Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Mads Dallerup Rasmussen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse :-)
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 
 
NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.
 
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mads, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
02-10-2018 visit (29)
 
 
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  
21.03.2019  
Plettet offentlig attest - job
Hej. Jeg er ved at uddanne mig til psykolog og vil være færdig med kandidaten i 2023. I september 2017 var jeg som 20-årig desværre ufattelig dum og stjal fra en butik (varer for ca. 65 kr). Jeg fik en bøde, og dermed vil pletten være væk fra min private straffeattest om et halvt år. Dog vil jeg jo stadig have en plettet offentlig attest, og jeg er virkelig bange for, at det vil ødelægge mine muligheder totalt. Jeg kan læse mig frem til, at langt de fleste psykologansættelser kræver offentlig attest (fx ved dag- og døgntilbud, rådgivningstilbud for børn og unge, skoler, psykiatriske afdelinger osv.). Jeg ved, at det beror på en vurdering fra den enkelte arbejdsplads, men tror du, at mine muligheder for job er helt ødelagt, eller tror du, at nogen vil kunne se bort fra min dumhed? på forhånd tak.
 
22.03.2019
Sv: plettet offentlig attest -
Hej og mange tak for dit spørgsmål.

Det er helt rigtigt som du skriver, at en fremtidig arbejdsgiver indenfor de nævnte områder kan forlange at se din offentlige straffeattest.

Arbejdsgiveren vil lave en konkret vurdering og jeg tror ikke at det vil spænde ben for en fremtidig ansættelse. Det er trods alt en mindre lovovertrædelse og det vil være 6 år siden på det tidspunkt.

Håber du kunne bruge svaret.


Med venlig hilsen
Mads
 
12.03.2019  
Tyveri
Hvad er straffen for tyveri når man har gjort det to gange som ung imellem 15-17 år
 
18.03.2019
Sv: tyveri
Hej og tak for dit spørgsmål.

Som udgangspunkt vil du få en bøde på det dobbelte af det stjålnes værdi.

Så har du stjålet en jakke til en værdi af eksempelvis 500 kr. kunne bøden være på ca. 1.000 kr. og så kommer der en plet på din straffeattest som står der i 2 år.


Håber du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen

Mads
 
20.02.2019  
Butikstyveri
Jeg var ude for noget forfærdeligt i går aftes.. jeg stød ind i to gutter (som jeg aldrig har set før, de lignede nogen der var på stoffer). Jeg blev truet på livet og jeg måtte derfor gøre alt for at undvige, så de bad mig om at stjæle nogle småting i føtex og jeg tænkte mig ikke om, jeg måtte bare gøre alt for at slippe, jeg havde en forfærdelig mavefornemmelse og jeg tænkte mig ikke om, men jeg havde ikke andre muligheder.. så jeg gjorde hvad de sagde. Det skal siges at jeg aldrig nogensinde har stjålet noget i hele mit liv og aldrig kunne drømme om at gøre det. Da jeg var på vej ud blev jeg taget af butiksvagten. Jeg kunne ikke fortælle ham noget omkring hvorfor jeg gjorde det så jeg måtte komme med den dummeste undskyldning som jeg kunne komme i tanke om (jeg sagde at jeg havde glemt mit kort). Jeg kunne ikke fortælle ham om de unge fyre der truede mig, da jeg ikke vidste hvad der ville ske efterfølgende, og om de ville komme efter mig. Jeg ved ikke hvem de er eller hvad de hedder og hver gang jeg tænker på episoden bryder jeg sammen. Butiksvagten ringede til politiet og jeg gav dem mine informationer. De sagde at der ville komme en bøde og en plet på min strafattest... Hvad skal jeg gøre? det har aldrig været min intention at stjæle. Jeg har aldrig gjort det og jeg kunne aldrig drømme om at gøre det..
 
21.02.2019
Sv: butikstyveri
Hej og mange tak for dit spørgsmål.

Det lyder som en rigtig ubehagelig oplevelse du har været udsat for.

