ForsideFørste uge af sommerferieAnden uge af sommerferien10. kl.Information om 10. klasseKommende elev i 2020-21?Valg af fagpakke10EUDBusinessKunst & designKulturen kalderSport & sundhedSundhed, omsorg og livTech & scienceUd i verdenElev fra anden kommuneSkoleferieplanYderligere info 2019-20SkolekortSygdom & fraværUU-vejledningElevloginLæringscentretDanskEngelskMatematikTyskFysikOSOLærerloginInternationaliseringeFamily 4UEUneedsUUddannelsessystemerREFROEntreprenørskab10PlusUngdomsklassenUngdomsskoleUngdomsskole/holdoversigtSommerferieaktiviteterKnallertkørekortBetaling til holdGenerelle oplysningerOm UndervisningenTil undervisereJagten 20207'eren 2020UngdomsklubberAfd. Holbæk byVestergadeFritidscentretLadegårdsparkenAfd. KatrinedalSvinningeAfd. SkovvejenKlubben i JyderupKlubben i JernløseAfd. KildedamKlubben i VipperødKlubben i TølløseKontaktpersonerOm UngdomsklubberneUngkort og UngfestNetværksklubberSSPSSPArbejdsgrundlagTematikkerTyveriVold og truslerMobning og chikaneRusmidler og misbrugKriminalitet genereltSociale medierRadikaliseringStraffeattesterLinksKontakt SSPKreds- og lokalrådDe 4 Netværkget2sportDAMGrejbankUdlejning og reglerHvad er en grejbankTelte m.mKano,Kajak & udrustningDiverse udstyrKontakt vedr. GrejbankUngdomsrådKontaktKontakt osBestyrelseInterntOm osBrevkasserSSP og KriminalitetCorona / COVID-19Sex og SundhedVenskab og kærlighedMig og min famlieMisbrug og stofferUddannelse og ErhvervLinks til rådgivningSpørgsmål og kommentarerEnglish
Share on facebookShare on twitterNotify a friendPrint page

Brevkasse: SSP og Kriminalitet

Mathis Ernst Jacobsen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse.

OBS: Vi er i gang med at flytte vores brevkasser over til Cyberhus.dk. Fra 1. August 2020 er det kun på Cyberhus, at jeg vil kunne træffes. Følg nedenstående link:

https://cyberhus.dk/holb%C3%A6k
 

Tusind tak for din henvendelse

 

Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende i kommunen, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

 

Jeg får rigtig mange spørgsmål omkring tyveri, og plet på straffeattest. I kan læse om det i linket nedenfor.

 
 

Spørg om kriminalitet og SSP

Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mathis, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
Mathis2
 
 
Vis alle
  1  2  3  4  5  6  7   Næste side Sidste side
butikstyveri
10.02.2014  
16 år
Hej jeg har stålet fra føtex det første gang.Ejeg er 16 år hvad ville der ske.Rfår jeg et plet
 
10.02.2014
Sv: 16 år
Hej... ved butikstyveri, vil man, når man er under 18 år, få en betinget "plet" i straffeattesten. Det betyder at der ikke kommer til at stå noget, såfremt du ikke laver samme kriminelle handling igen!
Med andre ord, du har dummet dig, og der skal ikke ske igen!

Hilsen
Kaj Erik
25.11.2013  
Under 18 og plet?
Kan man man få plet på straffeattest, hvis man er under 18 år, og man stjal første gang?
 
02.12.2013
Sv: under 18 og plet?
Hej med dig.
Tak for dit svar.
Hvis du er mellem 15 og 18 år og det er først gang du overtræder loven, får man (fx ved tyveri) en betinget notering. Dvs. at forseelsen i første omgang ikke kommer på straffeattesten, men hvis man igen overtræder loven, så "vågner" den tidligere forseelse og begge forseelser kommer på straffeattesten.
Vh. Kristina
05.11.2013  
Butikstyveri og pædagogmedhjæl
Nu skriver jeg for min veninde, som havde stjålet en masse tøj, og får 2 år på straffeatesten, og hun skal søge ind på sosuskolen, og søge om at blive pædagogisk medhjælper i en børnehave.
M
så kan man komme på sosuskolen og blive medhjælper med sådan en straf?
 
