Brevkasse: Sex og sundhed

Hej med Jer. Jeg hedder Malene H. Madsen. Jeg er sundhedsplejerske, og har arbejdet i Holbæk kommune siden 2010. Som den nye brevkasseredaktør, glæder jeg mig til at besvare Jeres spørgsmål på bedste vis indenfor 7 dage.
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

 
Mangler du en voksen at spørge?
Har du nogle spørgsmål, der trænger sig på om sex, følelser, sundhed eller sygdom - også psykisk sygdom? Det er ikke altid let at tale med andre om sådan noget.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
20161004_115800 mm
 
 
Vis alle Graviditet og blødning
13.08.2011  
Hej
Mig og min mand vi vil har at vi vil har en baby..
i de 3-4 dag jeg havde det ikke så godt. Det kunne godt være at jeg er gravid men idag da vi gik i seng sammen efter det jeg fik lidt blod.Hhvad kan det betyde ? :(
 
14.08.2011
Sv: hej
Hej.

Det kan jo forekommer fra tid til anden, at der kan være lidt blødning i forbindelse med samleje - det er helt normalt, men det skal ikke forekomme hele tiden. Grunden kan være en lille rift i slimhinden i skeden.
Skal jeg forstå det sådan, at I også havde samleje for nogle dage siden, og at du nu er bekymret grundet blødning, hvis du skulle være blevet gravid?

Det er der ikke grund til. Du ved jo rent faktisk ikke, om du er gravid. Vent og se om din menstruation kommer til tiden med de forventede dage med blødning. Så er du ikke gravid. Kommer din mens. ikke, bør du tjekke med en graviditetstest - gerne hos lægen, hvor det er gratis.

Hilsen Henrik
12.08.2011  
Hej
Hej kan man stadig havde menstrution selvom man er gravid?
 
12.08.2011
Sv: hej
Hej.

Nej, det kan man ikke.

Det er ikke unormalt, at man får nogle små blødninger i starten af graviditeten - det behøver ikke at betyde noget, men omvendt er der også nogle piger/kvinder, som aborterer - også uden at vide det (det er ikke sikkert, at de ved de er blevet gravide). Er der meget blødning, bør man undersøges. Blødning senere i graviditeten - uanset mængden - bør give anledning til, at man bliver undersøgt nærmere.

Hilsen Henrik


Senest opdateret 06.12.2019 10:42 af MEJ