Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Mads Dallerup Rasmussen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse :-)
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 
 
NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.
 
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mads, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
02-10-2018 visit (29)
 
 
Vis alle
  1  2  3  4  
tyveri
25.11.2013  
Under 18 og plet?
Kan man man få plet på straffeattest, hvis man er under 18 år, og man stjal første gang?
 
02.12.2013
Sv: under 18 og plet?
Hej med dig.
Tak for dit svar.
Hvis du er mellem 15 og 18 år og det er først gang du overtræder loven, får man (fx ved tyveri) en betinget notering. Dvs. at forseelsen i første omgang ikke kommer på straffeattesten, men hvis man igen overtræder loven, så "vågner" den tidligere forseelse og begge forseelser kommer på straffeattesten.
Vh. Kristina
 
22.11.2013  
Idioten
Hej, jeg har stjålet ca. 400kr fra min skole, over nogle måneder. Der blev så stjålet 1500.- sidste uge, og jeg var blevet set i omklædnngsrummet, (hvor tyveriene har fundet sted) og jeg er blevet sigtet for tyveri, og har sagt sandheden om de 400 til en betendt, men de tror jeg har stjålet de 1500.- som jeg ikke har, jeg ville bare spørger om hvad den værste straf jeg kunne få var, jeg har stjålet 400.- men er sigtet for 2000.-

kh idioten
 
02.12.2013
Sv: idioten
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Du har gjort det rigtige at indrømme det du rent faktisk har stjålet, men du skal selvfølgelig ikke indrømme noget du ikke har stjålet.
Du skriver ikke hvor gammel du er, men mit bud vil være, at du får en bøde og en plet på straffeattesten afhængig af din alder og om du har overtrådt loven før. Er du mellem 15 og 18 år, så læs mine svar om betinget notering her på siden.
Vh. Kristina
 
Tags: tyveri
22.10.2013  
Den ulykkelige
Hej.
jeg har virkelig dummet mig ''igen''. Jeg blev taget i stjæle på min arbejdsplads og der blev straks tilkaldt efter en vagt. Jeg følte mig ikke som mig selv overhovet og ville egentlig bare væk. Men vagten lavede en skriftlig anmeldelse og så fik jeg lov til at gå efterfølgende. Jeg fik skrevet under på det jeg havde gjort. Nu er jeg meget forvirrende fordi jeg ved ikke hvad der kommer til at ske med mig nu, om jeg både får en bøde og en plet? du må virkelig hjælpe mig for lige nu føler jeg mig så alene og ked af det, jeg har grædt hele natten. Og grunden til at jeg skriver ''igen'' er at det er sket før, dengang var jeg 15, og det skal lige siges at det var sammen med en veninde dengang. Og jeg er over 18 nu. Jeg ved ikke om jeg kan komme i fængsel fordi det er sker før. :'(
 
05.11.2013
Sv: den ulykkelige
Hej med dig.
Nu ved jeg ikke hvad du har stjålet fra din arbejdsplads, omfang, værdi m.m.
Så det bliver svært for mig at komme med et bud på en straf. Men der skal noget til at tyveri udløser en fængselsstraf.
Men en bøde og en plet på straffeattesten komer du i hvertfald ikke udenom.
Vh. Kristina
 
Tags: bøde | tyveri
22.10.2013  
Tyveri og betinget notering
Min søn har gået på efterskole hvor han fik uheldigt selskab. Han blev taget i at stjæle en deo og noget slik for ca 100 kr. Sammen med en masse andre fra skolen. Politiet blev tilkaldt og de overtale min søn til at indrømme at han har stjålet et par gange før i butikker men det har kun været en sodavand og lignende. Han har været til afhøring hos politiet men vi har intet hørt endnu. Han har ikke stjålet før efterskolen og har heller ikke gjort det efter. Det har været meget skidt for ham at være på efterskole. Herhjemme kunne han ikke drømme om at stjæle. Han er 17 år. Jeg har læst at man kan få en betinget notering på straffeattesten hvis man er under 18 år ved den første strafferetslige afgørelse. Er dette også den første strafferetslige afgørelse når den sådan set omhandler flere forhold. Han har ikke begået noget kriminelt før disse tyverier på efterskolen. Han er nu igang med en tømreuddannelse og er meget nervøs for at han ikke kan få praktikplads hvis det noteres. Kan han få en betinget notering? hilsen den meget bekymrede mor
 