02.12.2013
Sv: butikstyveri og pædagogmed
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål - på din venindes vegne.
Det skal da ikke være nogen hemmelighed, at job- og uddannelsesmæssigt ser alting lidt lysere ud hvis man har formået at holde sin straffeattest ren.
Hvorvidt din veninde kan komme ind på Sosu-skolen med en plettet straffeattest er en individuel vurdering af skolelederen. Men hensyn til job som medhjælper er det også en vurdering af arbejdsplads til arbejdsplads. Hvis din venindes tyveri er afgjort med bøde, er hendes straffeattest ren igen om 2 år. (fra afgørelsesdatoen).
Vh. Kristina
05.11.2013  
Hjælp, jeg stjæler
Hejsa, jeg skriver fordi at jeg den sidste måneds tid er begyndt at stjæle rigtig meget.Oog nu er jeg begyndt på pænt dyrt mærke, og sælger de stjålne ting til pigerne i min klasse til en langt billigere pris.Nnå men i sidste uge, åbnede jeg så en pakke og det så en ekspedient, hun sagde at jeg skulle gå ud, og lade være med at komme tilbage, så jeg gik selvfølgelig, og nu er jeg mega ked af det og har en vildt dårlig mavefornemmelse vil i ikke nok hjælpe mig? tusind tak på forhånd.
 
02.12.2013
Sv: hjælp, jeg stjæler
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Det er godt du skriver, for du har brug for et råd.
Det er en rigtig dårlig vane du har fået. Ikke alene stjæler du, men du videresælger også de stjålne varer. (hæleri).
Hvis det at du blev opdaget af en ekspedient har gjort at du stopper op og tænker dig om, må det være dit held.
Din ondt i maven/dårlige mavefornemmelse er sikkert dårlig samvittighed.
Mit råd - læg stilen om NU - du ved jo godt at det du har gang i er forkert.
Vh. Kristina
28.09.2013  
Fanget i at stjæle i føtex, og
Det var først og selvfølgelig sidste gang jeg har stjålet.Ejeg så nogen ting i føtex og havde set i et afsnit af en krimiserie at man kunne gå ind i et prøverum og tage tingene, så det gjorde jeg.Rjeg forlod butikken efter at have købt to poser chips med tingene i tasken, da jeg blev stoppet af en medarbejder der sagde at jeg skulle tage med på kontoret.Jså der gjorde jeg, han sagde at jeg skulle tage tingene ud af tasken, fordi jeg havde efterladt en kurv ligesom de andre gange, med ettiketer med de ting jeg tog.Njeg kom ind på kontoret og de tvang mig til at sige at jeg havde begået de andre røverier. Jan sagde at jeg aldrig nogensinde ville komme gymnasiet og få et arbejde.Aså da politimanden kom sagde de at jeg havde indrømmet det hele og de har det på bånd, men jeg har ikke begået de andre og stod i omklædningsrummet og tog tingene så kan de virkelig tage mig for det og jeg er nu blivet beskyldt for de andre ting og skal både for ting jeg ikke har taget.Emå arbejderne overhovedet true og afhører, jeg ved godt det er forkert det jeg har gjordt.Eog hvor stor bliver bøden
 
