? jeg er så bange og forvirret over hvad dette kan resultere i, da jeg aldrig har lavet noget ulovligt før.
jeg har aldrig haft en plet på min straffeattest før og sagde som sagt selv sandheden - kan dette hjælpe mig i sagen?

på forhånd tak for hjælpen.
mvh sl
 
23.09.2013
Sv: yderst dum hændelse
Hej "SL".
Tak for dit spørgsmål.
Jeg vil da gerne hjælpe dig. (-:
Selv om du sagde sandheden 2. gang du talte med politiet, har du dog stadig indgivet en falsk anmeldelse samt begået bedrageri, da mobiltelefonen ikke var stjålet.
Jeg vil ikke gætte på hvilken straf du får, da jeg ikke kender til alle detaljer i sagen.
Om det kommer til at stå på din straffeattest afhænger af om du er over eller under 18 år og om det er første gang du bryder loven.
Såfremt du er over 18 år, kommer det på din straffeattest og er du under 18 år kan du med fordel læse mine tidligere besvarelser om betinget notering.
Vh. Kristina
 
09.09.2013  
Butikstyveri
Hej, min veninde er startet på pædagoguddannelsen i viborg og hun skal snart i praktik, og på praktikstedet kræves der et straffeattest samt børneattest. Hun har fået at vide af sin lærer, at praktikholdet kan hente straffeattest samt børneattest i kommunen, men kun hvis hun ikke har noget på hendes straffeattest og børneattest. Problemet er, at hun kom til at stjæle for 2 års siden, og hun er bange for at den er ikke slettet? nu hvor der er gået 2 år tror du ikke at hendes straffeattest er slette og den kan frit hente det fra kommunen?
 
11.09.2013
Sv: butikstyveri
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål, på din venindes vegne.
Lad mig lige slå en ting fast. Det er politiet der udleverer oplysninger om straffeattest og ikke kommunen og din veninde skal skrive under på at disse oplysninger må indhentes af praktikstedet.
Såfremt hun har fået en plet i 2 år på den private straffeattest, og der ER gået 2 år, er den private straffeattest jo ren.
Men på hendes offentlige straffeattest fremgår tyveriet i 10 år.
Vh. Kristina
 
08.09.2013  
Tyveri fra natklub
Kære kristina!

i en særdeles hård brandert, har jeg været så dum at "stjæle", dvs. Tage den væk fra baren, en kasse med let spiritus. Jeg drak intet fra den, og selve kassen forlod ikke natklubben, blot baren. (jeg er over 18) - får jeg en såkaldt "plet" for dette?

mvh. Den fulde...
 
11.09.2013
Sv: tyveri fra natklub
Hej "fulde".
Tak for dit spørgsmål.
Selvom du ikke drak af kassen med spiritus er det stadig tyveri.
Det er også tyveri hvis du stjæler en bluse i en butik, selv du ikke bruger blusen.
Du skriver ikke om du er politianmeldt, men hvis du er vil du formegentlig få en plet på straffeattesten, nu hvor du er over 18 år.
En "særdeles hård brandert" er desværre ikke nogen undskyldning, du er stadig ansvarlig for dine handlinger.
Vh. Kristina
 
30.08.2013  
Hjælp
Hvis man laver noget tyveri og man bliver meldt efter 2 år, for man så et plet er det så fra den dato man gjorde tyveriet eller fra den dag man bliver taget feks 1-2 år

ps det er mit sidste besked da jeg skriver lide for meget.
 
11.09.2013
Sv: hjælp
Hej med dig.
Tak for dine spørgsmål.
Pletten på straffeattesten står der fra afgørelsesdatoen, dvs. fra den dag hvor du får straffen i form af en bøde el. lign.
Vh. Kristina
 
26.08.2013  
Forvirret person
Hej
du siger at man kan blive meldt til politiet indfor 5 år
og gælder pletten på tyveriets dag eller den dag man bliver taget af det .

håber jeg ikke gjorde dig forvirret
 
11.09.2013
Sv: forvirret person
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Jeg er slet ikke forvirret. (-:
En plet på straffeattesten gælder fra afgørelsesdatoen. Dvs. den dag hvor du får "straffen" i form af dom, bøde el. lign.
Vh. Kristina
 
26.08.2013  
Uddandelse
Hvis man har fået et plet og den fjerner sig og man laver noget dumt efter det og man få et til og når man skal tage uddandelsen ville det påvirke det med og uden et plet ??

håber du kan svare på det.
 
