Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Mads Dallerup Rasmussen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse :-)
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 
 
NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.
 
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mads, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
02-10-2018 visit (29)
 
 
Vis alle uddannelse
05.11.2013  
Butikstyveri og pædagogmedhjæl
Nu skriver jeg for min veninde, som havde stjålet en masse tøj, og får 2 år på straffeatesten, og hun skal søge ind på sosuskolen, og søge om at blive pædagogisk medhjælper i en børnehave.

så kan man komme på sosuskolen og blive medhjælper med sådan en straf?
 
02.12.2013
Sv: butikstyveri og pædagogmed
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål - på din venindes vegne.
Det skal da ikke være nogen hemmelighed, at job- og uddannelsesmæssigt ser alting lidt lysere ud hvis man har formået at holde sin straffeattest ren.
Hvorvidt din veninde kan komme ind på Sosu-skolen med en plettet straffeattest er en individuel vurdering af skolelederen. Men hensyn til job som medhjælper er det også en vurdering af arbejdsplads til arbejdsplads. Hvis din venindes tyveri er afgjort med bøde, er hendes straffeattest ren igen om 2 år. (fra afgørelsesdatoen).
Vh. Kristina
 
26.08.2013  
Uddandelse
Hvis man har fået et plet og den fjerner sig og man laver noget dumt efter det og man få et til og når man skal tage uddandelsen ville det påvirke det med og uden et plet ??

håber du kan svare på det.
 
11.09.2013
Sv: uddandelse
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Der er nogle uddannelser hvor man står bedst med en ren straffeattest. Fx. udannelsen til fængselsbetjent, politibetjent og i militæret.
Men det er ganske få uddannelser, hvor man dicideret bliver udelukket med en ikke ren straffeattest. Derimod kan det blive et problem når man skal i praktik, da mange praktiksteder kræver ren straffeattest.
Det hele afhænger af hvilken uddannelse der drejer sig om. Skriv igen, hvis det er en bestemt uddannelse du tænker på.
Vh. Kristina
 
17.05.2013  
Tjekker politet kriminalregist
Hej kristina.

nu har jeg efterhånden skrevet til dig et par gange, og du kommer med så gode svar, så jeg synes du er den rette at spørge, når man ikke selv kan finde svar.

du skriver at en betinget notering vil stå i kriminalregistret i 10 år, men ikke straffeattesten. Hvad nu hvis man vil i militæret eller ansættes ved politiet? jeg mener det er meget almindeligt at de må tjekke en i kriminalregistret, men er ikke helt sikker. Har nemlig fået at vide af en tidligere millitærmand at man vil fremskaffe så mange oplysninger som muligt. Betyder det så at man alliegvel ikke kan ansættes hos politiet eller i millitæret?
 
23.05.2013
Sv: tjekker politet kriminalre
Hej med dig.
Tak for de pæne ord og endnu et spørgsmål. (-:

Når man søger ind i militæret trækkes ansøgeren i kriminalregistret.
Såfremt man tidligere har overtrådt loven er det dog først er en hindring, for uddannelse i militæret, hvis man er idømt 30 dages ubetinget fængselsstraf eller derover. (ubetinget fængsel betyder at man har været i fængsel og afsone) Så en bøde for fx. butikstyveri eller lign. er ikke en hindring for uddannelse i militæret.

Såfremt man skal ansættes i den Kgl. Livgarde eller på Kongeskibet Dannebro, kræver det dog en sikkerhedsgodkendelse.

En sikkerhedsgodkendelse kræves hos
personer, der skal arbejde med klassificeret information. Politiets Efterretningstjeneste foretager en undersøgelse af den pågældendes personlige forhold. Om man kan blive sikkerhedsgodkendt afgøres på grundlag af en konkret vurdering af de oplysninger, der foreligger om personen. I undersøgelsen lægges bl.a. vægt på oplysninger om personens pålidelighed i forbindelse med håndteringen af fortrolige oplysninger, eventuelle strafbare forhold, et eventuelt alkohol- eller narkotikamisbrug, eventuelle alvorligere økonomiske problemer samt andre oplysninger af sikkerhedsmæssig betydning.

