Brevkasse: Sex og sundhed

Hej med Jer. Jeg hedder Malene H. Madsen. Jeg er sundhedsplejerske, og har arbejdet i Holbæk kommune siden 2010. Som den nye brevkasseredaktør, glæder jeg mig til at besvare Jeres spørgsmål på bedste vis indenfor 7 dage.
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

 
Mangler du en voksen at spørge?
Har du nogle spørgsmål, der trænger sig på om sex, følelser, sundhed eller sygdom - også psykisk sygdom? Det er ikke altid let at tale med andre om sådan noget.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
20161004_115800 mm
 
 
Vis alle onani
29.11.2018  
Hævet tissemand
Min tissmand er hævet på midten efter jeg har onaneret er det farligt eller skal man bare slappe lidt af
 
30.11.2018
Sv: hævet tissemand
Hejsa.
Umiddelbart tænker jeg ikke, at det er farligt, at din tissemand er hævet efter onani. Det skyldes formentlig at huden/vævet er blevet overbelastet. Slap af nogle dage, og se om hævelsen ikke bliver mindre/forsvinder. Gør den det, er alt fint.
Bliver hævelsen værre, kommer der rødme eller smerter, så synes jeg, at du skal gå til din læge og få kigget på det.
Med venlig hilsen Malene.
Tags: onani
05.11.2017  
Onani
Er det okay at onanere som 13 årig?
 
06.11.2017
Sv: onani
Hej.

Ja det er helt okay at onanere som 13 årig, og også helt normalt.

Med venlig hilsen Malene.
Tags: onani
03.09.2010  
Onani
Hej henrik!
siden jeg begyndte at onanere for cirka et halvt år siden, har jeg gjort mig selv mange tanker. I starten var der ikke rigtigt noget, men med tiden begyndte jeg at føle mig som om det var...Fforkert? at jeg burde stoppe, og at jeg gjorde min familie skuffet (selv om jeg håber de ikke ved at jeg gør det?) når jeg gjorde det.U.Dburde jeg føle det sådan? og hvis jeg har kommet i mine bukser, hvad burde jeg så gøre? (bare lægge dem til vask, eller eventuelt noget andet? jeg er villig til nærmest alt, jeg har bare ikke lyst til at mine forældre finder ud af det.)
 
14.01.2011
Sv: onani
Hej

Jeg kan fortså din følelse, og den opstår velsagtens, fordi du føler, at dine seksuelle fornemmelser og din onani er upassende eller måske forbudt for dig. Sådan er der mange teenagere og børn, som føler. Det kan hænge sammen med, at man i din familie ikke taler om sex, samvær eller følelser, og derfor kan det af dig opfattes som noget, dine forældre ville blive forargede eller stødt over.

Det er formentlig slet ikke tilfældet!!!

Husk på, at både din far og mor har onaneret, da de var teenagere, og mon ikke at de er klar over, at det er et trin i den seksuelle udvikling.

Tænk også på, at de jo også har et sexliv, selvom du måske ikke er vidende eller opmærksom på det.

Bliv du blot ved med det, du har gang i!!!

Hilsen Henrik
Tags: onani
27.12.2009  
Onanere 2
Ok tak! :d men hvordan onanerer piger så??

kan de onanere??

og en ting til, bare et ligegyldigt hypotetisk spørgsmål, altså når man dyrker sex og sæd sellerne kommer "ind" så er der jo kun en af dem der får lov til at blive til.A.Net barn ;) .V.Sen hvis en anden sædselle kom igennem (i stedet for den der blev til mig) var jeg så stadig blevet født???.V.Eller havde det været en anden??.E..Eltså, det er måske lidt.D..ere end lidt.A.Evært at svare på for det har jo delvist noget at gøre med sjælen ikk? som man kan ikke vide om jeg ville blive født alligevel hvis mor og far ikke havde fået nogen børn?.R.Mller hvad der sker med min sjæl når jeg dør.men heh kan du svare på det??? xd

tak på forhånd!
hilsen jorunn
 
29.12.2009
Sv: onanere 2
Hej

Ja, piger onanerer også. De gør det ved at stimulere området ved skedeåbning, klitoris og i skeden - og evt. brysterne (de erogene zoner).

Og det med sædcellerne og dig. Nej, det var ikke blevet til dig, hvis det havde været en anden sædcelle.

Og det der med sjælen efter man dør - jeg ved det ikke, for jeg har jo aldrig prøvet!!!

Hilsen fra Henrik
Tags: onani
12.11.2009  
Onani
Hej jeg er tror det ikk men jeg har hørt at det kan skade min pik hvis jeg onanere for meget er det rigtig eller vokser den mindre
 
14.11.2009
Sv: onani
Hej

Nej, det skader ikke din penis at onanere - medmindre at du er meget hårdhændet - og jeg har heller aldrig hørt, at den skulle blive mindre af det.

Hilsen fra Henrik
Tags: onani
04.11.2009  
Hjællp!!!!
Hvordan onenere en pige..kunnne godt tænke mig at prøve
 
04.11.2009
Sv: hjællp!!!!
Hej

Ja, det er jo noget med at stimulere klitoris og området ved indgangen til skeden. Hvordan du synes det er bedst, kan kun du vide, så du må prøve dig frem.

Nogle benytter sexlegetøj til at stimulation, men hvis du endnu ikke har prøvet at onanere, skal du nok ikke starte på den måde.

God fornøjelse.

Hilsen fra Henrik
Tags: onani
23.10.2009  
....
Hej hvordan onanere en pige ?
hilsen en uvidende dreng
 
24.10.2009
Sv: ....
Hej

Det gør hun ved røre ved sin klitoris, skedeåbning og bryster - alle de erogene zoner, som de kaldes. Nogle kvinder/piger bruger også hjælpemidler, når de tilfredsstiller sig selv (altså onanerer) - f.eks. sexlegetøj.

Hilsen fra Henrik
Tags: onani


Senest opdateret 06.12.2019 10:42 af MEJ