ForsideFørste uge af sommerferieAnden uge af sommerferien10. kl.Information om 10. klasseKommende elev i 2020-21?Valg af fagpakke10EUDBusinessKunst & designKulturen kalderSport & sundhedSundhed, omsorg og livTech & scienceUd i verdenElev fra anden kommuneSkoleferieplanYderligere info 2019-20SkolekortSygdom & fraværUU-vejledningElevloginLæringscentretDanskEngelskMatematikTyskFysikOSOLærerloginInternationaliseringeFamily 4UEUneedsUUddannelsessystemerREFROEntreprenørskab10PlusUngdomsklassenUngdomsskoleUngdomsskole/holdoversigtSommerferieaktiviteterKnallertkørekortBetaling til holdGenerelle oplysningerOm UndervisningenTil undervisereJagten 20207'eren 2020KlubberAfd. Holbæk byVestergadeFritidscentretLadegårdsparkenAfd. KatrinedalSvinningeAfd. SkovvejenKlubben i JyderupKlubben i JernløseAfd. KildedamKlubben i VipperødKlubben i TølløseKontaktpersonerOm UngdomsklubberneUngkort og UngfestNetværksklubberSSPSSPArbejdsgrundlagTematikkerTyveriVold og truslerMobning og chikaneRusmidler og misbrugKriminalitet genereltSociale medierRadikaliseringStraffeattesterLinksKontakt SSPKreds- og lokalrådDe 4 Netværkget2sportDAMGrejbankUdlejning og reglerHvad er en grejbankTelte m.mKano,Kajak & udrustningDiverse udstyrKontakt vedr. GrejbankUngdomsrådKontaktKontakt osBestyrelseInterntOm osBrevkasserSSP og KriminalitetCorona / COVID-19Sex og SundhedVenskab og kærlighedMig og min famlieMisbrug og stofferUddannelse og ErhvervLinks til rådgivningSpørgsmål og kommentarerEnglish
Share on facebookShare on twitterNotify a friendPrint page

Brevkasse: SSP og Kriminalitet

Mathis Ernst Jacobsen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse.

OBS: Vi er i gang med at flytte vores brevkasser over til Cyberhus.dk. Fra 1. August 2020 er det kun på Cyberhus, at jeg vil kunne træffes. Følg nedenstående link:

https://cyberhus.dk/holb%C3%A6k
 

Tusind tak for din henvendelse

 

Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende i kommunen, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

 

Jeg får rigtig mange spørgsmål omkring tyveri, og plet på straffeattest. I kan læse om det i linket nedenfor.

 
 

Spørg om kriminalitet og SSP

Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mathis, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
Mathis2
 
 
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11   Næste side Sidste side
09.06.2020  
Dansk knivlov..
Hej,
jeg er en 14 årig dreng med en stor interesse for specielle knive. Jeg elsker at komme hjem fra andre lande, med en ny souvenirer og jeg ærger mig over, at der ikke er mange kniv-butikker i danmark.Jjeg har her for nyligt fået interesse for at flippe med en balisong kniv (butterfly kniv).Ejeg ejer ikke selv en, men kunne godt tænke mig at få fat på en med blundt blad.Refter nærmere undersøgelse har jeg fundet ud af at selv blundte våben af denne slags er ulovlige (grundet af "agressivt udseende").Rså efter lidt søgning på nettet er jeg kommet frem til en balisong kniv med ølåbner istedet for blad.Fville denne form af "kniv" være lovlig?
 
11.06.2020
Sv: dansk knivlov..
Hejsa, og tak for dit spørgsmål.
Knivloven kan godt være lidt forvirrende, men samtidig er den egentlig meget enkel. Du må ikke importere visse knive til danmark. Det omhandler bl.a. butterfly og springknive, og du må ikke have kniv på dig i offentligheden.