Hvis den pågældende bor eller har opholdt sig længere tid i udlandet, indhenter Politiets Efterretningstjeneste tilsvarende oplysninger fra det pågældende lands myndigheder.

Før undersøgelsen kan gå igang, skal personen give sit skriftlige samtykke til, at Politiets Efterretningstjeneste må indhente de relevante oplysninger.

Ved optagelse i politiet lægges der vægt på, at ansøgeren er ustraffet.
Det er en betingelse for ansættelse i en tjenestemandsstilling, at ansøgeren er værdig til den agtelse og tillid, som stillingen kræver. Der eksisterer et særlig strengt værdighedskrav netop for ansættelse i politiet. Alle strafbare forhold indgår med stor vægt i vurderingen. Der ses på forholdets karakter, alder på gerningstidspunktet og den forløbne tid.
Rigspolitiet giver normalt afslag til en ansøger, som er straffet for berigelseskriminalitet (inklusiv butikstyveri), vold, spirituskørsel, overtrædelse af narkotikalovgivningen, overtrædelse af lov om forbud mod doping eller overtrædelse af våbenloven, med mindre konkrete omstændigheder (navnlig alder på gerningstidspunktet) taler imod.
Hvis en ansøger aktuelt er sigtet/tiltalt for et strafbart forhold, der - hvis pågældende findes skyldig - kan have afgørende indflydelse på vurderingen, giver Rigspolitiet afslag. Pågældende kan søge på ny, når straffesagen er afgjort. I så fald vil sagen indgå i vurderingen af ansøgerens egnethed.

Så det er bare med at klø på med at forfølge dine drømme.

Held og lykke.

Vh. Kristina
 
31.10.2012  
Sikkerhedsgodkendelse i um
Kære kristina
tak for en god brevkasse, som jeg er sikker på hjælper mange. Jeg var 16 år, da jeg blev taget for et mindre butikstyveri. Det er første og sidste gang det skete. Skammen har gjort, at jeg aldrig kunne finde på at stjæle så meget som et stykke bland selv-slik igen. I dag står jeg 7 år senere og vil som statskundskabsstuderende gerne søge om praktik i udenrigsministeriet på en ambassade. Det kræver imidlertid en sikkerhedsgodkendelse. Står min overtrædelse stadig på min straffeattest til offentlige myndigheder og i så fald, har du erfaring med, hvorvidt um godkender trods mindre overtrædelser?
på forhånd tak
 
07.11.2012
Sv: sikkerhedsgodkendelse i um
Hej med dig.
Tak for de pæne ord om min brevkasse.
Såfremt tyveriet blev afgjort med bøde, står det 2 på den private straffeattest og 10 år på den offentlige. Derfor tror jeg ikke den er væk på den offentlige. Men for at være helt sikker bør du kontakte dit lokale politi.
Jeg er desværre ikke vidende om UM, ser mellem fingerene med noget. Du bliver nødt til at kontakte dem direkte og spørge i dit tilfælde.
Held og lykke.
Vh. Kristina
 
30.10.2012  
Butikstyveri
Hej kristina.

jeg er blevet taget for butikstyveri og jeg er 18 år gammel. Det er første gang det er sket og helt sikkert også sidste gang! (har lært af mine fejltagelser) ville bare høre om det ville komme til at stå på min straffeattest? jeg står og skal til at i militæret for at tage basisuddannelsen og efter det ville jeg have været på politiskolen. Men nu er jeg i tvivl om, om jeg overhovedet kan komme i militæret og på politiskolen. Hjælp, har brug for svar.
hilsen den urolige.
 