07.10.2013
Sv: fanget i at stjæle i føtex
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Du skriver at du blev tvunget til at sige at du havde begået "de andre røverier". Jeg formoder at du mener tyverier.
Nu ved jeg ikke om du er blevet afhørt af politiet. Men du skal selvfølgelig kun påtage dig skylden for det du har gjort.
Men lad mig slå fast, at det er politiet der skal afhøre, det skal ikke foregå af de butiksansatte.
Selvfølgelig kan du stadig komme i gymnasiet og tage en uddannelse.
Som udgangspunkt får du en bøde på det dobbelte af det stjålnes værdi, dog mindst 500 kr.
Nu ved jeg ikke hvor gammel du er, men hvis du er mellem 15 og 18 år, kan du med fordel læse mine øvrige svar omkring betinget notering her i brevkassen.
Er du over 18 år kommer butikstyveri afgjort med bøde til at stå 2 år på den private straffeattest og 10 år på den offentlige.
Held og lykke.
Vh. Kristina
12.09.2013  
Burde man?
Vil det stå på deres staffeattest, jeg tog min søn i at stjæle i et supermarked sammen med sin kammerat, og blev enig med ham og hans kammerat i at aflevere det stjålne tilbage. Som sagt så gjort det rare bestyrer vælger så at udfylde et dokument som politiet så har reagereret på med bøder, det har naturligvis fået kammeratens forældre til at reagere fordi det nu kan koste deres søn hans lære plads hvis det evt.Skommer på en straffe attest, jeg føler mig lige pt lidt dum i at jeg har været den lovlydige borger som leverede den stjålne varer tilbage.Ohar naturligvis kontaktet butikken som siger at alt butiks tyveri anmeldes til politiet.
 
23.09.2013
Sv: burde man?
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Jeg forstår godt din frustration.
Det er nu en gang sådan, at har man begået butikstyveri, så har butikken ret til at anmelde det, også selvom varen leveres tilbage.
Mange butikker har en politik om at ALT butikstyveri meldes til politiet.
Så bordet fanger desværre.
Om det kommer på din søns straffeattest, og i så fald hvor længe, afhænger af om han er over eller under 18 år og om det er første gang han bryder loven samt hvilken straf han får.
Du kan med fordel læse mere om betinget notering under mine andre besvarelser.
Vh. Kristina
09.09.2013  
Butikstyveri
Hej, min veninde er startet på pædagoguddannelsen i viborg og hun skal snart i praktik, og på praktikstedet kræves der et straffeattest samt børneattest. Hun har fået at vide af sin lærer, at praktikholdet kan hente straffeattest samt børneattest i kommunen, men kun hvis hun ikke har noget på hendes straffeattest og børneattest.Tproblemet er, at hun kom til at stjæle for 2 års siden, og hun er bange for at den er ikke slettet? nu hvor der er gået 2 år tror du ikke at hendes straffeattest er slette og den kan frit hente det fra kommunen?
 
11.09.2013
Sv: butikstyveri
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål, på din venindes vegne.
Lad mig lige slå en ting fast. Det er politiet der udleverer oplysninger om straffeattest og ikke kommunen og din veninde skal skrive under på at disse oplysninger må indhentes af praktikstedet.
Såfremt hun har fået en plet i 2 år på den private straffeattest, og der ER gået 2 år, er den private straffeattest jo ren.
Men på hendes offentlige straffeattest fremgår tyveriet i 10 år.
Vh. Kristina
24.08.2013  
Butikstyveri
Hej brevkasse, min veninde blev idag snuppet i at stjæle en par leggings til 99 kroner idag i føtex.Hhun er 19 år.Edet er første gang hun har gjort det, og nok også sidste gang. Eeg er meget bekymret for hende, hva kommer der til at ske med hende? håber i kan hjælpe, mvh
 
26.08.2013
Sv: butikstyveri
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål på din venindes vegne.
Din veninde får en bøde på 500 kr. og en plet på den private straffeattest i 2 år og 10 år på den offentlige straffeattest.
Vh. Kristina
15.08.2013  
Den dumme
Jeg blev meldt for tyveri for 177 kr for 5 måneder siden og nu har jeg fået et brev om at jeg skal i retten, men i brevet står der at retsmøder bliver aflyst hvis jeg bare betaler bøden, så jeg vil høre om hvis jeg betaler bøden kommer det så på min attest eller får jeg eb betinget notering? har kørt uden sele for 9 måneder siden men betalte bøden så vil høre om jeg får en betinget notering eller en plet - hvis jeg indrømmer.6jeg er 17 år - 16 da det fandt sted.
 
