ForsideFørste uge af sommerferieAnden uge af sommerferien10. kl.Information om 10. klasseKommende elev i 2020-21?Valg af fagpakke10EUDBusinessKunst & designKulturen kalderSport & sundhedSundhed, omsorg og livTech & scienceUd i verdenElev fra anden kommuneSkoleferieplanYderligere info 2019-20SkolekortSygdom & fraværUU-vejledningElevloginLæringscentretDanskEngelskMatematikTyskFysikOSOLærerloginInternationaliseringeFamily 4UEUneedsUUddannelsessystemerREFROEntreprenørskab10PlusUngdomsklassenUngdomsskoleUngdomsskole/holdoversigtSommerferieaktiviteterKnallertkørekortBetaling til holdGenerelle oplysningerOm UndervisningenTil undervisereJagten 20207'eren 2020KlubberAfd. Holbæk byVestergadeFritidscentretLadegårdsparkenAfd. KatrinedalSvinningeAfd. SkovvejenKlubben i JyderupKlubben i JernløseAfd. KildedamKlubben i VipperødKlubben i TølløseKontaktpersonerOm UngdomsklubberneUngkort og UngfestNetværksklubberSSPSSPArbejdsgrundlagTematikkerTyveriVold og truslerMobning og chikaneRusmidler og misbrugKriminalitet genereltSociale medierRadikaliseringStraffeattesterLinksKontakt SSPKreds- og lokalrådDe 4 Netværkget2sportDAMGrejbankUdlejning og reglerHvad er en grejbankTelte m.mKano,Kajak & udrustningDiverse udstyrKontakt vedr. GrejbankUngdomsrådKontaktKontakt osBestyrelseInterntOm osBrevkasserSSP og KriminalitetCorona / COVID-19Sex og SundhedVenskab og kærlighedMig og min famlieMisbrug og stofferUddannelse og ErhvervLinks til rådgivningSpørgsmål og kommentarerEnglish
Share on facebookShare on twitterNotify a friendPrint page

Brevkasse: Sex og sundhed

Hej med Jer. Jeg hedder Malene H. Madsen. Jeg er sundhedsplejerske, og har arbejdet i Holbæk kommune siden 2010. Som den nye brevkasseredaktør, glæder jeg mig til at besvare Jeres spørgsmål på bedste vis indenfor 7 dage.
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

 

Mangler du en voksen at spørge?

Har du nogle spørgsmål, der trænger sig på om sex, følelser, sundhed eller sygdom - også psykisk sygdom? Det er ikke altid let at tale med andre om sådan noget.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
20161004_115800 mm
 
 
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11   Næste side Sidste side
03.07.2020  
Hvad er der galt
Jeg er en dreng på 16 år,
jeg fik her for nygligt det jeg tror er en bums på min penis.Ede første dage prikkede jeg den dagligt, hvor der skete det samme som hvis det havde været en normal bums, jeg prøvede så at lade den være i et par dage, men nu er den blevet større og kan ikke prikke den mere, hvad er der galt?
 
03.07.2020
Sv: hvad er der galt
Hejsa.
Det lyder som om, at du har fået en lille infektion i huden på penis. Nogen gange kan man være heldig, at det går væk efter afvaskning med sæbevand, men hos dig lyder det til, at infektionen har bredt sig, så derfor skal du kontakte lægen. Lægen kan vurdere om der skal noget antibiotika (pencillin) til.

Med venlig hilsen Malene.
29.06.2020  
Pikhoved er passe ømt
Hej henrik :)
jeg kan ikke røre ved mit pikhoved uden at det gør ondt.Hhvilket vil sige at jeg ikke kan rengøre den.Rer det normalt eller skal jeg tage en tur til lægen?
 
29.06.2020
Sv: pikhoved er pisse ømt
Hej :)

Et pikhoved kan godt blive ømt i en kortere periode efter onani og sex, men som du beskriver det, lyder det til, at det gør mere ondt end som så. Så jeg synes, det er en god idé at tage en tur forbi lægen.

Med venlig hilsen Malene.
19.06.2020  
Samleje
Hej..
er det normalt at det føltes som om at man skal tisse når man har samleje (er en pige)
 
26.06.2020
Sv: samleje
Hej.

Det er meget normalt at føle en tissetrang, når man stimulerer g-punktet. Man oplever den når man stimulerer g-punktet som sidder lige indenfor skedeåbningen og under blæren.

