Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Mads Dallerup Rasmussen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse :-)
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 
 
NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.
 
A
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mads, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
02-10-2018 visit (29)
 
 
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  
04.12.2018  
Lavede butikstyveri
Idag er jeg så dum at stjæle noget jeg godt ved er forkert. Jeg blev taget i magasin og er blevet meldt til politiet, jeg er rigtig bange for om det kommer til at påvirke min uddannelse. Vil min skole få det afvide vil kommunen få det afvide er plejebarn. Går på sosu og skal starte på pau vil de få det afvide og vil det her betyde jeg ikke kan få elevplads er virkelig bange for at folk finder ud af det hvad gør jeg mvh dreng 18 år
 
10.12.2018
Sv: lavede butikstyveri
Hej og tak for dit spørgsmål.

Når du er fyldt 18 år er der ikke nogen der får at vide, at du har begået butikstyveri, hverken skole eller kommune. Du vil dog få en plet på din private straffeattest som står der i 2 år.

Hvis du skal tage den pædagogisk assistent uddannelsen (PAU), kræver ansættelseskommunen som hovedregel at se din straffeattest når du skal i praktik. Her kan kommunen så vurdere, om du kan ansættes selv om du har en plet på straffeattesten.

Du kan evt. kontakte en studievejleder på PAU uddannelsen og høre deres vurdering af hvorvidt du kan gennemføre uddannelsen med en plet for butikstyveri på straffeattesten.

Håber du kunne bruge svaret.

Mvh. Mads
 
03.12.2018  
Straffeatest
Hej jeg blev anmeldt til butiktyveri, første gang. Vil det står på min straffeatest? der var omkring 5-6 produkter som kostede i alt 140 kr
 
04.12.2018
Sv: straffeatest
Hej og tak for dit spørgsmål.

Som udgangspunkt vil det stå på din straffeattest i 2 år, hvis du er over 18 år.

Hvis du er under 18 år gælder reglerne om betinget notering, hvilket vil sige, at den første strafferetlige afgørelse ikke kommer på din straffeattest.

Så kort sagt er du over 18 år, så vil butikstyveriet stå i 2 år på din straffeattest fra afgørelsesdagen og hvis du er under 18 år og det er første gang du har begået butikstyveri kommer det ikke på din straffeattest.

Håber du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen

Mads Rasmussen
 
01.12.2018  
Hærværk i større omfang.
Hej mads,
jeg er 17 år og har aldrig lavet noget kriminelt før nu, så det min første forseelse. Jeg har dummet mig på det groveste, mig og min ven var lidt fulde og syntes det ville være sjovt at smadre nogle ruder på en skole, vi har smadret 17 ruder og en bil (total smadret), hvad vil straffen være for det? vil der være tale om en betinget notering og vil det i så fald komme på min straffeattest. (vi har kendt os selv skyldige)
 
04.12.2018
Sv: hærværk i større omfang.
Hej og tak for dit spørgsmål.

Når vi snakker om hærværk i det omfang, hvor der muligvis er blevet ødelagt for over 50.000 kr. bliver din ven og dig formentlig sigtet efter straffelovens § 291 stk. 2, hvor der er op til 6 års fængsel i strafferammen. (6 år fængsel gives dog yderst sjældent og vil ikke komme på tale i jeres tilfælde).

Det er svært at sige hvilken straf du vil modtage, da der indgår mange ting og vurderinger i den afgørelse i får. Men formentligt kan det ende med en bøde eller en betinget dom, da du kun er 17 år og i øvrigt er ustraffet. Der vil nok også følge et erstatningskrav med på alle de ruder og bilen i har ødelagt.

Det vil blive noteret på din private straffeattest og stå der i 2-5 år afhængig af hvilken afgørelse (straf) i modtager for hærværket.