11.09.2013
Sv: uddandelse
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Der er nogle uddannelser hvor man står bedst med en ren straffeattest. Fx. udannelsen til fængselsbetjent, politibetjent og i militæret.
Men det er ganske få uddannelser, hvor man dicideret bliver udelukket med en ikke ren straffeattest. Derimod kan det blive et problem når man skal i praktik, da mange praktiksteder kræver ren straffeattest.
Det hele afhænger af hvilken uddannelse der drejer sig om. Skriv igen, hvis det er en bestemt uddannelse du tænker på.
Vh. Kristina
 
23.08.2013  
Hurtigt spørgsmål
Hej hvis man nu får et betinget notering og efter man laver noget dumt kan de to pletter fjernes eller bliver de der forevigt.¨


kan man ikke få en uddandelse efter det ??
 
26.08.2013
Sv: hurtigt spørgsmål
Hej med dig.
Pletter på straffeattesten "forsvinder" igen. Hvor længe pletterne er på straffeattesten afhænger af hvad man har lavet. Forseelsen står længere på den offentlige straffeattest end på den private straffeattest.
Og jo man kan sagtens få en uddannelse på trods af en plet på straffeattesten. Dog er det sværere at komme ind på nogle uddannelser, når man ikke har ren straffeattest.
Vh. Kristina
 
24.08.2013  
Butikstyveri
Hej brevkasse, min veninde blev idag snuppet i at stjæle en par leggings til 99 kroner idag i føtex. Hun er 19 år. Det er første gang hun har gjort det, og nok også sidste gang. Jeg er meget bekymret for hende, hva kommer der til at ske med hende? håber i kan hjælpe, mvh
 
26.08.2013
Sv: butikstyveri
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål på din venindes vegne.
Din veninde får en bøde på 500 kr. og en plet på den private straffeattest i 2 år og 10 år på den offentlige straffeattest.
Vh. Kristina
 
15.08.2013  
Den dumme
Jeg blev meldt for tyveri for 177 kr for 5 måneder siden og nu har jeg fået et brev om at jeg skal i retten, men i brevet står der at retsmøder bliver aflyst hvis jeg bare betaler bøden, så jeg vil høre om hvis jeg betaler bøden kommer det så på min attest eller får jeg eb betinget notering? har kørt uden sele for 9 måneder siden men betalte bøden så vil høre om jeg får en betinget notering eller en plet - hvis jeg indrømmer. Jeg er 17 år - 16 da det fandt sted.
 
19.08.2013
Sv: den dumme
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Det er overtrædelse af færdselsloven at køre uden sele.
Som udgangspunkt kommer overtrædelse af færdelsloven ikke på straffeattesten.
Hvis det er første gang du overtræder straffeloven (idet her tilfælde tyveri) vil mit bud være, at du får en betinget notering. Og altså i første omgang ikke en plet på din straffeattest, med mindre at du igen overtræder straffeloven.
Vh. Kristina
 
15.08.2013  
Betinget notering
Hej

jeg er taget for butikstyveri (en sodavand) for første og eneste gang. Jeg er 16 år. Jeg fik af vide, at jeg ville få en bøde på 500 kr plus en plet på min straffeattest de næste 5 år.
jeg kan se du i andre indlæg skriver, at man bliver "betinget noteret", dvs forholdet ikke kommer på straffeattesten, før man evt gentager en lignende handling. Er det en regl eller skal man forhandle sig til det?

venlig hilsen
tbp
 
19.08.2013
Sv: betinget notering
Hej TBP.
Tak for dit spørgsmål.
Hvis du er mellem 15 og 18 år og det er første gang du overtræder loven får du, som du selv er inde på, en betinget notering. Dvs. at forseelsen i første omgang ikke kommer på din straffeattest, men hvis du igen overtræder loven, kommer begge forseelser på.
Vh. Kristina
 
12.08.2013  
Arbejde
Kan min chef se alt på min straffeatest hvis jeg ik har været i retten for det?
har hørt de ik har tilladse til at se alt på straffeatesten.??
 
14.08.2013
Sv: arbejde
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.

Den private straffeattest:
En privat straffeattest indeholder kun oplysninger om domme, bøder og tiltalefrafald ved overtrædelse af straffeloven og ved overtrædelse af loven om euforiserende stoffer (narkotikaloven). De lovovertrædelser, som er registreret i Kriminalregisteret, vil stå på den private straffeattest i 2-5 år, afhængigt af lovovertrædelsens karakter.