Jeg vil helt klart opfordre dig til at tage kontakt til politiet i den politikreds, hvor du begik butikstyveriet og forklare dem hvordan sagen hænger sammen. Poltiet har derved mulighed for at efterforske videre i sagen og forsøge at finde frem til de personer der pressede dig til at stjæle. Du kan kontakte politiet på tlf. 114 og så kan de vejlede dig om sagens videre forløb.

Håber at du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen
Mads
 
19.02.2019  
Straffeattest
Hej, jeg har en ven der har plet for tyveri han vil læse socialrådgiver men når han er uddannet er pletten væk. Kan det have en betydning for ham på længere sigt?
 
21.02.2019
Sv: straffeattest
Hej og tak for dit spørgsmål.

Din vens plet på den private straffeattest forsvinder som hovedregel efter 2 år, når der drejer sig om butikstyveri.
Når han skal søge job som socialrådgiver er det som udgangspunkt den private straffeattest der skal fremvises. Så det burde ikke være en hindring for at søge et job, da den jo så er ren på det tidspunkt som du også skriver.

Håber du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen

Mads
 
10.02.2019  
Uddannelse og plet på straffea
Hej, går i gymnasie, og har lige fået en rigtig dum plet på min straffeattest
det var en fejl, og jeg har samarbejdet 100%, hvilket også der vil stå..men når jeg skal på en videregående uddannelse, eller studiejob, er det noget man kan få hjælp til og hvilke råd er der henholdsvis til dette
 
13.02.2019
Sv: uddannelse og plet på stra
Hej og mange tak for dit spørgsmål.

Det er forskelligt, hvor længe pletten står på din straffeattest.

På nedenstående link til politiet, kan du se hvor længe du har en plet på straffeattesten.

https://politi.dk/bestil/bestil-straffeattest/hvor-laenge-staar-afgoerelser-paa-straffeattester

Hvis du skal ud og søge et studiejob, hvor du skal fremvise en ren straffeattest, så er mit råd til dig at være åben om hvad du har lavet og så kan det være at de vil være villige til at ansætte dig på trods af pletten på straffeattesten.

Håber du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen

Mads
 
23.01.2019  
Butikstyveri
Hej.

jeg er en pige på 17, som sammen med min veninde blev taget i butikstyveri her for nogle dage siden, vi har gjord det før og sagde ærligt til politiet at vi også havde lidt derhjemme, som vi så skal aflevere imorgen torsdag.

jeg vil gerne lige hører om du har en ide til hvad bøden kunne lægge på, og hvad vi vil blive stafet med? hvor lang tid vil det her så på min straffeattest.

på forhånd tak :)
 
23.01.2019
Sv: butikstyveri
Hej og tak for dine spørgsmål.

Som udgangspunkt modtager du en bøde på det dobbelte af de stjålne vares værdi.

Når du er under 18 år vil det ikke komme til at stå på din straffeattest i 1. gangstilfælde, men hvis du før er blevet straffet for butikstyveri, vil der komme en plet på din private straffeattest og den vil stå der i 2 år.

Håber at du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen

Mads
 
19.12.2018  
Stjal fra bilka
Hej.
jeg stjal et par øjenvipper og en øjenbrynsblyant i bilka. Meget dumt, jeg fortryder det helt inderligt og desuden er det også første gang det er sket.. snakkede med dem kort og de indgav en anmeldelse hos politiet også gik jeg efterfølgende.. jeg har aldrig gjort noget lign. Før så det er meget dumt og jeg er så ked af det. Hvad kommer der til at ske? de sagde ikke noget andet end jeg ikke måtte komme der mere?
 
21.12.2018
Sv: stjal fra bilka
Hej og tak for dit spørgsmål.

Hvis butikken anmelder sagen til politiet, vil du modtage en bøde på ca. 500 kr. og hvis du er under 18 år vil det ikke komme til at stå på din straffeattest i 1. gangstilfælde.