05.11.2013
Sv: tyveri og betinget noterin
Hej "bekymrede mor".
Som jeg læser dit spørgsmål ER det første gang din søn bliver taget. Derfor får din søn en betinget notering, som du selv skriver.
De "flere forhold" du skriver om, er som jeg læser din besked IKKE politianmeldt.
Hvilket interesse politiet har i at få din søn til at indrømme forhold, som han ikke har gjort er svært for mig at se.
Du skriver at din søn "kun" tidligere har stjålet sodavand og lignende. Jeg må pointere at tyveri er tyveri, hvad enten det drejer sig om en ting til en værdi af 5 kr. eller 5000 kr.
Vh. Kristina
 
19.09.2013  
Tyveri på arbejdsplads forsøgt
Hej kristina,
jeg har dummet mig gevaldigt, og lige inden jeg stoppede på mit gamle arbejde, stjal jeg to jakker, som jeg forsøgte at sælge på trendsales. Det fandt min gamle chef (selvfølgelig) ud af, og hun fik de to ting tilbage, og meldte mig til politiet og oplyste det til min nuværende praktikplads.
jeg kan ikke forklare hvorfor jeg gjorde det, udover at det slog klik for mig, og at jeg skal arbejde ulønnet det næste halve år - men det er ingen undskyldning, det ved jeg.
jeg ved ikke hvad der kommer til at ske nu, kan du fortælle mig det? ringer politiet til mig eller dukker op her? skal de gennemgå alt mit tøj eller gennemgå alle gamle salg på trendsales? jeg har skrevet under på at jeg tog de to ting på min gamle arbejdsplads. Jeg er 25 år.
 
23.09.2013
Sv: tyveri på arbejdsplads for
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Som du fortæller det, tænker jeg at du får en bøde og en plet på straffeattesten.
Jeg tvivler på at politiet skal gennemgå dit øvrige tøj eller bruger ressourser på at gennemgå dine øvrige selg, selvfølgelig med mindre at noget tyder på at det ike er første gang du gør det.
Men helt præcist hvad der sker, må du afvente at se.
Vh. Kristina
 
Tags: tyveri
09.09.2013  
Butikstyveri
Hej, min veninde er startet på pædagoguddannelsen i viborg og hun skal snart i praktik, og på praktikstedet kræves der et straffeattest samt børneattest. Hun har fået at vide af sin lærer, at praktikholdet kan hente straffeattest samt børneattest i kommunen, men kun hvis hun ikke har noget på hendes straffeattest og børneattest. Problemet er, at hun kom til at stjæle for 2 års siden, og hun er bange for at den er ikke slettet? nu hvor der er gået 2 år tror du ikke at hendes straffeattest er slette og den kan frit hente det fra kommunen?
 
11.09.2013
Sv: butikstyveri
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål, på din venindes vegne.
Lad mig lige slå en ting fast. Det er politiet der udleverer oplysninger om straffeattest og ikke kommunen og din veninde skal skrive under på at disse oplysninger må indhentes af praktikstedet.
Såfremt hun har fået en plet i 2 år på den private straffeattest, og der ER gået 2 år, er den private straffeattest jo ren.
Men på hendes offentlige straffeattest fremgår tyveriet i 10 år.
Vh. Kristina
 
08.09.2013  
Tyveri fra natklub
Kære kristina!

i en særdeles hård brandert, har jeg været så dum at "stjæle", dvs. Tage den væk fra baren, en kasse med let spiritus. Jeg drak intet fra den, og selve kassen forlod ikke natklubben, blot baren. (jeg er over 18) - får jeg en såkaldt "plet" for dette?

mvh. Den fulde...
 