07.11.2012
Sv: butikstyveri
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
I dit tilfælde vil tyveriet stå 2 på din private
straffettest og 10 år på den offentlige straffeattest.
Men hensyn til uddannelse indenfor politi og militær synes jeg du skal kontakte henholdvis politiskolen og militærets rekruttering via nedenstående kontaktoplysninger:

Politi:
www.blivbetjent.dk
(se tidligere besvarelser vedr. emnet)

Militæret:
Forsvarets
Rekruttering
Jonstrupvej 240
2750 Ballerup

Tel. 44 89 50 00

Email fvr@fvr.dk

Held og lykke,

Vh. Kristina
 
25.10.2012  
Kan jeg blive betjent trods mi
Hej kristina,
som overskriften siger har jeg længe gået og tænkt på at ville ind til politiet, sådan har det ikke altid været og da jeg var en ung knægt på 17 år lavede jeg en kæmpe fejl, vores familie var lige flyttet til en ny by og jeg havde ingen venner der, jeg havnede i noget skidt selskab og som den unge og naive knægt jeg var (17 år dengang) blev jeg lokket med på et indbrud hvor jeg bare skulle stå og holde udkig, det hele gik jo selvfølgelig skævt og vi blev allesammen taget og dømt. Dommen faldt først da jeg var blevet 18 og det har jeg så måtte leve med siden hen. Efterfølgende har jeg så vendt mit liv 110% og er et helt andet menneske end dengang, arbejder som frivillig hos et center for udsatte unge, har taget værnepligten og en hf og arbejder ved siden af og har gjort det lige siden jeg var 18. Jeg er godt klar over det var en kæmpe fejl og at jeg nok aldrig kan blive betjent, men fik en så stor respekt for de folk jeg mødte den dag at det har påvirket mig i den grad at jeg simpelthen må have 100% klarhed om muligheden foreligger.. jeg er nu 29 år gammel og der er gået 10 år siden min dom. Tror du der er en chance eller har jeg forspildt den dengang?
mvh david
 
29.10.2012
Sv: kan jeg blive betjent trod
Hej David.
Tak for din lange mail.
For mig lyder det også som om du har ændret kurs og fortrudt dine handlinger fra dengang.
Før i tiden blev man automatisk afvist, såfremt man ikke havde ren straffeattest, i dag er det en individuel vurdering. I øvrigt, er mit bud, at din straffeattest er ren igen, når der er gået så lang tid.
Hvis du brænder for at søge ind som politibetjent, synes jeg bestemt ikke at du skal lade din fortid begrænse dig, men bare klø på og kæmpe for det du tror på.
Held og lykke.
Vh. Kristina
 
19.10.2012  
Tyveri fra arbejdsplads
Hej med jer. Jeg er en 20-årig gut, som er kommet til at oddse for 500 kroner på arbejdet. Jeg fik ikke betalt denne kupon, så nu er jeg anmeldt af min tidligere arbejdsgiver, da jeg selvfølgelig blev fyrret. Jeg har været til afhøring, og fik at vide jeg modtog en bøde, samt fik en plet på min straffeattest. Hvilke jobs udelukker dette mig automatisk fra? eller er det op til den enkelte arbejdsgiver at vurdere hvorvidt han forholder sig til dette? jeg er aldrig tidligere blevet taget for noget som helst, og er færdig med min uddannelse til sommer
 
22.10.2012
Sv: tyveri fra arbejdsplads
Hej med dig.
Ja det er en kedelig situation du er endt i.
Det er svært for mig at fortælle hvilke jobs du automatisk udelukkes fra.
Fx. har det tidligere været en krav at man skulle have en ren straffeattest for at søge ind i politi og i kriminalforsorgen. Men i dag udelukkes man ikke automátisk pga. en straffeattest, men det vurderes i hvert enkelt tilfælde. Så et endegyldigt svar kan kan jeg altså ikke give dig.
Du må bare op på hesten igen og kæmpe for det du gerne vil.
Vh. Kristina
 
21.08.2012  
Ansøgning om visum til usa
Hej kristina jeg er på en maritim uddannelse og skal bruge et visum til usa for at kunne gennemføre den.
min straffeatest er ren nu men kan ambasaden (den amerikanske) se at jeg er tidligere straffet.
mvh. Michael
 