Den med ølåbneren er svær, for selv om den ikke er ulovlig i sig selv, så bliver den det, lige så snart at den bliver opfattet som en kniv. Eksempel: Du tager den med i ungdomsklubben, og vifter med den imod en kammerat. Din kammerat bliver bange, og tror at du har en kniv. I et sådan tilfælde, kan du faktisk dømmes efter knivloven. Jeg skal ikke kunne sige, om den vil gå igennem tolden, hvis du køber den på nettet.

Så mit råd til dig er følgende. Hold fast i din hobby, men gå på jagt efter blundte knive på loppemarkeder og lignende. Når du har fået fat i en, så hold den derhjemme. Tag den under ingen omstændigheder med ud.

Håber at du kan bruge svaret til noget

Med venlig hilsen
Mathis Jacobsen
02.06.2020  
Euforiserende stoffer
Hej
jeg har et spørgsmål angående en sigtelse jeg har fået fordi politiet påstår, at jeg har købt 2 gram kokain via et telefon nummer. Bagen bliver behandlet som førstegangstilfælde og jeg har fået et bødeforlæg på 6000kr.Tjeg har nægtet mig uskyldig i denne sag og de vil så indkalde mig i retten, har de sagt.Vvil dette blive påført på min straffeattest eller bliver den først det når/hvis jeg bliver kendt skyldig i sigtelsen?
 
11.06.2020
Sv: euforiserende stoffer
Hejsa. Hvis du bliver dømt, kommer det naturligvis til at stå på din straffeattest. Sager med euforiserende stoffer er nogle af dem der rammer hårdest. Ved domsafsigelse, vil du få en 10 årig plet på attesten.

Jeg håber at du nægter dig skyldig, fordi at du er uskyldig. I så fald, held og lykke med dit nye arbejde.

Med venlig hilsen
Mathis Jacobsen
01.06.2020  
Kan jeg melde andre for tyveri
Hej! jeg har fornylig gennemført et salg, hvor jeg mødtes med en person og vi aftalte en bestemt pris.Dda jeg ikke kunne få mobilepay til at fungere, manglede hun fortsat at betale et mindre beløb(hun havde ikke mere i kontant) og vi aftalte da, at jeg kunne skrive til hende om det resterende beløb, når jeg fik mobilepay til at fungere.Edet er et lille beløb, men det er princippet i det... mvh.
 
11.06.2020
Sv: kan jeg melde andre for ty
Hejsa

Du kan i princippet anmelde alting. En mundlig aftale er ligeså god som en skriftlig, så hvis du ikke har modtaget det aftalte beløb, er du i princippet udsat for bedrageri.

Jeg synes dog, at du skal forsøge at skrive til hende. Det kan jo være, at hun har glemt det, at der er sket noget i hendes familie, eller noget helt tredje. Der er rigtig lang behandlingstid hos politiet på disse sager, og de vil også opfordre dig til at forsøge at få det ud af verden selv.

Med venlig hilsen
Mathis Jacobsen
26.05.2020  
Butik tyveri hos egen butik
Jeg har engang for 3 år siden, gjort den fejl at stjæle fra min arbejdsplads.Jjeg har betalt arbejdspladsen tilbage men har for nyligt fået opkald af politiet, og fik af vide at jeg er blevet anmeldt for min handlinger.Emen mit spørgsmål er, kan jeg risikere fængsel straf, plet på straffeattesten eller bøde? det skal siges at jeg er ved at få dansk pas og vil det påvirke det?
 
11.06.2020
Sv: butik tyveri hos egen buti
Hejsa. Hvis du er anmeldt for tyveriet og erkender forholdet, vil du få en bøde på det dobbelte af det stjålnes værdi, og en betinget plet på din straffeattest i 2 år.
Jeg skulle ikke mene, at det vil have indflydelse på din ansøgning om pas.

Med venlig hilsen
Mathis Jacobsen
27.04.2020  
Hvilken straf?
Ej jeg er registreret hos politiet men jeg har ikke fået nogen form for straf fordi jeg blev fundet uskyldig. Vil jeg så bare blive betinget noteret hvis jeg stjæler eller vil jeg få en hårdere straf?
 
