Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Mathis Ernst Jacobsen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse.
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 

Tusind tak for din henvendelse

 

Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende i kommunen, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

 

Jeg får rigtig mange spørgsmål omkring tyveri, og plet på straffeattest. I kan læse om det i linket nedenfor.

 
 
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mathis, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
Mathis2
 
 
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  
28.02.2020  
Tyveri
Jeg har et spg..i forhold til tyveri på vegne af en der har dummet sig. Hvis vedkommende er under 18 og har stjålet for første gang i en butik.


hvad er konsekvensen så? kommer vedkommende i fængsel, eller skal hun i retten for en betinget/ubetinget dom.Eeller figurerer den slet ikke på straffeattesten
 
02.03.2020
Sv: tyveri
Hejsa

Som udgangspunkt, er der ikke nogen der kommer i fængsel for tyveri. Slet ikke når personen er under 18 år.
Hvis personen erkender sig skyldig, vil vedkommende få en bøde (dobbelt værdi af det stjålne), og bøden vil figurere på vedkommendes straffeattest i to år.

Med venlig hilsen
Mathis
19.02.2020  
Hjælp mig med at få ro i maven
Hejsa jeg går og tænker hele dagen lang og hele natten lang sover ikke spiser ikke..Mmin kæreste og jeg har været så dumme at stjæle nogen ting i bilka eller som sagt glemte at betalte for det


nu er spørgsmålet bare min kæreste har tidligere været straffer for nogen andre ting og det første han siger da vi blev stoppet du kommer jeg nok ind og sidde


hjælp er det rigtigt??????????
 
02.03.2020
Sv: hjælp mig med at få ro i m
Hej med jer

I skal ikke være nervøse for fængselsstraf, i forbindelse med butikstyveri. I vil typisk få en bøde på det dobbelte af den stjålne værdi, og bøden vil figurere på jeres straffeattester i to år.

Der opereres normalt ikke med gentagelsesvirkning. Så jeres bøder vil sikkert være lige store.

Med venlig hilsen
Mathis
07.02.2020  
Idioten
Jeg er en pige på 21 år som for et par dage siden blev taget på tyveri i føtex på en værdi af 50kr.U.E
nu er jeg ikke dansk statsborger, intet pas men jeg har permanent opholdstilladelse ( 10 år, 2018 ) og har boet i landet i 16 år.Rjeg har haft fremmedpas al tiden indtil jeg blev 18.Ahvad har det af konsekvenser for min fremtid her i danmark ?
 
02.03.2020
Sv: idioten
Hej med dig

Du kan være rolig. Din forseelse vil ikke have indflydelse på din opholdstilladelse. Der skal generelt hårdere kriminalitet til. Jeg vil dog råde dig til, at lade være med at begå noget i fremtiden.
Med venlig hilsen
Mathis
11.12.2019  
Plet på straffeattest
Jeg fik en plet på min straffeattest som forsvinder den 6 july 2020. Fik den for tyveri i føtex på en værdi af 50 kr.Psuper dumt og vil altid fortryde det.Lvil gerne til usa i august 2020, hvor min plet er forsvundet på min private straffeattest. Den den vil stadig stå på min offentlige straffeattest.Akan man så godt komme til usa, eller skal pletten være fjernet fra privat og offentlig straffeattest?
 
14.01.2020
Sv: plet på straffeattest
Hejsa. Du kan være helt rolig :) Den offentlige straffeattest, har ikke noget at sige i forhold til indrejseforbud til USA. Jeg håber at du får en god tur, og jeg er glad for at du fortryder din handling.

Med venlig hilsen
Mathis Jacobsen
18.12.2019  
Butikstyveri
Hej..jeg er en pige på 13 år der stjal en pose slik i en butik i dag.Dde bad om mit personnummer og min mors nummer og sagde at jeg ville få en bøde på 1000.Hde har ikke ringet til min mor og der kom ikke noget politi.Rhvornår får jeg bøden?
 
14.01.2020
Sv: butikstyveri
Hej med dig.

Ved afgørelser omkring butikstyveri kan der godt gå noget tid, inden der fremkommer et bødeforlæg. Spar evt. de 1000kr op, og afvent med god samvittighed.

Med venlig hilsen
Mathis Jacobsen
21.11.2019  
Butikstyveri
Hej..
jeg blev taget i føtex for at have stjålet for ca 1300kr og har fået en både på 1500kr det er første gang jeg bliver taget for det men ikke første gang jeg stjal i føtex men var aldrig blevet taget før end den gang for 1300kr jeg var 15 år dengang der var 3 måneder til jeg fyldte 16.Smit spørgsmål er bare har jeg en plet på min straffeattest nu og hvor længe vil den være der?
 
