Brevkasse: Venskab og Kærlighed
Mille Martha Hjort besvarer spørgsmål inden 7 dage.
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

.

 
Har du brug for et godt råd.
Går du og tumler med spørgsmål, omkring venskab og kærlighed du ikke kan få svar på, så har du chancen her. Skriv til Mille Martha Hjort som på bedste vis vil forsøge at hjælpe.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
Mille
 
 
Vis alle problemer
26.10.2012  
Jeg er endt i en kløft....
Hej pia
jeg er en pige på 16 år, og jeg ved ikke helt hvordan jeg skal sige hvad der tynger mit hjerte, for at være helt ærlig er jeg ved at være træt af at snakke om det, selvom jeg kun har snakket med migselv om det...
det er en dårlig vane jeg har fået, for hver gang jeg har nået på hjerte som jeg ikke har det så godt med at fortælle til andre, så fortæller jeg det bare til mig selv. Sagen er den at jeg er flyttet, det er lidt tid siden nu, det var i juni.
og siden juni måned har mit liv mildest talt været et helvede! det har været mange ting, men nu for tiden er det ensomhed, længsel og mistrivsel, desuden er der også en dreng og et arbejde der er blevet vilket ind i det hele! ;(
jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, jeg er helt holdt op med at tage i skole, jeg kan bare ikke få mig selv til at tage afsted, og fordi jeg bor i en lille by, hvor alle kender alle har jeg det dårligt med at gå udenfor huset, og især med at tage på arbejde i brugsen.
min mor og min "klasselærer" overvejer at sende mig til lægen så han kan vurdere om jeg burde tage til psykolog, og det vil jeg jo selvfølgelig ikke!
jeg har gået til psykolog førhen, men jeg knyttede et stærkt og venskabeligt bånd til hende, og jeg vil ikke have en ny, og det er under ingen omstændigheder muligt at få hende igen.
lige nu går jeg kun her hjemme og er deprimeret, jeg føler en kæmpe skyldfølelse som jeg ikke kan komme af med! det eneste jeg vil er at lægge mig ned og bare lade være med at tænke, jeg vil bare have en pause, jeg vil væk.
jeg tror ikke at jeg har direkte selvmorderiske tanker, men det er ikke langt fra, for hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg ikke lyst til at leve lige nu! jeg ved ikke hvordan jeg skal komme ud af denne kløft, og jeg har hverken motivation, energi eller lysten til at gøre det, jeg vil bare lægge mig ned, og nermest...Dø! jeg hader mit nye hjem, min nye skole, min klasse, mine lærere, alt! jeg vil tilbage til min bedsteforældre på færøerne....og så alligevel ikke.
hjælp! hvis jeg ikke får det ordnet snart, så bryder jeg simpelthen sammen, og der skal ikke meget mere til før selvmord lyder som en nem og hurtig løsning på problemet. Hvis jeg skulle skrive det hele ned skulle jeg nok skrive en roman, så jeg tror bare at jeg slutter her...

"den nye pige"..
 
31.10.2012
Sv: jeg er endt i en kløft....
Hej nye pige.
Jeg kan godt fornemme at du har det svært, og at du har meget på hjertet. Hvis jeg var dig, ville jeg tage imod det tilbud om at komme til læge, for når du først er der, kan han/hun henvise dig et en som du kan snakke med! Det er ikke godt at du går med alt dette alene, hvis du vil lade andre hjælpe dig, er du allerede på vej et andet sted hen.
Jeg kan godt forstå at det er svært for dig, men som tiden går vil det bare bliver værer. Det kan jo også være at der er andre du kan snakke med, har I feks. SSP i jeres kommune, eller et rådgivningsteam, der er snakker med de unge??
Det med at gøre en ende på dig selv, er bestemt ikke en god ide. Livet er værd at leve, du skal blot have en som kan vise dig på rette vej igen, for du er faret lidt vildt! Prøv at tænke over det jeg har svaret og skriv endelig tilbage til mig igen med dine tanker.
Lad mig høre fra dig.
Pia
 
28.02.2012  
Drengeproblemer..
Hej pia,
jeg har et spørgsmål/problem som jeg virkelig godt kunne bruge et svar på, jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre.. jeg er forresten en pige på 16 år.
1) mit problem er at min bedste ven, som jeg har været bedstevenner med i et år nu og som jeg betragter som en bror eller en fætter, og slet ikke kunne forestille mig noget andet med, men jeg har overbevist mig selv om at han har det på præcis samme måde, men problemet er at der nu er et par stykker efterhånden der har fortalt mig at de tror han har følelser for mig, han forguder mig, gør alt for mig, hjælper mig når jeg har brug for det, men holder sine følelser for sig selv, fordi han godt ved at jeg bare vil være venner og ikke vil ødelægge det og så har jeg også en gang imellem også haft lidt følelser eller noget for andre, så det vil han ikke ødelægge, men min bedsteven har altid støttet mig uanset hvad. Hvad gør jeg? det er svært at tænke på at han har flere følelser for mig end jeg har for ham? hvordan forholder man sig til det?
 