Straffeattest til politi og offentlige myndigheder:
Straffeattesten til politi og offentlige myndigheder indeholder oplysninger om samtlige domme, bøder og sager, der har ført til tiltale for overtrædelser af straffeloven. Denne straffeattest indeholder også afgørelser for overtrædelse af andre love, hvis der er givet frihedsstraf eller sket frakendelser af rettigheder fx førerretten.

Kun politiet og i særlige tilfælde offentlige myndigheder kan få udleveret disse oplysninger, fx til behandlingen af en jobansøgning, dog kun hvis ansøgeren skriftligt har givet samtykke til det.

Oplysningerne står på denne straffeattest i mindst 10 år fra den endelige afgørelse.

Vh. Kristina
 
07.08.2013  
Straffeates
Hej
vil høre om man kan få slettede det der står på sin straffeattes . Det er min datter der har taget en flaske sprut i fødetex sammen med en venninde, men min datter tog skylden ,og det var dumt , hun har ikke taget noget før, og det ødelægger så meget , hvergang hun søger job .
vh l.H.
 
12.08.2013
Sv: straffeates
Hej L.H.
Der er desværre ikke mulighed for at få slettet "plettet" på sin straffeattest. Når først man har overtrådt loven, så binder det, indtil "pletten" forsvinder af sig selv. I det her tilfælde efter 2 år fra afgørelsesdatoen på den private straffeattest og 10 år på den offentlige straffeattest.
Vh. Kristina
 
24.07.2013  
Butikstyverig
Hej jeg er 16 år og har to pletter for butikstyveri hvor lang tid bliver de?
 
12.08.2013
Sv: butikstyverig
Hej med dig.
"Pletterne" står på din private straffeattest i 2 år og 10 år på den offentlige straffeattest i 10 år fra afgørelsesdatoen.
Vh. Kristina
 
16.06.2013  
Løjet om alder i toget
Hej kristina. Min 16 årige søn har løjet om sin alder overfor en tog konduktur. Han havde 1 klip tilbage på et
børne 10 turskort han havde købt, da han var 15 år.
konduktøren checker hans cpr.Nr. Som er forkert oplyst,
i det min søn prøver at snyde med sin alder. Han får en bøde, hvilket selvfølgelig er helt ok, men får samtidig oplyst, at det vil give en plet på hans straffeattest, fordi han havde løjet om sin fødselsdato. Er det virkelig rigtigt, at det udløser en plet på straffeattesten og hvis ja, hvor længe vil det stå der?
mvh. Lone
 
19.06.2013
Sv: løjet om alder i toget
Hej Lone.
Tak for dit spørgmål.
I det din søn oplyser urigtige oplysninger om sin alder, er der tale om personelfalsk. (Straffelovens § 174). Personelfalsk har en strafferamme fra bøde til 6 måneders fængsel.
I din søn tilfælde er mit bud dog at han slipper med en bøde. (og forskrækkelsen).
Hvis sagen afgøres med en bøde, og det er første gang at din søn er i konflikt med loven får han en betinget notering. Dvs. at det i første omgang ikke fremgår af hans straffeattest, men hvis han igen overtræder loven, vil begge tilfælde komme på straffeattesten. Såfremt din søn, har brugt sin chance, i form af en betinget notering, vil det fremgå af hans private straffeattest i 2 år og 10 år på den offentlige.
Vh. Kristina
 
07.06.2013  
Stjålet penge fra arbejdsplads
Hej kristina.

jeg er en pige på 21 år, som fornyeligt er blevet taget i tyveri på min arbejdsplads. Mange af beskyldningerne er ikke sande, men jeg blev i hvert fald bortvist og anklaget for at have taget x.000. Mit spørgsmål er nu, hvilken dom jeg kan risikere at få og hvilke konsekvenser det kan få for mig?
nogle af anklagerne som er rigtige, er at jeg blandt andet har betjent mig selv ved en kasseterminal og desuden glemt ar betale for nogle drikkevarer. Om deres tab er på x.000 pga dette ved jeg ikke, men jeg er dybt ulykkelig og er aldrig blevet straffet for noget før. Kan jeg risikere fængsel eller hvad er worst case?

de har politianmeldt mig og sagen løber derfra.

håber du kan svare mig og forhåbentlig give mig lidt ro.