06.12.2019
Sv: butikstyveri
Hej med dig.

Som udgangspunkt står tyveri på straffeattesten i 2 år, hvis du dømmes, eller erkender tyveriet.
27.11.2019  
Plet på straffeatesten
Hejsa, vil min kommende chef se om jeg har en plet på min straffeattest, når jeg er under 18, men er 16?
 
06.12.2019
Sv: plet på straffeatesten
Hejsa. Din chef vil kunne se din private straffeattest, hvis du udleverer den til ham eller hende.
Mit råd til dig er, at du er ærlig fra starten af omkring hvad der evt. står på den.

Held og lykke.
02.12.2019  
Tjek af tasker mm
Hej ssp jeg har tænk på om ssp må gennem tjekke min taske scooter og lommer med mere
 
06.12.2019
Sv: tjek af tasker mm
Hej med dig. Det korte svar er nej - Vi må ikke tjekke dig eller dine ejendele. Det er kun politiet der må visitere dig.
31.10.2019  
Sikkerhedsgodkendt
Hej mathis, jeg har et spørgsmål om man kan blive sikkerhedsgodkendt hvis man har en plet på sin straffeattest?
 
08.11.2019
Sv: sikkerhedsgodkendt
Hejsa, og tak for dit spørgsmål. Det kommer jo an på, hvad din "plet" indeholder. Men som udgangspunkt er eksempelvis trafikforseelser ikke noget der har indflydelse på en fremtidig sikkerheds godkendelse.

Det er svært at give et uddybende svar, uden mere viden omkring din sag.

Held og lykke med fremtiden

Mathis
23.06.2019  
Er det tyveri?
Jeg er en pige af anden etnisk baggrund, og er kommet i æresrelaterede konflikter med min familie, jeg har derfor besluttet at løbe væk hjemmefra.Edet siste års tid har min mor holdt nøje øje med hvad jeg brugte min penge på.Ahun har forlangt at jeg hæver alt på kontoen så der kunne ville være ca. T00-500kr tilbage.Gdisse penge har hun liggende i et låst skab herhjemme.Mmit spørgsmål er om det vil anses som tyveri hvis jeg tog de penge med mig når jeg smutter hjemmefra? vil hun kunne anmelde mig for det, og vil jeg komme i problemer hvis jeg tager dem? jeg har kontoudskrifter på at jeg har hævet dem.
 
28.08.2019
Sv: er det tyveri?
Hej, og tak for din henvendelse

For det første, så tror jeg ikke, at det er en god idé, at løbe hjemmefra. Uden at jeg ved hvor gammel du er, vil jeg ikke mene, at dine problemer med din familie kan løses, ved at du løber hjemmefra.

Du må ikke tage penge fra dine forældre. Det vil ved anmeldelse og dom, blive kategoriseret som tyveri, og give en bøde + en plet på din straffeattest i 2 år.

Til sidst, vil jeg opfordre dig til at tale om dine problemer med nogen. Hvis du bor i Holbæk, er du velkommen til at ringe på vores SSP rådgivningstelefon på tlf. nr. 72363738

Med venlig hilsen
Mathis
09.08.2019  
Har jeg fået plet på min straf
Hej mathis,
i december 2018 blev jeg taget for butikstyveri på 60 kr.
jeg har endnu ikke modtaget nogen dom/bøde.Kkommer pletten automatisk eller får jeg først plet på straffeattesten når min sag er behandlet?

jeg håber virkelig at der går lidt tid endnu - jeg har ikke stjålet noget som helst siden den episode, men den ene beslutning jeg tog dengang, kan nu forhindre mig i at blive optaget på et skoleskib og sabortere alle mine drømme og visioner om at lære at sejle...
 
28.08.2019
Sv: har jeg fået plet på min s
Hej med dig

Jeg er glad for at læse, at du fortryder din gerning. Når du ikke har modtaget en bøde, er der to muligheder. Enten er din sag ikke blevet behandlet endnu, eller også har butikken du stjal fra, ikke anmeldt tyveriet.

Angående en eventuel plet på din straffeattest, kan jeg henvise til afsnittet nedenfor. Men i dit tilfælde, vil den være betinget, og forsvinde efter 2 år.

