Brevkasse: Venskab og Kærlighed
Mille Martha Hjort besvarer spørgsmål inden 7 dage.
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

.

 
Har du brug for et godt råd.
Går du og tumler med spørgsmål, omkring venskab og kærlighed du ikke kan få svar på, så har du chancen her. Skriv til Mille Martha Hjort som på bedste vis vil forsøge at hjælpe.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
Mille
 
 
Vis alle venskab
04.11.2017  
Min bff hader mig
Hej jeg er en pige på 13 år der har problemer med min bedste ven her for cirka en måned siden kom vi op at skændes over et eller andet der åbenbart har gået min ven meget på. Efter vi skændes har hun slet ikke ville tale til mig bagtalt mig og kommet med hate kommentarer til mg som " du er så falsk både på den måde du går, snakker og griner du er det mest f*cking falske dule ever vær nu dig selv og tag det liv seriøst hvis du bliver ved med at opføre dig så retarderet så ender det jo med at du bliver skudt" sådan har hun skrevet til mig i en periode det endte med at jeg var nød til at blokkere hende dette her problem har gået mig meget på og har haft det virklig dårligt over dte

hvad kan jeg gøre ved det skal jeg bare ignorere det eller har du en bedre løsning?

kh m
 
18.12.2017
Sv: min bff hader mig
Kære M

Du skriver at du er blevet uvenner med din bedste veninde. Det kan være meget smertefuldt og ensomt.
Det er meget naturligt, at man i din alder kan blive uvenner med sine venner. Man afprøver grænser og indimellem får man overtrådt hinandens grænser. Man får sagt og gjort nogle ting der ikke kan tages tilbage. Og ting man kommer til at fortryde.
Lige nu lyder det til at din veninde gør og siger ting, hun kan komme til at fortryde senere.

Hvis du på nogen måde har mulighed for at tale med hende, er det bedste, du kan gøre, er at være ærlig overfor din veninde og sige det, som du har det. Sig, at du er ked af det, og spørg, om I ikke kan snakke ud om tingene. Hvis I kan få talt sammen, er det vigtigt at I ikke starter et nyt skænderi. Man skal holde det på egen banehalvdel. Det vil sige, at du skal fortælle hvad skænderiet/uvenskabet gør ved dig. Man skal ikke forsøge at give den anden skylden, men kun tale om egne følelser. Og man skal være villig til at tilgive.

Hvis din veninde ikke vil tale med dig, synes jeg du skal bede en voksen om hjælp, da det ikke er okay, den måde den måde hun opfører sig på lige nu. Det kan godt være at I ikke bliver venner igen, men I bør kunne lade hinanden være. I har trods alt været BBF.

Kan du tale med din lærer? Eller andre voksne der kan hjælpe jer?

Håber du kan bruge mit svar, ellers må du skrive igen.

De bedste hilsner

Mille
 
13.06.2012  
Forvirret:(
Hej bervkasse
jeg er en pige som har brug for noget hjælp jeg ved ikk hva jeg skal gøre jeg er vildt forelskede i en dreng og han er os forelskede i mig men han har os hva sammen med en af mine gode veninder og tør ikk spøger om hun er kommet over ham for er utrolig bange for og miste hende:(
hva synes du jeg skal gøre..:(
 
14.06.2012
Sv: forvirret:(
Hej med dig.
Jeg kan godt forstå at det kan være et problem, jeg ville prøve at snakke med din veninde, og høre hendes mening. Nu er det jo ikke sådan at man ejer hinanden fordi man engang har været kærester.
Du skal gøre op med dig selv hvor meget du gerne vil være sammen med ham, og hvor langt du har tænkt dig at gå, hvis din veninde siger nej!
Håber at det kan hjælpe lidt
Pia
 
