Forside10. kl.Kommende elev i 2019-20?Ud i verdenBusinessSundhed, omsorg og livTech & scienceKreativSport & sundhedKulturen kalderYderligere info 2018-19Bus- og togkortSygdom & fravær10EUDElev fra anden kommuneUU-vejledningSkoleferieplanElevloginLæringscentretDanskEngelskMatematikTyskFysikOSOLærerloginNyhederInternationaliseringeFamily 4UEUneedsUUddannelsessystemerREFROEntreprenørskab10plusUngdomsklassenFritidSommerferieaktiviteterKlubberOm UngdomsklubberneUngkort og UngfestKlubben i Vestergade4300 AgervangAfd. KatrinedalAfd. SkovvejenAfd. KildedamKlubben i LadegårdsparkKontaktpersonerNetværksklubberSkriv til Mads7´erenUngdomsskolen holdplanKnallertkørekortBetaling til holdGenerelle oplysningerOm UndervisningenSkriv til UngdomsskolenTil undervisereJagten på den gode idéUngdomsrådetForebyggelseSSPArbejdsgrundlagTematikkerTyveriVold og truslerMobning og chikaneRusmidler og misbrugKriminalitet genereltSociale medierRadikaliseringStraffeattesterLinksKontaktKreds- og lokalrådDe 4 NetværkRådgivning & brevkasserSex og SundhedVenskab og kærlighedMig og min famlieMisbrug og stofferSSP og KriminalitetUddannelse og ErhvervLinks til rådgivningSpørgsmål og kommentarerProjekterDIF get2sportFritidsjobDet Aktive MedborgerskabGrejbankUdlejning og reglerKano,Kajak & udrustningTelte m.mDiverse udstyrKontakt vedr. GrejbankHvem er vi?Kontakt osUngHolbækKontakt osBestyrelseInterntEnglish
Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Mathis Ernst Jacobsen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse :-)
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 
 

Tusind tak for din henvendelse

Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende i kommunen, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

 
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mathis, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
Mathis2
 
 
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  
05.05.2019  
Butikstyveri
Jeg har forleden stjålet en 100kr og nogle mønter oveni fra en kollega, hvad kan min straf blive når/hvis det bliver opdaget? jeg arbejder i den butik jeg har taget fra, jeg er 17 og ellers ren straffeattest, har kun fået en bøde på 750 for at køre i bus med ugyldigt rejsekort (ved ikke om det har bettydning) men hvad sker der nu?
 
04.06.2019
Sv: butikstyveri
Hej med dig

Tak for din henvendelse

Jeg kan fornemme at du har dårlig samvittighed, og samtidig er bange for konsekvenserne. I forhold til straffen, er det ikke værre eller bedre, at stjæle fra en kollega end at stjæle fra butikken. Det giver samme straf, hvis du dømmes. Tyveri i denne kategori, vil typisk straffes med bødeforlæg, og en 2 års plet på din straffeattest.

Mit råd til dig er, at du råder bod. Start med at fortælle historien til én som du stoler på. Det kan være dine forældre eller en anden voksen (pædagog? kollega?). Derefter synes jeg, at du skal gå ned til din arbejdsplads og aflevere pengene tilbage. Fortæl hvad du har gjort, og hvordan du har det med det. Din kollega vil være i sin gode ret til at anmelde dig, men det er min erfaring, at personen faktisk vil blive glad for at du fortryder, og er ærlig.

Jeg ved, at det er svært. Men jeg ved også, at du vil have det bedre efterfølgende.
 
02.05.2019  
Tyveri
Jeg har dummet mig. Stjal i aldi for 46 kr. Er over 18 år og fik en bøde og at vide at det kommet til at stå i min straffeattest i 2 eller 3 år. Kan nogle give mig et svar på, om det er 2 eller 3 år? er bange for jeg ikke kan få et job når jeg er færdig som klinisk diætist om 1,5 år.
 
