Brevkasse: Sex og sundhed
Hej med Jer. Jeg hedder Malene H. Madsen. Jeg er sundhedsplejerske, og har arbejdet i Holbæk kommune siden 2010. Som den nye brevkasseredaktør, glæder jeg mig til at besvare Jeres spørgsmål på bedste vis indenfor 7 dage.
 
A
Mangler du en voksen at spørge?
Har du nogle spørgsmål, der trænger sig på om sex, følelser, sundhed eller sygdom - også psykisk sygdom? Det er ikke altid let at tale med andre om sådan noget.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
20161004_115800 mm
 
 
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  
14.12.2018  
Mens?
Jeg er 14 år har ikke fået min mens, kan det skyldes min vægt?

jeg vejer 40 kg og er 161cm. Høj
 
14.12.2018
Sv: mens?
Hejsa.

At du ikke har fået din menstruation endnu, kan sagtens hænge sammen med din vægt, som lyder rimelig lav i forhold til din højde. Piger som er undervægtige eller piger som dyrker rigtig meget motion, kan godt få senere menstruation start. Så livsstil spiller ind, men også genetiske faktorer har indflydelse på, hvornår piger første gang får menstruation.
Det er almindeligt at menstruation starter mellem 10 og 16 års alderen. Gennemsnittet er så 13 år. Så det er helt normalt og okay, at du ikke har fået din menstruation endnu.

Med venlig hilsen Malene.
 
29.11.2018  
Hævet tissemand
Min tissmand er hævet på midten efter jeg har onaneret er det farligt eller skal man bare slappe lidt af
 
30.11.2018
Sv: hævet tissemand
Hejsa.
Umiddelbart tænker jeg ikke, at det er farligt, at din tissemand er hævet efter onani. Det skyldes formentlig at huden/vævet er blevet overbelastet. Slap af nogle dage, og se om hævelsen ikke bliver mindre/forsvinder. Gør den det, er alt fint.
Bliver hævelsen værre, kommer der rødme eller smerter, så synes jeg, at du skal gå til din læge og få kigget på det.
Med venlig hilsen Malene.
 
Tags: onani
03.11.2018  
Penisstreng
Hejsa! var sammen med min kærest igår, og hun river den af på mig. Lige pludselig kommer hun til at river alt for hårdt ned i forhuden, og det gør latterligt ondt. Hun undskylder og jeg tænker ik mere over det indtil vi skal ud af sengen. Der er mildest talt en pøl blod, og tror det min penisserne der er revnet... What to do?
 
07.11.2018
Sv: penisstreng
Det lyder meget smertefuldt - håber du er ok nu. Det lyder som om, det var din penisstreng, som sprængte. Penisstrenge sprænger af og til under sex eller onani, hvilket kan gøre meget ondt og bløde. Når penisstrengen er sprængt, skal du lade den vokse sammen igen og holde den ren og i ro. Så ingen sex eller onani, før såret er helet helt. Ellers risikerer du, at strengen sprænger op igen. Bliver strengen eller penis rød, øm eller hævet, kan det være betændelse, og så skal du til lægen.

Penisstrengen holder forhuden på plads, og derfor kan forhuden ikke trækkes længere ned, end under hovedet. Nogle mænd har en meget kort streng, og andre har en længere. Jo kortere strengen er, jo større vil risikoen være for, at den sprænger. Det er ikke farligt, hvis penisstrengen sprænger – men det kan virke voldsomt og give en forskrækkelse. Hvis du synes, at din penisstreng er meget kort, kan du gå op til din læge, der kan vurdere, om den er for kort. Er penisstrengen meget kort, så kan den opereres med en meget lille operation, der er ganske ufarlig.

Med venlig hilsen Malene.
 
