Brevkasse: Sex og sundhed

Hej med Jer. Jeg hedder Malene H. Madsen. Jeg er sundhedsplejerske, og har arbejdet i Holbæk kommune siden 2010. Som den nye brevkasseredaktør, glæder jeg mig til at besvare Jeres spørgsmål på bedste vis indenfor 7 dage.
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

 
Mangler du en voksen at spørge?
Har du nogle spørgsmål, der trænger sig på om sex, følelser, sundhed eller sygdom - også psykisk sygdom? Det er ikke altid let at tale med andre om sådan noget.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
20161004_115800 mm
 
 
Vis alle Træthed
01.02.2012  
Søvn
Hej henrik
jeg er en pige på snart 17 år og har det problem med at jeg altid kan sove jeg kan falde i søvn når jeg kommer hjem fra skole også blive vækket for at spise aftensmad også gå i seng og sove til jeg skal op igen.Rdet virkelig irriterende da jeg bruger meget af mig og min kærestes tid.Hselvom han siger det ikk gør noget . Jva skal jeg gøre for at jeg ikk sover så meget
 
02.02.2012
Sv: søvn
Hej

Det er lige på denne tid af året, at man kan være forfærdeligt træt, fordi man ikke får så meget sollys på huden og i øjnene. Sollyset medvirker til dannelse af D-vitamin (øger optagelsen af kalk - lavt indhold af kalk i blodet kan give træthed) i huden og ændring af den biologiske rytme via hjernen, og mange bliver trætte om vinteren - nogle endda depressive. Er det tilfældet, kan lysbehandling hjælpe.

Det kan også være tegn på blod-/jernmangel, lavt stofskifte - og mange andre lidelser.

Hvis det fortsætter, bør du gå til lægen.

Hilsen Henrik
Tags: Træthed


Senest opdateret 06.12.2019 10:42 af MEJ