Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Mads Dallerup Rasmussen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse :-)
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 
 
NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.
 
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mads, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
02-10-2018 visit (29)
 
 
Vis alle klage over Politiet
26.06.2013  
Rettigheder som sigtet
Hej kristina.
jeg har før skrevet til dig, da jeg blev taget for 3x butikstyveri på samme dag. Jeg blev taget i føtex og da butiksdetektiven havde mistanke om, at jeg også havde stjålet fra andre steder, tilkaldte han politiet. Så vidt jeg ved, står der et sted i retsplejeloven, at man som sigtet har ret til hurtigst muligt at få sigtelsen og rettighederne at vide. Det skal lige siges, at det gjorde slet ikke på noget tidspunkt undet den halvanden time som politiet afhørte mig i. Tiden trak ud, fordi jeg løj om at tingene var mine. På et tidspunkt fortalte jeg dem at jeg havde købt noget i en butik på et bestemt tidspunkt. De valgte derfor at tage ind i den butik mens jeg stod det og da butikken ikke havde overvågning, tjekkede de de gamle bonner igennem. Og der kunne de så konstatere at det ikke passede. Dog holdte jeg fast i at, det var mit og forklarede at der måtte være en fejl i deres bon system. Det nægtede de at tro på og sagde derfor at de så ville sigte mig. Jeg spurgte hvad det ville ske hvis jeg blev sigtet, og han forklarede blot at jeg, og betjentene skulle møde op i retten. Jeg lagde dermed kortene på bordet og fortalte hvor jeg havde fået tingene fra. Så nu, 2 måneder efter tænker jeg på at jeg var jo sigtet i forvejen og er derfor i tvivl om politimanden handlede korrekt? hvis ikke, hvor skal jeg så sende klagen til?
venlig hilsen anonym
 
27.06.2013
Sv: rettigheder som sigtet
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.

Såfremt du ønsker at klage over Politiet, henviser jeg til denne klagevejledning.

http://www.politiklagemyndigheden.dk/media/4788/klager_over_politiet_-_endelig_udgave.pdf

Vh. Kristina
 


Senest opdateret 21.12.2018 10:36 af MADRA