Håber du kunne bruge svaret

Med venlig hilsen
Mads
 
26.11.2018  
Kantine tyveri
Hej, en veninde og jeg har idag været en tur i kantinen. Vi trykkede forkert og betalte 24kr for lidt.Vi blev stoppet og de tjekkede vores bon. Den stemte ikke. Så vi blev taget til side og betalte de resterene 24kr bagefter. Det var min veninde der betalte det hele, og tastede det ind. De fik så vores navn bagefter. Nu er vi i tvivl om hvad der vil ske, da det jo var en fejl.

-vil vi blive anmeldt?
-vil de kontakte vores forældre?
-er jeg også i fare?

hilsen ano
 
26.11.2018
Sv: kantine tyveri
Hej Ano.

Tak for dit spørgsmål.

Jeg tror den bedste løsning er at tage kontakt til kantinen og spørge dem om der kommer til at ske mere i sagen. Eller om det er ude af verden, nu hvor i har betalt de 24 kr. og der var tale om en fejl fra jeres side.

Med venlig hilsen

Mads Rasmussen
 
22.11.2018  
Jeg har ikke modtaget bøde eft
For omkring 10 måneder siden blev jeg taget af en kontrollør med en busbillet jeg selv havde forfalsket. Han forklarer mig, at jeg vil blive sigtet for bedrageri og dokumentfalsk. Jeg modtager kort tid senere opkald fra en mand fra politiet, hvor han spørger om jeg bare vil tilstå telefonisk, hvilket jeg gør. Siden er der ikke sket noget.
er der et max antal år/måneder der må gå før bøde/plet kommer?
hvis jeg langt om længe modtager den bøde/plet, gælder skal pletten "afsones" fra tidspunktet jeg begik kriminaliteten eller fra det tidspunkt jeg får den. Jeg er over 18
tak på forhånd!
 
26.11.2018
Sv: jeg har ikke modtaget bøde
Hej og tak for dit spørgsmål.

Der er som udgangspunkt ikke en fast frist for, hvor lang tid der må gå før du modtager et bødeforlæg fra politiet. Men i dit tilfælde hvor der er gået 10 måneder synes jeg, at du skal kontakte politiet på tlf. 114 eller møde op på en politistation og høre status på sagen. Og spørg ind til hvornår de forventer at afgøre sagen.

En plet på straffeattesten træder i kraft fra afgørelsestidspunktet, eksempelvis når du modtager bøden og altså ikke fra gerningstidspunktet (tidspunktet hvor kriminaliteten blev begået).

Håber du kan bruge svaret og får en afklaring på sagen snarest.

Med venlig hilsen

Mads
 
02.11.2018  
Butikstyveri
Hej. Jeg har for et par uger siden begået et butikstyveri. Jeg er meget flov over det og er i behandling hos en psykolog, da jeg blev forbavset over mig selv og min handling, og at det falder langt væk fra hvem jeg er..
jeg er sygeplejerskestuderende og er færdig om 1,5 år. Jeg har læst et par steder nu at "pletten" vil være på min straffeattest i 2 år, er dette korrekt?
mit spørgsmål er: når de 2 år er gået, og jeg sansynligvis skal vise min straffeattest til en jobsamtale, er det så min private (hvor pletten er fjernet) eller er det den offentlige (hvor det vil stå i 10 år), jeg skal vise?
 
05.11.2018
Sv: butikstyveri
Hej og tak for dit spørgsmål.

Det er rigtigt, at et butikstyveri vil stå på din private straffeattest i 2 år fra afgørelsestidspunktet. Medmindre du var under 18 år på gerningstidspunktet og det var din første forseelse.

Udgangspunktet er, at det er din private straffeattest du skal vise til en kommende arbejdsgiver. Men på nogle arbejdspladser i det offentlige, vil man også se den offentlige straffeattest. Hvis du eksempelvis søger arbejde på en psykiatrisk institution så kan arbejdsgiveren bede om at se din offentlige straffeattest.

Det kræver din accept før en kommende arbejdsgiver kan indhente en offentlig straffeattest.