Hvis du er over 18 år vil der komme en plet på din straffeattest og den vil stå der i 2 år.

Håber at du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen

Mads
 
04.12.2018  
Lavede butikstyveri
Idag er jeg så dum at stjæle noget jeg godt ved er forkert. Jeg blev taget i magasin og er blevet meldt til politiet, jeg er rigtig bange for om det kommer til at påvirke min uddannelse. Vil min skole få det afvide vil kommunen få det afvide er plejebarn. Går på sosu og skal starte på pau vil de få det afvide og vil det her betyde jeg ikke kan få elevplads er virkelig bange for at folk finder ud af det hvad gør jeg mvh dreng 18 år
 
10.12.2018
Sv: lavede butikstyveri
Hej og tak for dit spørgsmål.

Når du er fyldt 18 år er der ikke nogen der får at vide, at du har begået butikstyveri, hverken skole eller kommune. Du vil dog få en plet på din private straffeattest som står der i 2 år.

Hvis du skal tage den pædagogisk assistent uddannelsen (PAU), kræver ansættelseskommunen som hovedregel at se din straffeattest når du skal i praktik. Her kan kommunen så vurdere, om du kan ansættes selv om du har en plet på straffeattesten.

Du kan evt. kontakte en studievejleder på PAU uddannelsen og høre deres vurdering af hvorvidt du kan gennemføre uddannelsen med en plet for butikstyveri på straffeattesten.

Håber du kunne bruge svaret.

Mvh. Mads
 
03.12.2018  
Straffeatest
Hej jeg blev anmeldt til butiktyveri, første gang. Vil det står på min straffeatest? der var omkring 5-6 produkter som kostede i alt 140 kr
 
04.12.2018
Sv: straffeatest
Hej og tak for dit spørgsmål.

Som udgangspunkt vil det stå på din straffeattest i 2 år, hvis du er over 18 år.

Hvis du er under 18 år gælder reglerne om betinget notering, hvilket vil sige, at den første strafferetlige afgørelse ikke kommer på din straffeattest.

Så kort sagt er du over 18 år, så vil butikstyveriet stå i 2 år på din straffeattest fra afgørelsesdagen og hvis du er under 18 år og det er første gang du har begået butikstyveri kommer det ikke på din straffeattest.

Håber du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen

Mads Rasmussen
 
01.12.2018  
Hærværk i større omfang.
Hej mads,
jeg er 17 år og har aldrig lavet noget kriminelt før nu, så det min første forseelse. Jeg har dummet mig på det groveste, mig og min ven var lidt fulde og syntes det ville være sjovt at smadre nogle ruder på en skole, vi har smadret 17 ruder og en bil (total smadret), hvad vil straffen være for det? vil der være tale om en betinget notering og vil det i så fald komme på min straffeattest. (vi har kendt os selv skyldige)
 
04.12.2018
Sv: hærværk i større omfang.
Hej og tak for dit spørgsmål.

Når vi snakker om hærværk i det omfang, hvor der muligvis er blevet ødelagt for over 50.000 kr. bliver din ven og dig formentlig sigtet efter straffelovens § 291 stk. 2, hvor der er op til 6 års fængsel i strafferammen. (6 år fængsel gives dog yderst sjældent og vil ikke komme på tale i jeres tilfælde).

Det er svært at sige hvilken straf du vil modtage, da der indgår mange ting og vurderinger i den afgørelse i får. Men formentligt kan det ende med en bøde eller en betinget dom, da du kun er 17 år og i øvrigt er ustraffet. Der vil nok også følge et erstatningskrav med på alle de ruder og bilen i har ødelagt.

Det vil blive noteret på din private straffeattest og stå der i 2-5 år afhængig af hvilken afgørelse (straf) i modtager for hærværket.

