Brevkasse: Sex og sundhed

Hej med Jer. Jeg hedder Malene H. Madsen. Jeg er sundhedsplejerske, og har arbejdet i Holbæk kommune siden 2010. Som den nye brevkasseredaktør, glæder jeg mig til at besvare Jeres spørgsmål på bedste vis indenfor 7 dage.
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

 
Mangler du en voksen at spørge?
Har du nogle spørgsmål, der trænger sig på om sex, følelser, sundhed eller sygdom - også psykisk sygdom? Det er ikke altid let at tale med andre om sådan noget.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
20161004_115800 mm
 
 
Vis alle Knude i brystet
07.07.2011  
Smerte
Hej jeg har længe haft store smerter i mit venstre bryst. Kan ikk rigtig mærke om jeg har en knude, kan ikk mærke forskel på en knude og det der er normalt i et bryst.Dved du hvad der kan gøre jeg har de smerter?
 
08.07.2011
Sv: smerte
Hej.

Det er svært for mig præcist at fortælle dig, hvad det kan være.

En del kvinder har ømme bryster op til menstruationen. Brysterne kan hæve lidt, og det er formentlig påvirkning af østrogen, som forårsager dette.

Infektion kan også være årsag til smerter, men så ville du også være rød og øm på brystet og evt. have feber.

Knuder kan være bindevæv, som er helt ufarlige.

Hvis du fortsat er teenager, er der ikke sandsynlighed for, at det skulle være noget alvorligt - eks. kræft, som du måske frygter, det kunne være. Jeg har aldrig hørt om, at kvinder i så ung en alder (under 20), har fået brystkræft.

Hvis det ikke forsvinder i løbet af nogle dage (evt. efter din menstruation), bør du gå til lægen.

Hilsen Henrik


Senest opdateret 06.12.2019 10:42 af MEJ