Håber du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen
Mads
 
24.10.2018  
Eksamen om kriminalitet
Hej mads.

da jeg går på vuc storstrøm på en avu og skal op til eksamen her til december netop i kriminalitet, ville jeg hører dig om et par enkelte spørgsmål omkring dette emne. Det ville hjælpe mig ekstremt meget, hvis du havde tid og lyst til at besvare et par spørgsmål.

tak på forhånd.

- ditte.
 
25.10.2018
Sv: eksamen om kriminalitet
Hej Ditte.

Du er meget velkommen til at stille spørgsmål.

Med venlig hilsen
Mads
 
12.10.2018  
Butikstyveri
Hej, jeg er en pige på 18 år, jeg har ca. Stjålet 2000/1500kr, og det er min første gang, jeg har virkelig fortrudt det, og jeg fortryder alt hvad jeg har gjort, har også lært af min lektie, men jeg vil høre hvad der vil så vil ske med mig? efter jeg mistet mit job og at det er blevet anmeldt til politiet?
 
15.10.2018
Sv: butikstyveri
Hej.

Tak for din henvendelse.

Udgangspunktet er, at hvis det bliver anmeldt til politiet så bliver du afhørt til sagen (for at få din forklaring) og hvis du erkender modtager du en bøde med posten på ca. den dobbelte værdi af det stjålne.
Så i dit tilfælde vil bøden formentlig ligge på ca. 3000 kr. Du har dog mulighed for at få nedsat bøden, hvis du har en lav årsindtægt.
Der vil også komme en plet på din straffeattest som forsvinder efter 2 år.

Det er rigtigt godt at høre at du har lært noget af det, håber det løser sig for dig.

Med venlig hilsen

Mads
 
14.10.2018  
Hej
Kan jeg spørg om noget
 
15.10.2018
Sv: hej
Ja selvfølgelig, så vil jeg svare efter bedste evne.

Med venlig hilsen
Mads
 
25.09.2018  
Bøde for butiksyveri
Hej
hvor lang tid går der ca. Før man modtager en bøde for butikstyveri?

mvh sofie
 
10.10.2018
Sv: bøde for butiksyveri
Hej Sofie.

Politiet oplyser, at deres gennemsnitlige sagsbehandlingstid er på ca. 1 måned, det kan dog variere fra politikreds til politikreds.

Håber at du kunne bruge svaret.

Mvh. Mads
 
22.06.2018  
Ups
Kan man få en bøde eller anden staf hvis man er kommet til at kalde en af sine veninder for luder og hun siger hun vil anmelde det til politiet
 
21.08.2018
Sv: ups
Hej

Umiddelbart falder det ind under freds- og æreskrænkelser, der er undergivet privat påtale – dvs. fourettede selv skal anlægge en civilsag.

Der kan dog være forhold, der kan gøre sagen til en politisag.

Håber svaret kan hjælpe

vh
Mads
 
20.08.2018  
?
Hvad står ssp for??
hilsen bo
 
20.08.2018
Sv: ?
Hej Bo

Det korte svar er, at det står for samarbejdet mellem Skole, Socialforvaltningen og Politi.

Derudover kan jeg sige, at SSP-samarbejdet i Holbæk Kommune helt overordnet har til formål gennem relationel koordinering at operationalisere indsatser, der arbejder for at holde alle børn og unge i god trivsel samt håndtering af de børn og unge, der viser tegn på ikke at være i trivsel.

Håber du kan bruge svaret

Mvh
Mads
 
26.03.2018  
Bange!
Min veninde stjal for 100 kr i netto igår, og hun tror hun blev taget på videoovervågning, men kom ud af butikken før de opdagede noget, nu vil hun holde sig væk da hun er rigtig bange hun har ikk prøvet det før hun er over 18, men hvad kan der ske nu så, hun er bange for de finder ud af hvor hun bor og om de kan ringe til hende, hvad sker der med det...
 