06.05.2020
Sv: hvilken straf?
Hej med dig

Jeg er glad for at læse, at du blev fundet uskyldig i det, som du tidligere har lavet. Hvis du stjæler noget nu, vil en evt. strafudmåling ikke ske på baggrund af dine tidligere forhold.

Men... Jeg vil alligevel fraråde dig at gøre noget ulovligt. Hvis du bliver dømt, kan det have konsekvenser for din fremtid.
09.04.2020  
Butikstyveri..
Hejsa
lang historie kort --> for godt og vel 3 år siden lavede jeg verdens dummeste fejl, hvor jeg blev taget i stjæle fra arbejdet.Iikke noget jeg er stolt over, overhovedet...

jeg var en idiot! men til den her dag, kan jeg stadig ikke stoppe med at tænke på det.E
jeg arbejdede for to af de større kæder ligesom (salling group, coop, dagrofa osv).
Kdog kan jeg alligevel ikke stoppe med at tænke på, at de aldrig vil ansætte mig igen.Logså selvom man gerne må søge igen efter 3 år.D

selvom det ikke står på en straffeattesten, det står sikkert inde i kædens eget system, så føler jeg at der ikke er mulighed for et job i den kæde igen.Rdet er en del supermarkeder man skal strege over.D
mit seneste arbejde (jobløs nu pga konkurs/coronavirus) havde også sagt til min kollega, at de aldrig ville have ansat mig, hvis de havde vidst om den episode.D
jobbet i supermarkederne er bare mere studievenlige ift arbejdstider osv, hvor mange andre jobs kræver bare en større erfaring/uddannelse --> ikke det letteste at få som fritidsjob
er der overhovedet jobmuligheder i fremtiden, eller skal man bare droppe og ansøge?
hilsen fjolset
 
15.04.2020
Sv: butikstyveri..
Hejsa. Det bedste du kan gøre overfor en fremtidig arbejdsgiver, er at være 100% ærlig omkring dine fejl i fortiden. Du er bedre stillet, ved selv at sige det, end hvis de opdager det.

En god butikschef vil prissætte din ærlighed, og jeg er sikker på, at du nok skal finde et job i fremtiden.

Med venlig hilsen
Mathis
27.03.2020  
Snydt en for en vare over nett
Hej, jeg er en dreng på 17 år og jeg har modtaget en andemelse fra politiet i dag, sagen er at jeg ikke gav varen som var betalt.Bbeløbet er på 125kr, og jeg har virkelig fortrudt det, dette skete tilbage i 2018, og det er første og sidste gang jeg nogensinde har begået kriminalitet i den forstand. Vvad vil der komme til at ske nu er vikelig bange, jeg går i 2g på en stx
 
15.04.2020
Sv: snydt en for en vare over
Det der kommer til at ske, er at du får en bøde, samt et erstatningskrav. Hvis jeg var dig, ville jeg skynde mig at få sagen ud af verden. Tal med ham eller hende som du har handlet med, overfør pengene tilbage, og hør så personen om ikke han/hun vil trække anmeldelsen tilbage.

Med venlig hilsen
Mathis
11.03.2020  
Tyveri
Hej, hvad sker der når man bliver taget i at stjæle noget af en værdi på 100 kr som 17 årige.Ipolitiet sagde til mine forældre at kommunen bliver underettet om det, men hvad sker der ved det.Edet er første gang jeg har gjort noget man ikke må ( i forhold til loven) og det går meget godt i skolen.
 
15.04.2020
Sv: tyveri
Hejsa, og tak for dit spørgsmål. Når du erkender tyveriet, får du en bøde på det dobbelte af det stjålnes værdi (minimum 500kr). Kommunen bliver underrettet igennem SSP, men da det er første gang, og det ikke er mere alvorligt, lader vi oftest sagen ligge.