19.08.2013
Sv: den dumme
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Det er overtrædelse af færdselsloven at køre uden sele.
Som udgangspunkt kommer overtrædelse af færdelsloven ikke på straffeattesten.
Hvis det er første gang du overtræder straffeloven (idet her tilfælde tyveri) vil mit bud være, at du får en betinget notering. Og altså i første omgang ikke en plet på din straffeattest, med mindre at du igen overtræder straffeloven.
Vh. Kristina
15.08.2013  
Betinget notering
Hej

jeg er taget for butikstyveri (en sodavand) for første og eneste gang. Jeg er 16 år.Jjeg fik af vide, at jeg ville få en bøde på 500 kr plus en plet på min straffeattest de næste 5 år.K
jeg kan se du i andre indlæg skriver, at man bliver "betinget noteret", dvs forholdet ikke kommer på straffeattesten, før man evt gentager en lignende handling. Rr det en regl eller skal man forhandle sig til det?

venlig hilsen
tbp
 
19.08.2013
Sv: betinget notering
Hej TBP.
Tak for dit spørgsmål.
Hvis du er mellem 15 og 18 år og det er første gang du overtræder loven får du, som du selv er inde på, en betinget notering. Dvs. at forseelsen i første omgang ikke kommer på din straffeattest, men hvis du igen overtræder loven, kommer begge forseelser på.
Vh. Kristina
24.07.2013  
Butikstyverig
Hej jeg er 16 år og har to pletter for butikstyveri hvor lang tid bliver de?
 
12.08.2013
Sv: butikstyverig
Hej med dig.
"Pletterne" står på din private straffeattest i 2 år og 10 år på den offentlige straffeattest i 10 år fra afgørelsesdatoen.
Vh. Kristina
06.07.2013  
Betinget notering
Hej kristina

vil meget gerne vide hvordan en betinget notering fremvises - altså ved politiet det, og hvor står det henne (skriftligt)?

jeg er i tvivl om jeg har fået et, da jeg blev taget for butikstyveri for første gang.Gjeg er 17 år gammel og fylder 18 til okt.Eeller også har jeg fået en plet i den private i 1-2 år(?) og 10 år i den offentlige?

håber du svarer

hilsen den hårdramte dumrian
 
17.07.2013
Sv: betinget notering
Hej "hårdtramte dumrian".

En betinget notering står i kriminalregistret. Klar til at blive udløst såfremt man igen overtræder loven.

Hvis det er første gang du overtræder loven, og du er mellem 15-18 år, har du fået en betinget notering. Hvis det ikke er første gang du overtræder loven, står det på din private straffeattest i 2 år og 10 år på den offentlige.

Vh. Kristina
04.07.2013  
Stjålet varer fra bilka
Hej kristina..jeg skriver til dig om min dumme opførsel lige efter jeg er kommet hjem fra bilka. Jeg har det så dårligt og tøver med at sige det til mine forældre. Eet er første gang jeg er blevet taget og har stjålet 870 kr dvs. Eøden er på 1800kr.1jeg er 17 år og har selvfølgelig problemer her hjemme angående mine forældres forhold.Ekommer der en plet på min straffeattest- både den private og den offentlige? politiet sagde at jeg ikke længere er velkomen i bilka, føtex, netto (sallinge).I. Seg skammer mig så meget! hilsen pigen hvis verden er gået itu...;(
 
