Brevkasse: Sex og sundhed

Hej med Jer. Jeg hedder Malene H. Madsen. Jeg er sundhedsplejerske, og har arbejdet i Holbæk kommune siden 2010. Som den nye brevkasseredaktør, glæder jeg mig til at besvare Jeres spørgsmål på bedste vis indenfor 7 dage.
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

 
Mangler du en voksen at spørge?
Har du nogle spørgsmål, der trænger sig på om sex, følelser, sundhed eller sygdom - også psykisk sygdom? Det er ikke altid let at tale med andre om sådan noget.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
20161004_115800 mm
 
 
Vis alle angst
31.07.2011  
Om onani
Jeg har altid været bange for at dø fortidlid ved onani og hvad er det der sker når man kommer og kunne godt tænke mig at få noget for det på grud af at jeg er navøs hele tiden og fordi jeg er bange for et for svagt hjerte når man bliver gamle hilsen rené
 
05.08.2011
Sv: om onani
Hej.

Når manden får udløsning - både ved onani og sex med en partner - stiger blodtrykket kortvarigt. Er man ung og uden sygdomme, giver dette ikke problemer for hjertet, som, når blodtrykket stiger, jo skal pumpe blodet rundt i kroppen mod et øget tryk.

Har man et svagt hjerte eller åreforkalkning, som jo hører alderdommen til, kan man belaste hjertet ved sex - man bliver svimmel eller får evt. trykken for brystet og/eller åndenød.

I din alder kan man ikke tage fysisk skade ved onani eller sex, medmindre man er hjertesyg. Er du rask, er din angst for at dø ved onani ubegrundet. Imidlertid kan du have angst af andre grunde, og hvis det er tilfældet og generer dig, kan du tale med din læge om det. Jeg kan ikke udelukke, at medicin vil kunne hjælpe dig, men din læge vil muligvis også anbefale samtaler med en psykolog - og det hjælper i de fleste tilfælde.

Hilsen Henrik
Tags: angst


Senest opdateret 06.12.2019 10:42 af MEJ