Forside10. kl.Kommende elev i 2019-20?Ud i verdenBusinessSundhed, omsorg og livTech & scienceKreativSport & sundhedKulturen kalder10EUDElev fra anden kommuneSkoleferieplanYderligere info 2019-20Bus- og togkortSygdom & fraværUU-vejledningElevloginLæringscentretDanskEngelskMatematikTyskFysikOSOLærerloginNyhederInternationaliseringeFamily 4UEUneedsUUddannelsessystemerREFROEntreprenørskab10plusUngdomsklassenFritid7'eren 2019Jagten 2019KlubberOm UngdomsklubberneUngkort og UngfestKlubben i Vestergade4300 AgervangAfd. KatrinedalAfd. SkovvejenAfd. KildedamKlubben i LadegårdsparkKontaktpersonerNetværksklubber7´erenUngdomsskole/holdoversigtKnallertkørekortBetaling til holdGenerelle oplysningerOm UndervisningenSkriv til UngdomsskolenTil undervisereHolbæk UngdomsrådSommerferieaktiviteterForebyggelseSSPArbejdsgrundlagTematikkerTyveriVold og truslerMobning og chikaneRusmidler og misbrugKriminalitet genereltSociale medierRadikaliseringStraffeattesterLinksKontakt SSPKreds- og lokalrådDe 4 NetværkRådgivning & brevkasserSSP og KriminalitetSex og SundhedVenskab og kærlighedMig og min famlieMisbrug og stofferUddannelse og ErhvervLinks til rådgivningSpørgsmål og kommentarerProjekterDIF get2sportFritidsjobDet Aktive MedborgerskabGrejbankUdlejning og reglerHvad er en grejbankTelte m.mKano,Kajak & udrustningDiverse udstyrKontakt vedr. GrejbankHvem er vi?Kontakt osUngHolbækKontakt osBestyrelseInterntEnglish
Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Mathis Ernst Jacobsen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse :-)
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 

Tusind tak for din henvendelse

Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende i kommunen, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

Neden for, kan du læse omkring straffeattest, og hvor lang tid en evt. plet vil fremgå. 

 
 
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mathis, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
Mathis2
 
 
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  
23.06.2019  
Er det tyveri?
Jeg er en pige af anden etnisk baggrund, og er kommet i æresrelaterede konflikter med min familie, jeg har derfor besluttet at løbe væk hjemmefra.Edet siste års tid har min mor holdt nøje øje med hvad jeg brugte min penge på.Ahun har forlangt at jeg hæver alt på kontoen så der kunne ville være ca. T00-500kr tilbage.Gdisse penge har hun liggende i et låst skab herhjemme.Mmit spørgsmål er om det vil anses som tyveri hvis jeg tog de penge med mig når jeg smutter hjemmefra? vil hun kunne anmelde mig for det, og vil jeg komme i problemer hvis jeg tager dem? jeg har kontoudskrifter på at jeg har hævet dem.
 
28.08.2019
Sv: er det tyveri?
Hej, og tak for din henvendelse

For det første, så tror jeg ikke, at det er en god idé, at løbe hjemmefra. Uden at jeg ved hvor gammel du er, vil jeg ikke mene, at dine problemer med din familie kan løses, ved at du løber hjemmefra.

Du må ikke tage penge fra dine forældre. Det vil ved anmeldelse og dom, blive kategoriseret som tyveri, og give en bøde + en plet på din straffeattest i 2 år.

Til sidst, vil jeg opfordre dig til at tale om dine problemer med nogen. Hvis du bor i Holbæk, er du velkommen til at ringe på vores SSP rådgivningstelefon på tlf. nr. 72363738

Med venlig hilsen
Mathis
 
09.08.2019  
Har jeg fået plet på min straf
Hej mathis,
i december 2018 blev jeg taget for butikstyveri på 60 kr.
jeg har endnu ikke modtaget nogen dom/bøde.Kkommer pletten automatisk eller får jeg først plet på straffeattesten når min sag er behandlet?

jeg håber virkelig at der går lidt tid endnu - jeg har ikke stjålet noget som helst siden den episode, men den ene beslutning jeg tog dengang, kan nu forhindre mig i at blive optaget på et skoleskib og sabortere alle mine drømme og visioner om at lære at sejle...
 