11.09.2013
Sv: tyveri fra natklub
Hej "fulde".
Tak for dit spørgsmål.
Selvom du ikke drak af kassen med spiritus er det stadig tyveri.
Det er også tyveri hvis du stjæler en bluse i en butik, selv du ikke bruger blusen.
Du skriver ikke om du er politianmeldt, men hvis du er vil du formegentlig få en plet på straffeattesten, nu hvor du er over 18 år.
En "særdeles hård brandert" er desværre ikke nogen undskyldning, du er stadig ansvarlig for dine handlinger.
Vh. Kristina
 
30.08.2013  
Hjælp
Hvis man laver noget tyveri og man bliver meldt efter 2 år, for man så et plet er det så fra den dato man gjorde tyveriet eller fra den dag man bliver taget feks 1-2 år

ps det er mit sidste besked da jeg skriver lide for meget.
 
11.09.2013
Sv: hjælp
Hej med dig.
Tak for dine spørgsmål.
Pletten på straffeattesten står der fra afgørelsesdatoen, dvs. fra den dag hvor du får straffen i form af en bøde el. lign.
Vh. Kristina
 
26.08.2013  
Hej igen
Hvad skal man gøre når en har lavet tyveri og manden siger til sidst at det ligemeget og at man ikke skal gøre det igen men min ven er bange for han lige en dag ser ham og han ville snakke med ham og har ændret mening.
 
11.09.2013
Sv: hej igen
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Det er der jo desværre ikke så meget at gøre ved.
Hvis man har stjålet, så kan konsevensen jo være at blive taget.
Men hvis "manden" har lovet ikke at gøre mere ved det, så må i prøve at stole på det.
Vh. Kristina
 
Tags: tyveri
25.08.2013  
Hurtigt spørgsmål 2
Kan man anmelde noget der er 1 år gammel som tyveri
 
26.08.2013
Sv: hurtigt spørgsmål 2
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Et kort svar til et kort spørgsmål.
Ja det kan du godt, forældelsesfristen på tyveri er 5 år.
Vh. Kristina
 
Tags: tyveri
15.08.2013  
Den dumme
Jeg blev meldt for tyveri for 177 kr for 5 måneder siden og nu har jeg fået et brev om at jeg skal i retten, men i brevet står der at retsmøder bliver aflyst hvis jeg bare betaler bøden, så jeg vil høre om hvis jeg betaler bøden kommer det så på min attest eller får jeg eb betinget notering? har kørt uden sele for 9 måneder siden men betalte bøden så vil høre om jeg får en betinget notering eller en plet - hvis jeg indrømmer. Jeg er 17 år - 16 da det fandt sted.
 
19.08.2013
Sv: den dumme
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Det er overtrædelse af færdselsloven at køre uden sele.
Som udgangspunkt kommer overtrædelse af færdelsloven ikke på straffeattesten.
Hvis det er første gang du overtræder straffeloven (idet her tilfælde tyveri) vil mit bud være, at du får en betinget notering. Og altså i første omgang ikke en plet på din straffeattest, med mindre at du igen overtræder straffeloven.
Vh. Kristina
 
09.08.2013  
Hurtigt spørgsmål
Hej jeg ville høre om man kan anmelde et tyveri efter 3 måneder
 
14.08.2013
Sv: hurtigt spørgsmål
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Et kort svar til et kort spørgsmål.
Ja det kan man godt.
Vh. Kristina
 
Tags: tyveri
07.08.2013  
Straffeates
Hej
vil høre om man kan få slettede det der står på sin straffeattes . Det er min datter der har taget en flaske sprut i fødetex sammen med en venninde, men min datter tog skylden ,og det var dumt , hun har ikke taget noget før, og det ødelægger så meget , hvergang hun søger job .
vh l.H.
 