20.10.2018  
Min kæreste og jeg.
Okay, min kæreste og jeg havde sex her idag, vi brugtbiler kondom og jeg er stoppet på p-piller for et par måneder siden, han er i tvivl hvor vidt han er kommet i mig, men har ret ondt, er det et tegn? er rigtig nervøs da min mor ikke ved noget om det. Har man ondt når en dreng er kommet oppe i sig? flyder der noget ud som ikke ligner udflåd?
 
22.10.2018
Sv: min kæreste og jeg.
Hejsa.
Når man har haft sex uden kondom og ikke bruger anden præventionsform, så er der altid en mulighed for at blive gravid. At vide om din kæreste har nået at trække sig ud inden sædafgang er, som han også selv siger, altid usikkert. Også fordi der kan komme noget præ-sperm inden udløsning.
Man kan godt have lidt ondt i maven/underlivet efter et samleje, og det kan ikke bruges som et tegn på graviditet. Det kan udflåd heller ikke.
På apoteket kan du købe en fortrydelsespille som forhindre en mulig graviditet. Pillen skal tages så hurtigt som muligt efter samlejet for at virke bedst muligt, men nogle af disse piller virker op til 5 dage efter. Du kan købe pillen uden recept, dvs. du skal bare gå ned på apoteket og snakke med dem.
Derefter vil jeg råde dig til, at tage en snak med din egen læge. Både omkring forløbet nu, og hvordan du fremover beskytter dig selv. Når du er over 15 år, så kan du sagtens snakke med lægen uden din mor´s viden. Men det er selvfølgelig altid godt, at have nogle voksne omkring sig at snakke med.
Har du brug for mere uddybende svar er du velkommen til at skrive igen eller ringe til mig på tlf. 72 36 62 39.

Med venlig hilsen Malene.
 
20.08.2018  
Hvor meget
Hvor meget må jeg drikke om ugen, før det bliver farligt for mig?
jeg er 17 år og fester med mine venner, men alt den sank om alkohol gør mig forvirret.
bo
 
21.08.2018
Sv: hvor meget
Hej Bo.

Kan godt forstå at du er forvirret, for der er også mange tal/antal genstande i spil. Noget er til voksne og andet til børn/unge.
Her er hvad Sundhedsstyrelsen anbefaler til børn/unge;

Børn og unge
• Børn og unge under 16 år anbefales ikke at drikke alkohol
• Unge mellem 16 og 18 år anbefales at drikke mindst muligt og stoppe før 5 genstande ved samme lejlighed

Over 18 år er der andre anvisninger, men husk;
• Intet alkoholforbrug er risikofrit for dit helbred
• Drik aldrig alkohol for din sundheds skyld
Og jo mere man drikke, jo større sundhedsrisiko er der.

Håber det var svar nok, eller skriv igen :)

Med venlig hilsen Malene.
 
Tags: Alkohol
01.01.2018  
Udflåd
Hej jeg er 13 år gammel og har få et min menstruation og ville bare høre om det er helt normalt at man stadigvæk har udflåd når man har fået menstruation?
 
02.01.2018
Sv: udflåd
Hejsa.

Ja det er helt normalt, at man fortsat har udflåd selvom man har fået sin menstruation. Det fortsætter gerne frem til overgangsalderen. Udflåddet kan ændre udseende og mængde alt afhængigt af, hvor man er i sin cyklus. Udflåd er oftest let gulligt, hvidligt eller "gennemsigtigt". Ændre udflåddet farve fra førnævnte, bliver ildelugtende eller begynder det at klø i skeden, så skal man snakke med egen læge omkring det, da det kan være tegn på noget infektion.

Med venlig hilsen Malene.
 
Tags: Udflåd
05.11.2017  
Onani
Er det okay at onanere som 13 årig?
 
06.11.2017
Sv: onani
Hej.

Ja det er helt okay at onanere som 13 årig, og også helt normalt.

Med venlig hilsen Malene.
 