28.08.2019
Sv: har jeg fået plet på min s
Hej med dig

Jeg er glad for at læse, at du fortryder din gerning. Når du ikke har modtaget en bøde, er der to muligheder. Enten er din sag ikke blevet behandlet endnu, eller også har butikken du stjal fra, ikke anmeldt tyveriet.

Angående en eventuel plet på din straffeattest, kan jeg henvise til afsnittet nedenfor. Men i dit tilfælde, vil den være betinget, og forsvinde efter 2 år.

Du må ikke opgive dine drømme. Fortæl om det i din ansøgning, og vær lige så ærlig over for dem, som du har været over for mig. Så skal det nok gå! Held og lykke i fremtiden.

Mvh Mathis
 
01.08.2019  
16 år - butikstyveri
Hej, jeg blev anholdt for butikstveri for ikke særlig lang tid siden for første gang.Jjer er 16 år gammel, og jeg ville lige høre, får jeg en plet på straffeattesten? og hvordan kan firmaer osv se min straffeattest? samt når jeg får en bøde, kan jeg afdrage? og hvor lang tid går der før jeg faktisk får bøden.
 
06.08.2019
Sv: 16 år - butikstyveri
Hej, og tak for din henvendelse

Ved butikstyveri, er det almindeligt, at bøden er på det dobbelte af værdien af det stjålne. Ved domsafsigelse, får du desuden bøden, en plet på din private straffeattest i 2 år. Firmaer og andre fremtidige arbejdspladser, kan se din straffeattest, når du udleverer den til dem. De kan ikke få adgang uden dit eller dine forældres samtykke.

Når vi nu er ved dine forældre, har du så fortalt dem om det? Den bedste mulighed for afdrag, er at dine forældre betaler bøden, og at du afdrager til dem.

Jeg håber du kommer godt igennem forløbet.

Med venlig hilsen
Mathis
 
10.07.2019  
Svindel og bedrageri
Hej, jeg er 18 år og arbejder i en kvickly. Her forleden har jeg stjålet et coopkort som en kunde har glemt og som ligger sammen med en masse andre i en kurv i kassen.Jjeg brugte pointene (130kr) fra coopkortet til at købe et gavekort på 400 kr. Bg betalte resten med kort (i egen butik på selv samme dag som jeg togkortet.,.M), men da jeg havde glemt mit kort fik jeg en kollega til at betale hvorefter jeg overførte det resterende beløb til ham.Ejeg returnerede herefter gavekortet og fik udbetalt 400 kr.Nkontant.Gså jeg har jo reelt svindlet for 130 kr..E. Meg er meget flov og ikke mindst sidssygt angst for at blive opdaget. Beg er bange for at det på overvågningen kan ses at jeg har siddet og rodet med coopkortene, og jeg er bange for der er en der sidder og tjekker returbonner og undrer sig over købet og den efterfølgende returnering af gavekortet samt tidspunktet som var ikke så længe inden luk.Ejeg frygter en plet på min straffeattest samt fyrring.Ojeg ved ikke om jeg skal sige det til min chef og lyve lidt og sige at der må være sket en fejl, en forveksling af coopkort, og jeg har benyttet en andes coopkort ved en fejl og spørge hvad jeg skal gøre (eller vil dette give anledning til at de nok vil tjekke overvågning).Tskla jeg sige det til man far, han vil garanteret blive rigtig skuffet over mig, hvilket jeg også selv er.)
 
06.08.2019
Sv: svindel og bedrageri
Hej, og tak for din henvendelse

Det er noget værre rod, som du er havnet i. Lad os starte med det tekniske. Strafferammen for bedrageri er ifølge straffelovens §279, bøde eller frihedsberøvelse i op til 1.5 år. Det kan altså være ret alvorligt. Ved en sag som din, skal du dog ikke være nervøs for at komme i fængsel. Sådanne sager, afgøres ofte ved forlig og erstatning til den som det er gået ud over.