Håber du kunne bruge svaret

Med venlig hilsen
Mads
 
26.11.2018  
Kantine tyveri
Hej, en veninde og jeg har idag været en tur i kantinen. Vi trykkede forkert og betalte 24kr for lidt.Vi blev stoppet og de tjekkede vores bon. Den stemte ikke. Så vi blev taget til side og betalte de resterene 24kr bagefter. Det var min veninde der betalte det hele, og tastede det ind. De fik så vores navn bagefter. Nu er vi i tvivl om hvad der vil ske, da det jo var en fejl.

-vil vi blive anmeldt?
-vil de kontakte vores forældre?
-er jeg også i fare?

hilsen ano
 
26.11.2018
Sv: kantine tyveri
Hej Ano.

Tak for dit spørgsmål.

Jeg tror den bedste løsning er at tage kontakt til kantinen og spørge dem om der kommer til at ske mere i sagen. Eller om det er ude af verden, nu hvor i har betalt de 24 kr. og der var tale om en fejl fra jeres side.

Med venlig hilsen

Mads Rasmussen
 
22.11.2018  
Jeg har ikke modtaget bøde eft
For omkring 10 måneder siden blev jeg taget af en kontrollør med en busbillet jeg selv havde forfalsket. Han forklarer mig, at jeg vil blive sigtet for bedrageri og dokumentfalsk. Jeg modtager kort tid senere opkald fra en mand fra politiet, hvor han spørger om jeg bare vil tilstå telefonisk, hvilket jeg gør. Siden er der ikke sket noget.
er der et max antal år/måneder der må gå før bøde/plet kommer?
hvis jeg langt om længe modtager den bøde/plet, gælder skal pletten "afsones" fra tidspunktet jeg begik kriminaliteten eller fra det tidspunkt jeg får den. Jeg er over 18
tak på forhånd!
 
26.11.2018
Sv: jeg har ikke modtaget bøde
Hej og tak for dit spørgsmål.

Der er som udgangspunkt ikke en fast frist for, hvor lang tid der må gå før du modtager et bødeforlæg fra politiet. Men i dit tilfælde hvor der er gået 10 måneder synes jeg, at du skal kontakte politiet på tlf. 114 eller møde op på en politistation og høre status på sagen. Og spørg ind til hvornår de forventer at afgøre sagen.

En plet på straffeattesten træder i kraft fra afgørelsestidspunktet, eksempelvis når du modtager bøden og altså ikke fra gerningstidspunktet (tidspunktet hvor kriminaliteten blev begået).

Håber du kan bruge svaret og får en afklaring på sagen snarest.

Med venlig hilsen

Mads
 
02.11.2018  
Butikstyveri
Hej. Jeg har for et par uger siden begået et butikstyveri. Jeg er meget flov over det og er i behandling hos en psykolog, da jeg blev forbavset over mig selv og min handling, og at det falder langt væk fra hvem jeg er..
jeg er sygeplejerskestuderende og er færdig om 1,5 år. Jeg har læst et par steder nu at "pletten" vil være på min straffeattest i 2 år, er dette korrekt?
mit spørgsmål er: når de 2 år er gået, og jeg sansynligvis skal vise min straffeattest til en jobsamtale, er det så min private (hvor pletten er fjernet) eller er det den offentlige (hvor det vil stå i 10 år), jeg skal vise?
 
05.11.2018
Sv: butikstyveri
Hej og tak for dit spørgsmål.

Det er rigtigt, at et butikstyveri vil stå på din private straffeattest i 2 år fra afgørelsestidspunktet. Medmindre du var under 18 år på gerningstidspunktet og det var din første forseelse.

Udgangspunktet er, at det er din private straffeattest du skal vise til en kommende arbejdsgiver. Men på nogle arbejdspladser i det offentlige, vil man også se den offentlige straffeattest. Hvis du eksempelvis søger arbejde på en psykiatrisk institution så kan arbejdsgiveren bede om at se din offentlige straffeattest.

Det kræver din accept før en kommende arbejdsgiver kan indhente en offentlig straffeattest.

