Brevkasse: Sex og sundhed

Hej med Jer. Jeg hedder Malene H. Madsen. Jeg er sundhedsplejerske, og har arbejdet i Holbæk kommune siden 2010. Som den nye brevkasseredaktør, glæder jeg mig til at besvare Jeres spørgsmål på bedste vis indenfor 7 dage.
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

 
Mangler du en voksen at spørge?
Har du nogle spørgsmål, der trænger sig på om sex, følelser, sundhed eller sygdom - også psykisk sygdom? Det er ikke altid let at tale med andre om sådan noget.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
20161004_115800 mm
 
 
Vis alle Sexliv
20.11.2009  
Heej!
Heej jeg er en pige på 14 år jeg har ikk været i seng med nogen men har fået finger nogen gange og givet blowjob på to drenge stor set har alle mine veinder/venner været i seng med en eller flere jeg ville ikk være den "jomfuren" som jeg bliver kladt! jrg føler at jeg er prasset til at gå i seng med en dreng! jeg føler mig klar men da jeg fik finger første gange var der af en jeg havde noget kørerene med det var som om ejg ikk rigtigt ville men jeg gjort det fordi jeg var dange for at miste ham nu snakker vi ikk sammen mere men jeg føler en from for gruppe pras jeg tror ikk jeg ville gøre det nu men jeg dummer mig tit så det kunne være at jeg bare skulle bolle med en og så være som de ander
 
17.01.2011
Sv: heej!
Hej

Nej, jeg synes ikke at du skal lade dig presse af dine veninder til at starte på sex, hvis du ikke er klar til det. Og i følge statistikken, er du jo ikke bagud - gennemsnitsalderen for sexdebut er 16 år, så du skal nok nå det hele. Det kan jo også være at dine veninder praler, og at de faktisk ikke har haft sex allesammen, selvom de giver udtryk for det.

Det er vigtigt at du mærker efter og først begynder på sexlivet, når du er klar. Ellers er der stor sandsynlighed for, at dine oplevelser vil blive ubehagelige. Ikke fordi det nødvendigvis gør ondt eller på anden måde fysisk vil være ubehageligt for dig, men udelukkende fordi du ikke er mentalt klar til udfordringen. Og du skal passe på ikke at blive udnyttet!! Vent til du er helt klar - du vil kunne mærke, når tiden er moden!!!

Hilsen fra Henrik
01.01.2011  
Anonym
Hej henrik..
min kæreste har ring i pikken.
det gør mega nas, men tør ikke sige til ham at det gør ondt.Ahvad skal jeg gøre?
tak på forhånd!
 
03.01.2011
Sv: anonym
Hej.

Det bliver du nødt til at gøre, for du kan da ikke leve med, at det som skulle være dejligt og godt for jer, istedet af dig opleves ubehageligt.

Du må sige det til ham. Og så må I prøve at finde ud af at have sex, så det ikke gør ondt på dig.

Hilsen Henrik
Tags: Sexliv
23.09.2010  
Smerter
Hej henrik..jeg har de sidste to gange haft rigtige store smerter, når jeg har haft sex,(prøvet og havde det) men hver gang han lige kommer lidt en gør det forfærdeligt.Ohvorfor gør det det? kan det være fordi jeg ikke har haft det i 7 måneder?

hilsen en trist pige
 
23.09.2010
Sv: smerter
Hej

Nej, jeg tror ikke, at det er derfor. Det er nok snarere fordi, at du ikke er tilstrækkeligt ophidset, og hvis ikke du er det, så har du heller ikke så meget sekret i din skede. Når din kæreste da trænger ind i dig, vil du føle smerte, fordi hans penis "slider" lidt på slimhinden. Det kan også være, at du spænder i din bækkenbundsmuskulatur, hvis du ikke slapper helt af, og derved kan samlejet også blive smertefuldt.

Du kan prøve at sidde oven på ham - på den måde kan du bestemme, hvor hurtigt og langt han skal ind i dig.

Hilsen Henrik
Tags: Sexliv | Smerter
11.01.2010  
Sex
Hej jeg hedder sofie, når jeg lægger om aftenen og gnider min kliktoris, så tænker jeg på de andre piger i klassens tissekoner, jeg kunne godt tænke mig at vide om min fisse er stram, forhold til de andre piger, for 7 klassetrin , kunne godt tænke mig at får lidt hjælp af dig ? ; )
 
11.01.2010
Sv: sex
Hej

Det synes jeg ikke at du skal bekymre dig om. Du finder ud af, hvordan din skede fungerer, når du engang begynder på sexlivet med en dreng. Det kan da godt være at du synes, at du er lidt stram nu, men det kan og vil ændre sig med tiden.

