Brevkasse: Sex og sundhed

Hej med Jer. Jeg hedder Malene H. Madsen. Jeg er sundhedsplejerske, og har arbejdet i Holbæk kommune siden 2010. Som den nye brevkasseredaktør, glæder jeg mig til at besvare Jeres spørgsmål på bedste vis indenfor 7 dage.
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

 
Mangler du en voksen at spørge?
Har du nogle spørgsmål, der trænger sig på om sex, følelser, sundhed eller sygdom - også psykisk sygdom? Det er ikke altid let at tale med andre om sådan noget.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
20161004_115800 mm
 
 
Vis alle Skamlæber
19.04.2017  
Skamlæbe
Det som om min skamlæbe på den ene side ikke sidder fast ?
 
21.04.2017
Sv: skamlæbe
Hej.
Det er lidt svært at vide, hvad du mener med at din ene skamlæbe ikke sidder fast. Men det lyder til, at du har lagt mærke til, at der er forskel på dine skamlæber, og du måske er usikker på, hvordan skamlæber/vagina skal se ud.
Alle mennesker ser forskellige ud, og alle menneskers kønsdele er lige så forskellige, som deres ansigter. Der er altså ikke nogen rigtig standard for, hvordan en vagina skal se ud. Nogle har store skamlæber, andre har små og nogle har både en stor og en lille skamlæbe - alle er forskellige mellem benene. Og at skamlæberne er forskellige fra den ene side til den anden er også normalt, ligesom f.eks. bryster kan være det.
På nedenstående link kan du læse mere om skamlæber.
http://www.sexlinien.dk/emneside-piger/kvinders-kroppe/koenslaeber.aspx
Er du fortsat bekymret efter dette, så må du få din læge til se på det.
Mange hilsner fra Malene.
19.04.2011  
Er det unormalt??
Hej henrik..jeg har kigget under det her emne og syntes ikke rigtig jeg kunne finde det spørgsmål/svar jeg skulle bruge..Mmen jeg er 14 år og har været i seng med en.E men min skede er som om hvis man åbner den, hænger der to (ved ikke om det kaldes skamlæber) men den ene hænger mere end den anden :-s hvorfor??
hilsen mig der ikke ved om jeg er unormal eller?
 
22.04.2011
Sv: er det unormalt??
Hej

Nej, det er ikke unormalt. Dog kan den ene skamlæbe ved infektion - eks. en byld - være større end den anden, men så ville du vide det. Der ville da være ømhed, hævelse og rødme.

Nogle piger bliver flove, hvis kønsorganerne ser lidt anderledes ud end forventet. Det er nok sådan, at du er skabt på den måde fra naturens side, og det må du lære at leve med.

Du kan være helt sikker på, at det ikke har noget som helst betydning for en dreng/mand. Og heller ikke for funktionen af dit kommende sexliv.

Hilsen Henrik
17.09.2010  
Sygdom
Hej, jeg er en pige på 14 år.Jjeg har nogle mærkelige knopper på indersiden af begge mine skamlæber. Heg har haft dem i lang tid, og er ikke jomfru, kan det havde noget med det at gøre, jeg har brugt kondom? knopperne ligner en slags bumser, de er hvide, men når man trykker på dem, kommer der intet ud, det føles som om, der sidder en sten inde i dem.R
jeg er rigtig nervøs for, om at det muligvis kan være en sexsygdom, altså kondylomer eller en anden form for det.Vkan du/i svare mig på det?
mange urolige hilsener her fra.
 
19.09.2010
Sv: sygdom
Hej

Jeg kan jo ikke udelukke, at det er kondylomer, men det kan også være talgkirtler eller udførselsgangene fra kirtler i dine skamlæber, som er tilstoppede. Hvis ikke de forsvinder ved at gnubbe dem med en svamp med sæbe og varmt vand, bør du gå til din læge. Hvis du ikke ønsker, at din læge skal undersøge dig, kan du bede om en henvisning til en gynækolog (speciallæge i kvindens underlivssygdomme).

Hilsen Henrik
05.12.2009  
Skamlæber...
Hej jeg er bare en pige på 13 år der kunne tænke sig at vide om skamlæberne burde være synlige? og hvis svaret er det er de hos nogle..Hså hvorfor er mine synlige? hvorfor ikke mine veninders? de der bare så ulækkre! og deres synlighed er grunden til jeg ikke tager til svømmehallen! :(((..Sg hvad skal de egentlig bruges til??? forsvinder de? bliver de andre pigers skamlæber også synlige en dag.F.Ean man fjerne dem? forsvinder de!!!.E..Milsen en meget forvirret pige på 13!!! :(((
 
08.12.2009
Sv: skamlæber...
Hej

Jeg tror desværre ikke, at der er noget at gøre ved det. Hos helt små piger dækker de store skamlæber helt de små skamlæber, men efterhånden som puberteten indtræder udvikler de ydre kønsorganer sig - de vokser, og med tiden bliver også de indre skamlæber synlige - i større eller mindre grad. Der er ikke noget du kan gøre ved det, og det vil også ske for dine veninder.

Husk dog lige på, at det nok kun er et problem for dig. Det vil formentlig aldrig være et problem for din partner. Og når du bliver lidt ældre kan jeg ikke forestille mig, at nogle overhovedet vil bemærke det eller tænke negativt om det.

Hilsen fra Henrik
29.11.2009  
Normalt??
Hej..
jeg har et lille spørgsmål..Mmin tissekone er ikke som alle andres.Jjeg har to ekstre hud lapper som bare sidder og dingler..Jjeg har aldrig set nogen med det samme, så jeg ville lige vide om det er normalt?

lige et spørgsmål til.T nåt jeg sidder ned og spreder mine ben en lille smule så begynder jeg at kunne lugte noget.Rjeg er bange for at andre også kan lugte det for det lugter altså ret meget.A hvad kan jeg gøre ved det?..D

knus denne pige på 14 år :)
 
30.11.2009
Sv: normalt??
Hej

Du skulle gerne have to ydre skamlæber, som dækker for to mindre skamlæber. Imidlertid er det ikke altid tilfældet, at de ydre skamlæber dækker de indre helt, hvorfor det synes som om der er 2 ekstra hudlapper.

Når det lugter, kan det være at du har fået en infektion. Især hvis du er sexuelt aktiv, kan det godt være tilfældet.

Du må gå til lægen for at blive undersøgt.

Hilsen fra Henrik


Senest opdateret 06.12.2019 10:42 af MEJ