Mit råd til dig, er at du taler med din far om det. Han vil muligvis blive vred og skuffet, men jeg er sikker på, at han vil forstå din situation. Derefter synes jeg, at I skal kontakte din leder, og være ærlige omkring hvad der er sket. Jeg kan ikke garantere, at han slår en streg hen over det, og at du får lov at arbejde videre, men jeg kan sige, at muligheden er større ved at du selv siger det, end hvis det opdages igennem overvågning eller anmeldelse fra kunden.

Det, at der er en anden medarbejder involveret, da du har brugt hans kort, er heller ikke så godt. Han fremstår som medskyldig, i en evt. bevisførelse.

Der er derfor rigtig mange gode grunde, til at få denne sag afklaret med butikken.

Med venlig hilsen
Mathis
 
19.06.2019  
Tyveri af penge
Hej
jeg har som 15 årig stjålet en mange løse kontanter fra en skolekiosk da jeg selv havde arbejdet der.Ejeg tror ikke jeg blev opdaget da jeg ikke fik en bøde og lærerne og slagterne kom hellere ikke over og snakkede med mig om det.A
hvad vil der ske?
betyder det noget for min fremtidige karriere.K
tak
 
06.08.2019
Sv: tyveri af penge
Når du ikke har hørt noget, er det fordi, at du ikke er blevet opdaget. Var du blevet opdaget, ville du skulle betale en bøde (den dobbelte værdi af det stjålne), og du ville få en plet på din straffeattest i 2 år. Mit bedste og eneste råd til dig, er at du holder helt op med at stjæle i fremtiden. Så vil det ikke have nogen indflydelse på din fremtidige karriere.

Med venlig hilsen
Mathis
 
19.06.2019  
Tyveru
Hej

jeg har som 13 -14 årig stjålet tyggegummi flere gange i en butik, jeg er nu 15 år og kan simpelthen ikke få sagen til at gå over. Eeg er dog ikke blevet opdaget eller i hvert faldt har jeg ikke fået en bøde.
Vhvad vil der ske hvis de faktisk havde opdaget mig?
kan det betyde noget for min fremtidige karriere?

tak på forhånd
 
06.08.2019
Sv: tyveru
Hej, og tak for din henvendelse. Brugstyveri bliver ikke kategoriseret efter værdi, så i teorien er det lige så slemt, at stjæle et stykke tyggegummi, som at stjæle en knallert.

Når du ikke har hørt noget, er det fordi, at du ikke er blevet opdaget. Var du blevet opdaget, ville du skulle betale en bøde (den dobbelte værdi af det stjålne), og du ville få en plet på din straffeattest i 2 år. Mit bedste og eneste råd til dig, er at du holder helt op med at stjæle i fremtiden. Så vil det ikke have nogen indflydelse på din fremtidige karriere.

Med venlig hilsen
Mathis
 
05.05.2019  
Butikstyveri
Jeg har forleden stjålet en 100kr og nogle mønter oveni fra en kollega, hvad kan min straf blive når/hvis det bliver opdaget? jeg arbejder i den butik jeg har taget fra, jeg er 17 og ellers ren straffeattest, har kun fået en bøde på 750 for at køre i bus med ugyldigt rejsekort (ved ikke om det har bettydning) men hvad sker der nu?
 
04.06.2019
Sv: butikstyveri
Hej med dig

Tak for din henvendelse

Jeg kan fornemme at du har dårlig samvittighed, og samtidig er bange for konsekvenserne. I forhold til straffen, er det ikke værre eller bedre, at stjæle fra en kollega end at stjæle fra butikken. Det giver samme straf, hvis du dømmes. Tyveri i denne kategori, vil typisk straffes med bødeforlæg, og en 2 års plet på din straffeattest.

Mit råd til dig er, at du råder bod. Start med at fortælle historien til én som du stoler på. Det kan være dine forældre eller en anden voksen (pædagog? kollega?). Derefter synes jeg, at du skal gå ned til din arbejdsplads og aflevere pengene tilbage. Fortæl hvad du har gjort, og hvordan du har det med det. Din kollega vil være i sin gode ret til at anmelde dig, men det er min erfaring, at personen faktisk vil blive glad for at du fortryder, og er ærlig.