Du må ikke opgive dine drømme. Fortæl om det i din ansøgning, og vær lige så ærlig over for dem, som du har været over for mig. Så skal det nok gå! Held og lykke i fremtiden.

Mvh Mathis
01.08.2019  
16 år - butikstyveri
Hej, jeg blev anholdt for butikstveri for ikke særlig lang tid siden for første gang.Jjer er 16 år gammel, og jeg ville lige høre, får jeg en plet på straffeattesten? og hvordan kan firmaer osv se min straffeattest? samt når jeg får en bøde, kan jeg afdrage? og hvor lang tid går der før jeg faktisk får bøden.
 
06.08.2019
Sv: 16 år - butikstyveri
Hej, og tak for din henvendelse

Ved butikstyveri, er det almindeligt, at bøden er på det dobbelte af værdien af det stjålne. Ved domsafsigelse, får du desuden bøden, en plet på din private straffeattest i 2 år. Firmaer og andre fremtidige arbejdspladser, kan se din straffeattest, når du udleverer den til dem. De kan ikke få adgang uden dit eller dine forældres samtykke.

Når vi nu er ved dine forældre, har du så fortalt dem om det? Den bedste mulighed for afdrag, er at dine forældre betaler bøden, og at du afdrager til dem.

Jeg håber du kommer godt igennem forløbet.

Med venlig hilsen
Mathis
10.07.2019  
Svindel og bedrageri
Hej, jeg er 18 år og arbejder i en kvickly. Her forleden har jeg stjålet et coopkort som en kunde har glemt og som ligger sammen med en masse andre i en kurv i kassen.Jjeg brugte pointene (130kr) fra coopkortet til at købe et gavekort på 400 kr. Bg betalte resten med kort (i egen butik på selv samme dag som jeg togkortet.,.M), men da jeg havde glemt mit kort fik jeg en kollega til at betale hvorefter jeg overførte det resterende beløb til ham.Ejeg returnerede herefter gavekortet og fik udbetalt 400 kr.Nkontant.Gså jeg har jo reelt svindlet for 130 kr..E. Meg er meget flov og ikke mindst sidssygt angst for at blive opdaget. Beg er bange for at det på overvågningen kan ses at jeg har siddet og rodet med coopkortene, og jeg er bange for der er en der sidder og tjekker returbonner og undrer sig over købet og den efterfølgende returnering af gavekortet samt tidspunktet som var ikke så længe inden luk.Ejeg frygter en plet på min straffeattest samt fyrring.Ojeg ved ikke om jeg skal sige det til min chef og lyve lidt og sige at der må være sket en fejl, en forveksling af coopkort, og jeg har benyttet en andes coopkort ved en fejl og spørge hvad jeg skal gøre (eller vil dette give anledning til at de nok vil tjekke overvågning).Tskla jeg sige det til man far, han vil garanteret blive rigtig skuffet over mig, hvilket jeg også selv er.)
 
06.08.2019
Sv: svindel og bedrageri
Hej, og tak for din henvendelse

Det er noget værre rod, som du er havnet i. Lad os starte med det tekniske. Strafferammen for bedrageri er ifølge straffelovens §279, bøde eller frihedsberøvelse i op til 1.5 år. Det kan altså være ret alvorligt. Ved en sag som din, skal du dog ikke være nervøs for at komme i fængsel. Sådanne sager, afgøres ofte ved forlig og erstatning til den som det er gået ud over.

Mit råd til dig, er at du taler med din far om det. Han vil muligvis blive vred og skuffet, men jeg er sikker på, at han vil forstå din situation. Derefter synes jeg, at I skal kontakte din leder, og være ærlige omkring hvad der er sket. Jeg kan ikke garantere, at han slår en streg hen over det, og at du får lov at arbejde videre, men jeg kan sige, at muligheden er større ved at du selv siger det, end hvis det opdages igennem overvågning eller anmeldelse fra kunden.

Det, at der er en anden medarbejder involveret, da du har brugt hans kort, er heller ikke så godt. Han fremstår som medskyldig, i en evt. bevisførelse.

Der er derfor rigtig mange gode grunde, til at få denne sag afklaret med butikken.

