Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Mads Dallerup Rasmussen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse :-)
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 
 
NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.
 
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mads, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
02-10-2018 visit (29)
 
 
Vis alle vold
03.12.2012  
Blev sigtet af politiet da jeg
Hej kristina, jeg blev sigtet af politiet da jeg kom i tumult med nogle drenge da jeg var i byen, drengen påstår jeg har slået ham som jeg ikke har gjort ( han blødte da han angreb mig og ramte hovedet i jorden. Politiet stoppet mig da jeg var på vej hjem og sagde jeg var sigtet og jeg afgav en forklaring på stedet. Nu sidder jeg og venter på der sker noget. Jeg har ikke hørt fra politiet endnu, hvad kommer der til at ske ?
 
13.12.2012
Sv: blev sigtet af politiet da
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Jeg forstår godt din bekymring.
Jeg vil meget nødigt begynde at gætte på hvad der nu vil ske, da jeg jo slet ikke kender din sag. Jeg synes du skal kontakte dit lokale politi, de vil kunne give dig et præcist svar. Måske er dine forestillinger og uvisheden værre end det reelle svar. Så se at få ringet, så du kan få ro på.
Held og lykke.
Vh. Kristina
 
Tags: vold
13.09.2012  
Slog en ned
Hej for nogle uger siden slog jeg en på næsen så den brækkede, jeg er 15 år hvad kan der ske???
 
24.09.2012
Sv: slog en ned
Hej med dig.
Hvis sagen er politianmeldt, hvad jeg formoder i sådan en alvorlig sag.
Da du er over 15 år og dermed over den kriminelle lavalder vil du kunne straffes. Hvad straffen bliver vil jeg ikke gætte på, da jeg ikke kender til din dag.
Vh. Kristina
 
Tags: vold
31.08.2012  
Vold.
Hej.
jeg har en ren straffeattest nu men hvis jeg går ud og masser banker en kan jeg så risikere og ryge ind med det samme?
mvh ....
 
03.09.2012
Sv: vold.
Hej med dig.
Hvis du er over den kriminelle lavalder, 15 år, og gør det alvorligt nok kan du godt ryge i fængsel for det.
Vh. Kristina
 
Tags: vold
09.12.2011  
Hej igen.
Tak for dit svar :) men vi tænket på tror du tit det sker at voldsmanden kender sit offer!! ;)
 
12.12.2011
Sv: hej igen.
Hej igen.
I bliver nødt til at være mere specifikke i jeres spøgsmål, da det jo afhænger af hvilken form for vold det drejer sig om. Fx. i sager om vold mod børn, er der ofte en relation, i sager om vold i bylivet (ofte i forbindelse med indtagelse af alkohol eller euforiserende stoffer) behøver der ikke at være et forudgående kendskab. I mange voldtægtssager kender offer og gerningsmand hinanden osv.
Vh. Kristina
 
Tags: vold
05.12.2011  
Hvorfor uøver unge vold
Hej kristina vi er nogle unge for holbæk 10 klasse center som ville høre hva du har at sige til at så mange unge uøver vold??
 
05.12.2011
Sv: hvorfor uøver unge vold
Hej med jer.

Tak for jeres spørgsmål.

Jeg fristes til at spørge igen til jer, er der da så mange unge der udøver vold???

Vold hænger oftest sammen med aggression og betegner generelt handlinger, normalt overlagte handlinger, som resulterer i, eller er tiltænkt at resultere i, skade på andre personer eller dyr. Der findes grundlæggende to former for vold: tilfældig vold som betegner vold, der forekommer i tilfældigt opståede situationer og planlagt/overlagt vold som betegner sanktionerede som usanktionerede voldshandlinger i en større skala så som krig.

Der findes også psykisk eller social vold, disse eksisterer dog ikke i straffelovens forstand, men kan være mindst lige så svære at komme sig over som fysisk vold.

Den tilfældige vold ses ofte i sammenhæng med alkohol eller/og narkotiske stoffer.

Vedr. jeres egentlige spørgsmål, hvad jeg har at sige... Vold, fysisk eller psykisk fører intet godt med sig, tværtimod!!!

Håber det er svar nok, ellers er i velkommen til at skrive igen.