20.04.2018
Sv: bange!
Hej
Det bedste din veninde vel kan gøre, er at gå tilbage i butikken, og forklare at hun ikke fik betalt for den vare hun havde taget i butikken, og herefter betale.
Hilsen Kaj Erik
 
12.03.2018  
Jeg søger hjælp for en pårøren
Hej.

jeg har forsøgt at google mig frem til svaret på hvad min veninde kan forvente af afgørelse fra politiet. Hun byttede prisskilte ud på 5 bluser, som led forretningen et værditab på vist nok omtrent 190 kr. Butikken havde tilsyneladende haft fattet mistanke herom og efterfølgende have meldt det til politiet, som senere hen retter henvendelse til hende. Hun havde det så dårligt over det hun havde gjort og fortæller at hun aldrig gør noget ulovligt igen - hun understregede at det ikke ligner hende og at hun aldrig har gjort noget før. Hun er toogtyve år gammel og frygter nu for straffen. Det er et stykke tid siden at hun var i dialog med politiet. Hvad vil du umiddelbart mene, at hun vil blive straffet med? er der tale om en bøde samt erstatningskrav, eller også fængselsstraf? af ren nysgerrighed, ønsker hun at vide om hendes chancer i forbindelse med en mildere straf ville være større, hvis hun havde gået til bekendelse hos politiet selv?

på forhånd tak.
 
20.04.2018
Sv: jeg søger hjælp for en pår
Hej
Når man begår "butikstyveri" på den måde, vil der højst sandsynligt være tale om bedrageri. Det vil blive vurderet lidt anderledes end normalt butikstyveri.
Alligevel er det min vurdering, naturligvis afhængig af din venindes fortid, i forhold til kriminalitet, af det vil blive tale om en bødestraf samt en plet på hendes straffeattest.
Vedr. erstatningskravet, er det butikken der skal anmode om dette.

Det er altid en god ide at man erkender hvad man har været involveret i. Både af hensyn til at man på den måde står bedre i forhold til sin sag, men bestemt også i forhold til sig selv, og sin egen samvittighed.

Hilsen Kaj Erik
 
04.03.2018  
Tyveri
Hej. Jeg var 18 år, da jeg blev taget for tyveri i en sparbutik. Jeg nøjedes med at få en plet på straffeattesten, samt en bøde på 500kr. Det er den eneste plet jeg har haft fået, og har ikke begået noget som helst siden da. Jeg er nu 20 år gammel, og har en drøm om at læse til socialrådgiver til sommer. Under uddannelsen skal man i praktik, og derfor har jeg en masse spørgsmål.

hvornår fjernes min plet?
kan jeg risikere, ikke at komme i praktik?
og hvordan ser det ud, med at få et job som socialrådgiver, når jeg er uddannet?
 
20.04.2018
Sv: tyveri
Hej
Du spørger til hvor længe en plet på straffeattesten er synlig. Nederst på denne side, er der et link til politiets hjemmeside om straffe- og børneattester mv. her kan du finde svar på mange spørgsmål om disse emner.
I dit tilfælde, hvis det forholder sig som du beskriver, vil din plet på straffeattesten være væk efter 2 år. Dog er det sådan af politiet og andre offentlige myndigheder har adgang til din straffeattest i 10 år, fra afgørelsestidspunktet.
Jeg vil bestemt foreslå dig, at du er helt åben om din "gamle" dumme sag, i forbindelse med dit uddannelsesvalg. Det vil normalt ikke give vanskeligheder, hverken i forbindelse med praktikforløb eller efterfølgende ansættelse.
Hilsen Kaj Erik
 
28.02.2018  
Tyveri på arbejdspladsen
Jeg er for nyligt blevet taget for tyveri på min arbejdsplads (modebutik). Det drejer sig om ting for ca. 5000 kr. Jeg er 23 år og har en helt ren straffeattest. Jeg har aldrig nogensinde overtrådt loven før, og kommer heller aldrig til det igen!!! jeg har brug for at få besvaret nogle spørgsmål, da jeg på nuværende tidspunkt har svært ved at leve afslappet - jeg spiser, drikker og sover ikke.
hvor lang tid fra anmeldelsesdato, plejer der typisk at gå før man hører fra politiet?
hvad kan jeg forvente af straf?