Med venlig hilsen
Mathis
19.06.2019  
Tyveri af penge
Hej
jeg har som 15 årig stjålet en mange løse kontanter fra en skolekiosk da jeg selv havde arbejdet der.Ejeg tror ikke jeg blev opdaget da jeg ikke fik en bøde og lærerne og slagterne kom hellere ikke over og snakkede med mig om det.A
hvad vil der ske?
betyder det noget for min fremtidige karriere.K
tak
 
06.08.2019
Sv: tyveri af penge
Når du ikke har hørt noget, er det fordi, at du ikke er blevet opdaget. Var du blevet opdaget, ville du skulle betale en bøde (den dobbelte værdi af det stjålne), og du ville få en plet på din straffeattest i 2 år. Mit bedste og eneste råd til dig, er at du holder helt op med at stjæle i fremtiden. Så vil det ikke have nogen indflydelse på din fremtidige karriere.

Med venlig hilsen
Mathis
19.06.2019  
Tyveru
Hej

jeg har som 13 -14 årig stjålet tyggegummi flere gange i en butik, jeg er nu 15 år og kan simpelthen ikke få sagen til at gå over. Eeg er dog ikke blevet opdaget eller i hvert faldt har jeg ikke fået en bøde.
Vhvad vil der ske hvis de faktisk havde opdaget mig?
kan det betyde noget for min fremtidige karriere?

tak på forhånd
 
06.08.2019
Sv: tyveru
Hej, og tak for din henvendelse. Brugstyveri bliver ikke kategoriseret efter værdi, så i teorien er det lige så slemt, at stjæle et stykke tyggegummi, som at stjæle en knallert.

Når du ikke har hørt noget, er det fordi, at du ikke er blevet opdaget. Var du blevet opdaget, ville du skulle betale en bøde (den dobbelte værdi af det stjålne), og du ville få en plet på din straffeattest i 2 år. Mit bedste og eneste råd til dig, er at du holder helt op med at stjæle i fremtiden. Så vil det ikke have nogen indflydelse på din fremtidige karriere.

Med venlig hilsen
Mathis
05.05.2019  
Butikstyveri
Jeg har forleden stjålet en 100kr og nogle mønter oveni fra en kollega, hvad kan min straf blive når/hvis det bliver opdaget? jeg arbejder i den butik jeg har taget fra, jeg er 17 og ellers ren straffeattest, har kun fået en bøde på 750 for at køre i bus med ugyldigt rejsekort (ved ikke om det har bettydning) men hvad sker der nu?
 
04.06.2019
Sv: butikstyveri
Hej med dig

Tak for din henvendelse

Jeg kan fornemme at du har dårlig samvittighed, og samtidig er bange for konsekvenserne. I forhold til straffen, er det ikke værre eller bedre, at stjæle fra en kollega end at stjæle fra butikken. Det giver samme straf, hvis du dømmes. Tyveri i denne kategori, vil typisk straffes med bødeforlæg, og en 2 års plet på din straffeattest.

Mit råd til dig er, at du råder bod. Start med at fortælle historien til én som du stoler på. Det kan være dine forældre eller en anden voksen (pædagog? kollega?). Derefter synes jeg, at du skal gå ned til din arbejdsplads og aflevere pengene tilbage. Fortæl hvad du har gjort, og hvordan du har det med det. Din kollega vil være i sin gode ret til at anmelde dig, men det er min erfaring, at personen faktisk vil blive glad for at du fortryder, og er ærlig.

Jeg ved, at det er svært. Men jeg ved også, at du vil have det bedre efterfølgende.
02.05.2019  
Tyveri
Jeg har dummet mig..stjal i aldi for 46 kr..er over 18 år og fik en bøde og at vide at det kommet til at stå i min straffeattest i 2 eller 3 år.Nkan nogle give mig et svar på, om det er 2 eller 3 år? er bange for jeg ikke kan få et job når jeg er færdig som klinisk diætist om 1,5 år.
 
04.06.2019
Sv: tyveri
Hej med dig

Dit tyveri vil fremgå af din private straffeattest i 2 år, og på den offentlige straffeattest i 10 år. Mit råd til dig er, at du er ærlig omkring dette i fremtidige ansættelsessamtaler. Arbejdsgivere indenfor det offentlige (stat/region/kommune) har adgang til din offentlige straffeattest.

Jeg mener ikke, at du skal være nervøs for om du kan få arbejde, men det er min erfaring, at det er bedst, at arbejdsgiveren hører om pletten fra dig først, inden de selv opdager det

Held og lykke fremover.

Mvh Mathis
06.05.2019  
Børneattest.
Jeg er blevet taget med euforiserende stoffer på mig, og er nu bange for at den uddannelse jeg er ved at tage ikke bliver mulig pga. Dette. Kan man få lov til at arbejde med børn hvis man er blevet taget med stoffer på sig der er blevet givet bøde for? første gang jeg er blevet givet bøde for sådan noget.
 