Vh. Kristina
 
Tags: vold
02.07.2011  
Er det ulovligt at true med vo
Hej

idag var en ven og jeg ude i mørket da vi sådan bare løb rundt for sjov og "legede ninjaer" hvilke ikke gik så godt da jeg blev opdaget af en hund hvor jeg så bare tænkte "oh shit nu er jeg busted" og så løb jeg bare, men glemte min ven så jeg gik tilbage efter ham og der kom ejeren af hunde og en anden person så gående mod mig med en lygte og lyste mig lige i hovedet og spurgte hvad jeg lavede så sagde jeg bare jeg var ude at gå fra skolen så sagde han at han lige havde set mig løbe der og så sagde jeg ja undskyld så sagde han du har 3 sekunder til at forklare hvad du lavede ellers knalder jeg dig en og så satte jeg ellers bare i løb hen til en veninde i nærheden og fik hendes far til at følge vennen og mig hjem. Så mit spørgmål er om jeg kan melde ham for trusler med vold så han ikke gør det igen mod f.Eks. Små børn der bare er ude og lege (måske ikke lige kl 3:00 om morgene) men det kunne jo ske. Jeg har hans navn men ikke adresse ved kun han bor i et bolig kvarter her i byen. Håber du kan hjælpe.
 
04.07.2011
Sv: er det ulovligt at true me
Hej med dig.
Sikke en uheldig og skræmmende oplevelse du har haft.
Du skriver ikke hvor gammel du er, men jeg synes du skal fortælle dine forældre om episoden, hvis du da ikke allerede har gjort det.
Det er bestemt ulovligt at true med vold, og det er overhovedet ikke okay. Du kan sagtens melde episoden til politiet, men jeg synes du skal få dine forældre med i din beslutning. Du og dine forældre er altid velkommen til at søgte råd hos kommunens SSP-konsulenter eller hos politiet. Håber at du snart kommer dig over den rigtig ubehagelige oplevelse. Og HUSK, det hjælper at snakke om det... (-;
Vh. Kristina
 
Tags: trusler | vold
04.12.2010  
Vold
Hvis man er under 15, og man banker en dreng, kommer det så til at stå i ens strafattest? :-)
 
09.12.2010
Sv: vold
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Den kriminelle lavalder blev i sommers sat ned fra 15 år til 14 år. Dvs. hvis man laver noget kriminelt og bliver dømt for det vil det fremgå af din straffeattest. Så svaret til dit spørgsmål er kort og godt JA.
Vh.Kristina
 
13.01.2010  
Krisecentre
Jeg har et par spørgsmål omkring krisecentre jeg håber du kan hjælpe med, jeg skal skrive om vold i parforhold og krisecentre.

-hvordan kommer man på et krisecenter? skal man ringe til dem eller...??

- koster det penge?

- er der i det hele taget noget jeg bør vide om krisecentre?
 
14.01.2010
Sv: krisecentre
Hej med dig. Jeg kan henvise dig til www.familievold.dk. De vil helt sikkert kunne svare på dine spørgsmål. Vh. Kristina Rytter
 
Tags: vold
09.12.2009  
Interiew
Hej.
på min skole har vi lige nu om kriminalitet, og vores gruppe skal skrive om vold i parforhold.
derfor ville vi gerne have et lille interiew med i opgaven, og dertil vil vi gerne stille et par spørgsmål til dig, hvis du altså er intresseret?

1- hvorfor får en af partnerne i et parforhold lyst til at slå?

2- hvorfor går der tit så lang tid før offeret i forholdet kommer ud af det?

3- hvad er ofte årsagen til at der opstår vold i et parforhold?

4- hvilken hjælp er der at hente for offeret?

5- hvad er strafferemmen for vold, hvis det bliver opdaget il politiet?

det var de spørgsmål vi havde.

hilsen camilla, caroline, mathilde og mette.

p.S har du evt. Noget som ville være godt at have med i vores opgave?
 
10.12.2009
Sv: interiew
Hej med jer. I kan finde svar på alle jeres spørgsmål på www.familievold.dk. Der kan i også finde materialer og inspiration til opgaven. Held og lykke med projektet. Vh. Kristina (-:
 
Tags: opgave | projekt | vold
01.12.2009  
Mig igen.
Hey mig igen som skrev at jeg havde problemer med min vrede og endte tit i en slårskamp og elsket det kick.
jeg har fået løst mange af mine problemer og fandt en rigtig god kæreste som gjorde jeg faldt til ro. Men så gik vi for hinanden og til en fest weekenden efter så jeg hun allerede havde fået en nu. Så jeg valgte at gå til angreb på ham der, folk fik mig stoppet heldigvis for tror det kunne have endt galt. Men tror godt jeg selv kan se problemet at jeg udtrkker min vrede på en forkert måde. Jeg har prøvet at se om jeg kunne styre min vrede, men det endte med atjeg gøre skade på mig selv. Så måske har du nogle råd til hvordan man kan udtrykke sin vrede uden det skader mig og andre.
 
