Gå til sideindhold

Sociale medier

De sociale medier påvirker børn og unges vaner og sprogbrug og spiller en afgørende rolle i deres relationer og udviklingen af deres identitet. Brug af sociale medier indebærer også risici, som gør det nødvendigt, at unge lærer at bruge medierne på en måde, som hverken skader dem selv eller andre.

I SSP Holbæk kommune arbejdes der på et ydelseskatalog, hvori konkrete årgange tilbydes oplæg, enten for forældre, elever eller begge. Der vil i hvert enkelt oplæg være et bredt fokus på bl.a. sociale medier, og hvordan vi klæder børn og unge på til, at navigere rundt på internettet.

De fleste børn og unge kender ikke til et liv uden internet og mobiltelefon. De skelner ikke mellem deres "online-liv" og "virkelige liv". Den digitale verden er en afgørende medspiller i de unges identitetsdannelse, kommunikation og sociale samvær. 

Børn og unge kan bringe sig selv i forskellige former for risici på de sociale medier. Desuden er der mulighed for udføre utrygskabende eller decideret ulovlige handlinger i deres gøren på internettet. I vores oplæg til elever og forældre har vi både fokus på hvor der kan opstå risici, samt hvordan vores lovgivinger m.m. er i forhold til eksempelvis deling af billeder, trusler, afpresning, køb af ulovlige produkter m.m.    Senest opdateret 17.03.2021 10:25 af MAMOL
Apricore logo