29.08.2012
Sv: ansøgning om visum til usa
Hej med dig.
Som du kan læse i mine tidligere besvarelser, kan jeg desværre ikke påtage mig at svare på spørsgmål omkring visum.
Hvis du går ind på min brevkasse igen, vil du under mit billede finde en masse ord, dette er stikord til mine tidligere besvarelser. Klik på "visum" og du vil kunne se mine tidligere besvarelser og hvor jeg henviser til.
Held og lykke med uddannelsen.
Vh. Kristina
 
29.06.2012  
Doping
Jeg er blevet taget for doping for næsten et år siden, da jeg dyrker sport på elite plan og åbenbart havde indtaget et kosttilskud der ikke var lovligt og vil gerne søge ind nu her til okt.
 
17.07.2012
Sv: doping
Hej med dig.
Først forstod jeg ikke helt hvad dit spørgsmål var, men du har tilføjet en besked til mig, hvor du skriver at du gerne vil søge ind som fængselsbetjent.
Jeg har egentlig brug for flere oplysninger for at give dig et præcist svar, er du dømt? og i så fald hvad lyder dommen på?
Derfor synes jeg du skal gå ind på kriminalforsorgens hjemmeside:
www.rettestoebning.dk.
Her vil du kunne finde svar på dit spørgsmål og der er kontaktoplysninger til kriminalforsorgen, de vil kunne gi' dig et præcist svar.
Held og lykke.
Vh. Kristina
 
11.06.2012  
Straffeattest
Hej. Hvis man engang er blevet straffet (for vold mod tjenestemand) og pletten er blevet såkaldt slettet efter 5 år, kan man så stadig blive betjent? håber på du kan svare mig hurtigst muligst.
 
18.06.2012
Sv: straffeattest
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Det er svært at svare ja eller nej til, da det beror på en individuel vurdering, når man har haft overtrådt loven.
Men ihvertfald skal både din private og offentlige straffeattest være ren, hvilket tager 10 år i sager om vold mod tjenestemand i funktion, da det kategoriseres som skærpende omstændigheder.
Du kan læse mere på www.blivpolitibejent.dk eller kontakte:
Rigspolitiet
Rekrutteringen
Polititorvet 14
1780 København V

Direkte telefon: 4515 2610

E-mail: koncernhr-politiansoeger@politi.dk
Vh. Kristina
 
18.06.2012  
Kæmpe løgn overfor mine foræld
Hej brevkasse.
efter niende klasse blev jeg ikke egnet til gymnasiet, og mine forældre havde sådan en drøm om, at se en af deres 8 børn få huen, og blive student en dag. Det var altid mig der blev lagt pres på, også fordi jeg var det sidste ud af de 8 børn som det kunne lade sig gøre med, altså set fra mine forældres øjne. Jeg sagde til dem på daværende tidspunkt at tage tiende, men hvis jeg gjorde dette ville jeg blive sendt til mit hjemland. Dette var jeg dog ikke bange for, var mere bange for at sorge min mor, som altid skulle høre på at hun ikke havde født nogen dygtige børn. Så for ikke at sorge min mor og ikke mindst min far startede jeg på hg, og fortalte dem jeg var begyndt på gymnasiet. Min far ee hård, men inderst inde har han et ønske som kun jeg kan opfylde. Da jeg begyndte på hg var jeg den kloge, som læren altid bad om at hjælpe andre, dette gav mig enormt meget motivation. Mit snit på hg blev enormt højt, og en dag - ca. Efter 8-9 måneder blev jeg kaldt til samtale af studievejleder. Hun spurgte om jeg overvejede at rykke ovenpå - altså til hhx. Min skolens nedre etage er hg mens den ovre er hhx, jeg blev glad og svarede ja. Da mit første år var omme på hg ventede der mig et nyt og spændende gymnasie år efter sommerferien. I dag går jeg i 2.G og har et snit på 7,3 hvilket jeg er stolt af, men noget jeg er knap så stolt af er, at mine forældre tror med at jeg bliver student i år (1 hg år + 2 hhx år = 3 år). Sandheden er, at jeg mangler et år. Hvis jeg siger, at jeg har taget året om, vil min far håne mig til mine dages ende, og især min mor vil blive hånt. Hun får tit afvide af min far, at alle hendes børn er uduelige, da de ikke har kunnet klare en gymnasiel uddannelse.
hvad skal jeg gøre? skal jeg lade som om jeg bliver student også tage 3. G færdig efter sommerferien, også sige til mine forældre at det er min vidergående uddannelse? de vil jo spørg hvor jeg tager hen hver morgen. Eller skal jeg sige til dem jeg vil gå året om, hvilket vil resultere i, at min far vil sende mig til udlandet og på den måde kommer jeg slet ikke til at kunne tage 3.G færdig.
står i et kæmpe dilemma, har tænkt og tænkt hvilket har gjort jeg i de seneste dage er besvimmet.
håber i kan hjælpe mig, selvom i nok ikke har hørt en lignende historie før.
 