27.03.2012
Sv: drengeproblemer..
Hej med dig.
Det er rigtigt svært i et godt venskab, når dette sker. Du kan gøre to ting,
enten kan du fortælle ham, det du har hørt at han har følelser for dig, og på den måde kan du igen fortælle ham, at du KUN ønsker at være venner!
Du kan også "opfinde" en fyr, du er forelsket i, og på den måde lade ham vide at du har følelser for en anden. Prøv at lægge mærke til hvordan han har det, nå du sger det!
Du bliver nød til at gøre noget, for du vil hele tiden tænke på det, og sætte spørgsmålstegn ved alt han gør.
Hvilken en du vælger er op til dig, i forhold til hvordan du tror det vil virke.
Pia
 
18.02.2012  
Kæresten.
Hej pia,
jeg har lige et par ting du meget gerne må svare mig på..
jeg er lidt rundt på gulvet, og ved ikke hvad jeg skal gøre..
1) min kæreste er super sød, dejlig og totalt charmerende når vi er sammen, men har det med at være ret jaloux hvad gør jeg? han blev sur på mig fordi jeg havde skrevet noget stille og roligt til en anden dreng, bare venskabeligt, og så sagde jeg bare til ham at det ville jeg da godt stoppe med hvis det var det, dette er sket 2-3 gange, men så har jeg enten senere fundet ud af, allerede vidst eller begge dele at han ikke bare har skrevet det samme, men også det der var værre til andre piger, og har sagt det til ham, men nu er det jo sket et par gange, så hvad skal jeg gøre?

2) så ved jeg også at han på et tidspunkt da han har skrevet med nogle piger har benægtet at han havde noget med en pige, og vi er altså kærester og var det også der, og jeg forstår ikke hvorfor han gør det? og hvad skal jeg gøre ved det? han ved ikke jeg ved det da det er noget jeg har fået fortalt af en anden.

kh
 
27.03.2012
Sv: kæresten.
Hej med dig.
Sikke nogt rod! Jeg vil råde jer til at sætte jer ned og få talt ud om dette her, hvis I skal videre og vil bygge på jeres forhold, så skal alt på bordret.
Hvis ikke i har tillid til hinanden , så kan det godt bliver svært! prøv at spørg dig slev om du tror på at I forbliver kærester?????
Har du og vil du invisterer tid i dette forhold, når han er dig utro? Prøv at se om I kan, og om I vil få snakket tingene igennem og da begynde på en frisk.
Held og lykke
Pia
 
07.01.2012  
Elsker jeg ham?
Hej.
jeg har en kæreste, som jeg er glad for.
men når vi ikke er sammen, så føler jeg ikke at jeg elsker ham?
er det dumt at være kærester så?
 
09.02.2012
Sv: elsker jeg ham?
Hej med dig.
Hvilke følelser er det så du har for ham?? Hvordan kan det være at de ændre sig, når I er væk fra hinanden??
Har du snakket med ham om det? Det er jo op til dig om I stadig skal være kærester, men hvis ikke du er forelsket i ham, så er der jo ikke noget at bygge videre på!
Hvis Jeg var dig, ville jeg begynde med at snakke med ham, og så se hvad der skete.
Pia
 
07.01.2012  
Venindes ekskæreste
Hej pia :). Jeg har haft det svært med kærlighed her for tiden i: min veninde har lige haft en kæreste hun så slog op med efter 1 måned og nu er hun hos en anden, jeg synes hendes eks er utrolig sød! hvad skal jeg gøre ved det? og jeg er bange for at sige det til ham.. hvad gør jeg her? hjælp! mig.. :(
 
09.02.2012
Sv: venindes ekskæreste
Hej med dig.
Ja jeg kan godt se at det er noget rod, men hvad tror du der vil ske, hvis du siger det til din veninde? Hun er jo ikke sammen med ham mere?
Hvordan ville du tage det, hvis det nu var omvendt?? Den eneste måder der sker noget på, er hvis du tager dig sammen og siger det til din veninde. Tænk nu hvis hun syntes at det er da helt ok? Det kunne jo også være at han, var lidt lun på dig! Du skal gøre op med dig selv om du vil prøve chancen på kærligheden eller om du ikke vil udfordre venskabet.
Det er op til dig og din mavefornemmelse.
Pia
 