Tags: onani
05.10.2017  
Tror jeg er blevet impotent
Okay jeg har været sammen med denne en pige 3-4 gange nu og hvergang jeg skal til st få den op, bliver den ikke stiv nok! har aldrig haft det problem før?! og har været sammen med en del?
 
09.10.2017
Sv: tror jeg er blevet impoten
Hejsa.

Det er svært for mig at sige, hvorfor du oplever problemer med at få den op at stå/blive stiv nok. Om det "bare" er en periode i dit liv nu, f.eks. med mere stress, eller det handler om følelserne for den pige du er sammen med, eller det I gør samme seksuelt - tænder/tænder ikke dig.
Impotens hos unge mænd skyldes oftest psykologiske ting, det være sig stress, angst, depression. Men det kan også være livsstil relateret, såsom rygning, alkohol, stoffer - disse ting hæmmer de signalstoffer der giver og opretholder en erektion.
Hvis du bliver ved med at opleve problemet, bør du snakke med din egen læge. Han eller hun vil være i stand til at rådgive dig mod den rette behandling, så du kan have et godt sexliv.

Med venlig hilsen Malene.
 
Tags: Impotens
09.09.2017  
P-stav og graviditet
Hej.
jeg er 15 år og 8 måneder. Jeg har en kæreste og vi har været sammen et halvt år. Vi startede ud med sex ca. 3 måneder efter vi blev kærester. Vi går vi parallelklasse og alt går egentligt meget fint, vi er hinandens første både med det ene og det andet, og vi er glade for hinanden. Ja vi har brugt kondom alle gange intet der.
vi har haft sex nogle gange, og jeg fik derfor her for nylig en p-stav. Men nu bliver jeg så egentligt lidt i tvivl, om man egentligt fordi jeg har fået p-stav have sex uden kondom? om risikoen for at blive gravid er der eller ikke, for hvis den er vil jeg ikke udsætte mig selv for det.

tak på forhånd, kh
 
11.09.2017
Sv: p-stav og graviditet
En P-stav beskytter mod graviditet. Effekten af en P-stav mod graviditet er meget høj, men der er ingen producenter der tør skrive 100 procent, da de altid tager forbehold for forskellige ting.
Men det regnes altså som en meget sikker præventionsform, som kan stå alene - dvs. det burde ikke være nødvendigt også at beskytte sig med kondom når det handler om graviditet.
P-staven beskytter ikke mod kønssygdomme, det gør kun kondomet.
Men i Jeres tilfælde, hvor I er hinandens første sexpartnere, kan I jo ikke have fået en kønssygdom.
Hvis du og kæresten på et tidspunkt slår op, og du skal have sex med en ny kæreste, så skal du igen tænke på kønssygdomme. Her vil det til en start igen være en god idé med kondom - indtil man er sikker på at ingen af Jer har en kønssygdom.
Men det lyder som om, at du har truffet nogle fornuftige valg indtil nu :)
Med venlig hilsen Malene.
 
16.07.2017  
Knop
Jeg har en underlig knop på min ene klunk men har aldrig været sexuelt aktiv. Det ligner lidt en vorte. Hvad kan det være?
 
03.08.2017
Sv: knop
Hejsa.
Det er svært jo for mig at sige hvad det, når jeg ikke har set den.
Når du aldrig har været seksuel aktiv, så skal du selvfølgelig ikke tænke i sexsygdomme.
Måske det kan være en talgknop. Talgknopper er helt normalt, men mange bliver lidt urolige, når de ser dem, fordi de ikke ved, hvad det er. Der er jo også den mulighed, at det er en decideret vorte, som man også kan have på ens hånd eller fod, de er ikke som sådan farligt, men kan dog smitte.
Jeg vil anbefale dig, at få lægen til at kigge på det, så du kan finde ud af hvad det er, og ikke gå og bekymre dig.
Med venlig hilsen Malene.
 
