Gå til sideindhold

HGL - Holbæks Grønne Lunge

I Danmark har vi fået en klimalov. Det havde ingen nok regnet med for et år siden, men verdens unge har sat retningen ind i vor fælles fremtid med globale skolestrejker som en stærk markør. En klimalov forpligter og i Holbæk Kommune har Kommunalbestyrelsen besluttet en ambitiøs CO2-reduktion. Børn og unge ’lægger arm’ med forældregenerationen om resurseansvarlighed og vi ser en stigende interesse, men desværre også angst og bekymring for fremtiden i forhold til klimaforandringer etc. Alt dét skal vi sammen finde en meningsfuld vej i. Vi et ansvar for at gribe børn og unges tanker, bekymringer og opmærksomhed i flugten. Vi har forpligtelse til at handle på det, som fylder i børn og unges verden og til at ramme tidens tone.

Det er en del af Ungdomsskolens DNA at ramme ind i den tone, der er i tiden blandt vores børn og unge. Vores nærmest ’smukke’ formålsparagraf definerer det således:

 

"Ungdomsskolen skal give unge mulighed for at fæstne og uddybe deres kundskaber, give dem forståelse af og dygtiggøre dem til samfundslivet og bidrage til at give deres tilværelse forøget indhold samt udvikle deres interesse for og evne til aktiv medvirken i et demokratisk samfund.”

 

Vi glæder os i UngHolbæk over at have fået lov til at være tovholder i transformeringen af fortidens Holbæk Naturskole, der har så stort potentiale, til at blive ”HGL - Holbæks Grønne Lunge”. HGL bliver formidlingscenter for klima, miljø og natur og sammen med de bred brugergrupper vil vi med fælles afsæt i dette sted møde Holbæks børn og unge i det, der fylder allermest for dem i deres nutid. Det kan og gør vi selvfølgelig på forskellig vis allerede i dag i nuværende aktiviteter, men her er virkelig en chance for at fokusere og skabe noget unikt, der taler lige ind i tidens udfordringer. Det glæder vi og virkelig over at få mulighed for i de kommende år.

Holbæk Naturskole har været en driftig skole gennem tiden. Der har været drevet god og solid naturvejledning for folkeskoleklasser og daginstitutioner gennem mere end 30 år - og herlighedsværdien i området er indiskutabel. Det er tydeligt at mærke, at området er annekteret af borgere i mange aldre og med forskelligt fokus: Spejdere på tur, orienteringsløb på området, børnehaver med bål ved den store shelter, specialskoleelever med bål ved den lille shelter, motionister i alle aldre, skovtursarrangementer, klatreoplevelser m.v. Der er gode muligheder for anvendelse af omgivelserne til bål og overnatning i det fri, aktiviteter der er en stadig stigende efterspørgsel på. Vores ambition er den, at den nye konstruktion skal sikre en god udvikling under hensyntagen til også denne del af virkeligheden – og med inddragelse af den samlede gruppe af brugere anno 2020. 



Senest opdateret 09.02.2021 11:29 af PEBAK
Apricore logo