01.01.2012  
Er så frustreret!
Hej pia

jeg har gået i parallelklasse med en pige, som aldrig var særlig venlig overfor mig, selvom jeg aldrig havde gjort hende noget. I alle de år jeg har gået i folkeskole, har hun gjort ting, som har fået mig til at føle mig alene og til tider klam. Hun skulle hver morgen, tilfældigvis lige gå ind i mig med hendes skulder hvis jeg sad på min plads, eller også gav hun mig et ondt blik. De "små" ting har haft en negativ effekt i min skolegang, hvor jeg altid har været tilbageholdende i timerne, selvom jeg godt kunne finde ud af det, men var bange hun ville komme med en dum kommentar, så derfor turde jeg ikke. Der var også en episode i 8kl. Hvor min lærer i samfundsfag brugte en af mine afleveringopgaver, som eksempel på hvordan en god opgave skal være og indeholde, og det blev hende pigen sur over og sagde "nu er det jo ikke kun ....... Der kan finde ud af det, jeg har da lavet en der var meget bedre", og lærerne sagde aldrig noget når hun med kommentarer som disse, som hun ofte gjorde, ikke kun mod mig men også andre. Det gjorde mig virkelig ked af det, og har flere gange grædt over de ting hun har sagt eller gjort i mod mig, eller hvis jeg har taget hende i at bagtale mig, som jeg har gjort mange gange. Nu er hun så heldigvis flyttet, så jeg får 9 klasse uden at hun mobber mig, og det er så skønt! mine karakterer er steget meget, og jeg er blevet en af de mest mundtlige i hele min klasse, og jeg får meget ros fra mine lærer.
her er så de to problemer som jeg er frustreret over:
mine veninder ved godt jeg ikke kan lide hende, og ved også godt hvor grimt hun snakker om mig, men alligevel leger de bedste veninder med hende hver gang vi møder hende, selvom de også selv siger at de heller ikke bryder sig om hende, og de ting har gjort mod mig, og jeg føler virkelig bare, at jeg bliver stukket i ryggen af min aller bedste veninder, fordi de er så sukkersøde overfor hende. Jeg vil selvfølgelig heller ikke have at de skal blive uvenner med hende, men når de selv siger de ikke bryder sig om hende, og den måde hun taler om andre folk på, så sårer det mig at de så ikke viser det overfor hende. Jeg har flere gange prøvet, at spørge hvorfor de er så søde mod hende, og er så gode venner med hende, når i alligevel snakker det dårligt om hende bag hendes ryg, og det kan de aldrig svare på. Så hvad skal jeg gøre ved det, for hvis de gerne vil være veninder med hende, så er det deres valg, men de beskriver jo overfor mig som om de slet ikke kan foredrage hende?
mit sidste spørgsmål er, at hver gang jeg går ind på hendes facebook profil, så føler jeg mig klam og grim, fordi hun er så køn, og jeg har gjort så jeg ikke ser hendes ting på facebook længere, men en gang i mellem knækker filmen for mig, og så er jeg nød til at tjekke hende profil, og jeg bliver så ked af det og misundelig på hendes udseende.. hvad kan jeg gøre for ikke at føle sådan?
 
09.02.2012
Sv: er så frustreret!
Hej med dig.
Jeg kan godt forstå at du syntes at det er svært, og at det har været hårdt!
Hvis du skal videre, vil jeg foreslå at du slår en streg over det og lægger alt bag dig. Du skal ikke bruge energi på hende mere. Nu er hun ikke længere i din klasse, NYD DET.
Nu er hun ikke så tit i den omgangskreds, NYD DET. At dine veninder snakker med hende, er deres valg, lad vær med at gå ind i det(hvis du altså kan) Du skal ikke tjekke hendes facebook, prøv at fjerne hende fra dine tanker og dit liv. Gør dig selv en tjeneste, hvar gang du tænker på hende eller andre taler om hende, så tænk på en god oplevelse, en sød fyr, en tinge du har fået ros for osv. Lad vær' med at lytte når dine veninder snakker om hende eller med hende. På den måde kan du få skubbet hende ud af dit liv. Lad' ikke hende tager kontrol, men tag' den selv. Brug ikke din energi på hende, brug den på nogen/noget du i stedet kan li'.
Håber at det kan hjælpe lidt.
Husk på at hun fylder kun så meget, som du giver hende lov til at fylde i det liv.
Det er dig der bestemmer over dit liv..... Dig der sætter dagsordnen.
Pia
 