04.06.2019
Sv: tyveri
Hej med dig

Dit tyveri vil fremgå af din private straffeattest i 2 år, og på den offentlige straffeattest i 10 år. Mit råd til dig er, at du er ærlig omkring dette i fremtidige ansættelsessamtaler. Arbejdsgivere indenfor det offentlige (stat/region/kommune) har adgang til din offentlige straffeattest.

Jeg mener ikke, at du skal være nervøs for om du kan få arbejde, men det er min erfaring, at det er bedst, at arbejdsgiveren hører om pletten fra dig først, inden de selv opdager det

Held og lykke fremover.

Mvh Mathis
 
06.05.2019  
Børneattest.
Jeg er blevet taget med euforiserende stoffer på mig, og er nu bange for at den uddannelse jeg er ved at tage ikke bliver mulig pga. Dette. Kan man få lov til at arbejde med børn hvis man er blevet taget med stoffer på sig der er blevet givet bøde for? første gang jeg er blevet givet bøde for sådan noget.
 
04.06.2019
Sv: børneattest.
Hej med dig og tak for din henvendelse

Jeg forstår godt din frygt, omkring dit fremtidige arbejdsliv. Når du har fået en bøde for besiddelse af euforiserende stoffer, vil det fremgå på din offentlige straffeattest i 10 år. Det vil ikke fremgå på din børneattest. Når du skal ud og arbejde med børn, vil din fremtidige arbejdsgiver indhente begge dele.

En plettet straffeattest, er ikke en blokering i forhold til pædagogiske stillinger, men jeg vil anbefale dig, at nævne pletten til dine ansættelsessamtaler. Det er bedre, at din arbejdsgiver har historien fra dig, end at de selv opdager den.

Held og lykke fremover.

Mvh Mathis
 
03.06.2019  
Trusler og straffeattest
Kan man få plet på straffeattest for trusler?
 
04.06.2019
Sv: trusler og straffeattest
Hej med dig

Det korte svar er ja. Trusler er, i følge straffelovens §266, en hensigt om, at fremkalde frygt.
Hvis du sigtes og dømmes efter straffelovens §266, vil der fremgå en plet på din straffeattest.

Domsafsigelser inden for straffelovens §266, kan iøvrigt give alt i mellem bøde og 2 års fængsel.

Mvh Mathis
 
17.05.2019  
Begik tyveri, men fortryder
Hej! for lidt over 3 år siden begik jeg tyveri i en butik, men slap aldrig derfra med varen, da jeg blev opdaget. Jeg flygtede dog og blev jagtet men slap væk. Det har plaget mig lige siden, og jeg vil meget gerne undskylde overfor personalet i butikken og betale for varen, der blev ødelagt. Mit spørgsmål lyder derpå: er det muligt, at jeg fortsat kan blive straffet for "tyveriet" den dag i dag, når det er flere år siden, og jeg aldrig nåede at "stjæle" noget?

tak på forhånd.
 
04.06.2019
Sv: begik tyveri, men fortryde
Hej med dig

Det er helt naturligt, at du sidder med dårlig samvittighed, og jeg finder det prisværdigt, at du gerne vil råde bod.

I teorien, kan butikken stadigvæk anmelde dig for tyveri, men jeg er sikker på (så sikker som jeg nu kan blive), at de fravælger muligheden.

Min erfaring med butikker og deres ansatte er, at de er virkelig sætter pris på ærlighed, og jeg er ret overbevist om, at din undskyldning vil blive taget godt imod.

Mvh Mathis
 
14.05.2019  
Indrejse i usa og ren privat a
Hej,

jeg begik et dumt tyveri for over 3 år siden og betalte bøden. Der er ikke længere nogen plet på min private straffeattest, men går ud fra at det stadig står på den offentlige attest.

min familie og jeg planlægger en rejse til usa. Vil jeg risikere ikke at kunne komme ind i landet? og hvor meget kan paskontrollanter i virkeligheden se om mig?

venlig hilsen
den som har fortrudt i 3 år
 
04.06.2019
Sv: indrejse i usa og ren priv
Hej med dig, og tak for dit spørgsmål.

Det er korrekt, at din tidligere overtrædelse, stadig fremgår på den offentlige straffeattest. Det vil den iøvrigt gøre i minimum 10 år. Almindelig indrejsetilladelse kan desværre ikke søges, men du kan få en indrejsetilladelse igennem den amerikanske ambassade. Husk, at du skal søge i god tid.

