Brevkasse: Sex og sundhed

Hej med Jer. Jeg hedder Malene H. Madsen. Jeg er sundhedsplejerske, og har arbejdet i Holbæk kommune siden 2010. Som den nye brevkasseredaktør, glæder jeg mig til at besvare Jeres spørgsmål på bedste vis indenfor 7 dage.
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

 
Mangler du en voksen at spørge?
Har du nogle spørgsmål, der trænger sig på om sex, følelser, sundhed eller sygdom - også psykisk sygdom? Det er ikke altid let at tale med andre om sådan noget.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
20161004_115800 mm
 
 
Vis alle Graviditet og abort
18.12.2011  
Hvornår kommer min menstration
Hej henrik..jeg er virkelig i en dårlig situation! jeg er 15 år og har en kæreste, vi har været sammen i nogle måneder endnu. Fen for 2 måneder ca.Ehavde jeg min sidst menstration, og den er stadig ikke kommet. Svad skal jeg gøre? jeg havde ikke haft sex med ham før min menstration kom, men ca en måned efter var vi sammen! hvad skal jeg gøre? er jeg gravid? hvad gør lægen hvis jeg er gravid? hilsen den her pige der er virkelig nervøs
 
19.12.2011
Sv: hvornår kommer min menstra
Hej

Du bør tjekke med an graviditetstest - den er gratis hos lægen.

Lægen gør altså ikke noget, du ikke vil!! Hvis du er gravid, vil lægen opfordre dig til at tale med dine forældre om sagen, og du/I skal beslutte, om du skal gennemføre graviditeten. Det vil have store konsekvenser for dit liv at få barn som 15-årig, og alle omkring dig vil sikkert tilråde, at du får abort.

Hvis du skulle være gravid og beslutte dig til abort, sender din læge en henvisning til sygehuset (gynækologisk afdeling), hvor aborten vil finde sted.

Det kan jo også blot være, at grunden er uregelmæssig menstruation - måske har du haft det tidligere.

Tjek lige først med en graviditetstest, før du begynder at bekymre dig for meget.

Hilsen Henrik


Senest opdateret 06.12.2019 10:42 af MEJ