12.08.2013
Sv: straffeates
Hej L.H.
Der er desværre ikke mulighed for at få slettet "plettet" på sin straffeattest. Når først man har overtrådt loven, så binder det, indtil "pletten" forsvinder af sig selv. I det her tilfælde efter 2 år fra afgørelsesdatoen på den private straffeattest og 10 år på den offentlige straffeattest.
Vh. Kristina
 
04.08.2013  
Tre gange tyveri
Hej :) jeg har en god veninde som jeg er rigtig bekymret for og håber at du kan svar på nogle spørgsmål.
for omkring seks år siden stjal hun for ca. 30 kr. Hvor hun blev taget og betalte bøden med det samme (der kom ikke politi). Så for ca. To år siden blev hun taget på vej ud af en sko butik. Der lå et par sko i hendes barnevogn (i forresten en alt for lille størrelse). Der blev ikke tilkaldt politi men de sagde at der ville være en bøde (varen kostede ca. 200 kr.). Bøden kom aldrig. Hun sagde at hun ikke havde stjålet skoene og at hvis hin ville stjæle dem så hvorfor ikke i hendes rigtige størrelse? hun sagde at de sikkert bare var kommet ned i barnevognen ved en ulykke. Da jeg kender hende godt tror jeg på hende. Igår ringede hun og sagde at hun var blevet taget for tyveri (ca. 200 kr. Og denne gang havde hun gjort det). Der var ikke politi. Det jeg vil spørge om er: kan hun risikere fængselsstraf? og hvad kan grunden være til at hun aldrig fik besked eller bøde anden gang?
 
12.08.2013
Sv: tre gange tyveri
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål, på din venindes vegne.
Jeg bliver dog lidt forvirret over dine oplysninger, da du skriver at din veninde har fået en bøde, men at Politiet ikke har været ind over. Politiet skal ind over for at der kan uddeles bøder.
Jeg kan ikke oplyse, hvorfor din veninde aldrig hørte fra Politiet.
Jeg synes at det virker mistænkeligt, at din veninde gentagne gange får rodet sig ud i tyverier, men det er dog ikke noget hun risikerer fængselsstraf for.
Vh. Kristina
 
Tags: tyveri
27.06.2013  
Butikstyveri
Hej

jeg har en god ven som har stjålet for ca 2000 kr og han er ikke blevet taget på i det, men han gør og er nervøs for at politiet pludselig dukker.
min ven er 18 og har aldrig begået kriminalitet for og han er utrolig ned over det
han vil bare vide om han skal forventet politiet

det er ca 2 måneder siden og han har intet hørt fra politiet eller butikken og han blev ikke taget i det
 
27.06.2013
Sv: butikstyveri
Hej med dig.
Tak for dit spørgmål, på din vens vegne.
Hvorvidt Politiet stadig kan dukke op her 2 måneder efter kan jeg hverken af- eller bekræfte, og man kan jo så kun håbe på, at den dårlige samvittighed din ven har, er straf nok til at han har fået en lærerstreg, for tyveri er strafbart og ulovligt, hvad enten man bliver taget eller ej.
Vh. Kristina
 
05.06.2013  
.
Hej. Jeg er 24 år og har stjålet for første gang som jeg blev taget i, altså butikstyveri, det var bestemt første og sidste gang. Fortryder det meget og er meget flov, heldigvis. Jeg stjal for omkring 400 kr. Det er første gang jeg er dømt for noget - hvor stor en bøde vil jeg ca. Få og hvor længe vil det stå på de forskellige straffeattester? er det kun politiet som har adgang til den offentlige uden min samtykke? på forhånd tak for din tid.

mvh.
 