Håber du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen
Mads
 
24.10.2018  
Eksamen om kriminalitet
Hej mads.

da jeg går på vuc storstrøm på en avu og skal op til eksamen her til december netop i kriminalitet, ville jeg hører dig om et par enkelte spørgsmål omkring dette emne. Det ville hjælpe mig ekstremt meget, hvis du havde tid og lyst til at besvare et par spørgsmål.

tak på forhånd.

- ditte.
 
25.10.2018
Sv: eksamen om kriminalitet
Hej Ditte.

Du er meget velkommen til at stille spørgsmål.

Med venlig hilsen
Mads
 
12.10.2018  
Butikstyveri
Hej, jeg er en pige på 18 år, jeg har ca. Stjålet 2000/1500kr, og det er min første gang, jeg har virkelig fortrudt det, og jeg fortryder alt hvad jeg har gjort, har også lært af min lektie, men jeg vil høre hvad der vil så vil ske med mig? efter jeg mistet mit job og at det er blevet anmeldt til politiet?
 
15.10.2018
Sv: butikstyveri
Hej.

Tak for din henvendelse.

Udgangspunktet er, at hvis det bliver anmeldt til politiet så bliver du afhørt til sagen (for at få din forklaring) og hvis du erkender modtager du en bøde med posten på ca. den dobbelte værdi af det stjålne.
Så i dit tilfælde vil bøden formentlig ligge på ca. 3000 kr. Du har dog mulighed for at få nedsat bøden, hvis du har en lav årsindtægt.
Der vil også komme en plet på din straffeattest som forsvinder efter 2 år.

Det er rigtigt godt at høre at du har lært noget af det, håber det løser sig for dig.

Med venlig hilsen

Mads
 
14.10.2018  
Hej
Kan jeg spørg om noget
 
15.10.2018
Sv: hej
Ja selvfølgelig, så vil jeg svare efter bedste evne.

Med venlig hilsen
Mads
 
25.09.2018  
Bøde for butiksyveri
Hej
hvor lang tid går der ca. Før man modtager en bøde for butikstyveri?

mvh sofie
 
10.10.2018
Sv: bøde for butiksyveri
Hej Sofie.

Politiet oplyser, at deres gennemsnitlige sagsbehandlingstid er på ca. 1 måned, det kan dog variere fra politikreds til politikreds.

Håber at du kunne bruge svaret.

Mvh. Mads
 
22.06.2018  
Ups
Kan man få en bøde eller anden staf hvis man er kommet til at kalde en af sine veninder for luder og hun siger hun vil anmelde det til politiet
 
21.08.2018
Sv: ups
Hej

Umiddelbart falder det ind under freds- og æreskrænkelser, der er undergivet privat påtale – dvs. fourettede selv skal anlægge en civilsag.

Der kan dog være forhold, der kan gøre sagen til en politisag.

Håber svaret kan hjælpe

vh
Mads
 
20.08.2018  
?
Hvad står ssp for??
hilsen bo
 
20.08.2018
Sv: ?
Hej Bo

Det korte svar er, at det står for samarbejdet mellem Skole, Socialforvaltningen og Politi.

Derudover kan jeg sige, at SSP-samarbejdet i Holbæk Kommune helt overordnet har til formål gennem relationel koordinering at operationalisere indsatser, der arbejder for at holde alle børn og unge i god trivsel samt håndtering af de børn og unge, der viser tegn på ikke at være i trivsel.

Håber du kan bruge svaret

Mvh
Mads
 
26.03.2018  
Bange!
Min veninde stjal for 100 kr i netto igår, og hun tror hun blev taget på videoovervågning, men kom ud af butikken før de opdagede noget, nu vil hun holde sig væk da hun er rigtig bange hun har ikk prøvet det før hun er over 18, men hvad kan der ske nu så, hun er bange for de finder ud af hvor hun bor og om de kan ringe til hende, hvad sker der med det...
 