Jeg ved, at det er svært. Men jeg ved også, at du vil have det bedre efterfølgende.
 
02.05.2019  
Tyveri
Jeg har dummet mig..stjal i aldi for 46 kr..er over 18 år og fik en bøde og at vide at det kommet til at stå i min straffeattest i 2 eller 3 år.Nkan nogle give mig et svar på, om det er 2 eller 3 år? er bange for jeg ikke kan få et job når jeg er færdig som klinisk diætist om 1,5 år.
 
04.06.2019
Sv: tyveri
Hej med dig

Dit tyveri vil fremgå af din private straffeattest i 2 år, og på den offentlige straffeattest i 10 år. Mit råd til dig er, at du er ærlig omkring dette i fremtidige ansættelsessamtaler. Arbejdsgivere indenfor det offentlige (stat/region/kommune) har adgang til din offentlige straffeattest.

Jeg mener ikke, at du skal være nervøs for om du kan få arbejde, men det er min erfaring, at det er bedst, at arbejdsgiveren hører om pletten fra dig først, inden de selv opdager det

Held og lykke fremover.

Mvh Mathis
 
06.05.2019  
Børneattest.
Jeg er blevet taget med euforiserende stoffer på mig, og er nu bange for at den uddannelse jeg er ved at tage ikke bliver mulig pga. Dette. Kan man få lov til at arbejde med børn hvis man er blevet taget med stoffer på sig der er blevet givet bøde for? første gang jeg er blevet givet bøde for sådan noget.
 
04.06.2019
Sv: børneattest.
Hej med dig og tak for din henvendelse

Jeg forstår godt din frygt, omkring dit fremtidige arbejdsliv. Når du har fået en bøde for besiddelse af euforiserende stoffer, vil det fremgå på din offentlige straffeattest i 10 år. Det vil ikke fremgå på din børneattest. Når du skal ud og arbejde med børn, vil din fremtidige arbejdsgiver indhente begge dele.

En plettet straffeattest, er ikke en blokering i forhold til pædagogiske stillinger, men jeg vil anbefale dig, at nævne pletten til dine ansættelsessamtaler. Det er bedre, at din arbejdsgiver har historien fra dig, end at de selv opdager den.

Held og lykke fremover.

Mvh Mathis
 
03.06.2019  
Trusler og straffeattest
Kan man få plet på straffeattest for trusler?
 
04.06.2019
Sv: trusler og straffeattest
Hej med dig

Det korte svar er ja. Trusler er, i følge straffelovens §266, en hensigt om, at fremkalde frygt.
Hvis du sigtes og dømmes efter straffelovens §266, vil der fremgå en plet på din straffeattest.

Domsafsigelser inden for straffelovens §266, kan iøvrigt give alt i mellem bøde og 2 års fængsel.

Mvh Mathis
 
17.05.2019  
Begik tyveri, men fortryder
Hej! for lidt over 3 år siden begik jeg tyveri i en butik, men slap aldrig derfra med varen, da jeg blev opdaget. Jeg flygtede dog og blev jagtet men slap væk.Ddet har plaget mig lige siden, og jeg vil meget gerne undskylde overfor personalet i butikken og betale for varen, der blev ødelagt.Imit spørgsmål lyder derpå: er det muligt, at jeg fortsat kan blive straffet for "tyveriet" den dag i dag, når det er flere år siden, og jeg aldrig nåede at "stjæle" noget?

tak på forhånd.
 
04.06.2019
Sv: begik tyveri, men fortryde
Hej med dig

Det er helt naturligt, at du sidder med dårlig samvittighed, og jeg finder det prisværdigt, at du gerne vil råde bod.

I teorien, kan butikken stadigvæk anmelde dig for tyveri, men jeg er sikker på (så sikker som jeg nu kan blive), at de fravælger muligheden.

Min erfaring med butikker og deres ansatte er, at de er virkelig sætter pris på ærlighed, og jeg er ret overbevist om, at din undskyldning vil blive taget godt imod.