07.06.2013
Sv: .
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Hvis sagen bliver afgjort med bøde, vil du formegentlig få en bøde på det dobbelte af det stjålnes værdi og en plet på din private straffeattest i 2 år og på den offentlige straffeattest i 10 år. Og ja, ingen, foruden politiet, har adgang til din offentlige straffeattest uden dit samtykke.
Held og lykke.
Vh. Kristina
 
31.05.2013  
Tyveri fra min arbejdsplads
Hej kristina.
jeg er en pige på 20 år som er blevet fyret pr dags dato (31/5-13) da jeg har taget penge fra vores veksel kasse i butikken. Det drejer sig om 3000 kroner. De ved jeg har stjålet 2000 kr. Det har de på kamera. De ved også jeg har lagt 500 kr tilbage, da det aldrig var får at stjæle. Ved jeg jo godt det er. Har betalt de 1500 tilbage den dag jeg blev fyret. De skriver på min fyre seddel debil fortsætte med at undersøge sagen og at de forbeholder retten til at politi anmelde. Mit spørgsmål er derfor , har de så politi anmeldt det? og hvis de gør hvad sker der så? det er første gang det nogensinde er sket. Mvh den forvirrede
 
07.06.2013
Sv: tyveri fra min arbejdsplad
Hej "den forvirrede".
Tak for dit spørgsmål.
Sikke en ærgelig situation du har sat dig selv i og jeg forstår godt at du er forvirret.
Jeg kan ikke svare på OM din tidligere arbejdsplads har anmeldt tyveriet eller påtænker at gøre det. Det ved kun de og politiet. Men jeg vil foreslå at du ringer til din tidligere arbejdsplads og spørger om hvad de er kommet frem til om de ønsker at politianmelde eller ej. Så kan du ihvertfald få ro på. Ellers er der kun at vente på om du får en henvendelse fra politiet.
Hvis tyveriet bliver anmeldt, vil du formegentlig få en bøde på det dobbelte af det stjålnes værdi og en plet på din private straffeattest i 2 år og 10 år på den offentlige straffeattest.
Held og lykke.
Vh. Kristina
 
24.05.2013  
Den dumme
Hej, jeg har for 4 måneder siden kommet til at stjæle for 147kr fra min arbejds plads blev fyret og bortvist, de har nu 3 måneder efter anmeldt det men blev friheds berøvet i 3 timer og jeg måtte ikk ringe hjem eller noget jeg er 16 år og har en ren attest nu, men hvad sker der når jeg skal på politistationen og afhøres? får jeg kun en bøde eller også en plet? mener at hvis det er første gang så bliver det ikke skrevet på min attest? er så ked af det over det! hilsen den dumme
 
27.05.2013
Sv: den dumme
Hej "dumme".
Tak for dit spørgsmål.
Når du er under 18 år og det er første gang du overtræder loven, får du sikkert en bøde og en betinget notering. Dvs. at forseelsen først komme på din straffeattest, hvis du igen overtrædfer loven... Så man kan sige, at du har fået en chance.
Vh. Kristina
 
19.05.2013  
Tyveri hjælp
Hej jeg er en pige på 16 år og har stjålet mcdonalds, biograf, hotel ophold osv til 5000kr samlet fra kivickly. Jeg har aldrig nogen sinde stjålet i mit liv eller været kendt af politiet min veninde fik mig til det og de kuponer virker ikke før de er scannet i kassen. En butik detektiv fangede mig i udgangen, så de havde holdt øje med mih over kamera, og jeg skulle vente på mine forældre kom og politiet. Hvad kan der ske? vil jeg få plet på straffeaftesten. Jeg havde det så dårligt med det at jeg overvejede og sige det til en medarbejd. Jeg tog bare kuponer uden jeg vidste det blev så stort beløb.
 
