Brevkasse: Sex og sundhed
Hej med Jer. Jeg hedder Malene H. Madsen. Jeg er sundhedsplejerske, og har arbejdet i Holbæk kommune siden 2010. Som den nye brevkasseredaktør, glæder jeg mig til at besvare Jeres spørgsmål på bedste vis indenfor 7 dage.
 
Mangler du en voksen at spørge?
Har du nogle spørgsmål, der trænger sig på om sex, følelser, sundhed eller sygdom - også psykisk sygdom? Det er ikke altid let at tale med andre om sådan noget.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
20161004_115800 mm
 
 
Vis alle Fortrydelsespillen
23.03.2011  
Fortrydelses piller
Hej jeg har et par spørgsmål:
1: hvis man har været såå dum og have sex uden kondom og kæresten ikke var ved at komme og det tog højst 5 min, hvor stor er chancen for at man kan blive gravid..?
2: hvis man tager en fortrydelses pille 24 timer efter "sex" er der så 100% chance for man ikke bliver gravid?

vær sød at svare godt for har virkelig et problem ps. Er 14 :s
 
23.03.2011
Sv: fortrydelses piller
Hej.

Sandsynligheden er selvfølgelig mindre end hvis han havde fået udløsning i dig. Hvis samlejet desuden er foregået i de første par dage efter din menstruation, så bliver sandsynligheden endnu mindre - så er samlejet formentlig sket før du fik ægløsning.

Hvis du tager "fortrydelsespillen" inden 12 timer efter samlejet, er sandsynligheden for effekt allerstørst, men der er effekt af pillen, hvis den indtages indtil 72 timer efter samlejet.

Indtager du den efter 24 timer, er der stor sandsynlighed for at den virker.

Får du ikke din menstruation til tiden, bør du tjekke med en graviditetstest.

Hilsen Henrik
 
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.Senest opdateret 21.08.2018 15:21 af MHM