08.07.2013
Sv: stjålet varer fra bilka
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Nu hvor du er under 18 og det er første gang du overtræder loven, får du en betinget notering. Dvs., at det i første omgang ikke står på din straffeattest. Men hvis du igen overtræder loven, kommer begge tilfælde på.
Du er velkommen til at skrive igen.
Vh. Kristina
01.07.2013  
Ubevidst tyveri
Hej jeg var med en kammerat nede og købe sko i en skobutik vi var dernede i et stykke tid og siger til ham at han skulle gemme nogle sko jeg havde prøvet som jeg højest sandsynlig ville købe senere, men vi kiggede videre og fandt en anden type sko jeg hellere ville havde, og fandt et par der så tog jeg kassen med og betalte for de sko som jeg havde fundet men der vi kig ud af butikken gik alarmen igang og vi gik ind i butikken igen og fik tjekket de sko vi lige havde købt, men så tog min ven de sko som vi begge glemte op af posen og det var uheldigt og han beklagede meget vi blev bedt om at komme ind på kontoret hvor vi begge skulle skrive en politi anmeldelse, på grund af de sko som min kammerat tog i en pose som ikke var meningen han ville stjæle dem, men vi de sagde det var butikstyveri for os begge, men hvad sker der med mig nu, og hvad ville der ske med min kamerat?
 
02.07.2013
Sv: ubevidst tyveri
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Det er en uheldig situation i har brugt jer selv i.
Det bliver nok svært for jer at bevise, at i ikke havde til hensigt (fortsæt) til at stjæle skoene, som i havde kommet i en pose og går ud af butikken med.
I vil nok blive sigtet for butikstyveri (medvirken til butikstyveri), men det afhænger lidt af omstændighederne, som jeg ikke kender godt nok til at kunne give et svar.
Straffen er generelt for butikstyveri en bøde på det dobbelte af det stjålnes værdi, dog mindst 500 kr.
Med hensyn til jeres straffeattest, du skriver ikke hvor gamle i er, skriv igen med jeres alder og om i før har brudt loven, så kan jeg give jer et svar.
Vh. Kristina
27.06.2013  
Butikstyveri
Hej

jeg har en god ven som har stjålet for ca 2000 kr og han er ikke blevet taget på i det, men han gør og er nervøs for at politiet pludselig dukker.M
min ven er 18 og har aldrig begået kriminalitet for og han er utrolig ned over det
han vil bare vide om han skal forventet politiet

det er ca 2 måneder siden og han har intet hørt fra politiet eller butikken og han blev ikke taget i det
 
27.06.2013
Sv: butikstyveri
Hej med dig.
Tak for dit spørgmål, på din vens vegne.
Hvorvidt Politiet stadig kan dukke op her 2 måneder efter kan jeg hverken af- eller bekræfte, og man kan jo så kun håbe på, at den dårlige samvittighed din ven har, er straf nok til at han har fået en lærerstreg, for tyveri er strafbart og ulovligt, hvad enten man bliver taget eller ej.
Vh. Kristina
25.06.2013  
16 år tage i tyveri
Min søn på 16 er er blevet taget i tyveri i den butik hvor han havde arbejde.Mmit spørgsmå er så..Dom der var helt rigtigt at butikken afhørte ham uden jeg var der og fik ham til at skrive
 
27.06.2013
Sv: 16 år tage i tyveri
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Jeg ved ikke hvad du mener med at "butikken afhørte" din søn og hvad det er de har fået ham til at skrive. Det er politiets job at afhøre. Såfremt unge under 18 skal afhøres af politiet skal den unge være repræsenteret af en myndighedsperson fra kommunen. Denne myndighedsperson skal sikre at den unges rettigheder overholdes under afhøringen. Forældrene skal selvfølgelig også underettes og må, som regel, også gerne være tilstede under afhøringen, med mindre at forældrene tilstedeværelse kan gøre at sandheden ikke kommer frem eller at forældrene "blander sig" under afhøringen.
Håber at det er svar nok. Ellers skriv gerne igen.
Vh. Kristina
21.06.2013  
Tyveri :(
Hej kristina,
jeg er en dreng på 16 der desværre har stjålet fra kassen på min arbejdsplads.Gjeg har fortrudt det så inderligt, at jeg ikke engang kan sove om natten.Mskammen og fortrydelsen er det værste.Bbeløbet er på et par tusind, hvilken straf kan jeg forvente at få, og vil jeg få plet på straffeattesten, hvilket er det jeg frygter mest da jeg er i gang med en hhx, med rimelig gode karakterer.
F
tak på forhånd
 
