Gå til sideindhold

Kæphøjs historie

1. september 1985 fik Holbæk sit eget børnecirkus. Blandt forslag som "Cirkus Fladmast" og "Cirkus Knofedt" blev det navnet "Cirkus Kæphøj" som blev valgt.

 

Cirkus Kæphøj startede som en overbygning af det daværende Søndre Fritidshjem, i dag Søndre børnehave, med en lille håndfuld entusiastiske voksne og ca. 60 børn i alderen 9 - 15 år.

Allerede to måneder senere blev de første forestillinger vist. En række primitive, men opfindsomme numre, var sat sammen til en forestilling primært for familie og venner. Igennem vinteren blev der nu øvet, krydret med små forestillinger på plejehjem og skoler og endelig i foråret 1986 blev Kæphøj et rigtigt lille cirkus.

I april måned fik vi, med støtte fra Holbæk Børnehjælpsdag, vores eget tomasters cirkustelt med plads til 150 publikummer - og vi var nu Nordeuropas eneste rigtige børnecirkus. Dette betød at Kæphøj den 2. juni 1986 kunne slå teltdugen op for den første gallaforestilling.

Kæphøj var blevet en succes og dette kunne bl.a. ses ved, at der i 1987, kun to år efter Kæphøj var "født", havde været 12.000 publikummer ved manegekanten.

Et nyt kapitel blev også skrevet i 1987. Det var nemlig året hvor Kæphøj for første gang drog på turne´. I første omgang var det beskedne rejsemål en uge til Rørvig, men senere på året var vi en uge i Holbæks venskabsby Celle i Tyskland. Denne uge med turne´ er i dag en tradition og et af årets store højdepunkter og som har bragt os rundt i en del europæiske lande, såsom Tyskland, Sverige, Skotland, Holland, Belgien, Luxemburg, Portugal og England.

 

Cirkus Kæphøj er bare blevet ved med at henrykke børn og voksne igennem årene, og der har har også været plads til at vokse sig større bl.a. med flere bygninger og ikke mindst det to-mastet cirkustelt.

Mange børn og unge har efterhånden været igennem Kæphøj som artister og inden længe starter - måske - en ny epoke, når børn til tidligere Kæphøj´ere tager over og bliver nye KæphøjartisterSenest opdateret 30.11.2021 09:33 af THEO
Apricore logo