18.06.2012
Sv: kæmpe løgn overfor mine fo
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Som det første skal du vide at du har al mulig grund til at være stolt af dig selv.
Jeg er klart fortaler for rene linier og ærlighed, derfor synes jeg du skal bede skolens vejleder eller din SSP-konsulent Mads Vilken Kruse (telefon 72365595) om hjælp til at forklare dine forældre om dit skoleforløb og husk at de har al mulig grund til at være stolte af dig.
Vh. Kristina
 
20.03.2012  
Butikstyveri
Hej kristina

jeg er for nyligt blevet taget for butikstyveri. Jeg er i gang med min uddannelse som sygeplejerske og mangler stadig 2 1/2 år. Jeg har været ude i min første praktik, hvor jeg ikke skulle vise straffeattest. Er det mon fordi de selv indhente straffeoplysninger de pågældende steder? min bekymring er selvfølgelig hvorvidt det er muligt for mig, at gennemføre min uddannelse med en plettet attest. Og hvordan bør man gribe dette an? jeg skal i praktik igen til august, denne gang 6 mdr. Sammenlagt. Skal jeg informere en studievejleder allerede nu om mine forhold?

mvh
mille
 
28.03.2012
Sv: butikstyveri
Hej Mille.
Tak for dit spørgsmål.
De fleste praktiksteder, under sygeplejestudiet, vil gerne se en ren straffeattest. De kan ikke indhente sådanne oplysninger, uden dit vidende. Det er en god ide at informere din studievejleder, om dine forhold, så i evt. kan taget højde for det, allerede nu.
Held og lykke.
Vh. Kristina
 
16.03.2012  
Vil gerne være fængselsbetjent
Hejsa.

jeg vil gerne uddanne mig til fængselsbetjent om et års tid, når min uddannelse er færdig. Jeg er 29 år nu. Problemet er bare, at jeg for ca. 6 år siden, blev taget med euroforiserende stoffer, og fik en dom på 120 timers samfundstjeneste, og en betinget dom på 10 mdr. I 2 år. Hvordan vil du vurdere mine chancer for at blive optaget på uddannelsen?

på forhånd mange tak :-)
 
19.03.2012
Sv: vil gerne være fængselsbet
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Du kan læse mere om uddannelsen til fængselsbetjent og adgangskrav på www.blivfaengselsbetjent.info. Du kan også ringe til kriminalforsorgens rekutteringsteam på telefon 72553900. De vil kunne give dig et helt præcist spørgsmål.
Held og lykke.
Vh. Kristina
 
25.12.2011  
Uddannelse i usa?
Hej kristina. Jeg er færdig som student om 6 måneder og vil derefter gerne til usa og studere. Men jeg har en plettet straffeartest (ubetinget i et år). Kan jeg stadig godt komme til at studere i usa? eller er den eneste mulighed som tidligere straffet at forblive en taber?
 