Håber at du kan bruge svaret til noget

Med venlig hilsen
Mathis
04.03.2020  
Overlade førerretten til en an
Hej..
hvis man får en bøde for at overlader førerretten af en bil til en uden kørekort, hvor længe står det så på straffeattesten?
 
15.04.2020
Sv: overlade førerretten til e
Hej med dig. Det korte svar er to år.

Med venlig hilsen
Mathis
28.02.2020  
Tyveri
Jeg har et spg..i forhold til tyveri på vegne af en der har dummet sig. Hvis vedkommende er under 18 og har stjålet for første gang i en butik.


hvad er konsekvensen så? kommer vedkommende i fængsel, eller skal hun i retten for en betinget/ubetinget dom.Eeller figurerer den slet ikke på straffeattesten
 
02.03.2020
Sv: tyveri
Hejsa

Som udgangspunkt, er der ikke nogen der kommer i fængsel for tyveri. Slet ikke når personen er under 18 år.
Hvis personen erkender sig skyldig, vil vedkommende få en bøde (dobbelt værdi af det stjålne), og bøden vil figurere på vedkommendes straffeattest i to år.

Med venlig hilsen
Mathis
19.02.2020  
Hjælp mig med at få ro i maven
Hejsa jeg går og tænker hele dagen lang og hele natten lang sover ikke spiser ikke..Mmin kæreste og jeg har været så dumme at stjæle nogen ting i bilka eller som sagt glemte at betalte for det


nu er spørgsmålet bare min kæreste har tidligere været straffer for nogen andre ting og det første han siger da vi blev stoppet du kommer jeg nok ind og sidde


hjælp er det rigtigt??????????
 
02.03.2020
Sv: hjælp mig med at få ro i m
Hej med jer

I skal ikke være nervøse for fængselsstraf, i forbindelse med butikstyveri. I vil typisk få en bøde på det dobbelte af den stjålne værdi, og bøden vil figurere på jeres straffeattester i to år.

Der opereres normalt ikke med gentagelsesvirkning. Så jeres bøder vil sikkert være lige store.

Med venlig hilsen
Mathis
07.02.2020  
Idioten
Jeg er en pige på 21 år som for et par dage siden blev taget på tyveri i føtex på en værdi af 50kr.U.E
nu er jeg ikke dansk statsborger, intet pas men jeg har permanent opholdstilladelse ( 10 år, 2018 ) og har boet i landet i 16 år.Rjeg har haft fremmedpas al tiden indtil jeg blev 18.Ahvad har det af konsekvenser for min fremtid her i danmark ?
 
02.03.2020
Sv: idioten
Hej med dig

Du kan være rolig. Din forseelse vil ikke have indflydelse på din opholdstilladelse. Der skal generelt hårdere kriminalitet til. Jeg vil dog råde dig til, at lade være med at begå noget i fremtiden.
Med venlig hilsen
Mathis
11.12.2019  
Plet på straffeattest
Jeg fik en plet på min straffeattest som forsvinder den 6 july 2020. Fik den for tyveri i føtex på en værdi af 50 kr.Psuper dumt og vil altid fortryde det.Lvil gerne til usa i august 2020, hvor min plet er forsvundet på min private straffeattest. Den den vil stadig stå på min offentlige straffeattest.Akan man så godt komme til usa, eller skal pletten være fjernet fra privat og offentlig straffeattest?
 
14.01.2020
Sv: plet på straffeattest
Hejsa. Du kan være helt rolig :) Den offentlige straffeattest, har ikke noget at sige i forhold til indrejseforbud til USA. Jeg håber at du får en god tur, og jeg er glad for at du fortryder din handling.

Med venlig hilsen
Mathis Jacobsen
18.12.2019  
Butikstyveri
Hej..jeg er en pige på 13 år der stjal en pose slik i en butik i dag.Dde bad om mit personnummer og min mors nummer og sagde at jeg ville få en bøde på 1000.Hde har ikke ringet til min mor og der kom ikke noget politi.Rhvornår får jeg bøden?
 