01.01.2012  
Er så frustreret!
Hej pia

jeg har gået i parallelklasse med en pige, som aldrig var særlig venlig overfor mig, selvom jeg aldrig havde gjort hende noget. I alle de år jeg har gået i folkeskole, har hun gjort ting, som har fået mig til at føle mig alene og til tider klam. Hun skulle hver morgen, tilfældigvis lige gå ind i mig med hendes skulder hvis jeg sad på min plads, eller også gav hun mig et ondt blik. De "små" ting har haft en negativ effekt i min skolegang, hvor jeg altid har været tilbageholdende i timerne, selvom jeg godt kunne finde ud af det, men var bange hun ville komme med en dum kommentar, så derfor turde jeg ikke. Der var også en episode i 8kl. Hvor min lærer i samfundsfag brugte en af mine afleveringopgaver, som eksempel på hvordan en god opgave skal være og indeholde, og det blev hende pigen sur over og sagde "nu er det jo ikke kun ....... Der kan finde ud af det, jeg har da lavet en der var meget bedre", og lærerne sagde aldrig noget når hun med kommentarer som disse, som hun ofte gjorde, ikke kun mod mig men også andre. Det gjorde mig virkelig ked af det, og har flere gange grædt over de ting hun har sagt eller gjort i mod mig, eller hvis jeg har taget hende i at bagtale mig, som jeg har gjort mange gange. Nu er hun så heldigvis flyttet, så jeg får 9 klasse uden at hun mobber mig, og det er så skønt! mine karakterer er steget meget, og jeg er blevet en af de mest mundtlige i hele min klasse, og jeg får meget ros fra mine lærer.
her er så de to problemer som jeg er frustreret over:
mine veninder ved godt jeg ikke kan lide hende, og ved også godt hvor grimt hun snakker om mig, men alligevel leger de bedste veninder med hende hver gang vi møder hende, selvom de også selv siger at de heller ikke bryder sig om hende, og de ting har gjort mod mig, og jeg føler virkelig bare, at jeg bliver stukket i ryggen af min aller bedste veninder, fordi de er så sukkersøde overfor hende. Jeg vil selvfølgelig heller ikke have at de skal blive uvenner med hende, men når de selv siger de ikke bryder sig om hende, og den måde hun taler om andre folk på, så sårer det mig at de så ikke viser det overfor hende. Jeg har flere gange prøvet, at spørge hvorfor de er så søde mod hende, og er så gode venner med hende, når i alligevel snakker det dårligt om hende bag hendes ryg, og det kan de aldrig svare på. Så hvad skal jeg gøre ved det, for hvis de gerne vil være veninder med hende, så er det deres valg, men de beskriver jo overfor mig som om de slet ikke kan foredrage hende?
mit sidste spørgsmål er, at hver gang jeg går ind på hendes facebook profil, så føler jeg mig klam og grim, fordi hun er så køn, og jeg har gjort så jeg ikke ser hendes ting på facebook længere, men en gang i mellem knækker filmen for mig, og så er jeg nød til at tjekke hende profil, og jeg bliver så ked af det og misundelig på hendes udseende.. hvad kan jeg gøre for ikke at føle sådan?
 
09.02.2012
Sv: er så frustreret!
Hej med dig.
Jeg kan godt forstå at du syntes at det er svært, og at det har været hårdt!
Hvis du skal videre, vil jeg foreslå at du slår en streg over det og lægger alt bag dig. Du skal ikke bruge energi på hende mere. Nu er hun ikke længere i din klasse, NYD DET.
Nu er hun ikke så tit i den omgangskreds, NYD DET. At dine veninder snakker med hende, er deres valg, lad vær med at gå ind i det(hvis du altså kan) Du skal ikke tjekke hendes facebook, prøv at fjerne hende fra dine tanker og dit liv. Gør dig selv en tjeneste, hvar gang du tænker på hende eller andre taler om hende, så tænk på en god oplevelse, en sød fyr, en tinge du har fået ros for osv. Lad vær' med at lytte når dine veninder snakker om hende eller med hende. På den måde kan du få skubbet hende ud af dit liv. Lad' ikke hende tager kontrol, men tag' den selv. Brug ikke din energi på hende, brug den på nogen/noget du i stedet kan li'.
Håber at det kan hjælpe lidt.
Husk på at hun fylder kun så meget, som du giver hende lov til at fylde i det liv.
Det er dig der bestemmer over dit liv..... Dig der sætter dagsordnen.
Pia
 
23.08.2011  
Snakker ikke med veninden
Hej pia jeg går i 7c og jeg flyttede skole sidste år og det er meget godt for jeg blev mobbet på min gamle skole
problemet er bare jeg snakker ikke så meget med min bedste veninde mere jeg er sammen med hende en gang om måneden og det er det vi skriver ikke ret meget på sms mere og jeg vil bare gerne snakke med hende noget mere men ved ikke hvad jeg skal gøre jeg har hendes nummer og hvis jeg ringer tar hun den ikke hvad skal jeg gøre
kærlig hilsen den fortvilede pige
 
30.09.2011
Sv: snakker ikke med veninden
Hej med dig.
Der skal to til at opretholde et venskab, og det er svært hvis det kun er dig! Kunne det tænkes at du har gjort noget hun er blevet sur over?
Hvis hun ikke tager telefonen når du ringer, så prøv at skrive et brev til hende. Måske virker det, måske ikke!
Du kan jo ikke tvinge hende til at være sammen med dig, så det er op til hende.
Pia
 