13.07.2017  
Mulighvis forhudsforsnævring
Hej malene, jeg er 19 år og har stadig problemer med forhuden rundt omkring min penis. For når jeg prøver at trække selve huden tilbage under penis hovedet begynder det at sveg og min glans begynder at dunke i svag - mellem smerte, det ser ud til at der er et halv langt stykke hud der går langs var fronten på mit hoved og hen ad glansen som er tilknyttet forhuden. Så ville spørge dig om jeg skulle gå til læge med dette problem, eller prøve de såkaldte træne øvelser?
 
03.08.2017
Sv: mulighvis forhudsforsnævri
Hej.
I den alder du har nu, så bør der ikke være problemer med forhudsforsnævring eller lign. Så jeg synes, du skal få lægen til at se på det.
Med venlig hilsen Malene.
 
29.06.2017  
Knopper i skamlæber
Hej, jeg er en pige på 15 år. For et par dage siden begyndte det at svie i min tissekone, hvor der efterfølgende begyndte at komme knopper på indersiden af mine skamlæber. Disse knopper ligner bumser, dog kan de ikke prikkes.
jeg har en kæreste (min første) og han eller jeg har ikke haft sex med andre før, så ved ikke om det kan en kønssygdom eller måske svamp? kan du hjælpe mig, har nemlig ikke lyst til at gå til lægen!
 
30.06.2017
Sv: knopper i skamlæber
Hej.
Det lyder til at du har fået lidt irritation ved tissekone og skamlæber. Dette kan komme af vask med parfumerede produkter, trusser der snærer eller sex. Vask med ph-neutral sæbe, og der kan også afhjælpes med mælkesyrebakterier i form af stikpiller. Dette kan købes i håndkøb på apoteket.
Hvis mælkesyrebakterier ikke hjælper, så kan det selvfølgelig godt være svamp. Men her vil du mest sandsynligt opleve mere kløe. Svamp kan behandles med Canesten, som du også kan købe på apoteket.
Hvis det svier når du tisser, så kan det også være en blærebetændelse. Det kan chekkes hos lægen med en urinprøve.
Hvis ingen af Jer har haft seksuel kontakt med andre, så er kønssygdom usandsynlig.
Med venlig hilsen Malene.
 
18.04.2017  
Øm diller
Hej.
min diller er øm efter min pikstreng røg af. Burde jeg gå til en læge?
 
21.04.2017
Sv: øm diller
Hejsa.
Der er ikke noget at sige til, at din diller er øm, når din pikstreng er sprunget/flækket. Som regel går der et par uger før den er vokset sammen igen. Så det er en god idé at "skåne" dilleren - undlade sex og onani - mens den vokser sammen. Ellers kan du risikere at den springer igen, og helingen kan også tage længere tid. Sørg i øvrigt også for, at du skyller dig dagligt under forhuden, så såret holdes rent. Når der er gået et par uger, kan du prøve at starte med at onanere stille og roligt, og hvis det går fint, kan du begynde at have sex igen.
Bliver der længerevarende problemer, så vil jeg anbefale dig at tage kontakt til din læge, som så kan kigge på det.
Med venlig hilsen Malene.
 
19.04.2017  
Skamlæbe
Det som om min skamlæbe på den ene side ikke sidder fast ?
 
21.04.2017
Sv: skamlæbe
Hej.
Det er lidt svært at vide, hvad du mener med at din ene skamlæbe ikke sidder fast. Men det lyder til, at du har lagt mærke til, at der er forskel på dine skamlæber, og du måske er usikker på, hvordan skamlæber/vagina skal se ud.
Alle mennesker ser forskellige ud, og alle menneskers kønsdele er lige så forskellige, som deres ansigter. Der er altså ikke nogen rigtig standard for, hvordan en vagina skal se ud. Nogle har store skamlæber, andre har små og nogle har både en stor og en lille skamlæbe - alle er forskellige mellem benene. Og at skamlæberne er forskellige fra den ene side til den anden er også normalt, ligesom f.eks. bryster kan være det.
På nedenstående link kan du læse mere om skamlæber.
http://www.sexlinien.dk/emneside-piger/kvinders-kroppe/koenslaeber.aspx
Er du fortsat bekymret efter dette, så må du få din læge til se på det.
Mange hilsner fra Malene.
 