Mvh Mathis
 
14.05.2019  
Indrejse i usa og ren privat a
Hej,

jeg begik et dumt tyveri for over 3 år siden og betalte bøden.Dder er ikke længere nogen plet på min private straffeattest, men går ud fra at det stadig står på den offentlige attest.I

min familie og jeg planlægger en rejse til usa.Gvil jeg risikere ikke at kunne komme ind i landet? og hvor meget kan paskontrollanter i virkeligheden se om mig?

venlig hilsen
den som har fortrudt i 3 år
 
04.06.2019
Sv: indrejse i usa og ren priv
Hej med dig, og tak for dit spørgsmål.

Det er korrekt, at din tidligere overtrædelse, stadig fremgår på den offentlige straffeattest. Det vil den iøvrigt gøre i minimum 10 år. Almindelig indrejsetilladelse kan desværre ikke søges, men du kan få en indrejsetilladelse igennem den amerikanske ambassade. Husk, at du skal søge i god tid.

Jeg forstår godt, at du fortryder. Held og lykke med indrejsen.

Mvh Mathis
 
11.04.2019  
Spørgsmål angående sikkerhedsv
Hej!

jeg fik i 2016, et betinget plet for butikstyveri (en vare på 30kr).

sad derfor og undrede mig, om jeg kunne få det job jeg altid gerne ha' ville haft, nemlig sikkerhedsvagt.((runderings vagt feks)

vil det være en mulighed, eller skal jeg søge efter noget helt andet.


mvh
christian
 
24.04.2019
Sv: spørgsmål angående sikkerh
Hej Christian.

Mange tak for dit spørgsmål.

Hvis du ikke har begået ny kriminalitet 3 år efter at du fik den betinget notering for butikstyveriet er din private straffeattest ren.
Du vil derfor kunne vise en hel ren privat straffeattest til en fremtidig arbejdsgiver indenfor vagtbranchen.

Håber du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen

Mads
 
21.03.2019  
Plettet offentlig attest - job
Hej..jeg er ved at uddanne mig til psykolog og vil være færdig med kandidaten i 2023.Ii september 2017 var jeg som 20-årig desværre ufattelig dum og stjal fra en butik (varer for ca. K5 kr).Gjeg fik en bøde, og dermed vil pletten være væk fra min private straffeattest om et halvt år.Ldog vil jeg jo stadig have en plettet offentlig attest, og jeg er virkelig bange for, at det vil ødelægge mine muligheder totalt.Ljeg kan læse mig frem til, at langt de fleste psykologansættelser kræver offentlig attest (fx ved dag- og døgntilbud, rådgivningstilbud for børn og unge, skoler, psykiatriske afdelinger osv.D.Tjeg ved, at det beror på en vurdering fra den enkelte arbejdsplads, men tror du, at mine muligheder for job er helt ødelagt, eller tror du, at nogen vil kunne se bort fra min dumhed? på forhånd tak.
 
22.03.2019
Sv: plettet offentlig attest -
Hej og mange tak for dit spørgsmål.

Det er helt rigtigt som du skriver, at en fremtidig arbejdsgiver indenfor de nævnte områder kan forlange at se din offentlige straffeattest.

Arbejdsgiveren vil lave en konkret vurdering og jeg tror ikke at det vil spænde ben for en fremtidig ansættelse. Det er trods alt en mindre lovovertrædelse og det vil være 6 år siden på det tidspunkt.

Håber du kunne bruge svaret.


Med venlig hilsen
Mads
 
12.03.2019  
Tyveri
Hvad er straffen for tyveri når man har gjort det to gange som ung imellem 15-17 år
 
18.03.2019
Sv: tyveri
Hej og tak for dit spørgsmål.

Som udgangspunkt vil du få en bøde på det dobbelte af det stjålnes værdi.

Så har du stjålet en jakke til en værdi af eksempelvis 500 kr. kunne bøden være på ca. 1.000 kr. og så kommer der en plet på din straffeattest som står der i 2 år.