håber inderligt at i vil besvare mit spørgsmål, da jeg har det ulideligt pt.

mvh t
 
02.03.2018
Sv: tyveri på arbejdspladsen
Hej...

Du spørger om hvor lang tid der går, før din sag er behandlet af politiet, eller rettere deres juridiske folk. Og du spørger om hvordan det ser ud med en evt. straf i den sammenhæng.
Det er faktisk ikke let at svare på, da politiet sagsbehandlingstid i sådanne sager ikke er ens, da det afhænger at hvor travlt politiet har.
Endvidere er det heller ikke helt enkelt i forhold til den straf du vil få. Hvis det er normalt butikstyveri vil straffen typisk var en bøde, der er dobbelt i forhold til det beløb de ar stjålet for, dog minimum 500,- Så vil du få en plet på din straffeattest, da du er over 18 år.
I dette tilfælde vil juristerne dog skulle vurdere om det er butikstyveri, eller om det er tyveri fra din arbejdsplads. Hvis det er det sidste du bliver sigtet efter, vil det kunne medføre en strengere straf.

Det er ikke megen hjælp jeg kan give dig her, men du har altid mulighed for at kontakte politiet, for at høre hvordan det går med din sag.

Hilsen Kaj Erik
 
26.02.2018  
Jeg lavede en kæmpe fejl idag
Jeg kom til og stjæle for 89 kr idag jeg er kun 17 år gammel og dem inde i butikken sagde at jeg ville få en plet på straffe attesten men jeg har aldrig lavet noget ulovligt før så kan det virkelig passe at jeg får så hård en straf for 89 kr?
 
02.03.2018
Sv: jeg lavede en kæmpe fejl i
Hej..
Når du er under 18 år, og begår butikstyveri, vil du få det man kalder en betinget anmærkning på din straffeattest. Det betyder, at der ikke er nogen arbejdsgiver eller andre end politiet, der kan se dette. Når anmærkningen er betinget, betyder det, at skulle du begår en tilsvarende kriminalitet igen, så vi både den nye anmærkning, og den der har været betinget, blive synlig.

Jeg håber at dit butikstyveri, var et engangstilfælde, at du er blevet klogere, og derfor ikke for problemer med din straffeattest i fremtiden.

Bedste hilsner
Kaj Erik
 
01.02.2018  
Dum vagt
Hej kaj.

jeg stjal fra min arbejdsplads - noget jeg virkelig fortryder idag! jeg blev anmeldt til politiet, fyret og tilbage betalte det stjålne beløb.
jeg fik så arbejde i en vagt virksomhed, som vagt herefter. Ca. Et halvt år efter min ansættelse fik jeg en dom for butikstyveri (den overnævnte begivenhed).
jeg ved at butikstyv og vagt ikke hører sammen, men jeg har virkelig lagt tingene om i mit liv.
hvor bange skal jeg være for at blive fyret fra mit nuværende arbejde?
 
02.03.2018
Sv: dum vagt
Hej..
Det er jo helt rigtigt at kombinationen af at have en plet på straffeattesten og at komme i job, kan på nogle områder, være vanskelig.
Et vagtfirma, skal for at virke, opfylde nogle helt særlige krav, som politiet administrerer, og der er ingen tvivl om at det også handler om straffeattester, altså om man har begået kriminalitet.
Alligevel er det jo vigtigt for at man kan komme videre, at du har fortrudt, og gjort det godt igen, kan man sige, at du herefter har mulighed for at få et job og uddannelse.
Jeg har ikke kendskab til de helt specielle forhold der gør sig gældende for at vagtfirma, om de eventuelt har særlige forpligtelser i forhold til at tjekke straffeattester ofte.
Jeg vil foreslå at du på den lokale politistation, simpelthen stille og roligt spørger ind til dette, så du kan få en afklaring.
Held med livet
Hilsen Kaj Erik
 