27.12.2011
Sv: uddannelse i usa?
Hej med dig.
Du kan kontakte:
Embassy of the United States of America
Dag Hammarskjölds Allé 24
2100 København Ø.
Tlf. (+45) 33 41 71 00
Der vil du kunne få svar på dit spørgsmål.
Held og lykke.
Vh. Kristina
 
08.11.2011  
Sikkerhedsgodkendelse
Hej kristina. Jeg begik for to år siden røveri. Jeg fik en ubetinget straf på et år.
jeg kom så på ungdoms institution/fængsel, hvor jeg fortsatte min stx uddannelse, som jeg også fortsatte da jeg kom ud. Jeg fortryder af hele mit hjerte at jeg den dag begik den handling der nu har ændret mit liv på mange måder. Jeg er kommet ud af denne oplevelse meget stærkere og med en masse kompetencer. Jeg har fået et nyt syn på livet, så på mange måder gælder udtrykket "det du ikke dør af, bliver du kun stærkere af" meget for mig.
om 7 måneder er jeg student og vil så uddanne mig inden for forsvaret (som officer), hvilket kræver jeg kan blive sikkerhedsgodkendt.
det kan jeg bare ikke så længe jeg har en plet på min straffeartest.

hvad kan jeg gøre for at få den nedsat/fjernet så jeg kan komme videre med mit liv?

på forhånd tak.
 
14.11.2011
Sv: sikkerhedsgodkendelse
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Som udgangspunkt kræver militærets uddannelser, at man har en ren straffeattest. Har man en verserende sag, hvor der ikke er faldet afgørelse kan man ikke ansættes. Ved sager, hvor der ER faldet dom, som i dit tilfælde, er det op til Forsvarets Efterretningstjeneste at vurdere om du kan ansættes.
Så jeg synes du skal kontakte dem og stille dit spørgsmål, så kan du få et helt præcist svar.

Forsvarets Efterretningstjeneste
Kastellet 30
2100 København Ø

Tlf.: 33 32 55 66.

Nu ved jeg ikke hvor gammel du er og hvor gammel du var, da du begik røveriet. Men som udgangspunkt står røveri, afgjort med en ubetinget straf, 5 år på den private straffeattest og 10 år på den offentlige straffeattest. Det er den offentlige man trækker på, ved ansættelse i offentlige mudnigheder, herunder militæret.

Held og lykke.

Vh. Kristina
 
03.10.2011  
Hjælp
Hej
jeg gå og tænker på nogle ting min eks kæreste kunne rigtigt godt tænke sig og være politimand men han ved ikke om han kan blive det fordi han har været en masse på politistationen i holbæk pga af noget hash og tyveri og vold kan han så godt blive politimand eller kan han godt vikke farvel til den drøm
hilsen eks kæresten
 
06.10.2011
Sv: hjælp
Hej "ekskæreste".
Det er pænt af dig at spørge på din ekskærestes vegne.
Nu skriver du ikke om han er dømt for nogle af de forhold du nævner.
Men du (og din ekskæreste) kan læse mere på nedenstående link:
http://www.politishop.dk/information.php?info_id=18
Vh. Kristina
 
18.07.2011  
Straffeatest
Hej igen, jeg har før skrevet til dig omkring hvordan det er er med straffeatest, når man skal på klinisk undervisning, som sygeplejerskestuderende,men er det den offentlige straffeatest, som de kliniskeundervisningssteder indhenter eller er det den private straffeatest, som mam selv skal fremsende?
 
26.07.2011
Sv: straffeatest
Hej.
Et klinisk undervisningssted kan kræve fremvisning af den PRIVATE straffeattest og/eller børneattest.
Vh. Kristina
 
14.07.2011  
Socialrådgive
Hej kristina.
kan man blive socialrådgiver, hvis man er blevet dømt for butikstyveri.
hilsen den fortvivlede.
 
