Brevkasse: Sex og sundhed

Hej med Jer. Jeg hedder Malene H. Madsen. Jeg er sundhedsplejerske, og har arbejdet i Holbæk kommune siden 2010. Som den nye brevkasseredaktør, glæder jeg mig til at besvare Jeres spørgsmål på bedste vis indenfor 7 dage.
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

 
Mangler du en voksen at spørge?
Har du nogle spørgsmål, der trænger sig på om sex, følelser, sundhed eller sygdom - også psykisk sygdom? Det er ikke altid let at tale med andre om sådan noget.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
20161004_115800 mm
 
 
Vis alle Rygning
12.06.2012  
Rygning..
Hej henrik..
jeg er en pige på 13
jeg kunne rigtig godt tænke mig at ryge bare for sådan at prøve det og vide hvordan det er
men jeg ved ikke om jeg tør og om jeg ville blive afhængig af det jeg aner ikke hvad jeg skal gå hjælp!
venlig hilsen louise
 
14.06.2012
Sv: rygning..
Hej

Nej, man bliver ikke afhængig af at ryge et enkelt sug - eller for den sags skyld en hel cigaret. Der skal daglig rygning til igennem en periode for at skabe fysisk afhængighed. Men du skal gøre dig klart, om du ønsker at afprøve rygning, fordi du synes, at det kunne være smart at ryge - måske fordi dine nærmeste venner ryger. Mange unge begynder at ryge, fordi deres venner ryger. På den måde opretholder man en tilknytning til vennegruppen ved at ryge, og det kan jo være, at man er bange for at falde udenfor.

Tænk dig godt om, før du overhovedet tager dit første sug. Hvad vil du med rygning, og hvad kan konsekvensen blive for dig?

Hilsen Henrik
Tags: Rygning


Senest opdateret 06.12.2019 10:42 af MEJ