Brevkasse: Sex og sundhed

Hej med Jer. Jeg hedder Malene H. Madsen. Jeg er sundhedsplejerske, og har arbejdet i Holbæk kommune siden 2010. Som den nye brevkasseredaktør, glæder jeg mig til at besvare Jeres spørgsmål på bedste vis indenfor 7 dage.
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

 
Mangler du en voksen at spørge?
Har du nogle spørgsmål, der trænger sig på om sex, følelser, sundhed eller sygdom - også psykisk sygdom? Det er ikke altid let at tale med andre om sådan noget.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
20161004_115800 mm
 
 
Vis alle Hygiejne
20.08.2011  
???
Hej

hvor lang tid plejer eller kan nakkeost være der??? har haft det i nart et år??
 
21.08.2011
Sv: ???
Hej.

"Nakkeost" er talg (fedt), som produceres af kirtler i huden bag penishovedet. Det smører forhuden, så den er smidig. Det har en særlig duft/lugt. Kvinder danner også talg i skamlæberne.

Du kan jo ved at trække forhuden tilbage prøve at vaske med en mild cremesæbe, når du er i bad. Brug en klud eller svamp - den skal være blød.

Hilsen Henrik
Tags: Hygiejne
06.09.2010  
Bums..
Kan der ske noget hvis man får bumser på tissekonen?
hilsen alberte..
 
14.01.2011
Sv: bums..
Hej

Ja, det kan der godt, hvis bumsen udvikler sig til en byld. Det bedste er at klemme den ud, når den kommer. På den måde er betændelsen væk, og der er afløb for evt. tilbageværende bakterier.

Hilsen Henrik
Tags: Hygiejne
09.10.2010  
Prikker
Hej jeg er en dreng på 13 år jeg har træng forhud og kan ie tage huden tilbage eg fik for 2 måneder siden nogle hvide små prikker på pikken længst op på piken min pik lugter ret klamt og da jeg ikke rigtigt kan vaske mig der inde har jeg svært ved at få lugten væk


jeg har en teori om at det er flemsost stav :s
 
11.10.2010
Sv: prikker
Hej

Hvis din forhud er forsnævret, er det ikke til at vaske penishovedet ordentligt, og det er derfor du synes, at det lugter.

Du bør gå til lægen, som kan vurdere, om du blot kan behandles med hormoncreme i et stykke tid. På den måde vil din forhud blive tyndere og mere elastisk, så du forhåbentlig kan trække forhuden tilbage.

Hilsen Henrik
07.10.2010  
Hej henrik
Er bumser under penis/dilleren farligt
 
11.10.2010
Sv: hej henrik
Hej

Nej, det er de ikke, blot du trykker dem ud, så de ikke danner en byld. Det kan også blot være talgkirtler uden infektion, men så er der ikke rødme og betændelse (den gule prik). Det behøver du ikke at gøre noget ved, de kommer og går og er naturlige.

Hilsen Henrik
Tags: Hygiejne
05.09.2010  
..
Hej henrik!i;
jeg lugter rigtig meget i fissen! og den klør! jeg går i bad ca.22-3 gange om ugen.Kkan det have noget med det at gøre?

hilsen den forvirrede!
 
05.09.2010
Sv: ..
Hej

Nej, medmindre du ligefrem bruger sæbe i skeden - så bliver du tør med kløe.

Gå til lægen for at blive tjekket - det lyder for mig som om, at du har en infektion.

Hilsen Henrik


Senest opdateret 06.12.2019 10:42 af MEJ