01.12.2009
Sv: mig igen.
Hej igen.
Dejligt at høre at du har fået løst mange af dine problemer, som du gik og tumlede med.
Jeg tænker hvad din tidligere kæreste gjorde ved dig, siden du faldt til ro...?
Du spørger om råd. Du er selv rigtig godt i gang og på rette vej. For det første er du opmærksom på din korte lunte og du ønsker at få det løst. Det er et rigtig stort skridt på vejen. (-:
Der er en gruppe i ungdomsskolen, der hedder "er du i klemme", der vil du blandt andet kunne få værktøjer til at styre dit temperament. De mødes en gang om ugen, onsdag, og det er gratis. Det kræver blot at du er bosiddende i Holbæk Kommune. Du kan også kontakte din lokale SSP-konsulent, eller mig, så vi kan tage en snak om det.
Hvis du vil prøve gruppen af kan du ringe eller skrive til mig eller Pia fra ungdomsskolen på telefon 72365132, så kan vi sørge for tilmelding til gruppen.
Du er velkommen til at skrive igen. Vh. Kristina 72365102
 
Tags: vold
06.07.2009  
Hjælp
Hej jeg er en dreng på 16 år. Jeg har fået det lidt svært her på det sidste.. mine knytnæver sidder alt for løst her for tiden. Har været indblandet i 2 slårskampe inden for en uge. Når jeg går ind i en slårskamp tænker jeg ikke over hvem det og hvad for nogle konsikvenser det kan give. Jeg for bare sådan et kick af det og jeg elsker det.. ved ikke om det er fordi jeg er slårsglad eller om det er fordi jeg er dum i hovedet. Hvad skal jeg gøre for at komme af den slårsglæde jeg har for kan godt se det kan ende galt en dag..
 
21.08.2009
Sv: hjælp
Hej med dig.
Tak for din mail. Der kan være mange grunde til at dine knytnæver sidder løst, som du selv udtrykker det. Du nævner selv at du har fået det lidt svært her på det sidste. Det kan være frustration eller afmagt, der giver anledning til den korte lunte. For at kunne hjælpe dig, ville det være rart at vide hvorfor du har fået det svært og hvilke grunde der giver anledning til en slåskamp for dig. Derfor vil jeg meget gerne tale med dig.
Du har ret i at det kan gi nogle konsekvenser. Du har rundet de 15 år (den kriminelle lavalder) og kan blandt andet risikere at få en voldsdom.
Men som sagt vil jeg meget gerne tale med dig, jeg er sikker på at hvis du får styr på de ting du går og tumler med, så vil du ikke have samme behov for at slås. Håber at høre fra dig. Mvh. Kristina telf. 72365102
 
Tags: vold
30.03.2009  
Hjææælp
Hej jeg er en pige på 16 år. Jeg har altid haft rigtig svært ved at styre mit temperement især når bliver sur. (har adhd). Jeg er altid urolig når jeg sidder stille og kommer altid til at svare de voksne igen, det endte i jeg blev smidt ud af min skole. Har siddet i et ungdomsfængsel for vold og noget med nogle stoffer. Har flere gange prøvet og lade hver med st tage stoffer og få nogle "bedre" venner men falder gang på gang i igen. Min mor har opgivet mig og det har nærmest alle andre også. Hvad skal jeg gøre? og hvordan kommer jeg ud af alt det lort?

hilsen sophie
 
01.04.2009
Sv: hjææælp
Hej Sophie. Tak for dine 2 breve. Da jeg har overtaget brevkassen efter Lars, bliver det mig, der svarer - håber at det er ok. Du har taget det første skridt og bedt om råd og hjælp og det synes jeg er rigtig flot. Da dit brev giver mig anledning til nogle spørgsmål, vil jeg bede dig om at ringe mig, så vi kan snakke sammen i stedet for at skrive frem og tilbage her. Håber du vil ringe på 72365102. Mvh Kristina Rytter
 
Tags: vold


Senest opdateret 21.12.2018 10:36 af MADRA