Brevkasse: Uddannelse og Erhverv
UU-Vejleder Janne Louise Schmidt besvarer spørgsmål inden 7 dage.
 
NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.
 
Står du over for et svært valg?
Tænker du på at droppe ud af skolen? Overvejer du, hvad du skal uddanne dig til? Kan du slet ikke finde energien i skolearbejdet? Vil du bare vide lidt mere om ungdomsuddannelserne? Janne Louise der er UU-vejleder besvarer alle spørgsmål.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
Janne Louise Schmidt
 
 
Vis alle Udvekslingsstudent
15.06.2012  
Usa
Jeg ved ikke, hvor mit spørgsmål hører under, så jeg valgte at skrive her.

jeg er en pige på 15 år og jeg har overvejet meget, hvad jeg skal efter 9. Klasse. Jeg vil gerne på gymnasiet, men jeg har dog også tænkt i et år eller to over, at tage et år til usa. Jeg synes, at det kunne være vildt spændende, at komme derover.

jeg er bare bange for, at jeg mister alle mine venner i danmark, hvis jeg tager af sted. Udover det er jeg bange for, at jeg kommer til at savne dem og min familie så meget, at jeg ikke kan holde ud, at være der. Det kunne bare være en rigtig fed oplevelse og så tage gymnasiet efter. Et andet problem er også, at jeg er en måske lidt stille pige til tider, når jeg ikke kender folk. Jeg kan være lidt genert og derfor er det måske ikke så godt at tage til usa? jeg vil gerne være mere åben og snaksagelig overfor andre, så derfor kunne det måske også være en mulighed. Jeg er bare bange for, at jeg slet ikke tør og det slet ikke kommer til at gå! hvis jeg tog til usa havde jeg tænkt mig, at tage gymnasiet efter. Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal gøre :-/
 
19.06.2012
Sv: usa
Hej med dig,

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal efter 9. klasse, er det vigtigt, at du får talt med din uu-vejleder på din skole. Du kan også tale med din uu-vejleder om de tanker, som du gør dig omkring at tage til udlandet.

At rejse til USA er en spændende ide, som både kan modne og udvikle dig meget og skabe venskaber for livet. Men du skal også være klar til at tage af sted og have det godt med beslutningen. Der er rigtig mange praktiske ting som forsikring, visum, bolig mv., som du skal have på plads og du skal naturligvis allerførst tale med dine forældre om det.

Du skriver, at du tænker på at tage til USA og så gå i gymnasiet, når du kommer tilbage. Men faktisk har du mulighed for at gå i gymnasiet i USA. Du kan vælge at tage et enkelt år af din uddannelse eller hele uddannelsen i udlandet. Der findes flere udvekslingsorganisationer, der arrangerer skoleophold i udlandet. På deres hjemmesider kan du ofte finde historier fra andre unge, som har taget beslutningen om at tage af sted – og som har haft de samme tanker som dig. Det og meget mere kan du læse om her:

www.udiverden.dk

Held og lykke med det!

Hej fra
Janne Louise
 


Senest opdateret 29.06.2017 14:59 af PHM