23.05.2013
Sv: tyveri hjælp
Hej med dig.
Efter som, du er 16 år, og det er første gang du overtræder loven, får du sikkert en bøde og en betinget notering på straffeattesten. Det vil sige, at det i første omgang ikke fremgår af din straffeattetst, men hvis du overtræder loven igen, vil begge tilfælde fremgå.
Desværre bliver du straffet på trods af at din veninde lokkede. Tyveri er tyveri hvad enten det drejer sig om en pakke tyggegummi til 5 kr. eller om det er væsentlig dyrere ting.
Vh. Kristina
 
04.05.2013  
2x butikstyveri
Hej kristina,
for 7 år siden begik jeg 2x butikstyveri (der var ca. 6 måneder mellem de to gange. Jeg stjal for små beløb begge gange, og måtte af med en mindre bøde begge gange. Mit spørgsmål er følgende: vil det stå på min straffeattest i 2 år, eller vil det stå der længere, efter som jeg begik butikstyveri 2 gange? (jeg var over 18 år begge gange)
 
15.05.2013
Sv: 2x butikstyveri
Hej med dig.
Butikstyveri står 2 år, fra afgørelsesdatoen, på din private straffeattest og 10 år den offentlige straffeattest, så din private straffeattest burde være ren igen, nu her 7 år efter.
Vh. Kristina
 
11.04.2013  
Stjal fra min arbejdsplads
Kære kristina,
jeg er en knægt på 16 år som nok har begået mit livs største bummert. Jeg har aldrig før været involveret i nogen form for kriminalitet. Men af en eller anden grund lod jeg fristelsen gå løs på min arbejdsplads. Jeg arbejde i en computer butik og stjal computer spil og et beats by dre headset. På en periode over 2.5 måndere stjal jeg for cirka 9 tusind kroner. Jeg kunne ikke styre mig. Jeg blev meldte mig selv ind fordi jeg ikke kunne holde mig selv ud længere. Jeg indrømmede alting og lavede en liste over de ting jeg havde stjålet. Jeg blev retmæssigt fyret og bannlyst. Jeg har accepteret min bummert og må bare komme videre i livet. Men mine bekymringer angående min straf driver mig til sindsyge, jeg kan ikke sove eller koncentrere mig oppe i skolen. Jeg har læst meget om straffeloven men kan ikke finde noget svar. Jeg vil selvfølig betale alting tilbage, men eftersom jeg intet job har længere, og mine forældre er fattige, hvad gør jeg så hvis jeg får en bøde? jeg tjal for omkring 10 tusind, hvis jeg får en bøde på det dobbelte så bliver det 20 tusind + de 10 tusind som butikken kræver som erstatning. Det bliver 30 tusind i en alder af 16. Siden det er første gang jeg har gjort nogen form for kriminalitet - og har medvirket til min egen opdagelse, hvor slemt bliver straffen?
kommer det på min straffeatest? hvor stor en bøde for jeg? jeg er syg af bekymring, hvis jeg får en bøde på 21 så mister jeg livsgnisten. Min mor har også fået deprassion. Svar hurtigtst muligt,
mvh en bekymret sjæl.
 
19.04.2013
Sv: stjal fra min arbejdsplads
Hej "en bekymret sjæl".
Tak for dit spørgsmål.
Jeg forstår godt at du er bekymret, men som jeg har skrevet i tidligere svar kan jeg desværre ikke begynde at gætte på en straf i en specifik sag, da jeg slet ikke kender detaljerne godt nok og let kan komme til at vildlede i stedet for vejlede.
Jeg synes du skal kontakt den politimand, som sidder med sagen og spørge ham til råds. Han vil kunne give dig nogle mere præcise svar, da han kender til alle detaljer i sagen. Men husk at det endelige svar får du først når/hvis sagen ender i retten.
Held og lykke.
Vh. Kristina
 
24.02.2013  
Tyveri..
Jeg har min mand som har været meget igennem dårlige ting og med + stjæle tøj, han blev straffet . Men nu blev han fundet stjæle tøj for 75.000 kr fra en diesel butik. Han er 24 år..

hvormaget an han få straf over det ?
 