19.06.2011  
Ham eller hende?
Jeg er dybt forelsket i en dreng, men min bedste veninde er hans eks. Hun er stadig forelsket i ham, den eneste grund til han slog op var fordi han er mega populær og hun ikke er hans type. Hun drømmer heletiden om ham i skolen, men når jeg kommer hjem tænker jeg over hvad jeg gør vis jeg spørg ham eller han spørg mig, fordi.... han glor på min bedste veninde, og smiler til mig og griner med mig vær gang jeg har en vits. Vis han spørg mig hvad skal jeg så gøre?? han har været min drømmer fyr siden 0.Klasse! ... Men jeg vil ikke miste min bedste veninde, elsker virkelig ham, og.... jeg tør ikke helt selv at spørge ham.... hvad gør jeg :(?
 
28.07.2011
Sv: ham eller hende?
Hej med dig.
Den er svær. Har dig og din veninde nogensinde talt om hvordan I har det med at være forelsket i den samme fyr? Har I en aftale om, at man holder fingere og øjne væk fra en ekskæreste?
Du kunne jo snakke med hende om det, og spørge om hun nogensinde har været vild med en du har kunne li'? Du behøver ikke at nævne ham, blot sige at det er noget du har tænkt over. Det kan jo være at hun ikke har noget i mod det, og her er det vigtigt at du giver din holdning tilkende! Du kan evt. lægge ud med det, efter du har spurgt.
Du bør også overveje om han er det værd????
En sød fyr, for din bedste veninde???
Håber at det hjælper lidt
Pia
 
01.06.2011  
Mine veninder og ham jeg er fo
Jeg er en pige på 13 der efterhåneden har haft mnge kærester. Men der er en jeg er meget mere forelsket i end jeg nogensinde har været før. Han har såret mig virkelig dybt før, og der droppede jeg ham. Men mine følser har været der gennem det halve år hvor vi ikke har snakket sammen. Jeg har haft mange drømme om mig og ham, og jeg er kommet frem til at tilgive ham, og vi er begyndt at have lidt kørende igen. Mine veninder kan ikke lide ham fordi han er som han er. Jeg er bange for at de dropper mig hvis jeg begynder at blive kærester med ham igen.. hvad skal jeg gøre? knus en fortvivlet pige :-(
 
10.06.2011
Sv: mine veninder og ham jeg e
Hej med dig.
Ja hvordan skal du vælge og på baggrund af hvad? Ham du godt kan li' kender du jo, på både godt og ondt! Dine veninder går jeg ud fra at du har haft i rigtigt lang tid, og I kender hinanden og har været igennem meget sammen.
Måske kan du lave en liste hvor du skriver det gode og dårlige du kommer i tanke om hos dine veninder og din ekskæreste. Måske giver det dig et billede af i hvilken retning du skal, og hvem du skal vælge!
Pia
 
24.03.2011  
Ok..
Jeg har taget startet med at gå nogle forkerte veje og vælge det dårlige, det har givet mange konsikvenser. Og jeg har lukket mange døre for mig selv. Jeg blev venner med de "forkerte" og kommet til at stå på kanten i et rigtig dårligt miljø som jeg endelig ikke har lyst til. Men jeg ved ikke hvordan jeg skal komme ud af alt det her, jeg har ikke selv set mig som en der var helt der ude før det var ved at være forsent. Så nu står jeg som sagt der på kanten, jeg vil bare gerne helt ud! jeg ved bare ikke hvordan, de venner betyder meget for mig og jeg vil ikke bare droppe dem men jeg vil jo ikke være der ude. Og jeg har påvirket en masse af mine gamle venner til at tage de samme fejl beslutninger som mig og jeg bliver sur hver gang jeg ser på sådan noget og det mister jeg dem på og det er jo endelig sådan nogle som holder mere af end noget andet for
 
29.03.2011
Sv: ok..
Hej med dig.
Jeg vil godt tilbyde dig at du kan snakke med mig om det i telefonen, hvis du har lyst?
Vi kan komme rundet om alle de ting der gør det svært for dig, og jeg vil kunne råde dig på en meget bedre måde!
Så er du frisk?
Du kan sende mig dit mobil nr. og et tidspunkt der passer dig, så vil jeg ringe.
Det er anonymt så du behøver ikke at bekymre dig om noget! Her er mit nr. 7236 5132
Håber at høre fra dig
Pia
 


Senest opdateret 23.12.2017 10:56 af MH