Gå til sideindhold

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

Mine damer og herrer, piger og drenge..


Rigtig hjertelig velkommen i

CIRKUS KÆPHØJ

 


Cirkus Kæphøj er børnecirkus for hele familien!

Hér kan du læse om hvem og hvad vi er – hvornår vi spiller forestillinger – hvordan det hele startede, samt se billeder fra vores cirkusforestillinger, træninger og ture. Du kan også skrive til og om Kæphøj. 

 

 

 

Og husk nu! Cirkus skal opleves i et telt og i virkeligheden..

Hvem og

hvad er vi?

Cirkus Kæphøj - cirkus og fritidsklub...

Kæphøj er en fritidsklub, oprettet og drevet af Holbæk Kommune. Der er plads til ca. 55 medlemmer mellem 10 og 16 år - og alle er på en eller anden måde engageret i at lave cirkus. Dels i træning og ved småforestillinger - og dels i årets store samlede forestilling, som spiller et stort antal gange i perioden fra maj til august.

At det er en fritidsklub betyder også, at dette er noget, man 'frivilligt går til'. Der er altså ikke tale om en pasningsordning - men om et tilbud om at deltage i en spændende, udfordrende og sjov fritidsaktivitet.

Der kræves ingen specielle evner eller kunnen for at melde sig ind. Derimod kræver det at man har lyst til at deltage i træning, leg og fordybelse omkring vores cirkus. Lyst og nysgerrighed skal styre engagementet.

 

Hvad laver vi?

For os handler det både om at lege cirkus og træne cirkus. Vi har alle sammen lidt større ambitioner. Der skal være udfordring i at opøve nye færdigheder, tricks og numre. Og den samlede forestilling skal byde på en samlet god oplevelse for alle medvirkende og tilskuere.

Som cirkus har man en lang tradition at forholde sig til. Vi har valgt at arbejde med de med de klassiske cirkusdiscipliner som f.eks. jonglering, akrobatik, linedans, ethjuls-cykling, klovneri, trapez og lignende - men vi har også tilsat nye elementer som dans og stomp. Også i præsentation, kostumer og musik blander vi nye elementer ind - og det er afgørende, at opbakningen og 'ejerskabet' til forestillingen bliver så bred som mulig - og i størst mulig grad tilfredsstiller de enkeltes ambitioner.

 

Hvordan træner vi?

Igennem vintermånederne trænes der i de forskellige discipliner - i starten kan alle deltage i al den træning de gider og har tid til. Senere skal man vælge én eller to ting, som man vil medvirke i til årets forestilling. Træningen foregår i alle discipliner sammen med de voksne på stedet, gamle Kæphøjartister eller dygtige uddannede eller praktiserende artister. Det er vigtigt at deltage i træningen af hensyn til sig selv - og dem man er i gruppe med. Derfor forventes der et stort engagement her.

Når forestillingen går i luften er vi også som et 'rigtigt cirkus'. Publikum mødes af vores fine facade-cirkusvogn, hvor der afhentes og købes billetter. Man samles foran cirkusteltet, hvor der sælges og gnaskes popcorn - og til sidst ledes man på plads af høflige cirkustjenere. Alle funktioner varetages af børn og unge - ligesom selvfølgelig selve artisteriet, musikken, præsentationen, lysstyring m.m. På denne måde bliver det til, hvad vi kalder for: "Børnecirkus - for hele familien."

 

Er det kun cirkus?

Selvom cirkus er den helt gennemgående aktivitet og er selve rygraden i vores klub, så er vi som sagt også en 'helt almindelig' fritidsklub. For den enkelte fylder den fastsatte træning i cirkusdiscipliner nogle timer om ugen. Resten af tiden kan man bruge vores lokaler og udstyr - selvfølgelig til at selv-træne, hvis man vil, men også til bordtennis, syning, spil, sport og musik samt til bare 'at være' - sammen med kammerater og/eller de voksne.

 

Hvem er de voksne?

Det faste klubpersonale består af fire voksne, der alle kan lidt af hvert med artisteri, dramaturgi, teknik, design, organisering. Og som selvfølgelig også kan det dér med nærvær, samtale, lege. Ellers ville de nok ikke vælge at arbejde et sådant sted.... Dertil kommer folk i kortere og længere tid, der hjælper os med at sætte focus på f.eks. musikken, kostumerne osv. De professionelle instruktører er allerede nævnt, og så har vi nogle håndfulde forældre der også hjælper ved hver sæsonstart med at få shinet udstyr og indretning op.

 

Pædagogik

Vi laver cirkus fordi det er spændende, udfordrende, sjovt og forpligtende. Det er smukt og rart at arbejde sammen om noget skabende. At vi har en samlet forestilling som målsætning hver sæson betyder noget for den måde, vi arbejder på. Det er det kommende resultat der styrer vores træning - og samtidig er det vores træning der afgør, hvordan det endelige resultat bliver. Vi ser proces og produkt som to sider af samme sag. At cirkus i denne form også indeholder næsten alle vigtige problemstillinger for børn og unge i opvækst og identitetsdannelse er selvfølgelig et kæmpeplus for vores arbejde. Det har vi beskrevet nærmere i Cirkus Kæphøjs Virksomhedsplan, som man er velkommen til at rekvirere.

 

Altså: Cirkus og fritidsklub

Kæphøj fungerer i grunden som enhver anden fritidsklub, oprettet og drevet af Holbæk Kommune. Lever op til de samme standarder og forpligtelser. Men Kæphøj er selvfølgelig et SÆRLIGT tilbud om en spændende, udfordrende og forpligtende fritidsaktivitet. Kom selv og se!

 Vi har åbent mandag og onsdag kl. 12 - 18, tirsdag og torsdag kl. 12 - 21 og fredag kl. 12 - 17. I skoleferier og på skolefridage har vi åbent alle hverdage kl. 10 - 17.

Hvornår spiller

vi forestilling?

Skriv til os

Kunne du tænke

dig at høre mere

om Cirkus Kæphøj?

Eller har du bare et par spørgsmål...

 

... Så skriv til os!

(0/1.024)

Og husk at følge os på her...


Senest opdateret 22.11.2023 13:38 af NANRD
Apricore logo