Jeg forstår godt, at du fortryder. Held og lykke med indrejsen.

Mvh Mathis
 
11.04.2019  
Spørgsmål angående sikkerhedsv
Hej!

jeg fik i 2016, et betinget plet for butikstyveri (en vare på 30kr).

sad derfor og undrede mig, om jeg kunne få det job jeg altid gerne ha' ville haft, nemlig sikkerhedsvagt. (runderings vagt feks)

vil det være en mulighed, eller skal jeg søge efter noget helt andet.

mvh
christian
 
24.04.2019
Sv: spørgsmål angående sikkerh
Hej Christian.

Mange tak for dit spørgsmål.

Hvis du ikke har begået ny kriminalitet 3 år efter at du fik den betinget notering for butikstyveriet er din private straffeattest ren.
Du vil derfor kunne vise en hel ren privat straffeattest til en fremtidig arbejdsgiver indenfor vagtbranchen.

Håber du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen

Mads
 
21.03.2019  
Plettet offentlig attest - job
Hej. Jeg er ved at uddanne mig til psykolog og vil være færdig med kandidaten i 2023. I september 2017 var jeg som 20-årig desværre ufattelig dum og stjal fra en butik (varer for ca. 65 kr). Jeg fik en bøde, og dermed vil pletten være væk fra min private straffeattest om et halvt år. Dog vil jeg jo stadig have en plettet offentlig attest, og jeg er virkelig bange for, at det vil ødelægge mine muligheder totalt. Jeg kan læse mig frem til, at langt de fleste psykologansættelser kræver offentlig attest (fx ved dag- og døgntilbud, rådgivningstilbud for børn og unge, skoler, psykiatriske afdelinger osv.). Jeg ved, at det beror på en vurdering fra den enkelte arbejdsplads, men tror du, at mine muligheder for job er helt ødelagt, eller tror du, at nogen vil kunne se bort fra min dumhed? på forhånd tak.
 
22.03.2019
Sv: plettet offentlig attest -
Hej og mange tak for dit spørgsmål.

Det er helt rigtigt som du skriver, at en fremtidig arbejdsgiver indenfor de nævnte områder kan forlange at se din offentlige straffeattest.

Arbejdsgiveren vil lave en konkret vurdering og jeg tror ikke at det vil spænde ben for en fremtidig ansættelse. Det er trods alt en mindre lovovertrædelse og det vil være 6 år siden på det tidspunkt.

Håber du kunne bruge svaret.


Med venlig hilsen
Mads
 
12.03.2019  
Tyveri
Hvad er straffen for tyveri når man har gjort det to gange som ung imellem 15-17 år
 
18.03.2019
Sv: tyveri
Hej og tak for dit spørgsmål.

Som udgangspunkt vil du få en bøde på det dobbelte af det stjålnes værdi.

Så har du stjålet en jakke til en værdi af eksempelvis 500 kr. kunne bøden være på ca. 1.000 kr. og så kommer der en plet på din straffeattest som står der i 2 år.