14.01.2020
Sv: butikstyveri
Hej med dig.

Ved afgørelser omkring butikstyveri kan der godt gå noget tid, inden der fremkommer et bødeforlæg. Spar evt. de 1000kr op, og afvent med god samvittighed.

Med venlig hilsen
Mathis Jacobsen
21.11.2019  
Butikstyveri
Hej..
jeg blev taget i føtex for at have stjålet for ca 1300kr og har fået en både på 1500kr det er første gang jeg bliver taget for det men ikke første gang jeg stjal i føtex men var aldrig blevet taget før end den gang for 1300kr jeg var 15 år dengang der var 3 måneder til jeg fyldte 16.Smit spørgsmål er bare har jeg en plet på min straffeattest nu og hvor længe vil den være der?
 
06.12.2019
Sv: butikstyveri
Hej med dig.

Som udgangspunkt står tyveri på straffeattesten i 2 år, hvis du dømmes, eller erkender tyveriet.
27.11.2019  
Plet på straffeatesten
Hejsa, vil min kommende chef se om jeg har en plet på min straffeattest, når jeg er under 18, men er 16?
 
06.12.2019
Sv: plet på straffeatesten
Hejsa. Din chef vil kunne se din private straffeattest, hvis du udleverer den til ham eller hende.
Mit råd til dig er, at du er ærlig fra starten af omkring hvad der evt. står på den.

Held og lykke.
02.12.2019  
Tjek af tasker mm
Hej ssp jeg har tænk på om ssp må gennem tjekke min taske scooter og lommer med mere
 
06.12.2019
Sv: tjek af tasker mm
Hej med dig. Det korte svar er nej - Vi må ikke tjekke dig eller dine ejendele. Det er kun politiet der må visitere dig.
31.10.2019  
Sikkerhedsgodkendt
Hej mathis, jeg har et spørgsmål om man kan blive sikkerhedsgodkendt hvis man har en plet på sin straffeattest?
 
08.11.2019
Sv: sikkerhedsgodkendt
Hejsa, og tak for dit spørgsmål. Det kommer jo an på, hvad din "plet" indeholder. Men som udgangspunkt er eksempelvis trafikforseelser ikke noget der har indflydelse på en fremtidig sikkerheds godkendelse.

Det er svært at give et uddybende svar, uden mere viden omkring din sag.

Held og lykke med fremtiden

Mathis
23.06.2019  
Er det tyveri?
Jeg er en pige af anden etnisk baggrund, og er kommet i æresrelaterede konflikter med min familie, jeg har derfor besluttet at løbe væk hjemmefra.Edet siste års tid har min mor holdt nøje øje med hvad jeg brugte min penge på.Ahun har forlangt at jeg hæver alt på kontoen så der kunne ville være ca. T00-500kr tilbage.Gdisse penge har hun liggende i et låst skab herhjemme.Mmit spørgsmål er om det vil anses som tyveri hvis jeg tog de penge med mig når jeg smutter hjemmefra? vil hun kunne anmelde mig for det, og vil jeg komme i problemer hvis jeg tager dem? jeg har kontoudskrifter på at jeg har hævet dem.
 
28.08.2019
Sv: er det tyveri?
Hej, og tak for din henvendelse

For det første, så tror jeg ikke, at det er en god idé, at løbe hjemmefra. Uden at jeg ved hvor gammel du er, vil jeg ikke mene, at dine problemer med din familie kan løses, ved at du løber hjemmefra.

Du må ikke tage penge fra dine forældre. Det vil ved anmeldelse og dom, blive kategoriseret som tyveri, og give en bøde + en plet på din straffeattest i 2 år.