23.03.2017  
Erektionsproblemer pt. 2
Hej igen. Kan det virkeligt være rigtigt at jeg i en alder af 16 år aldrig har oplevet en rigtigt erektion. Har prøvet at være sammen med en pige før, der blev den stiv, men hurtigt efter slap igen (når min penis bliver erigeret føler jeg ikke at den bliver helt stiv). Kan det eventuelt skyldes at jeg ikke producere nok testosteron eller kan der være noget andet helt galt ?
jeg er ikke ked af min egen krop og føler ikke at jeg har selværdsproblemer, så tror ikke at det er præstationsangst.
 
24.03.2017
Sv: erektionsproblemer pt. 2
Hej igen. Jeg tror ikke at der er noget som er rigtig eller forkert erektion, men nok mere en forskel i hvor opstemt man er.
Det lyder til at du mest bekymre dig om, om der fysisk er noget i vejen med dig. For at komme ud af den bekymring, så synes jeg, at du skal tage en snak med din læge, som også kan måle dit testosteron indhold i blodet. Din læge er vant til disse snakke, så spring bare ud i det.
Hvis du overhovedet ikke har mod på det, så kan du jo starte på nettet på https://www.netdoktor.dk/brevkasser/
Med venlig hilsen Malene.
 
22.03.2017  
Undersøgelse underliv
Hvis man ikke har været i seng med nogen kan man så godt få en underlivs undersøgelse
 
24.03.2017
Sv: undersøgelse underliv
Hejsa.
Man kan altid få en underlivsundersøgelse hos sin læge hvis det skønnes nødvendigt. Også selv om man ikke har været seksuel aktiv.
Med venlig hilsen Malene.
 
22.03.2017  
Barbering
Hvorfor er det så svært at barbere sig på missen??? og hvad kan der ske ved at gøre det?!

tak:)
 
24.03.2017
Sv: barbering
Hej.
Jeg tænker intim barbering er svær, fordi huden er meget blød og følsom i det område. Hvis man vil fjerne al håret og ikke kun i bikinilinjen, så det være der er andre metoder som er nemmere end barbering. Flere butikker sælger forskellige produkter til intim hårfjerning. Men man skal måske også tænke over, om det er godt at fjerne al håret. Det kan have en funktion som at holde på fugt, beskytte mod infektion osv.
Med venlig hilsen Malene.
 
19.03.2017  
Erektionsproblemer
Hej. Jeg er en dreng på 16 år og jeg har erektionsproblemer, jeg har haft det så længe jeg kan huske. Jeg får ikke random erektioner om morgenen eller i løbet af dagen, jeg får kun erektion når det er fremprovokeret, og så komme den lynhurtigt og går lige så hurtigt væk igen. Jeg har ikke kontaktet min egen læge da jeg har det svært med at se i øjnene at jeg ikke fungerer normalt. Jeg håber at du kan hjælpe 😊
 
20.03.2017
Sv: erektionsproblemer
Hej.
Erektion er meget forskellig fra person til person, og jeg tror ikke, at du fungerer så unormalt som du tror. Mange har det lige som dig. Du skriver, at du kan få erektion når den bliver fremprovokeret, og at den holder kort. Jeg tror at det skyldes måden og i hvilken situation den fremprovokeres på. Der er forskel på erektion, om man selv onanerer, om man er sammen med en man rigtig godt kan lide, hvilke tanker man har undervejs osv. Så mange ting spiller ind.
Du er ung og har måske ikke så mange seksuelle oplevelser endnu. Så mit råd til dig vil være at slappe af, og tage tingene roligt, og se om din erektion ikke ændrer sig i forhold til hvilke seksuelle oplevelser du har.
Du er velkommen til at skrive igen.
Med venlig hilsen Malene.
 