Håber du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen

Mads
 
20.02.2019  
Butikstyveri
Jeg var ude for noget forfærdeligt i går aftes..Jjeg stød ind i to gutter (som jeg aldrig har set før, de lignede nogen der var på stoffer). Beg blev truet på livet og jeg måtte derfor gøre alt for at undvige, så de bad mig om at stjæle nogle småting i føtex og jeg tænkte mig ikke om, jeg måtte bare gøre alt for at slippe, jeg havde en forfærdelig mavefornemmelse og jeg tænkte mig ikke om, men jeg havde ikke andre muligheder.H så jeg gjorde hvad de sagde.Tdet skal siges at jeg aldrig nogensinde har stjålet noget i hele mit liv og aldrig kunne drømme om at gøre det.Dda jeg var på vej ud blev jeg taget af butiksvagten.Ljeg kunne ikke fortælle ham noget omkring hvorfor jeg gjorde det så jeg måtte komme med den dummeste undskyldning som jeg kunne komme i tanke om (jeg sagde at jeg havde glemt mit kort). Heg kunne ikke fortælle ham om de unge fyre der truede mig, da jeg ikke vidste hvad der ville ske efterfølgende, og om de ville komme efter mig.Ljeg ved ikke hvem de er eller hvad de hedder og hver gang jeg tænker på episoden bryder jeg sammen.Lbutiksvagten ringede til politiet og jeg gav dem mine informationer. Ee sagde at der ville komme en bøde og en plet på min strafattest..A hvad skal jeg gøre? det har aldrig været min intention at stjæle.Kjeg har aldrig gjort det og jeg kunne aldrig drømme om at gøre det..
 
21.02.2019
Sv: butikstyveri
Hej og mange tak for dit spørgsmål.

Det lyder som en rigtig ubehagelig oplevelse du har været udsat for.

Jeg vil helt klart opfordre dig til at tage kontakt til politiet i den politikreds, hvor du begik butikstyveriet og forklare dem hvordan sagen hænger sammen. Poltiet har derved mulighed for at efterforske videre i sagen og forsøge at finde frem til de personer der pressede dig til at stjæle. Du kan kontakte politiet på tlf. 114 og så kan de vejlede dig om sagens videre forløb.

Håber at du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen
Mads
 
19.02.2019  
Straffeattest
Hej, jeg har en ven der har plet for tyveri han vil læse socialrådgiver men når han er uddannet er pletten væk.Nkan det have en betydning for ham på længere sigt?
 
21.02.2019
Sv: straffeattest
Hej og tak for dit spørgsmål.

Din vens plet på den private straffeattest forsvinder som hovedregel efter 2 år, når der drejer sig om butikstyveri.
Når han skal søge job som socialrådgiver er det som udgangspunkt den private straffeattest der skal fremvises. Så det burde ikke være en hindring for at søge et job, da den jo så er ren på det tidspunkt som du også skriver.

Håber du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen

Mads
 
10.02.2019  
Uddannelse og plet på straffea
Hej, går i gymnasie, og har lige fået en rigtig dum plet på min straffeattest
det var en fejl, og jeg har samarbejdet 100%, hvilket også der vil stå..Nen når jeg skal på en videregående uddannelse, eller studiejob, er det noget man kan få hjælp til og hvilke råd er der henholdsvis til dette
 
13.02.2019
Sv: uddannelse og plet på stra
Hej og mange tak for dit spørgsmål.

Det er forskelligt, hvor længe pletten står på din straffeattest.

På nedenstående link til politiet, kan du se hvor længe du har en plet på straffeattesten.

https://politi.dk/bestil/bestil-straffeattest/hvor-laenge-staar-afgoerelser-paa-straffeattester

Hvis du skal ud og søge et studiejob, hvor du skal fremvise en ren straffeattest, så er mit råd til dig at være åben om hvad du har lavet og så kan det være at de vil være villige til at ansætte dig på trods af pletten på straffeattesten.

