Brevkasse: Sex og sundhed

Hej med Jer. Jeg hedder Malene H. Madsen. Jeg er sundhedsplejerske, og har arbejdet i Holbæk kommune siden 2010. Som den nye brevkasseredaktør, glæder jeg mig til at besvare Jeres spørgsmål på bedste vis indenfor 7 dage.
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

 
Mangler du en voksen at spørge?
Har du nogle spørgsmål, der trænger sig på om sex, følelser, sundhed eller sygdom - også psykisk sygdom? Det er ikke altid let at tale med andre om sådan noget.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
20161004_115800 mm
 
 
Vis alle P-piller taget for sent
19.05.2012  
Hvad gør jeg?
Hej! jeg er en pige på 16 år.Mmin kæreste og jeg var sammen en dag, vi havde sex uden beskyttelse og vi er nu bange for om jeg er gravid jeg tager godt nok p-piller og har taget dem hver aften samme tid og jeg tog en igen om aftenen efter, men så dagen efter glemte jeg at tage min p-pille, og dagen efter igen. Sg så nu ved vi ikke om, det spiller en rolle i at det kan lade sig gøre at jeg så kan blive gravid eller ej?
 
22.05.2012
Sv: hvad gør jeg?
Hej

Nej, hvis du har taget p-pillerne regelmæssigt, inden du var sammen med din kæreste, så er chancen for graviditet meget, meget lille.

Hvis du så senere har glemt at tage en pille, ja så er du ikke beskyttet 100% i den tilbageværende pilleperiode, medmindre du altså indtog pillen mindre en 12 timer efter det tidspunkt, hvor du plejer at tage den. I fald at du tog den senere end 12 timer efter, bør du sikre dig, at din kæreste bruger kondom i resten af pilleperioden. Du er nemlig derfor ikke 100% sikret mod graviditet.

Hilsen Henrik


Senest opdateret 06.12.2019 10:42 af MEJ