Tags: erektion
29.01.2017  
K hvid penishoved
Hej. Jeg er 22 år gammel. Når jeg trækker mit forhud tilbage, er der hvide pletter på mit pikhoved.. har haft det i mange år men ikke turde sige noget.. kan du hjælpe mig?
 
01.02.2017
Sv: hvid penishoved
Hej.
De hvide knopper på dit pikhoved kan skyldes talgknopper/kirtler – samme type som en del unge mænd døjer med i ansigtet som acne/uren hud. I ansigtet bliver det jo ofte til bumser, der er betændte, men det ses heldigvis næsten aldrig på penis. Hvis det er de forandringer, jeg regner med, er de aldeles ufarlige og smitter ikke. Oftest vil de formindskes og måske næsten helt forsvinde, som tiden går.
For at være helt sikker på at det er talgknopper du har, så bør du få din egen læge til at se på det. Lægen er vant til at undersøge sådanne ting, og så er du helt sikker, og behøver ikke bekymre dig mere. Selvfølgelig har du lov at være genert, men læger er det ikke!
Med venlig hilsen Malene.
 
04.01.2017  
Smerter efter sex
Hej med dig, jeg har haft sex med min kæreste i går og jeg har haft ondt i min tissekone lige siden... Hvad kan jeg gøre???
 
06.01.2017
Sv: smerter efter sex
Hej med dig.

Nogen gange kan man godt få ondt i tissekonen eller skeden efter sex. Det kan være irritation af området. Det skal dog gerne aftage hurtigt. Hvis det fortsætter efter nogle dage, kan man mistænke en infektion - al afhængig af hvordan smerter er. Her kan det være godt at tale med egen læge, så det kan afklares om der er tale om en infektion. Hvis det er en infektion, så husk at kæresten nok også skal i behandling.

Med venlig hilsen Malene.
 
16.12.2016  
Hjælp bumser på numsen
Hej. Jeg har opdaget at jeg nogle gange får bumser på numsen.Det gør lidt ondt når jeg skal på toilettet. Hvorfor får jeg bumser der og hvad kan jeg gøre?jeg kan ikke lide at have bikini på om sommeren. Hvad skal jeg gøre?
hilsen den 14-årige håbløse pige
 
21.12.2016
Sv: hjælp bumser på numsen
Hej.
Desværre kan man få bumser mange steder på kroppen. De skal behandles som man vil gøre i ansigtet. Lad være med at pille for meget med fingrene, hold huden ren - evt. med special sæbe. Specialshampoo og creme til behandling af bumser kan købes i nogle supermarkeder, Matas eller apoteket.
Med venlig hilsen Malene.
 
13.12.2016  
Handjob
Hej malene
jeg har en veninde på 13 som har givet en dreng et handjob på skolens toiletter.
ved ikke om jeg skal sige noget til hende? hjælp
 
16.12.2016
Handjob
Hejsa.
Hvis det er en rigtig god veninde, så synes jeg da sagtens, at du kan snakke med hende om det. Du kan jo spørge ind til hvordan og hvorfor. Måske din veninde synes, det er rart at snakke med nogen om det. Når man snakker om tingene får man måske et nyt syn på det der er sket og på hinanden, og det er jo med til at udvikle os.
Mange hilsner fra Malene.
 
Tags: Handjob
13.12.2016  
Trekant
Hej malene
jeg er en pige på 14 år. Jeg har en kæreste på 17 og vi har tit sex. Men nu prøver han at skubbe mig til at have en trekant med min bedste ven og ham. Vi har det rigtig godt men han vil bare rigtig gerne have en trekant med mine veninder og jeg. Ved ikke hvad jeg skal gøre
plisssss hjælp!!!!!!
 