24.06.2013
Sv: tyveri :(
Hej med dig.
Generelt vil straffen for sådan en forseelse være en bøde på det dobbelte af det stjålnes værdi. Hvis det er første gang du bryder loven får du en betinget notering på straffeattesten, dvs. at det i første omgang ikke kommer på din straffeattest, men hvis du igen bryder loven kommer begge forhold på din private straffeattest i 2 år og 10 år på den offentlige straffeattest.
Vh. Kristina
11.06.2013  
Privat og offentligt straffeat
Hej
jeg er taget i butikstyveri og har vedkendt mig det og betalt bøden... Men nu skal jeg ud og søge job vil man da kunne se det på min straffeattest efter 2 år? lad os sige jeg søger job som frisør. .
 
11.06.2013
Sv: privat og offentligt straf
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Hvis du har fået en plet på din straffeattest for tyveri og sagen er afgjort med bøde, står det på din private straffeattest i 2 år og 10 år på den offentlige straffeattest fra afgørelsesdatoen. I tilfælde af at det er et job som frisør du skal søge er det den private straffeattest som din kommende arbejdsgiver kan bede om og efter som der er gået over 2 år skulle den være fin igen. (-:
Held og lykke.
Vh. Kristina
07.06.2013  
Stjålet penge fra arbejdsplads
Hej kristina..

jeg er en pige på 21 år, som fornyeligt er blevet taget i tyveri på min arbejdsplads.Amange af beskyldningerne er ikke sande, men jeg blev i hvert fald bortvist og anklaget for at have taget x.000.Imit spørgsmål er nu, hvilken dom jeg kan risikere at få og hvilke konsekvenser det kan få for mig?
nogle af anklagerne som er rigtige, er at jeg blandt andet har betjent mig selv ved en kasseterminal og desuden glemt ar betale for nogle drikkevarer.Rom deres tab er på x.0D0 pga dette ved jeg ikke, men jeg er dybt ulykkelig og er aldrig blevet straffet for noget før. Ran jeg risikere fængsel eller hvad er worst case?

de har politianmeldt mig og sagen løber derfra.D

håber du kan svare mig og forhåbentlig give mig lidt ro.I

hilsen birgitte
 
07.06.2013
Sv: stjålet penge fra arbejdsp
Hej Birgitte.
Tak for dit spørgsmål.
For at du kan blive straffet for tyveriet, skal det jo bevises at du har stjålet det du bliver beskyldt for.
Du skal derfor kun indrømme det du rent faktisk har gjort.
Hvad din straf bliver, vil jeg ikke begynde at gætte på, da jeg ikke kender alle omstændigheder i sagen, men hvis det er som du skriver behøver du ikke være bange for at komme i fængsel. Der skal væsentlig mere til.
Generalt vil straffen for tyveri, af den slags, være en bøde på det dobbelte af det stjålnes værdi, dog mindst 500 kr., og en plet på den private straffeattest i 2 år og 10 år på den offenlige straffeattest.
Men du må væbne dig med tålmodighed og se hvad det ender med, selvom ventetiden kan være ulidelig.
Held og lykke.
Vh. Kristina
06.06.2013  
Flere tyverier
Hej
jeg har været dum, og over et par år har jeg taget et par småting.Ejeg blev tager fro små fem år siden for at tage en chokoladebar, for et par år siden for at tage en pose slik og for et års tid siden for at tage en sandwich.Ajeg har fået bøde på alle tingene.Rnu er der så sket det, at jeg er kommet til at tage noget til lidt over 1.0B0kr.Tjeg blev taget og politiet kom og afhørte mig.Tde sagde at kjeg får en bøde på det dobbelte.Tnu er der gået lidt ovet en måned og jeg har intet hørt.Sjeg er ret nervøs for hvorfor jeg ikke har fået bøden. Ean det være at det ender med en hårdere straf?
aldrig igen!
 