hilsen birgitte
 
07.06.2013
Sv: stjålet penge fra arbejdsp
Hej Birgitte.
Tak for dit spørgsmål.
For at du kan blive straffet for tyveriet, skal det jo bevises at du har stjålet det du bliver beskyldt for.
Du skal derfor kun indrømme det du rent faktisk har gjort.
Hvad din straf bliver, vil jeg ikke begynde at gætte på, da jeg ikke kender alle omstændigheder i sagen, men hvis det er som du skriver behøver du ikke være bange for at komme i fængsel. Der skal væsentlig mere til.
Generalt vil straffen for tyveri, af den slags, være en bøde på det dobbelte af det stjålnes værdi, dog mindst 500 kr., og en plet på den private straffeattest i 2 år og 10 år på den offenlige straffeattest.
Men du må væbne dig med tålmodighed og se hvad det ender med, selvom ventetiden kan være ulidelig.
Held og lykke.
Vh. Kristina
 
06.06.2013  
Flere tyverier
Hej
jeg har været dum, og over et par år har jeg taget et par småting. Jeg blev tager fro små fem år siden for at tage en chokoladebar, for et par år siden for at tage en pose slik og for et års tid siden for at tage en sandwich. Jeg har fået bøde på alle tingene. Nu er der så sket det, at jeg er kommet til at tage noget til lidt over 1.000kr. Jeg blev taget og politiet kom og afhørte mig. De sagde at kjeg får en bøde på det dobbelte. Nu er der gået lidt ovet en måned og jeg har intet hørt. Jeg er ret nervøs for hvorfor jeg ikke har fået bøden. Kan det være at det ender med en hårdere straf?
aldrig igen!
 
07.06.2013
Sv: flere tyverier
Hej med dig.
Tak for sit spørgsmål.
Jeg kan desværre ikke fortælle dig, hvad din straf bliver.
Men hvis politiet har sagt at du får en bøde på det dobbelte af det stjålnes værdi, så kan du da regne med det.
Du skal også regne med en plet på din private straffeattest i 2 år og 10 år på den offentlige straffeattest.
Ventetid er altid ulidelig, så hvis du ikke vil vente mere, kan du ringe til politiet og spørge hvor langt de er med din sag.
Held og lykke.
Vh. Kristina
 
05.06.2013  
.
Hej. Jeg er 24 år og har stjålet for første gang som jeg blev taget i, altså butikstyveri, det var bestemt første og sidste gang. Fortryder det meget og er meget flov, heldigvis. Jeg stjal for omkring 400 kr. Det er første gang jeg er dømt for noget - hvor stor en bøde vil jeg ca. Få og hvor længe vil det stå på de forskellige straffeattester? er det kun politiet som har adgang til den offentlige uden min samtykke? på forhånd tak for din tid.

mvh.
 
07.06.2013
Sv: .
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Hvis sagen bliver afgjort med bøde, vil du formegentlig få en bøde på det dobbelte af det stjålnes værdi og en plet på din private straffeattest i 2 år og på den offentlige straffeattest i 10 år. Og ja, ingen, foruden politiet, har adgang til din offentlige straffeattest uden dit samtykke.
Held og lykke.
Vh. Kristina
 
31.05.2013  
Tyveri fra min arbejdsplads
Hej kristina.
jeg er en pige på 20 år som er blevet fyret pr dags dato (31/5-13) da jeg har taget penge fra vores veksel kasse i butikken. Det drejer sig om 3000 kroner. De ved jeg har stjålet 2000 kr. Det har de på kamera. De ved også jeg har lagt 500 kr tilbage, da det aldrig var får at stjæle. Ved jeg jo godt det er. Har betalt de 1500 tilbage den dag jeg blev fyret. De skriver på min fyre seddel debil fortsætte med at undersøge sagen og at de forbeholder retten til at politi anmelde. Mit spørgsmål er derfor , har de så politi anmeldt det? og hvis de gør hvad sker der så? det er første gang det nogensinde er sket. Mvh den forvirrede
 
07.06.2013
Sv: tyveri fra min arbejdsplad
Hej "den forvirrede".
Tak for dit spørgsmål.
Sikke en ærgelig situation du har sat dig selv i og jeg forstår godt at du er forvirret.
Jeg kan ikke svare på OM din tidligere arbejdsplads har anmeldt tyveriet eller påtænker at gøre det. Det ved kun de og politiet. Men jeg vil foreslå at du ringer til din tidligere arbejdsplads og spørger om hvad de er kommet frem til om de ønsker at politianmelde eller ej. Så kan du ihvertfald få ro på. Ellers er der kun at vente på om du får en henvendelse fra politiet.
Hvis tyveriet bliver anmeldt, vil du formegentlig få en bøde på det dobbelte af det stjålnes værdi og en plet på din private straffeattest i 2 år og 10 år på den offentlige straffeattest.
Held og lykke.
Vh. Kristina
 
  1  2  3  4  5  6  7  8  


Senest opdateret 21.12.2018 10:36 af MADRA