16.12.2016
Sv: trekant
Hej.
Sex skal være rart og godt, og her lyder det til at du er ved at blive skubbet ud i noget, som du ikke har lyst til. Og det er helt i orden at sige nej til en trekant. Hvis din kæreste ikke kan respektere det, så tænker jeg, at du skal finde en ny sød kæreste, som lytter til dig.
Du er kun 14 år, så det er tidligt at eksperimentere med forskellige former for sex. Husk den seksuelle lavalder er 15 år, hvilket jo også skal beskytte at unge blive presset ud i noget af ældre, som de ikke har lyst til. Så stå ved din mavefornemmelse som siger nej til en trekant.
Giver det anledning til flere spørgsmål, så skriv gerne igen.

Med venlig hilsen Malene.
 
Tags: Trekant
28.10.2016  
Udflåd
Hei e3 en fyr på 17 år som vil høre om noget ..er chechet for klamydia og resultatet var negativt men der kommer stadig lidt væske ud fra min pik ,det lugter ikke eller gøre ik ondt ,væsken er gennemsigtig
 
03.11.2016
Sv: udflåd
Hej.

Godt du er checket for klamydia. Det kan skyldes en virus eller bakteriel infektion- det er ikke altid man kan finde ud af hvad det skyldes. Men hvis det fortsætter, så synes jeg, at du skal snakke med din læge igen.

Mange hilsner fra Malene.
 
18.10.2016  
Sexsygdom eller blærebetændels
Hej, jeg er en pige på 16. Jeg har haft kæreste på i ca 1 måned, og for ikke så lang tid siden, valgte vi at dyrke sex uden kondom. Han og jeg havde før hen været sammen med 1-2 personer før. I sidste uge var vi på berlin tur og da jeg havde menstruation i den uge, havde vi ikke sex. Da jeg vågnede op sidste dag inden vi skulle hjem, gik jeg på toilettet, og da jeg havde tisset færdig begyndte det at nive helt ekstremt. I den uge havde jeg siddet på nogle kolde trappesten og nogle tynde adidas bukser. Da jeg spurgte en veninde omkring det sagde hun at hun også havde følelsen og at hun før hen havde haft blærebetændelse, og at det var årsagen. Hun bad mig drikke tranebærjuice, hvilket jeg har drukket i snart en uge. Jeg er lidt bange for at det måske kunne være kønssygdom, for det er begyndt efterfølgende at klø, den ved skedens åbning. En gang imellem er der nogle enkelte gange hvor der er blod på papiret når jeg tørre mig, det sker dog ikke så ofte mere.

spørgsmålet er, bør jeg tro det er sexsygdom eller blærebetændelse. Jeg har ikke snakket med min mor om det med kæresten endnu, da hun før hen havde flippet ud over det med ikke at have kondom på. Hvad hvis hun beder mig om at bestille en tid til en gynækolog? jeg kan ikke holde tanken ud at en dame eller mand på 30-40 år skal kigge mig direkte op i fitten. Bare tanken kan få mig til at bryde sammen.

hjælp mig, hvad gør jeg?

hilsen ..........
 
24.10.2016
Sv: sexsygdom eller blærebetæn
Hej :)

Som du selv skriver, så kan dine gener i underlivet skyldes flere ting. Og det er svært præcist at vide hvad, så længe det ikke er undersøgt. Derfor vil jeg klart anbefale dig, at tage kontakt til din læge og få en snak. Fortæl det samme som du så fint har skrevet her i mailen, og lægen vil, i samråd med dig, tage stilling til hvad og hvordan du undersøges bedst og nemmest. Måske en urinprøve er nok i første omgang.
Tag evt. en god veninde med til lægen.
Har du yderligere spørgsmål så skriv igen.

Med venlig hilsen Malene.
 
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.Senest opdateret 14.12.2018 14:30 af MHM