07.11.2011  
Min ex.
Hej pia.

jeg står med et stort problem!

min kæreste gennem et halvt år har lige slået op med mig eller det vil sige at vi var enige om at det ikke gik fordi jeg fandt ud af hun havde skrevet rigtig meget med en anden fyr "altså hjerter og søde og det var dejligt at ligge med dig og sådan" han er hendes bedste "ven" og da jeg konfronterede hende med det sagde hun først at hun ikke havde ligget med ham men da jeg så sagde at jeg havde beviser på det, indrømmede hun det, og dagen efter vi har slog op, fortæller han hende at han har følelser for hende og sådan. Jeg har stadigvæk følelser for hende som kæreste og har spurgt og har spurgt om vi skal prøve igen og hun har sagt hun er meget i tvivl for hun har også følelser for mig som kæreste, men hun siger at hun er i tvivl om hun måske også har følelser for ham den anden, som hun kyssede med 3 dage efter vi havde slået op og dagen efter kyssede hun med mig.

hvad er dit råd?
hilsen den fortvivlede.
 
28.11.2011
Sv: min ex.
Hej med dig.
Du skylder dig selv at være glad og lykkelig, hvad skal der til? Lige nu er dit liv på stand by, hun har kontrollen over dig, og hun "leger" med dig. Vil du hende 100% og stoler du på hende100%? Hvordan tror du det vil blive at du hele tiden skal være på vagt, når hun er sammen med vennen? Du bliver nødt til at gøre op med dig selv om du tror på at der er fremtid i det! Hun kan jo ikke få jer begge to! Så du må bede hende om at vælge, så du på den ene eller anden siden kan komme videre med dit liv, og give dig selv mulighed for at finde en anden.
Pia
 
30.09.2011  
Hjælp..
Der er 7 år mellem mig og min kæreste og vi elsker hinanden men alle er imod det :( vi har det sindssyg godt sammen og er meget glade for hinanden folk siger jeg er sindssyg men handler det ikke om og være glad og forelsket :i jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre mine forældre er imod det men mine veninder har det fint nok med det hans forældre og venner er glade på hans vejene hjælp
 
28.11.2011
Sv: hjælp..
Hej med dig. Kærlighed kan gøre blind, og kærlighed kan være svær. 7 år er ingenting, men det kommer an hvor de 7 år ligger.
Er det feks. at du er 15 år og han er 21 år?
eller er det 17 år og 25 år?
eller er det 13 år og 20 år?
Kan du godt selv se at der er kæmpe forskel, da de to aldresskel er på forskellige niveauer og at de interesserer sig for forskellige ting?
De modstand du møder er helt naturlig, de er bekymret for dig! Du kan prøve at spørge hvorfor de er bekymret og imod? På den måde får du et svar du evt. kan bruge og derved har en chanche for at fortælle din historie.
Held og lykke
Pia
 
08.06.2011  
Score
Hej pia. Jeg er en dreng på 14 år og jeg har et problem. Jeg har kun haft en kæreste, men vil simpelthen kære have flere. Hver gang jeg har noget kørende med en ødelægger jeg det ved at komme til at sige noget dumt. Har du nogen tips til hvordan man scorer piger?
 
10.06.2011
Sv: score
Hej med dig.
Du er jo selv opmærksom på problemet, men du kan jo heller ikke lave om på dig selv! Er det altid det samme du kommer til at sige, som falder i dårlig jord? Der er fordi du er lidt usikker. og er det måske det du skal arbejde på?
Den eneste kan, er at kaste dig ud i det og øve dig på det!
Du er 14 år, hva' med at komme til centerfest i aften, der er jo mange piger du kan øve dig på!
Pia
 
01.06.2011  
Hjælp med kæreste og veninder.
Hej pia. Jeg står i dilemma, da jeg er vildt forelsket i en fyr og har været det i 3 kvart år. Og han har det på samme måde, men sidst vi var kærester skuffede han mig virkelig meget :-( han var mig utro men mine følser har stadig holdt ved de 6 måneder vi har været uvenner. Så nu har jeg tilgivet ham, og vi er begyndt at have lidt kørende igen. Jeg kommer fra en lidt "fint" hjem. Hvor han kommer fra en roddet bondegård, og han forældre er skilt. Han mener at det er for "fint" nogle gange, når han er hjemme hos mig.. så han bliver flov over det. Men jeg har intet i mod at han kommer fra en anden type familie end mig, men det røre åbenbart ham meget..
mine veninder kan ikke lide ham fordi han sårede mig sådan sidst, så jeg er også bange for at miste dem hvis vi begynder aat blive kærester igen.