Håber du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen

Mads
 
20.02.2019  
Butikstyveri
Jeg var ude for noget forfærdeligt i går aftes.. jeg stød ind i to gutter (som jeg aldrig har set før, de lignede nogen der var på stoffer). Jeg blev truet på livet og jeg måtte derfor gøre alt for at undvige, så de bad mig om at stjæle nogle småting i føtex og jeg tænkte mig ikke om, jeg måtte bare gøre alt for at slippe, jeg havde en forfærdelig mavefornemmelse og jeg tænkte mig ikke om, men jeg havde ikke andre muligheder.. så jeg gjorde hvad de sagde. Det skal siges at jeg aldrig nogensinde har stjålet noget i hele mit liv og aldrig kunne drømme om at gøre det. Da jeg var på vej ud blev jeg taget af butiksvagten. Jeg kunne ikke fortælle ham noget omkring hvorfor jeg gjorde det så jeg måtte komme med den dummeste undskyldning som jeg kunne komme i tanke om (jeg sagde at jeg havde glemt mit kort). Jeg kunne ikke fortælle ham om de unge fyre der truede mig, da jeg ikke vidste hvad der ville ske efterfølgende, og om de ville komme efter mig. Jeg ved ikke hvem de er eller hvad de hedder og hver gang jeg tænker på episoden bryder jeg sammen. Butiksvagten ringede til politiet og jeg gav dem mine informationer. De sagde at der ville komme en bøde og en plet på min strafattest... Hvad skal jeg gøre? det har aldrig været min intention at stjæle. Jeg har aldrig gjort det og jeg kunne aldrig drømme om at gøre det..
 
21.02.2019
Sv: butikstyveri
Hej og mange tak for dit spørgsmål.

Det lyder som en rigtig ubehagelig oplevelse du har været udsat for.

Jeg vil helt klart opfordre dig til at tage kontakt til politiet i den politikreds, hvor du begik butikstyveriet og forklare dem hvordan sagen hænger sammen. Poltiet har derved mulighed for at efterforske videre i sagen og forsøge at finde frem til de personer der pressede dig til at stjæle. Du kan kontakte politiet på tlf. 114 og så kan de vejlede dig om sagens videre forløb.

Håber at du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen
Mads
 
19.02.2019  
Straffeattest
Hej, jeg har en ven der har plet for tyveri han vil læse socialrådgiver men når han er uddannet er pletten væk. Kan det have en betydning for ham på længere sigt?
 
21.02.2019
Sv: straffeattest
Hej og tak for dit spørgsmål.

Din vens plet på den private straffeattest forsvinder som hovedregel efter 2 år, når der drejer sig om butikstyveri.
Når han skal søge job som socialrådgiver er det som udgangspunkt den private straffeattest der skal fremvises. Så det burde ikke være en hindring for at søge et job, da den jo så er ren på det tidspunkt som du også skriver.

Håber du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen

Mads
 
10.02.2019  
Uddannelse og plet på straffea
Hej, går i gymnasie, og har lige fået en rigtig dum plet på min straffeattest
det var en fejl, og jeg har samarbejdet 100%, hvilket også der vil stå..men når jeg skal på en videregående uddannelse, eller studiejob, er det noget man kan få hjælp til og hvilke råd er der henholdsvis til dette
 
13.02.2019
Sv: uddannelse og plet på stra
Hej og mange tak for dit spørgsmål.

Det er forskelligt, hvor længe pletten står på din straffeattest.

På nedenstående link til politiet, kan du se hvor længe du har en plet på straffeattesten.

https://politi.dk/bestil/bestil-straffeattest/hvor-laenge-staar-afgoerelser-paa-straffeattester

Hvis du skal ud og søge et studiejob, hvor du skal fremvise en ren straffeattest, så er mit råd til dig at være åben om hvad du har lavet og så kan det være at de vil være villige til at ansætte dig på trods af pletten på straffeattesten.

Håber du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen

Mads
 
23.01.2019  
Butikstyveri
Hej.

jeg er en pige på 17, som sammen med min veninde blev taget i butikstyveri her for nogle dage siden, vi har gjord det før og sagde ærligt til politiet at vi også havde lidt derhjemme, som vi så skal aflevere imorgen torsdag.

jeg vil gerne lige hører om du har en ide til hvad bøden kunne lægge på, og hvad vi vil blive stafet med? hvor lang tid vil det her så på min straffeattest.

på forhånd tak :)
 
23.01.2019
Sv: butikstyveri
Hej og tak for dine spørgsmål.

Som udgangspunkt modtager du en bøde på det dobbelte af de stjålne vares værdi.