Håber du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen

Mads
 
23.01.2019  
Butikstyveri
Hej..

jeg er en pige på 17, som sammen med min veninde blev taget i butikstyveri her for nogle dage siden, vi har gjord det før og sagde ærligt til politiet at vi også havde lidt derhjemme, som vi så skal aflevere imorgen torsdag.J

jeg vil gerne lige hører om du har en ide til hvad bøden kunne lægge på, og hvad vi vil blive stafet med? hvor lang tid vil det her så på min straffeattest.H

på forhånd tak :)
 
23.01.2019
Sv: butikstyveri
Hej og tak for dine spørgsmål.

Som udgangspunkt modtager du en bøde på det dobbelte af de stjålne vares værdi.

Når du er under 18 år vil det ikke komme til at stå på din straffeattest i 1. gangstilfælde, men hvis du før er blevet straffet for butikstyveri, vil der komme en plet på din private straffeattest og den vil stå der i 2 år.

Håber at du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen

Mads
 
19.12.2018  
Stjal fra bilka
Hej..
jeg stjal et par øjenvipper og en øjenbrynsblyant i bilka.Mmeget dumt, jeg fortryder det helt inderligt og desuden er det også første gang det er sket.N snakkede med dem kort og de indgav en anmeldelse hos politiet også gik jeg efterfølgende..Hjeg har aldrig gjort noget lign.Sfør så det er meget dumt og jeg er så ked af det.Mhvad kommer der til at ske? de sagde ikke noget andet end jeg ikke måtte komme der mere?
 
21.12.2018
Sv: stjal fra bilka
Hej og tak for dit spørgsmål.

Hvis butikken anmelder sagen til politiet, vil du modtage en bøde på ca. 500 kr. og hvis du er under 18 år vil det ikke komme til at stå på din straffeattest i 1. gangstilfælde.

Hvis du er over 18 år vil der komme en plet på din straffeattest og den vil stå der i 2 år.

Håber at du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen

Mads
 
04.12.2018  
Lavede butikstyveri
Idag er jeg så dum at stjæle noget jeg godt ved er forkert.Jjeg blev taget i magasin og er blevet meldt til politiet, jeg er rigtig bange for om det kommer til at påvirke min uddannelse.Ivil min skole få det afvide vil kommunen få det afvide er plejebarn. Pår på sosu og skal starte på pau vil de få det afvide og vil det her betyde jeg ikke kan få elevplads er virkelig bange for at folk finder ud af det hvad gør jeg mvh dreng 18 år
 
10.12.2018
Sv: lavede butikstyveri
Hej og tak for dit spørgsmål.

Når du er fyldt 18 år er der ikke nogen der får at vide, at du har begået butikstyveri, hverken skole eller kommune. Du vil dog få en plet på din private straffeattest som står der i 2 år.

Hvis du skal tage den pædagogisk assistent uddannelsen (PAU), kræver ansættelseskommunen som hovedregel at se din straffeattest når du skal i praktik. Her kan kommunen så vurdere, om du kan ansættes selv om du har en plet på straffeattesten.

Du kan evt. kontakte en studievejleder på PAU uddannelsen og høre deres vurdering af hvorvidt du kan gennemføre uddannelsen med en plet for butikstyveri på straffeattesten.

Håber du kunne bruge svaret.

Mvh. Mads
 
03.12.2018  
Straffeatest
Hej jeg blev anmeldt til butiktyveri, første gang. Vil det står på min straffeatest? der var omkring 5-6 produkter som kostede i alt 140 kr
 
04.12.2018
Sv: straffeatest
Hej og tak for dit spørgsmål.

Som udgangspunkt vil det stå på din straffeattest i 2 år, hvis du er over 18 år.

Hvis du er under 18 år gælder reglerne om betinget notering, hvilket vil sige, at den første strafferetlige afgørelse ikke kommer på din straffeattest.

Så kort sagt er du over 18 år, så vil butikstyveriet stå i 2 år på din straffeattest fra afgørelsesdagen og hvis du er under 18 år og det er første gang du har begået butikstyveri kommer det ikke på din straffeattest.