så mine spørgsmål er:
hvorfor betyder det så meget for ham at jeg kommer fra en lidt "finere" familie end mig?

kan jeg godt risikere min egen sårbarhed for at være sammen med ham igen?

skal jeg lade værre på grund at mine veninder?
håber du vil hjælpe mig! :-)
 
10.06.2011
Sv: hjælp med kæreste og venin
Hej med dig.
Ja hvordan skal du vælge og på baggrund af hvad? Ham du godt kan li' kender du jo, på både godt og ondt! Dine veninder går jeg ud fra at du har haft i rigtigt lang tid, og I kender hinanden og har været igennem meget sammen.
Måske kan du lave en liste hvor du skriver det gode og dårlige du kommer i tanke om hos dine veninder og din ekskæreste. Måske giver det dig et billede af i hvilken retning du skal, og hvem du skal vælge!
Hvorfor han har det svært ved at du kommer fra et fint hjem, det må du spørge ham om. Måske kan det hænge sammen med at du/I har noget han aldrig har haft, og som han måske gerne ville have. Der kan være mange forklaringer, men kun den han giver, vil give dig det svar du har brug for.
Pia
 
01.06.2011  
Mine veninder og ham jeg er fo
Jeg er en pige på 13 der efterhåneden har haft mnge kærester. Men der er en jeg er meget mere forelsket i end jeg nogensinde har været før. Han har såret mig virkelig dybt før, og der droppede jeg ham. Men mine følser har været der gennem det halve år hvor vi ikke har snakket sammen. Jeg har haft mange drømme om mig og ham, og jeg er kommet frem til at tilgive ham, og vi er begyndt at have lidt kørende igen. Mine veninder kan ikke lide ham fordi han er som han er. Jeg er bange for at de dropper mig hvis jeg begynder at blive kærester med ham igen.. hvad skal jeg gøre? knus en fortvivlet pige :-(
 
10.06.2011
Sv: mine veninder og ham jeg e
Hej med dig.
Ja hvordan skal du vælge og på baggrund af hvad? Ham du godt kan li' kender du jo, på både godt og ondt! Dine veninder går jeg ud fra at du har haft i rigtigt lang tid, og I kender hinanden og har været igennem meget sammen.
Måske kan du lave en liste hvor du skriver det gode og dårlige du kommer i tanke om hos dine veninder og din ekskæreste. Måske giver det dig et billede af i hvilken retning du skal, og hvem du skal vælge!
Pia
 
09.05.2011  
Hjælp! fra den bange dreng
Jeg er dreng på 15 år, og lige for tiden har jeg haft det svært. Det hele startede med at jeg fik min kæreste som jeg stadig har, men i løbet af det sidste stykke tid har jeg det, som om at jeg har mistet mine følelser for hende. Og da jeg var til fest med min kusine endte jeg med at forelske mig i hendes veninde.
så jeg tog hjem og hørte min kæreste ad hvordan hun ville forholde sig til at miste en kæreste som mig, og i det jeg spurgte hende kom et svar som rystede mig.
hun skrev at hun ikke ville kunne klare at miste en person som hun holdte så meget af engang til, og at hun ville prøve at begå selvmord (hun har prøvede at begå selvmord en gang for længe siden men blev reddet fra det) hvis det skete, og den her gang gøre sit liv færdigt.
så nu har jeg den følelse af at jeg ikke har lyst til at slå op med hende da jeg er bange for at hun kan finde på at begå selvmord... Så jeg håber du kan hjælpe mig pia.
 
18.05.2011
Sv: hjælp! fra den bange dreng
Hej med dig.
Sikke noget, hva?
Hvis du vælger at blive sammen med hende, er det jo pga. den forkerte grund! Du er jo ikke forelsket i hende, men bliver pga. medlidenhed. Kan du det? Kan du lægge låg på dine følelser? Hvordan tror du I får det? Og kan hun med sine trusler får dig til alt?
Hun er jo syg, og har brug for hjælp, kan du ikke snakke med nogen som kan hjælpe hende eller sige det til hendes forældre?
Fra man siger, at man vil begå selvmord, og til at man rent faktisk gør det, er der lang vej! Ofte sker det slet ikke, men er derimod et råb om hjælp fra personen af.
Det er ikke dit ansvar, og du holder ikke hendes liv i dine hænder, hun er selv ansvarlig for sit liv, men du kan hjælpe hende til at få hjælp!
Du skal snakke med hendes forældre eller hendes venner og fortælle hvor bekymret du er.
Håber at det hjælper.
Pia
 


Senest opdateret 23.12.2017 10:56 af MH