Når du er under 18 år vil det ikke komme til at stå på din straffeattest i 1. gangstilfælde, men hvis du før er blevet straffet for butikstyveri, vil der komme en plet på din private straffeattest og den vil stå der i 2 år.

Håber at du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen

Mads
 
19.12.2018  
Stjal fra bilka
Hej.
jeg stjal et par øjenvipper og en øjenbrynsblyant i bilka. Meget dumt, jeg fortryder det helt inderligt og desuden er det også første gang det er sket.. snakkede med dem kort og de indgav en anmeldelse hos politiet også gik jeg efterfølgende.. jeg har aldrig gjort noget lign. Før så det er meget dumt og jeg er så ked af det. Hvad kommer der til at ske? de sagde ikke noget andet end jeg ikke måtte komme der mere?
 
21.12.2018
Sv: stjal fra bilka
Hej og tak for dit spørgsmål.

Hvis butikken anmelder sagen til politiet, vil du modtage en bøde på ca. 500 kr. og hvis du er under 18 år vil det ikke komme til at stå på din straffeattest i 1. gangstilfælde.

Hvis du er over 18 år vil der komme en plet på din straffeattest og den vil stå der i 2 år.

Håber at du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen

Mads
 
04.12.2018  
Lavede butikstyveri
Idag er jeg så dum at stjæle noget jeg godt ved er forkert. Jeg blev taget i magasin og er blevet meldt til politiet, jeg er rigtig bange for om det kommer til at påvirke min uddannelse. Vil min skole få det afvide vil kommunen få det afvide er plejebarn. Går på sosu og skal starte på pau vil de få det afvide og vil det her betyde jeg ikke kan få elevplads er virkelig bange for at folk finder ud af det hvad gør jeg mvh dreng 18 år
 
10.12.2018
Sv: lavede butikstyveri
Hej og tak for dit spørgsmål.

Når du er fyldt 18 år er der ikke nogen der får at vide, at du har begået butikstyveri, hverken skole eller kommune. Du vil dog få en plet på din private straffeattest som står der i 2 år.

Hvis du skal tage den pædagogisk assistent uddannelsen (PAU), kræver ansættelseskommunen som hovedregel at se din straffeattest når du skal i praktik. Her kan kommunen så vurdere, om du kan ansættes selv om du har en plet på straffeattesten.

Du kan evt. kontakte en studievejleder på PAU uddannelsen og høre deres vurdering af hvorvidt du kan gennemføre uddannelsen med en plet for butikstyveri på straffeattesten.

Håber du kunne bruge svaret.

Mvh. Mads
 
03.12.2018  
Straffeatest
Hej jeg blev anmeldt til butiktyveri, første gang. Vil det står på min straffeatest? der var omkring 5-6 produkter som kostede i alt 140 kr
 
04.12.2018
Sv: straffeatest
Hej og tak for dit spørgsmål.

Som udgangspunkt vil det stå på din straffeattest i 2 år, hvis du er over 18 år.

Hvis du er under 18 år gælder reglerne om betinget notering, hvilket vil sige, at den første strafferetlige afgørelse ikke kommer på din straffeattest.

Så kort sagt er du over 18 år, så vil butikstyveriet stå i 2 år på din straffeattest fra afgørelsesdagen og hvis du er under 18 år og det er første gang du har begået butikstyveri kommer det ikke på din straffeattest.

Håber du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen

Mads Rasmussen
 
01.12.2018  
Hærværk i større omfang.
Hej mads,
jeg er 17 år og har aldrig lavet noget kriminelt før nu, så det min første forseelse. Jeg har dummet mig på det groveste, mig og min ven var lidt fulde og syntes det ville være sjovt at smadre nogle ruder på en skole, vi har smadret 17 ruder og en bil (total smadret), hvad vil straffen være for det? vil der være tale om en betinget notering og vil det i så fald komme på min straffeattest. (vi har kendt os selv skyldige)
 
04.12.2018
Sv: hærværk i større omfang.
Hej og tak for dit spørgsmål.

Når vi snakker om hærværk i det omfang, hvor der muligvis er blevet ødelagt for over 50.000 kr. bliver din ven og dig formentlig sigtet efter straffelovens § 291 stk. 2, hvor der er op til 6 års fængsel i strafferammen. (6 år fængsel gives dog yderst sjældent og vil ikke komme på tale i jeres tilfælde).