Til sidst, vil jeg opfordre dig til at tale om dine problemer med nogen. Hvis du bor i Holbæk, er du velkommen til at ringe på vores SSP rådgivningstelefon på tlf. nr. 72363738

Med venlig hilsen
Mathis
09.08.2019  
Har jeg fået plet på min straf
Hej mathis,
i december 2018 blev jeg taget for butikstyveri på 60 kr.
jeg har endnu ikke modtaget nogen dom/bøde.Kkommer pletten automatisk eller får jeg først plet på straffeattesten når min sag er behandlet?

jeg håber virkelig at der går lidt tid endnu - jeg har ikke stjålet noget som helst siden den episode, men den ene beslutning jeg tog dengang, kan nu forhindre mig i at blive optaget på et skoleskib og sabortere alle mine drømme og visioner om at lære at sejle...
 
28.08.2019
Sv: har jeg fået plet på min s
Hej med dig

Jeg er glad for at læse, at du fortryder din gerning. Når du ikke har modtaget en bøde, er der to muligheder. Enten er din sag ikke blevet behandlet endnu, eller også har butikken du stjal fra, ikke anmeldt tyveriet.

Angående en eventuel plet på din straffeattest, kan jeg henvise til afsnittet nedenfor. Men i dit tilfælde, vil den være betinget, og forsvinde efter 2 år.

Du må ikke opgive dine drømme. Fortæl om det i din ansøgning, og vær lige så ærlig over for dem, som du har været over for mig. Så skal det nok gå! Held og lykke i fremtiden.

Mvh Mathis
01.08.2019  
16 år - butikstyveri
Hej, jeg blev anholdt for butikstveri for ikke særlig lang tid siden for første gang.Jjer er 16 år gammel, og jeg ville lige høre, får jeg en plet på straffeattesten? og hvordan kan firmaer osv se min straffeattest? samt når jeg får en bøde, kan jeg afdrage? og hvor lang tid går der før jeg faktisk får bøden.
 
06.08.2019
Sv: 16 år - butikstyveri
Hej, og tak for din henvendelse

Ved butikstyveri, er det almindeligt, at bøden er på det dobbelte af værdien af det stjålne. Ved domsafsigelse, får du desuden bøden, en plet på din private straffeattest i 2 år. Firmaer og andre fremtidige arbejdspladser, kan se din straffeattest, når du udleverer den til dem. De kan ikke få adgang uden dit eller dine forældres samtykke.

Når vi nu er ved dine forældre, har du så fortalt dem om det? Den bedste mulighed for afdrag, er at dine forældre betaler bøden, og at du afdrager til dem.

Jeg håber du kommer godt igennem forløbet.

Med venlig hilsen
Mathis
10.07.2019  
Svindel og bedrageri
Hej, jeg er 18 år og arbejder i en kvickly. Her forleden har jeg stjålet et coopkort som en kunde har glemt og som ligger sammen med en masse andre i en kurv i kassen.Jjeg brugte pointene (130kr) fra coopkortet til at købe et gavekort på 400 kr. Bg betalte resten med kort (i egen butik på selv samme dag som jeg togkortet.,.M), men da jeg havde glemt mit kort fik jeg en kollega til at betale hvorefter jeg overførte det resterende beløb til ham.Ejeg returnerede herefter gavekortet og fik udbetalt 400 kr.Nkontant.Gså jeg har jo reelt svindlet for 130 kr..E. Meg er meget flov og ikke mindst sidssygt angst for at blive opdaget. Beg er bange for at det på overvågningen kan ses at jeg har siddet og rodet med coopkortene, og jeg er bange for der er en der sidder og tjekker returbonner og undrer sig over købet og den efterfølgende returnering af gavekortet samt tidspunktet som var ikke så længe inden luk.Ejeg frygter en plet på min straffeattest samt fyrring.Ojeg ved ikke om jeg skal sige det til min chef og lyve lidt og sige at der må være sket en fejl, en forveksling af coopkort, og jeg har benyttet en andes coopkort ved en fejl og spørge hvad jeg skal gøre (eller vil dette give anledning til at de nok vil tjekke overvågning).Tskla jeg sige det til man far, han vil garanteret blive rigtig skuffet over mig, hvilket jeg også selv er.)
 