22.12.2017  
Butikstyveri
Hej kaj

jeg er en 15 årig dreng der lavede noget jeg fortryder virkelig meget. I går dummede jeg mig og stjal noget for beløbet 37kr i den lokale fakta og det noget jeg fortryder rigtigt meget. Da jeg var på vej ud af butikken var der en vagt der stoppede mig og min ven. Jeg stak af fra vagten men min ven blev taget og blngtede da de spurgte mig om mine oplysninger. En af medarbejderne havde jeg gået i skole med og derfor gav han mit navn og da min bror havde en vagt dernede for et år siden kan de nemt finde ud af mine oplysninger. Jeg vil helst holde det hemmeligt fra mine forældre for vil ikke blive set som kriminel af dem og det første gang jeg laver sådan noget da min
straffeattest er ren. Mine spørgsmål er :

- hvornår får jeg modtaget en bøde
- kommer de til at kontakte mine forældre
- får jeg plet på straffeattest
- hvormeget ligger bøden på
- hvis jeg ringer og melder mig selv ind bliver politiet ringet op?
- nu når de har mit navn hvor lang tid skal jeg vente til de får sendt en bøde eller kontakter mine forældre?
- er der nogen mulighed for at ens forældre ikke bliver kontaktet?

jeg fortryder dette rigtig meget og håber virkelig ikke jeg dummer mig igen på den her måde. Vil har svar hurtigt som muligt for jeg kan virkelig ikke sove pga. Konsekvenserne for dette. Men er virkelig taknemlig for st du kan svare på mine spørgsmål og sætter stor pris på det.
 
12.01.2018
Sv: butikstyveri
Hej..
Aller først vil jeg bare konstatere, at uanset hvor meget man har stjålet for, er der tale om ulovlighed, og det vil blive straffet.
Når det er anmeldt til politiet, vil du ikke kunne komme uden om, at dine forældre vil blive orienteret. Jeg tænker også at det er bedst at du står op for det du har gjort, det vil du få det bedst med på længere sigt.
Det kan gå lidt tid før politiet har sagsbehandlet sådan en sag, så du bevæbne dig med tålmodighed.
Med hensyn til plet på straffeattesten, vil du ikke få en synlig plet, hvis det er første gang. Sagen registreres, så skulle du dumme dig igen, vil den gamle sag komme frem, og notatet synligt på din straffeattest.

Jeg håber virkelig for dig at du over for dine forældre også kan tale med dem om det, det vil være bedst.

hilsen Kaj Erik
 
02.12.2017  
Idioten
Jeg er uheldigvis kommet til at dumme mig gevaldigt og har fusket med flaskerboner for ikke mindre end 14.000.Kr. Jeg fortryder det inderligt og vil gøre alt for at gøre det godt igen. Det er ubeskriveligt hvor dum jeg føler mig efter dette, men sket er sket. Jeg er 17 og det er første gang jeg har begået en overtrædelse af nogen som helst art. Har i noget bud på hvad konsekvenserne bliver?
 
12.01.2018
Sv: idioten
Hej..
En ting er helt sikkert, det er ikke særligt smart det du har haft gang i. Jeg kan desværre ikke med de oplysninger du giver, vurdere hvordan straffen bliver. Jeg kunne forestille mig at du kommer til at betale de 14.000 tilbage, men straffen vil nok skulle afgøres i en retssag.

hilsen Kaj Erik
 
14.12.2017  
Begik en fejl
Hej
da jeg for et år siden gik på efterskole, havde jeg det rigtig dårligt, og jeg udviklede bulimi. Jeg begyndte at stjæle slik, kager osv. I brugsen, fordi jeg ikke selv havde råd til al den mad, jeg spiste. Jeg holdt hurtigt op med at stjæle igen, da jeg stoppede på efterskolen, men jeg er virkelig bekymret for, om jeg stadig kan blive anholdt, hvis de tjekker overvågningen i butikken. Kan jeg stadig blive anholdt for en fejl jeg begik for længe siden?
mvh kvajpanden på 16
 