Det er svært at sige hvilken straf du vil modtage, da der indgår mange ting og vurderinger i den afgørelse i får. Men formentligt kan det ende med en bøde eller en betinget dom, da du kun er 17 år og i øvrigt er ustraffet. Der vil nok også følge et erstatningskrav med på alle de ruder og bilen i har ødelagt.

Det vil blive noteret på din private straffeattest og stå der i 2-5 år afhængig af hvilken afgørelse (straf) i modtager for hærværket.

Håber du kunne bruge svaret

Med venlig hilsen
Mads
 
26.11.2018  
Kantine tyveri
Hej, en veninde og jeg har idag været en tur i kantinen. Vi trykkede forkert og betalte 24kr for lidt.Vi blev stoppet og de tjekkede vores bon. Den stemte ikke. Så vi blev taget til side og betalte de resterene 24kr bagefter. Det var min veninde der betalte det hele, og tastede det ind. De fik så vores navn bagefter. Nu er vi i tvivl om hvad der vil ske, da det jo var en fejl.

-vil vi blive anmeldt?
-vil de kontakte vores forældre?
-er jeg også i fare?

hilsen ano
 
26.11.2018
Sv: kantine tyveri
Hej Ano.

Tak for dit spørgsmål.

Jeg tror den bedste løsning er at tage kontakt til kantinen og spørge dem om der kommer til at ske mere i sagen. Eller om det er ude af verden, nu hvor i har betalt de 24 kr. og der var tale om en fejl fra jeres side.

Med venlig hilsen

Mads Rasmussen
 
22.11.2018  
Jeg har ikke modtaget bøde eft
For omkring 10 måneder siden blev jeg taget af en kontrollør med en busbillet jeg selv havde forfalsket. Han forklarer mig, at jeg vil blive sigtet for bedrageri og dokumentfalsk. Jeg modtager kort tid senere opkald fra en mand fra politiet, hvor han spørger om jeg bare vil tilstå telefonisk, hvilket jeg gør. Siden er der ikke sket noget.
er der et max antal år/måneder der må gå før bøde/plet kommer?
hvis jeg langt om længe modtager den bøde/plet, gælder skal pletten "afsones" fra tidspunktet jeg begik kriminaliteten eller fra det tidspunkt jeg får den. Jeg er over 18
tak på forhånd!
 
26.11.2018
Sv: jeg har ikke modtaget bøde
Hej og tak for dit spørgsmål.

Der er som udgangspunkt ikke en fast frist for, hvor lang tid der må gå før du modtager et bødeforlæg fra politiet. Men i dit tilfælde hvor der er gået 10 måneder synes jeg, at du skal kontakte politiet på tlf. 114 eller møde op på en politistation og høre status på sagen. Og spørg ind til hvornår de forventer at afgøre sagen.

En plet på straffeattesten træder i kraft fra afgørelsestidspunktet, eksempelvis når du modtager bøden og altså ikke fra gerningstidspunktet (tidspunktet hvor kriminaliteten blev begået).

Håber du kan bruge svaret og får en afklaring på sagen snarest.

Med venlig hilsen

Mads
 
02.11.2018  
Butikstyveri
Hej. Jeg har for et par uger siden begået et butikstyveri. Jeg er meget flov over det og er i behandling hos en psykolog, da jeg blev forbavset over mig selv og min handling, og at det falder langt væk fra hvem jeg er..
jeg er sygeplejerskestuderende og er færdig om 1,5 år. Jeg har læst et par steder nu at "pletten" vil være på min straffeattest i 2 år, er dette korrekt?
mit spørgsmål er: når de 2 år er gået, og jeg sansynligvis skal vise min straffeattest til en jobsamtale, er det så min private (hvor pletten er fjernet) eller er det den offentlige (hvor det vil stå i 10 år), jeg skal vise?
 