04.06.2019
Sv: børneattest.
Hej med dig og tak for din henvendelse

Jeg forstår godt din frygt, omkring dit fremtidige arbejdsliv. Når du har fået en bøde for besiddelse af euforiserende stoffer, vil det fremgå på din offentlige straffeattest i 10 år. Det vil ikke fremgå på din børneattest. Når du skal ud og arbejde med børn, vil din fremtidige arbejdsgiver indhente begge dele.

En plettet straffeattest, er ikke en blokering i forhold til pædagogiske stillinger, men jeg vil anbefale dig, at nævne pletten til dine ansættelsessamtaler. Det er bedre, at din arbejdsgiver har historien fra dig, end at de selv opdager den.

Held og lykke fremover.

Mvh Mathis
03.06.2019  
Trusler og straffeattest
Kan man få plet på straffeattest for trusler?
 
04.06.2019
Sv: trusler og straffeattest
Hej med dig

Det korte svar er ja. Trusler er, i følge straffelovens §266, en hensigt om, at fremkalde frygt.
Hvis du sigtes og dømmes efter straffelovens §266, vil der fremgå en plet på din straffeattest.

Domsafsigelser inden for straffelovens §266, kan iøvrigt give alt i mellem bøde og 2 års fængsel.

Mvh Mathis
17.05.2019  
Begik tyveri, men fortryder
Hej! for lidt over 3 år siden begik jeg tyveri i en butik, men slap aldrig derfra med varen, da jeg blev opdaget. Jeg flygtede dog og blev jagtet men slap væk.Ddet har plaget mig lige siden, og jeg vil meget gerne undskylde overfor personalet i butikken og betale for varen, der blev ødelagt.Imit spørgsmål lyder derpå: er det muligt, at jeg fortsat kan blive straffet for "tyveriet" den dag i dag, når det er flere år siden, og jeg aldrig nåede at "stjæle" noget?

tak på forhånd.
 
04.06.2019
Sv: begik tyveri, men fortryde
Hej med dig

Det er helt naturligt, at du sidder med dårlig samvittighed, og jeg finder det prisværdigt, at du gerne vil råde bod.

I teorien, kan butikken stadigvæk anmelde dig for tyveri, men jeg er sikker på (så sikker som jeg nu kan blive), at de fravælger muligheden.

Min erfaring med butikker og deres ansatte er, at de er virkelig sætter pris på ærlighed, og jeg er ret overbevist om, at din undskyldning vil blive taget godt imod.

Mvh Mathis
14.05.2019  
Indrejse i usa og ren privat a
Hej,

jeg begik et dumt tyveri for over 3 år siden og betalte bøden.Dder er ikke længere nogen plet på min private straffeattest, men går ud fra at det stadig står på den offentlige attest.I

min familie og jeg planlægger en rejse til usa.Gvil jeg risikere ikke at kunne komme ind i landet? og hvor meget kan paskontrollanter i virkeligheden se om mig?

venlig hilsen
den som har fortrudt i 3 år
 
04.06.2019
Sv: indrejse i usa og ren priv
Hej med dig, og tak for dit spørgsmål.

Det er korrekt, at din tidligere overtrædelse, stadig fremgår på den offentlige straffeattest. Det vil den iøvrigt gøre i minimum 10 år. Almindelig indrejsetilladelse kan desværre ikke søges, men du kan få en indrejsetilladelse igennem den amerikanske ambassade. Husk, at du skal søge i god tid.

Jeg forstår godt, at du fortryder. Held og lykke med indrejsen.

Mvh Mathis
11.04.2019  
Spørgsmål angående sikkerhedsv
Hej!

jeg fik i 2016, et betinget plet for butikstyveri (en vare på 30kr).

sad derfor og undrede mig, om jeg kunne få det job jeg altid gerne ha' ville haft, nemlig sikkerhedsvagt.((runderings vagt feks)

vil det være en mulighed, eller skal jeg søge efter noget helt andet.


mvh
christian
 
24.04.2019
Sv: spørgsmål angående sikkerh
Hej Christian.

Mange tak for dit spørgsmål.

Hvis du ikke har begået ny kriminalitet 3 år efter at du fik den betinget notering for butikstyveriet er din private straffeattest ren.
Du vil derfor kunne vise en hel ren privat straffeattest til en fremtidig arbejdsgiver indenfor vagtbranchen.