Hilsen fra Henrik
29.12.2009  
Hej.. mig igen
Hej først tak for du ville svare på mit spørgsmål.Tdet var mig der skrev den der "min kæreste vil ikke have sex". Heg har fået snakket med min kæreste hun ville egentlig gerne snakke om det der skete debgang for 3 år siden.Rhun har sagt at hun ikke kan klare sex og sådan endnu og at hun bestemt ikke bryder sig om fysisk kontakt på nogen måder.R nu prøver jeg bare at aceptere at vi må vente med og have sex til hun er parat og føler sig tryg ved fysisk kontakt.Ujeg forstår udenmærket godt at hun har det svært ved fysisk kontakt efter det hendes far har gjord ved hende.Emen nu der så det mine venner presser på med jeg skal have sex med hende har prøvet at sige at tingene kommer til sin tid og vi ikke har travlt med og have sex og sådan men mine venner bliver ved og ved og presse på med det.Aved virkelig ikke hvad jeg skal gøre hvis jeg tvang hende ville det jo blive voldtægt men gider heller ikke at mine venner presser på hele tiden.Povervejer bare og slå op med hende men elsker hende jo også selvom vi ikke har sex med hinanden endnu.E er ikke så forelsket i hende mere hun siger jeg presser hende men jeg bliver presset af mine venner hele tiden fordi de mener vi skal have sex. Oille på en måde gerne slå op med hende det ville nok være bedst for alle parter men bange for hun forsøger selvmord igen som hun har gjord en gang før.Lvil jo ikke risikere det min skyld fordi jeg så slog op.hvad skal jeg gøre? mest til og løbe skrigende væk fra det hele væk fra hele verden. hvad skal jeg gøre? venlig hisen mark
 
30.12.2009
Sv: hej.. mig igen
Hej

Jeg synes at du skal tale med hende igen og forklare hende, at du har det svært, som tingene er lige nu. Du kan måske bede hende om at komme med et forslag til, hvordan I kommer videre. Det kan sagtens være, at hun kan sætte sig i dit sted og være en del af beslutningen -uanset hvordan resultatet bliver.

Uanset hvordan det går, så skal du ikke presse hende til sex. Det vil gøre hende ondt, og du vil sikkert heller ikke synes, at jeres sexliv var ligeværdigt. Med andre ord, så kan du godt glemme det, medmindre hun frivilligt vil være med. Og så synes jeg i øvrigt, at det er sejt af dig at modstå kammeraternes "milde mobning" af dig!!

Jeg synes ikke at du skal tænke på, hvordan din kæreste vil reagere, hvis du ikke længere vil være sammen med hende. Hvis hun gør skade på sig selv, var det sikkert sket uanset hvilken kæreste hun havde. Med andre ord handler det ikke om dig, men om hvordan hun følelsesmæssigt har det som person.

Prøv at tale med hende igen. Spørg hende evt. om hun har talt med en psykolog om voldtægten. Det lyder for mig som om, at psykologsamtaler kunne hjælpe hende.

Jeg håber, at du kommer videre.

Hilsen fra Henrik
Tags: Sexliv
10.11.2009  
Hjælp mig ;(
Hej henrik min kæreste ville hele tiden have sex men har ikke lyst han siger jeg er en dårlige kæreste hvis jeg ik ville
 
10.11.2009
Sv: hjælp mig ;(
Hej

Ja, du skal selvfølgelig stå fast, hvis du ikke har lyst. Det kan være, at I skal lave aftaler om at foretage jer nogle andre ting sammen, som giver mening for jer - eks. besøge venner, spille spil, gå i biffen eller andet.

Det kan også være, at du skal forklare ham, hvordan han kan give dig lyst til sex. Måske skal han have at vide, at han ikke skal være for pågående eller direkte, og at han skal give sig tid til at være sammen med dig - hvis det altså er det, der er tilfældet Du må forklare ham, hvad du tænker om det.

Hilsen fra Henrik
Tags: Sexliv


Senest opdateret 06.12.2019 10:42 af MEJ