Brevkasse: Sex og sundhed

Hej med Jer. Jeg hedder Malene H. Madsen. Jeg er sundhedsplejerske, og har arbejdet i Holbæk kommune siden 2010. Som den nye brevkasseredaktør, glæder jeg mig til at besvare Jeres spørgsmål på bedste vis indenfor 7 dage.
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

 
Mangler du en voksen at spørge?
Har du nogle spørgsmål, der trænger sig på om sex, følelser, sundhed eller sygdom - også psykisk sygdom? Det er ikke altid let at tale med andre om sådan noget.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
20161004_115800 mm
 
 
Vis alle For tidlig udløsning
29.05.2012  
Kommer hurtigt
Hej jeg har haft sex med min kæreste nogle gange men jeg kommer meget hurtigt er der et eller andet jeg kan gøre inden vi har sex ?
 
02.06.2012
Sv: kommer hurtigt
Hej

Jeg har aldrig hørt, at problemet skulle eksistere for piger/kvinder, så jeg går ud fra, at du er hankøn.

Hvis du bruger kondom under samlejet, bliver penishovedet ikke stimuleret så kraftigt, og du vil kunne holde udløsningen tilbage længere end du plejer.

Hvis man har onaneret nogle timer før samlejet, vil du også opleve, at udløsningen kan trækkes ud.

Hvis manden/drengen altid får udløsning for tidligt, kan det være et problem for sexlivet. Er det tilfældet, kan den eneste løsning være at få foretaget en omskæring, hvorved forhuden kirurgisk bliver fjernet. På den måde bliver huden på penishovedet efterhånden mere tyk og mindre følsom, og problemet forsvinder for de fleste.

Omskæring kræver at man bliver henvist til en kirurgisk læge af den praktiserende læge.

Hilsen Henrik
28.10.2011  
Hej mand
Hej henrik jeg er en fyr på 17 med et pisse fedt problem... Når mig og min kæreste har sex så kommer jeg rigtigt hurtigt der går 2 min også kommer jeg fandme mere end en hval gør! hvad fanden skal jeg gøre for at holde mig længere i sengen!? please red mig min kæreste går snart fra mig hvis ikke du hjælper mig! hi
 
30.10.2011
Sv: hej mand
Hej

Hvis du ikke gør det i forvejen, så kan du prøve at bruge kondom. På den måde bliver din penis ikke så kraftigt stimuleret under samlejet.

Nu kan det jo være svært at planlægge, hvornår man har sex, men hvis I plejer at have sex, når i besøger hinanden, så kunne du prøve at planlægge lidt. Jeg ved at det lyder besværligt, men hvis du onanerer nogen tid (nogle timer) før i skal have sex, så kan du muligvis holde lidt længere.

Hvis I bliver meget ophidsede og ofte har spontan sex, så er det sikkert i de situationer at du har problemet med at holde længe. I kan måske prøve at trække det lidt ud - holde en lille pause og måske snakke lidt undervejs, så det ikke blot handler om den fysiske tilfredsstillelse.

Hvis problemet bliver meget stort for dig, er der en mulighed for at blive omskåret - altså få fjernet forhuden operativt. Herved bliver huden lidt tykkere og nerverne bliver ikke stimuleret i samme grad.

Hilsen Henrik


Senest opdateret 06.12.2019 10:42 af MEJ