05.11.2018
Sv: butikstyveri
Hej og tak for dit spørgsmål.

Det er rigtigt, at et butikstyveri vil stå på din private straffeattest i 2 år fra afgørelsestidspunktet. Medmindre du var under 18 år på gerningstidspunktet og det var din første forseelse.

Udgangspunktet er, at det er din private straffeattest du skal vise til en kommende arbejdsgiver. Men på nogle arbejdspladser i det offentlige, vil man også se den offentlige straffeattest. Hvis du eksempelvis søger arbejde på en psykiatrisk institution så kan arbejdsgiveren bede om at se din offentlige straffeattest.

Det kræver din accept før en kommende arbejdsgiver kan indhente en offentlig straffeattest.

Håber du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen
Mads
 
24.10.2018  
Eksamen om kriminalitet
Hej mads.

da jeg går på vuc storstrøm på en avu og skal op til eksamen her til december netop i kriminalitet, ville jeg hører dig om et par enkelte spørgsmål omkring dette emne. Det ville hjælpe mig ekstremt meget, hvis du havde tid og lyst til at besvare et par spørgsmål.

tak på forhånd.

- ditte.
 
25.10.2018
Sv: eksamen om kriminalitet
Hej Ditte.

Du er meget velkommen til at stille spørgsmål.

Med venlig hilsen
Mads
 
12.10.2018  
Butikstyveri
Hej, jeg er en pige på 18 år, jeg har ca. Stjålet 2000/1500kr, og det er min første gang, jeg har virkelig fortrudt det, og jeg fortryder alt hvad jeg har gjort, har også lært af min lektie, men jeg vil høre hvad der vil så vil ske med mig? efter jeg mistet mit job og at det er blevet anmeldt til politiet?
 
15.10.2018
Sv: butikstyveri
Hej.

Tak for din henvendelse.

Udgangspunktet er, at hvis det bliver anmeldt til politiet så bliver du afhørt til sagen (for at få din forklaring) og hvis du erkender modtager du en bøde med posten på ca. den dobbelte værdi af det stjålne.
Så i dit tilfælde vil bøden formentlig ligge på ca. 3000 kr. Du har dog mulighed for at få nedsat bøden, hvis du har en lav årsindtægt.
Der vil også komme en plet på din straffeattest som forsvinder efter 2 år.

Det er rigtigt godt at høre at du har lært noget af det, håber det løser sig for dig.

Med venlig hilsen

Mads
 
14.10.2018  
Hej
Kan jeg spørg om noget
 
15.10.2018
Sv: hej
Ja selvfølgelig, så vil jeg svare efter bedste evne.

Med venlig hilsen
Mads
 
25.09.2018  
Bøde for butiksyveri
Hej
hvor lang tid går der ca. Før man modtager en bøde for butikstyveri?

mvh sofie
 
10.10.2018
Sv: bøde for butiksyveri
Hej Sofie.

Politiet oplyser, at deres gennemsnitlige sagsbehandlingstid er på ca. 1 måned, det kan dog variere fra politikreds til politikreds.

Håber at du kunne bruge svaret.

Mvh. Mads
 
20.08.2018  
?
Hvad står ssp for??
hilsen bo
 
20.08.2018
Sv: ?
Hej Bo

Det korte svar er, at det står for samarbejdet mellem Skole, Socialforvaltningen og Politi.

Derudover kan jeg sige, at SSP-samarbejdet i Holbæk Kommune helt overordnet har til formål gennem relationel koordinering at operationalisere indsatser, der arbejder for at holde alle børn og unge i god trivsel samt håndtering af de børn og unge, der viser tegn på ikke at være i trivsel.

Håber du kan bruge svaret

Mvh
Mads
 
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  


Senest opdateret 14.06.2019 15:27 af MEJ