20.04.2018
Sv: bange!
Hej
Det bedste din veninde vel kan gøre, er at gå tilbage i butikken, og forklare at hun ikke fik betalt for den vare hun havde taget i butikken, og herefter betale.
Hilsen Kaj Erik
 
12.03.2018  
Jeg søger hjælp for en pårøren
Hej.

jeg har forsøgt at google mig frem til svaret på hvad min veninde kan forvente af afgørelse fra politiet. Hun byttede prisskilte ud på 5 bluser, som led forretningen et værditab på vist nok omtrent 190 kr. Butikken havde tilsyneladende haft fattet mistanke herom og efterfølgende have meldt det til politiet, som senere hen retter henvendelse til hende. Hun havde det så dårligt over det hun havde gjort og fortæller at hun aldrig gør noget ulovligt igen - hun understregede at det ikke ligner hende og at hun aldrig har gjort noget før. Hun er toogtyve år gammel og frygter nu for straffen. Det er et stykke tid siden at hun var i dialog med politiet. Hvad vil du umiddelbart mene, at hun vil blive straffet med? er der tale om en bøde samt erstatningskrav, eller også fængselsstraf? af ren nysgerrighed, ønsker hun at vide om hendes chancer i forbindelse med en mildere straf ville være større, hvis hun havde gået til bekendelse hos politiet selv?

på forhånd tak.
 
20.04.2018
Sv: jeg søger hjælp for en pår
Hej
Når man begår "butikstyveri" på den måde, vil der højst sandsynligt være tale om bedrageri. Det vil blive vurderet lidt anderledes end normalt butikstyveri.
Alligevel er det min vurdering, naturligvis afhængig af din venindes fortid, i forhold til kriminalitet, af det vil blive tale om en bødestraf samt en plet på hendes straffeattest.
Vedr. erstatningskravet, er det butikken der skal anmode om dette.

Det er altid en god ide at man erkender hvad man har været involveret i. Både af hensyn til at man på den måde står bedre i forhold til sin sag, men bestemt også i forhold til sig selv, og sin egen samvittighed.

Hilsen Kaj Erik
 
04.03.2018  
Tyveri
Hej. Jeg var 18 år, da jeg blev taget for tyveri i en sparbutik. Jeg nøjedes med at få en plet på straffeattesten, samt en bøde på 500kr. Det er den eneste plet jeg har haft fået, og har ikke begået noget som helst siden da. Jeg er nu 20 år gammel, og har en drøm om at læse til socialrådgiver til sommer. Under uddannelsen skal man i praktik, og derfor har jeg en masse spørgsmål.

hvornår fjernes min plet?
kan jeg risikere, ikke at komme i praktik?
og hvordan ser det ud, med at få et job som socialrådgiver, når jeg er uddannet?
 
20.04.2018
Sv: tyveri
Hej
Du spørger til hvor længe en plet på straffeattesten er synlig. Nederst på denne side, er der et link til politiets hjemmeside om straffe- og børneattester mv. her kan du finde svar på mange spørgsmål om disse emner.
I dit tilfælde, hvis det forholder sig som du beskriver, vil din plet på straffeattesten være væk efter 2 år. Dog er det sådan af politiet og andre offentlige myndigheder har adgang til din straffeattest i 10 år, fra afgørelsestidspunktet.
Jeg vil bestemt foreslå dig, at du er helt åben om din "gamle" dumme sag, i forbindelse med dit uddannelsesvalg. Det vil normalt ikke give vanskeligheder, hverken i forbindelse med praktikforløb eller efterfølgende ansættelse.
Hilsen Kaj Erik
 
28.02.2018  
Tyveri på arbejdspladsen
Jeg er for nyligt blevet taget for tyveri på min arbejdsplads (modebutik). Det drejer sig om ting for ca. 5000 kr. Jeg er 23 år og har en helt ren straffeattest. Jeg har aldrig nogensinde overtrådt loven før, og kommer heller aldrig til det igen!!! jeg har brug for at få besvaret nogle spørgsmål, da jeg på nuværende tidspunkt har svært ved at leve afslappet - jeg spiser, drikker og sover ikke.
hvor lang tid fra anmeldelsesdato, plejer der typisk at gå før man hører fra politiet?
hvad kan jeg forvente af straf?