Håber du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen

Mads
21.03.2019  
Plettet offentlig attest - job
Hej..jeg er ved at uddanne mig til psykolog og vil være færdig med kandidaten i 2023.Ii september 2017 var jeg som 20-årig desværre ufattelig dum og stjal fra en butik (varer for ca. K5 kr).Gjeg fik en bøde, og dermed vil pletten være væk fra min private straffeattest om et halvt år.Ldog vil jeg jo stadig have en plettet offentlig attest, og jeg er virkelig bange for, at det vil ødelægge mine muligheder totalt.Ljeg kan læse mig frem til, at langt de fleste psykologansættelser kræver offentlig attest (fx ved dag- og døgntilbud, rådgivningstilbud for børn og unge, skoler, psykiatriske afdelinger osv.D.Tjeg ved, at det beror på en vurdering fra den enkelte arbejdsplads, men tror du, at mine muligheder for job er helt ødelagt, eller tror du, at nogen vil kunne se bort fra min dumhed? på forhånd tak.
 
22.03.2019
Sv: plettet offentlig attest -
Hej og mange tak for dit spørgsmål.

Det er helt rigtigt som du skriver, at en fremtidig arbejdsgiver indenfor de nævnte områder kan forlange at se din offentlige straffeattest.

Arbejdsgiveren vil lave en konkret vurdering og jeg tror ikke at det vil spænde ben for en fremtidig ansættelse. Det er trods alt en mindre lovovertrædelse og det vil være 6 år siden på det tidspunkt.

Håber du kunne bruge svaret.


Med venlig hilsen
Mads
12.03.2019  
Tyveri
Hvad er straffen for tyveri når man har gjort det to gange som ung imellem 15-17 år
 
18.03.2019
Sv: tyveri
Hej og tak for dit spørgsmål.

Som udgangspunkt vil du få en bøde på det dobbelte af det stjålnes værdi.

Så har du stjålet en jakke til en værdi af eksempelvis 500 kr. kunne bøden være på ca. 1.000 kr. og så kommer der en plet på din straffeattest som står der i 2 år.


Håber du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen

Mads
20.02.2019  
Butikstyveri
Jeg var ude for noget forfærdeligt i går aftes..Jjeg stød ind i to gutter (som jeg aldrig har set før, de lignede nogen der var på stoffer). Beg blev truet på livet og jeg måtte derfor gøre alt for at undvige, så de bad mig om at stjæle nogle småting i føtex og jeg tænkte mig ikke om, jeg måtte bare gøre alt for at slippe, jeg havde en forfærdelig mavefornemmelse og jeg tænkte mig ikke om, men jeg havde ikke andre muligheder.H så jeg gjorde hvad de sagde.Tdet skal siges at jeg aldrig nogensinde har stjålet noget i hele mit liv og aldrig kunne drømme om at gøre det.Dda jeg var på vej ud blev jeg taget af butiksvagten.Ljeg kunne ikke fortælle ham noget omkring hvorfor jeg gjorde det så jeg måtte komme med den dummeste undskyldning som jeg kunne komme i tanke om (jeg sagde at jeg havde glemt mit kort). Heg kunne ikke fortælle ham om de unge fyre der truede mig, da jeg ikke vidste hvad der ville ske efterfølgende, og om de ville komme efter mig.Ljeg ved ikke hvem de er eller hvad de hedder og hver gang jeg tænker på episoden bryder jeg sammen.Lbutiksvagten ringede til politiet og jeg gav dem mine informationer. Ee sagde at der ville komme en bøde og en plet på min strafattest..A hvad skal jeg gøre? det har aldrig været min intention at stjæle.Kjeg har aldrig gjort det og jeg kunne aldrig drømme om at gøre det..
 
21.02.2019
Sv: butikstyveri
Hej og mange tak for dit spørgsmål.

Det lyder som en rigtig ubehagelig oplevelse du har været udsat for.

Jeg vil helt klart opfordre dig til at tage kontakt til politiet i den politikreds, hvor du begik butikstyveriet og forklare dem hvordan sagen hænger sammen. Poltiet har derved mulighed for at efterforske videre i sagen og forsøge at finde frem til de personer der pressede dig til at stjæle. Du kan kontakte politiet på tlf. 114 og så kan de vejlede dig om sagens videre forløb.

Håber at du kunne bruge svaret.

Med venlig hilsen
Mads
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  


Senest opdateret 02.03.2020 10:11 af MEJ