06.08.2019
Sv: svindel og bedrageri
Hej, og tak for din henvendelse

Det er noget værre rod, som du er havnet i. Lad os starte med det tekniske. Strafferammen for bedrageri er ifølge straffelovens §279, bøde eller frihedsberøvelse i op til 1.5 år. Det kan altså være ret alvorligt. Ved en sag som din, skal du dog ikke være nervøs for at komme i fængsel. Sådanne sager, afgøres ofte ved forlig og erstatning til den som det er gået ud over.

Mit råd til dig, er at du taler med din far om det. Han vil muligvis blive vred og skuffet, men jeg er sikker på, at han vil forstå din situation. Derefter synes jeg, at I skal kontakte din leder, og være ærlige omkring hvad der er sket. Jeg kan ikke garantere, at han slår en streg hen over det, og at du får lov at arbejde videre, men jeg kan sige, at muligheden er større ved at du selv siger det, end hvis det opdages igennem overvågning eller anmeldelse fra kunden.

Det, at der er en anden medarbejder involveret, da du har brugt hans kort, er heller ikke så godt. Han fremstår som medskyldig, i en evt. bevisførelse.

Der er derfor rigtig mange gode grunde, til at få denne sag afklaret med butikken.

Med venlig hilsen
Mathis
19.06.2019  
Tyveri af penge
Hej
jeg har som 15 årig stjålet en mange løse kontanter fra en skolekiosk da jeg selv havde arbejdet der.Ejeg tror ikke jeg blev opdaget da jeg ikke fik en bøde og lærerne og slagterne kom hellere ikke over og snakkede med mig om det.A
hvad vil der ske?
betyder det noget for min fremtidige karriere.K
tak
 
06.08.2019
Sv: tyveri af penge
Når du ikke har hørt noget, er det fordi, at du ikke er blevet opdaget. Var du blevet opdaget, ville du skulle betale en bøde (den dobbelte værdi af det stjålne), og du ville få en plet på din straffeattest i 2 år. Mit bedste og eneste råd til dig, er at du holder helt op med at stjæle i fremtiden. Så vil det ikke have nogen indflydelse på din fremtidige karriere.

Med venlig hilsen
Mathis
19.06.2019  
Tyveru
Hej

jeg har som 13 -14 årig stjålet tyggegummi flere gange i en butik, jeg er nu 15 år og kan simpelthen ikke få sagen til at gå over. Eeg er dog ikke blevet opdaget eller i hvert faldt har jeg ikke fået en bøde.
Vhvad vil der ske hvis de faktisk havde opdaget mig?
kan det betyde noget for min fremtidige karriere?

tak på forhånd
 
06.08.2019
Sv: tyveru
Hej, og tak for din henvendelse. Brugstyveri bliver ikke kategoriseret efter værdi, så i teorien er det lige så slemt, at stjæle et stykke tyggegummi, som at stjæle en knallert.

Når du ikke har hørt noget, er det fordi, at du ikke er blevet opdaget. Var du blevet opdaget, ville du skulle betale en bøde (den dobbelte værdi af det stjålne), og du ville få en plet på din straffeattest i 2 år. Mit bedste og eneste råd til dig, er at du holder helt op med at stjæle i fremtiden. Så vil det ikke have nogen indflydelse på din fremtidige karriere.

Med venlig hilsen
Mathis
03.06.2019  
Trusler og straffeattest
Kan man få plet på straffeattest for trusler?
 
04.06.2019
Sv: trusler og straffeattest
Hej med dig

Det korte svar er ja. Trusler er, i følge straffelovens §266, en hensigt om, at fremkalde frygt.
Hvis du sigtes og dømmes efter straffelovens §266, vil der fremgå en plet på din straffeattest.

Domsafsigelser inden for straffelovens §266, kan iøvrigt give alt i mellem bøde og 2 års fængsel.

Mvh Mathis
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11   Næste side Sidste side


Senest opdateret 11.06.2020 09:20 af MEJ