26.07.2011
Sv: socialrådgive
Hej.
En ren straffeattest er ikke et adgangskrav for at komme ind på uddannelsen til socialrådgiver. Men langt de fleste praktiksteder vil kræve ren straffeattest.
Et fast arbejde som socialrågiver kræver ren straffeattest.
Vh. Kristina
 
12.05.2011  
Straffeatest
Hej, jeg har for to år siden stjålet noget fra matas, hvor jeg fik en bøde på 2 år. Der nu gået år og er blevet fjernet fra min private straffeatest, men står der i den offentlige straffeatest. Jeg har tænkt at søge ind på sygeplejerskeuddannelsen, men tror at det er et problem, da flere praktik steder indhenter den private straffeatest. Er det rigtigt?
 
13.05.2011
Sv: straffeatest
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Som du selv er klar over, står et tyveri afgjort med bøde, 2 år på din private straffeattest, fra afgørelsesdatoen og 10 år på den offentlige straffeattest.
Uddannelsen som sygeplejerske kræver ikke en ren straffeattest, men for mange praktiksteders vedkommende vil det blive forlangt en ren straffeattest. Men det er den private straffeattest, der bliver indhentet med dit samtykke. Og da der jo er gået 2 år, er din private attest jo "ren" igen.
Held og lykke med uddannelsen.
Vh. Kristina
 
27.01.2011  
.
Hej kristina.
jeg er en pige på 19 der er færdig med min hhx uddannelse her til sommer. Derefter vil jeg meget gerne beskæftige mig med unge i problemer.
derfor har jeg tænkt meget på at blive ssp
men hvordan bliver man det? jeg har ledt og ledt men kan intet finde om hvordan man bliver videre uddannet til lige præcis ssp?

derfor skriver jeg til dig. Håber du kan svarer.
mvh. Camilla
 
15.02.2011
Sv: .
Hej Camilla.
Tak for dit spørgsmål og tak for interessen for mit fag.
Der er lige kommet en ny 1-årig uddannelse til SSP-konsulenter og medarbejdere.
I SSP-gruppen i Holbæk er vi sammensat af forskellige faggrupper som spænder fra politi, pædagog, lærer og så mig selv der er fængselsbetjent. Der er ikke nogen "rigtig" uddannelse. Men det er helt klart et krav at have en moden alder, livserfaring og en masse praktisk erfaring med målgruppen. Så hvis jeg var dig ville jeg tage en relevant uddannelse og så bruge den uddannelse til at få noget erfaring... Så er du godt på vej. Held og lykke. Hilsen Kristina
 
17.10.2010  
Straffeattest og politi??
Hej christina.
jeg er en pige på seksten år som har en veninde der rigtig gerne kunne tænke sig at komme ind for politiet.
hun bliver ved med at sige at hun ikke kan komme ind for politiet pga. Hendes fars og storebrors stratteattest, da de vist ikke er helt rene.
mit spørgsmål er bare; har det nogen betydning for hende og hendes uddannelse at hendes fars og storebrors straffeattest ikke er ren???
hilsen lea.

ps. Jeg vidste ikke om det var her eller hvor jeg skulle skrive, men nu blev det her.
tak på forhånd :)
 
18.10.2010
Sv: straffeattest og politi??
Hej Lea.
Tak for din besked og du ramte helt rigtigt da du valgte at skrive til mig. (((-:
Sikke et spændende uddannelsesvalg din veninde har valgt... Hun skal bare sørge for at holde sin egen straffeattest ren, for hverken hendes fars, brors eller nogen andens straffeattest har betydning for hendes straffeattest og fremtid. Held og lykke i fremtiden og med jeres uddannelser til jer begge. Vh. Kristina (-:
 
21.03.2010  
Min søn er kommet på afveje
Hej kristina,

jeg er fortvivlet for jeg ved ikke, hvordan jeg kan hjælpe min søn på snart 19 år. Han droppede ud af handelsskolen, for derefter at begynde på "gøgleudannelsen", han arbejdede på en cafe etc..