27.02.2013
Sv: tyveri..
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Som jeg har skrevet i tidligere svar, vil jeg ikke begynde at gætte på en straf i en specifik sag, da jeg ikke kender til alle detaljer.
Vh. Kristina
 
Tags: tyveri
27.01.2013  
Lidt forvirret!!
Hej kristina
jeg har prøvet at læse igennem nogle af dine svar, men vil være helt sikker på om jeg har opfanget det rigtigt - da jeg er lidt forvirret.
for cirka 2 år og 3 måneder siden stjal jeg noget tøj i en butik og blev taget for det. Jeg kom ind til politiet og min straf var en bøde på det dobbelte af det jeg havde stjålet og de nævnte noget omkring min straffeattest som jeg ikke helt kan huske. Jeg var 14 da det skete, og nu er jeg 15 (snart 16). Grunden til at jeg gerne vil vide det, er fordi jeg søger job hos dansk supermarked som spørger om jeg kan fremvise en ren straffeattest. Kan jeg det?
jeg har haft et arbejde før, men der blev jeg aldrig spurgt om jeg havde en ren straffeattest eller om jeg havde begået nogle forbrydelser (jeg ved dog ikke om de har set på min straffe attest, hvis de altså kan det). Men mange tak fordi du vil hjælpe.
hilsen amanda
 
30.01.2013
Sv: lidt forvirret!!
Hej med dig.
Hvis du var 14 år på gerningstidspunktet og det er første gang du overtræder loven, er det blevet betinget noteret. Dvs. at det ikke fremgår af din straffeattest, men såfremt du igen overtræder loven kommer begge forhold på din straffeattest.
En arbejdsgiver kan kun vide hvad der står på din straffeattest såfremt du selv har fremvist en eller du har givet samtykke til at de må indhente den. Det afhænger af hvilken slags arbejdsgiver det er.
Det nemmeste for dig er, at kontakte dit lokale politi og få udleveret din straffeattest, så får du klart besked. Men som du beskriver det er jeg overbevist om at den er ren.
Held og lykke med jobsøgningen.
Vh. Kristina
 
26.01.2013  
Tyveri :(
Hej...
jeg har været i en meget uheldig og utrolig dum episode.. jeg blev taget i butikstyveri d.21/12-12, det første gang og jeg er 20år jeg fik af vide at jeg skulle snakke med advodan? men tager de kontakt til mig eller? hvad kan jeg regn med at blive dømt med? og hvornår kommer det på min straffeattest?
mvh den meget ulykkelige sabrina
 
30.01.2013
Sv: tyveri :(
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Advodan er et advokatfirma, og hvis du skal have kontakt med dem bør du nok kontakte dem.
Som udgangspunkt er straffen for butikstyveri, nu hvor du er over 18 år, en bøde, på det dobbelte af det stjåldnes værdi, dog mindte 500 kr., samt en plet på den private straffeattest i 2 år og 10 år på den offentlige straffeattest fra afgørelsesdatoen.
Vh. Kristina
 
21.12.2012  
Tyveri fra lager
Arbejder på et lager, og jeg har stjålet nogle ting, kender ikke helt værdien. Den er i hvert fald 400+. Hvad sker der hvis jeg bliver opdaget? fortryder det virkelig, er virkelig bange for mit liv og min uddannelse!! :-(
 
07.01.2013
Sv: tyveri fra lager
Hej med dig.
Jeg vil gætte på at, såfremt du bliver opdaget, at du som minimum bliver fyret.
Måske bliver du også politianmeldt, får en bøde samt en plet på straffeattesten.
Alle gode argumenter for at stoppe tyveriet NU.
Vh. Kristina
 
  1  2  3  4  


Senest opdateret 21.12.2018 10:36 af MADRA