Håber du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen

Mads Rasmussen
 
01.12.2018  
Hærværk i større omfang.
Hej mads,
jeg er 17 år og har aldrig lavet noget kriminelt før nu, så det min første forseelse.Gjeg har dummet mig på det groveste, mig og min ven var lidt fulde og syntes det ville være sjovt at smadre nogle ruder på en skole, vi har smadret 17 ruder og en bil (total smadret), hvad vil straffen være for det? vil der være tale om en betinget notering og vil det i så fald komme på min straffeattest.E(vi har kendt os selv skyldige)
 
04.12.2018
Sv: hærværk i større omfang.
Hej og tak for dit spørgsmål.

Når vi snakker om hærværk i det omfang, hvor der muligvis er blevet ødelagt for over 50.000 kr. bliver din ven og dig formentlig sigtet efter straffelovens § 291 stk. 2, hvor der er op til 6 års fængsel i strafferammen. (6 år fængsel gives dog yderst sjældent og vil ikke komme på tale i jeres tilfælde).

Det er svært at sige hvilken straf du vil modtage, da der indgår mange ting og vurderinger i den afgørelse i får. Men formentligt kan det ende med en bøde eller en betinget dom, da du kun er 17 år og i øvrigt er ustraffet. Der vil nok også følge et erstatningskrav med på alle de ruder og bilen i har ødelagt.

Det vil blive noteret på din private straffeattest og stå der i 2-5 år afhængig af hvilken afgørelse (straf) i modtager for hærværket.

Håber du kunne bruge svaret

Med venlig hilsen
Mads
 
26.11.2018  
Kantine tyveri
Hej, en veninde og jeg har idag været en tur i kantinen. Vi trykkede forkert og betalte 24kr for lidt.Vi blev stoppet og de tjekkede vores bon. Den stemte ikke. Så vi blev taget til side og betalte de resterene 24kr bagefter.Ddet var min veninde der betalte det hele, og tastede det ind.Dde fik så vores navn bagefter.Unu er vi i tvivl om hvad der vil ske, da det jo var en fejl.

-vil vi blive anmeldt?
-vil de kontakte vores forældre?
-er jeg også i fare?

hilsen ano
 
26.11.2018
Sv: kantine tyveri
Hej Ano.

Tak for dit spørgsmål.

Jeg tror den bedste løsning er at tage kontakt til kantinen og spørge dem om der kommer til at ske mere i sagen. Eller om det er ude af verden, nu hvor i har betalt de 24 kr. og der var tale om en fejl fra jeres side.

Med venlig hilsen

Mads Rasmussen
 
22.11.2018  
Jeg har ikke modtaget bøde eft
For omkring 10 måneder siden blev jeg taget af en kontrollør med en busbillet jeg selv havde forfalsket.Hhan forklarer mig, at jeg vil blive sigtet for bedrageri og dokumentfalsk.Jjeg modtager kort tid senere opkald fra en mand fra politiet, hvor han spørger om jeg bare vil tilstå telefonisk, hvilket jeg gør.Esiden er der ikke sket noget.R
er der et max antal år/måneder der må gå før bøde/plet kommer?
hvis jeg langt om længe modtager den bøde/plet, gælder skal pletten "afsones" fra tidspunktet jeg begik kriminaliteten eller fra det tidspunkt jeg får den.8jeg er over 18
tak på forhånd!
 
26.11.2018
Sv: jeg har ikke modtaget bøde
Hej og tak for dit spørgsmål.

Der er som udgangspunkt ikke en fast frist for, hvor lang tid der må gå før du modtager et bødeforlæg fra politiet. Men i dit tilfælde hvor der er gået 10 måneder synes jeg, at du skal kontakte politiet på tlf. 114 eller møde op på en politistation og høre status på sagen. Og spørg ind til hvornår de forventer at afgøre sagen.

En plet på straffeattesten træder i kraft fra afgørelsestidspunktet, eksempelvis når du modtager bøden og altså ikke fra gerningstidspunktet (tidspunktet hvor kriminaliteten blev begået).

Håber du kan bruge svaret og får en afklaring på sagen snarest.

Med venlig hilsen

Mads
 
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  


Senest opdateret 28.08.2019 12:21 af MEJ