problemet er nu, at han har taget af kassen og skal betale 20.000 tilbage, han får ikke sin medicin, han har adhd, han forståe ikke, at man skal afbalancere sine udgifter og indtægter. Hans værelse er for dyrt, osv - og han ved ikke hvad han skal og har msåke ikketroen på sig selv. Jeg har hjulpet og støttet det jeg kan, og gør det fortsat for han er min søn,men kan snart ikke psykisk holde til mere, da jeg selv har et krævende arbejde som stiller store krav til mig.Har du nogle ideer til, hvad jeg kan gøre for at hjælpe ham igang med en uddannelse og ikke mindst forhindre mere kriminalitet.
jeg vil sætte stor pris på et svar fra dig.
dbh
en fortvivlet far
 
21.03.2010
Sv: min søn er kommet på afvej
Hej "en fortvivlet far".
Tak for din mail.
Jeg forstår godt din bekymring.
Lad mig tage det fra en ende af.
Med hensyn til de 20.000 kr. der skal betales tilbage, kan i måske aftale en afdragsordning, så det bliver mere overskueligt og realistisk for din søn.
Når du skriver at din søn har ADHD, går jeg ud fra at han er diagnosticeret og medicineret. Det er derfor vigtigt at han får sin medicin, da jeg ellers har set eksempler på selvmedicinering. (fx. hash). Du kan evt. skrive til vores lægebrevkasse, hvis du har spørgsmål vedr. det emne.
Med hensyn til hjælp til uddannelse, kan han/i få hjælp hos ungdomsvejledningen på www.uu-nordvest.dk.
Generalt tænker jeg om der er mulighed for at din søn kan bo hos dig eller moren, eller anden familie, og på den måde få hjælp til økonomi, medicinering og uddannelse/job, til han igen har styr på det.
Håber at det er svar nok, ellers er du velkommen til at skrive igen eller ringe til mig på telf. 72365102. Vh. Kristina (-:
 
30.01.2010  
Ind os sidde igen?
Hej kristina,
fra et halvt år siden sad jeg 3 måneder varetægtsængsel for to væbnet røverier. Udbyttet var rimelig stort og det var en stor sag. Jeg slap heldigvs med en betinget dom på halvandet år og 200 timers samfundstjeneste. Jeg går nu på gymnasie og har lagt min fortid bag mig et hundrede procent. Men så er der lige dukket et åndsvagt brev op fra politiet i dag. Jeg har nemlig også lavet et andet røveri på en q8 tank, det er snart et år siden. Jeg er nu blevet kaldt til indkaldelse omkring dette... Udbyttet var på omkring 1000 kr, så det var meget småt. Jeg frygter nu rigtig meget at jeg skal ind og sidde igen, nu hvor jeg endelig har fået styr på mit liv. Tror du der er chance for, at jeg kan slippe for at komme ind og sidde?
 
08.02.2010
Sv: ind os sidde igen?
Hej med dig.
Ja det er ærgeligt pludselig at skulle stå til regnskab for noget, som man har gjort for længe siden og særligt når man har lagt den "dårlige" fortid bag sig og er kommet videre. Hvilket jeg selvfølgelig er rigtig glad for at høre.
Udbyttet har intet med straffen at gøre. Så selvom udbyttet på tanken ikke var særlig stort, så er det "voldsomheden" af røveriet, der tæller. Så i princippet kan et røveri med et lille udbytte godt blive takseret højere end en røveri med et stort udbytte.
Hvordan dommeren vælger at taksere det til kan jeg desværre ikke fortælle dig, men risikoen for at det udløser fængselsstraf er der. Men du kan jo bede din advokat om at slå på din gode udvikling i håb om at det vil få dig til at stå bedre.
Jeg forstår godt din frygt, men synes du skal se at få ryddet op i fortiden så du kan komme videre... Held og lykke med det hele og lad mig endelig vide hvordan det ender... (-: Du er altid velkommen til at skrive igen. Vh. Kristina (-:
 


Senest opdateret 21.12.2018 10:36 af MADRA