07.06.2013
Sv: flere tyverier
Hej med dig.
Tak for sit spørgsmål.
Jeg kan desværre ikke fortælle dig, hvad din straf bliver.
Men hvis politiet har sagt at du får en bøde på det dobbelte af det stjålnes værdi, så kan du da regne med det.
Du skal også regne med en plet på din private straffeattest i 2 år og 10 år på den offentlige straffeattest.
Ventetid er altid ulidelig, så hvis du ikke vil vente mere, kan du ringe til politiet og spørge hvor langt de er med din sag.
Held og lykke.
Vh. Kristina
05.06.2013  
..
Hej..jeg er 24 år og har stjålet for første gang som jeg blev taget i, altså butikstyveri, det var bestemt første og sidste gang.Tfortryder det meget og er meget flov, heldigvis. Seg stjal for omkring 400 kr. Eet er første gang jeg er dømt for noget - hvor stor en bøde vil jeg ca.Hfå og hvor længe vil det stå på de forskellige straffeattester? er det kun politiet som har adgang til den offentlige uden min samtykke? på forhånd tak for din tid.

mvh.
 
07.06.2013
Sv: ..
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
Hvis sagen bliver afgjort med bøde, vil du formegentlig få en bøde på det dobbelte af det stjålnes værdi og en plet på din private straffeattest i 2 år og på den offentlige straffeattest i 10 år. Og ja, ingen, foruden politiet, har adgang til din offentlige straffeattest uden dit samtykke.
Held og lykke.
Vh. Kristina
31.05.2013  
Tyveri fra min arbejdsplads
Hej kristina..
jeg er en pige på 20 år som er blevet fyret pr dags dato (31/5-13) da jeg har taget penge fra vores veksel kasse i butikken.Ddet drejer sig om 3000 kroner.Dde ved jeg har stjålet 2000 kr.Edet har de på kamera. Ve ved også jeg har lagt 500 kr tilbage, da det aldrig var får at stjæle.Eved jeg jo godt det er.Ehar betalt de 1500 tilbage den dag jeg blev fyret.Rde skriver på min fyre seddel debil fortsætte med at undersøge sagen og at de forbeholder retten til at politi anmelde.Gmit spørgsmål er derfor , har de så politi anmeldt det? og hvis de gør hvad sker der så? det er første gang det nogensinde er sket.Rmvh den forvirrede
 
07.06.2013
Sv: tyveri fra min arbejdsplad
Hej "den forvirrede".
Tak for dit spørgsmål.
Sikke en ærgelig situation du har sat dig selv i og jeg forstår godt at du er forvirret.
Jeg kan ikke svare på OM din tidligere arbejdsplads har anmeldt tyveriet eller påtænker at gøre det. Det ved kun de og politiet. Men jeg vil foreslå at du ringer til din tidligere arbejdsplads og spørger om hvad de er kommet frem til om de ønsker at politianmelde eller ej. Så kan du ihvertfald få ro på. Ellers er der kun at vente på om du får en henvendelse fra politiet.
Hvis tyveriet bliver anmeldt, vil du formegentlig få en bøde på det dobbelte af det stjålnes værdi og en plet på din private straffeattest i 2 år og 10 år på den offentlige straffeattest.
Held og lykke.
Vh. Kristina
23.05.2013  
Taget for butikstyveri 2 gange
Hej jeg skriver fordi min veninde er taget for butikstyveri 2 gange på et halvt år.Hhvorlænge kommer det til at stå på hendes straffe attest? mvh louise
 
