Brevkasse: Sex og sundhed

Hej med Jer. Jeg hedder Malene H. Madsen. Jeg er sundhedsplejerske, og har arbejdet i Holbæk kommune siden 2010. Som den nye brevkasseredaktør, glæder jeg mig til at besvare Jeres spørgsmål på bedste vis indenfor 7 dage.
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

 
Mangler du en voksen at spørge?
Har du nogle spørgsmål, der trænger sig på om sex, følelser, sundhed eller sygdom - også psykisk sygdom? Det er ikke altid let at tale med andre om sådan noget.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
20161004_115800 mm
 
 
Vis alle Kønssygdomme
14.01.2019  
Alm sex og bagefter oralsex på
Er der nogle risiko ved ovenstående overskrift hvis vi ikke bruger beskyttelse ?

vi har alm. Sex og bagefter oral hvor det er mig som kvinde som gør det på manden (min kæreste )
vi bruger ikke beskyttelse pga.Nhan er blevet omskåret
 
14.01.2019
Sv: alm sex og bagefter oralse
Hejsa.

Hvis man ikke bruger beskyttelse, så er der risiko for graviditet (ved almindelig sex) og kønssygdomme (ved almindelig sex, oral og anal sex). Så snak med egen læge og find ud af, hvilken beskyttelse som passer bedst til Jer, og få undersøgt at du ikke er gravid, og at ingen af Jer har en kønssygdom.
Afhængig af hvor lang tid siden det er I har haft samlejet, så kan du også overveje nødprævention/fortrydelsespille som kan forhindre en evt. graviditet ved et ubeskyttet samleje. Pillen er mest effektiv indenfor 24 timer og skal tages senest 3 døgn /72 timer efter det ubeskyttede samleje. Pillen kan købes uden recept på apoteket.
Pillen kan ikke tages som fast prævention, så afsted og få en snak med din læge.
Du er også altid velkommen til at skrive igen.

Med venlig hilsen Malene.


Senest opdateret 06.12.2019 10:42 af MEJ