håber inderligt at i vil besvare mit spørgsmål, da jeg har det ulideligt pt.

mvh t
 
02.03.2018
Sv: tyveri på arbejdspladsen
Hej...

Du spørger om hvor lang tid der går, før din sag er behandlet af politiet, eller rettere deres juridiske folk. Og du spørger om hvordan det ser ud med en evt. straf i den sammenhæng.
Det er faktisk ikke let at svare på, da politiet sagsbehandlingstid i sådanne sager ikke er ens, da det afhænger at hvor travlt politiet har.
Endvidere er det heller ikke helt enkelt i forhold til den straf du vil få. Hvis det er normalt butikstyveri vil straffen typisk var en bøde, der er dobbelt i forhold til det beløb de ar stjålet for, dog minimum 500,- Så vil du få en plet på din straffeattest, da du er over 18 år.
I dette tilfælde vil juristerne dog skulle vurdere om det er butikstyveri, eller om det er tyveri fra din arbejdsplads. Hvis det er det sidste du bliver sigtet efter, vil det kunne medføre en strengere straf.

Det er ikke megen hjælp jeg kan give dig her, men du har altid mulighed for at kontakte politiet, for at høre hvordan det går med din sag.

Hilsen Kaj Erik
 
26.02.2018  
Jeg lavede en kæmpe fejl idag
Jeg kom til og stjæle for 89 kr idag jeg er kun 17 år gammel og dem inde i butikken sagde at jeg ville få en plet på straffe attesten men jeg har aldrig lavet noget ulovligt før så kan det virkelig passe at jeg får så hård en straf for 89 kr?
 
02.03.2018
Sv: jeg lavede en kæmpe fejl i
Hej..
Når du er under 18 år, og begår butikstyveri, vil du få det man kalder en betinget anmærkning på din straffeattest. Det betyder, at der ikke er nogen arbejdsgiver eller andre end politiet, der kan se dette. Når anmærkningen er betinget, betyder det, at skulle du begår en tilsvarende kriminalitet igen, så vi både den nye anmærkning, og den der har været betinget, blive synlig.

Jeg håber at dit butikstyveri, var et engangstilfælde, at du er blevet klogere, og derfor ikke for problemer med din straffeattest i fremtiden.

Bedste hilsner
Kaj Erik
 
01.02.2018  
Dum vagt
Hej kaj.

jeg stjal fra min arbejdsplads - noget jeg virkelig fortryder idag! jeg blev anmeldt til politiet, fyret og tilbage betalte det stjålne beløb.
jeg fik så arbejde i en vagt virksomhed, som vagt herefter. Ca. Et halvt år efter min ansættelse fik jeg en dom for butikstyveri (den overnævnte begivenhed).
jeg ved at butikstyv og vagt ikke hører sammen, men jeg har virkelig lagt tingene om i mit liv.
hvor bange skal jeg være for at blive fyret fra mit nuværende arbejde?
 
02.03.2018
Sv: dum vagt
Hej..
Det er jo helt rigtigt at kombinationen af at have en plet på straffeattesten og at komme i job, kan på nogle områder, være vanskelig.
Et vagtfirma, skal for at virke, opfylde nogle helt særlige krav, som politiet administrerer, og der er ingen tvivl om at det også handler om straffeattester, altså om man har begået kriminalitet.
Alligevel er det jo vigtigt for at man kan komme videre, at du har fortrudt, og gjort det godt igen, kan man sige, at du herefter har mulighed for at få et job og uddannelse.
Jeg har ikke kendskab til de helt specielle forhold der gør sig gældende for at vagtfirma, om de eventuelt har særlige forpligtelser i forhold til at tjekke straffeattester ofte.
Jeg vil foreslå at du på den lokale politistation, simpelthen stille og roligt spørger ind til dette, så du kan få en afklaring.
Held med livet
Hilsen Kaj Erik
 
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  


Senest opdateret 22.03.2019 11:05 af MADRA