12.01.2018
Sv: begik en fejl
Hej ...
Det lyder ikke godt, det du har været ude for. Der er jo aldrig en undskyldning for at stjæle, og det kan jeg også læse at du godt er klar over. Du vil næppe blive kontaktet af den butik, hvor det er sket, da det er så længe siden.
Jeg håber at du er kommet videre med dit liv, husk at være åben om dine problemer, hvis du får det svært igen. Søg evt. råd hos dine nærmeste voksne, eller tag fat i rådgivning i din kommune, evt. via SSP.

Hilsen Kaj Erik
 
06.01.2018  
Tyveri fra arbejdsplads
Hej. Jeg er blevet meldt til politiet for at have stjålet penge fra kassen fra mit gamle arbejdesplads. Der er nu gået et halvt år og politiet har ikke taget kontakt til mig endnu? jeg vil gerne vide hvad der kommer til at ske, så jeg allerede nu er forberedt og har en ide når politiet tager kontakt til mig?
der er tale om 22 tusinde kroner

ps. Jeg er under 18
 
12.01.2018
Sv: tyveri fra arbejdsplads
Hej..
Det er ikke så smart det du har haft gang i. At stjæle fra egen arbejdsplads, vurderes oftest hårdere som f.eks. butikstyveri. Jeg kan derfor ikke svare dig, om du får en bøde, eller om der vil blive indkaldt til afhøring, og evt. retssag. Politiets sagsbehandlingstider, er lidt forskellige, du kan jo evt. selv tage kontakt til politiet, for at finde ud af hvor sagen ligger.
Hilsen Kaj Erik
 
02.12.2017  
Afpressning
Jeg er en usikker dreng som bliver afpresset oh truet af en der hedder xxx. Vil i tage en snak med ham
 
07.12.2017
Sv: afpressning
Hej ..
Vi har fjernet navnet på den du mener afpresser dig, af hensyn til anonymitet. Derfor står der nu XXX i din henvendelse.


Jeg vil opfordre dig om at kontakte en af os SSP konsulenter, da man på ingen måder skal acceptere at blive truet, eller afpresset, på nogen måde.
Du kan finde vore telefonnumre andetsteds på UngHolbæks hjemmeside. Du kan altid benytte dig af vores rådgivningstelefon: 72363738
Du kan naturligvis også være anonym ved henvendelse til SSP Holbæk

Hilsen Kaj Erik
 
26.11.2017  
Mulighed for at offentlig stra
Hej
er der mulighed for at få oplyst, hvad der står på min offentlige straffeatest og hvornår det slettes?
ved der står to ting
 
03.12.2017
Sv: mulighed for at offentlig
Hej..
Det er faktisk helt enkelt, nederst på siden her, er der et link til politiets side vedr. straffeattester. Der kan du klikke dig frem til en side, hvor du kan se din egne straffeattest. Det eneste du skal bruge er din NEMIDE

BEDSTE HILSNER

KAJ ERIK
 
11.11.2017  
Hjælp
Jeg er 15 år og er blevet politiandmeldt for beragerig og vil høre om jeg for en plet på min straffeattest.
det er min først ''forbrydelse''
mvh ano
 
13.11.2017
Sv: hjælp
Hej Ano

Det kan være lidt svært at besvare dit spørgsmål, da jeg jo ikke ved hvad dit bedrageri består af. Det er bedrageri, hvis man f.eks. udgiver sig for at være en anden, end man er, men det kan også være på andre måder.

Hvis du får en straf i form af en bøde, vil det ikke give en plet på straffeattesten, da det er første gang. Ud fra ideen om at alle skal have en chance til. Men gør du det igen, vil du få en plet på straffeattesten, både for den nye og den tidligere sag.
Hilsen Kaj Erik
 
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  


Senest opdateret 10.12.2018 21:46 af MADRA