27.05.2013
Sv: taget for butikstyveri 2 g
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål, på din venindes vegne.
Det er meget få oplysninger du kommer med. Men umiddelbart vil jeg tro at det står 2 på den private straffeattest og 10 år på den offentlige, fra sidste afgørelse.
Vh. Kristina
19.05.2013  
Tyveri hjælp
Hej jeg er en pige på 16 år og har stjålet mcdonalds, biograf, hotel ophold osv til 5000kr samlet fra kivickly.Ejeg har aldrig nogen sinde stjålet i mit liv eller været kendt af politiet min veninde fik mig til det og de kuponer virker ikke før de er scannet i kassen.Uen butik detektiv fangede mig i udgangen, så de havde holdt øje med mih over kamera, og jeg skulle vente på mine forældre kom og politiet. Dvad kan der ske? vil jeg få plet på straffeaftesten.Djeg havde det så dårligt med det at jeg overvejede og sige det til en medarbejd. Keg tog bare kuponer uden jeg vidste det blev så stort beløb.
 
23.05.2013
Sv: tyveri hjælp
Hej med dig.
Efter som, du er 16 år, og det er første gang du overtræder loven, får du sikkert en bøde og en betinget notering på straffeattesten. Det vil sige, at det i første omgang ikke fremgår af din straffeattetst, men hvis du overtræder loven igen, vil begge tilfælde fremgå.
Desværre bliver du straffet på trods af at din veninde lokkede. Tyveri er tyveri hvad enten det drejer sig om en pakke tyggegummi til 5 kr. eller om det er væsentlig dyrere ting.
Vh. Kristina
13.05.2013  
Svar på tyveri i vero moda, pi
Hej igen kristina..

jeg kan se, at du har besvaret mit andet spørgsmål omkring tyveri i vero moda, pieces og føtex.Udu svarede noget lignende, at det talte som 3 x tyveri, og at jeg derfor ikke ville slippe med en betinget notering.Ejeg vil bare gerne sige tak for dit svar, og iøvrigt fortælle dig, at jeg har snakket med en jurist fra politiet som siger, at jeg slipper med en betinget notering eftersom de tre sigtelser bliver lagt sammen til en.Ebare så du ved :) jeg er selvfølgelig evig taknemmelig for at slippe med en betinget notering, og kan kun råde andre unge til aldrig at stjæle! men desværre, tænker de fleste for sent på konsekvenserne.Nærligt, men heldigt der findes betinget notering. Teg skriver til dig igen, fordi jeg har to yderligere spørgsmål.Njeg skal begynde i 9.Lklasse og skal derfor på erhverhspraktik, men i og med at jeg har en betinget notering, er jeg bange for, at det indskrænker mine muligheder for praktikpladser.Lvil arresten eller politigården kunne se min straffeattest eller få oplysninger om mig fra kriminalregistret i den forbindelse, da jeg gerne vil i praktik som fængselsbetjent.Uog mit spørgsmål nummer to er om du ved hvor længe den betingede notering står i kriminalregistret?

venlig hilsen "s"
 
15.05.2013
Sv: svar på tyveri i vero moda
Hej med dig.
Tak for dine nye spørgsmål og din tilbagemelding. (-:
Vedr. din sag er der rent politimæssigt tale om 3 sager, med 3 seperate journalnumre. Men det er ikke usædvanligt at man ligger sagerne sammen til en når de er begået i rap. Du har fået en samlet afgørelse på de 3 seperate politisager, og derfor udløser det i dit tilfælde "kun" en betinget notering.
Med hensyn til praktik i arresthus/fængsel, er det desværre ikke muligt. Kriminalforsorgen tager ikke praktikanter, både af sikkerhedsmæssigt årsager og af hensyn til de indsattes anonymitet.
Vedr. praktik i politiet, vil du, hvis du søger praktik der, blive trukket i kriminalregisteret og din betinget notering kan desværre godt vise sig at være en hindring for en praktik i politiet.
Kriminalregisteret er et arbejdsredskab for blandt andet politiet, og derfor vil den betingede notering fremgå i kriminalregistret i 10 år. Men husk at en betinget notering ikke fremgår af straffeattesten.
Vh. Kristina
  1  2  3  4  5  6  7   Næste side Sidste side


Senest opdateret 11.06.2020 09:20 af MEJ