Kvinder kan opnå flere slags orgasmer. De mest kendte opnås gennem stimulation af klitoris, stimulering af g-punktet, og så er der en som føles som en tissetrang eller føles som at man rent faktisk tisser under orgasmen. Det hedder en sprøjteorgasme. Den væske der kommer under sprøjteorgasmen er ikke tis. Der sidder nogle kirtler ved skedeåbningen der producerer denne væske når man kommer.

Men prøv dig frem. Du kan evt. tisse før samleje, og se om følelsen er den samme.

Med venlig hilsen Malene.
08.06.2020  
Hiv
Kan man få hiv smitte hvis kvinden masserer penis med skeden?
 
17.06.2020
Sv: hiv
Hejsa.

Hiv smitter gennem blod, skedesekret, sædvæske, forsperm og modermælk. Disse kropsvæsker indeholder så koncentrerede mængder af hiv-virus, at de kan overføre smitte.

Hiv skal direkte ind i blodbanen, for at der kan ske overførsel af smitte. Hiv smitter seksuelt ved sex i skeden, i endetarmen og i munden. Man kan kun blive smittet med hiv, hvis man har været i kontakt med blod, sæd eller skedesekret fra en hiv-smittet.

Du kan beskytte dig mod hiv ved at hindre kontakt med sæd, skedesekret eller blod. Ved sex kan det fx være ved at bruge kondom, hvis det er muligt.

I forhold til det du beskriver, så er der en risiko for hiv-smitte, hvis der er kommet skedesekret på penis under massagen, og der er nogle rifter på penis hvor det kan trænge ind. Er du i tvivl så snak med din læge, eller en af de klinikker for kønssygdomme som der er i landet.

Med venlig hilsen Malene.
28.11.2019  
Min kæreste har ikke fået sin
Hej jeg er en dreng på 18 min kæreste er 16 hun har ikke fået sin mens som hun skulle vi har haft sex uden kondom og jeg er trukket ud hver gang vi er begge nervøse skal vi være det?
 
28.11.2019
Sv: min kæreste har ikke fået
Hej.
Afbrudt samleje, at trække sig ud, eller stå af i Roskilde som nogen siger, er ikke en sikker præventionsform. Inden udløsning kan der komme præsperm, som kan gøre kvinden gravid.
Jeg vil råde Jer til, at I køber en graviditetstest, så I kan få vished og forhåbentlig ro.
En graviditets test måler på HCG-indhold i urinen. I kan købe den på apoteket (her kan I også få råd og vejledning) eller i større supermarkeder. Læs vejledning på pakken grundigt før din kæreste laver testen, så I er sikre på at få gjort det rigtigt.
Er testen negativ, og får din kæreste fortsat ikke menstruation inden for 14 dage, så må I lave en ny test.
Er graviditetstesten positiv, så skal I tage kontakt til din kærestes læge, og få en snak, råd og vejledning om det.
Og så kan det være en rigtig god idé, at I fremadrettet tænker anden prævention, så I ikke skal gå med sådan en nervøsitet igen. Snak med lægen om, hvilken præventionsform som vil være god for Jer.
Har I yderligere spørgsmål, så skriv igen.

Med venlig hilsen Malene.
22.11.2019  
Den nervøse
Jeg har haft sex med en prostitueret..jeg havde kondom på men jeg havde barberet min tissemand og jeg havde rødeknopper efter barbering.Mmit spørgsmål er hun havde menstruation som jeg ikke anede om.Rder kom lidt blod på mig.Eå jeg er bange om det kan smitte gennem den vej ang aids og sex sygdomme.Ejeg er meget bekymret.Rhåber du kan svar på det.Ghar søgt over alt men ingen svar omkring det.Smvh hilsen den nervøse.
 
27.11.2019
Sv: den nervøse
Hejsa.
Man kan blive smittet med en sexsygdom via kønssekreter, såsom præsperm, sperm og skedesekret, samt blod. Det smitter når disse væsker kommer i forbindelse med en slimhinde eller sår. Nogle sexsygdomme er meget smitsomme, og andre skal man være meget uheldig for at få.
Det er svært at sige, om du kan være blevet smittet med en sexsygdom ud fra din beskrivelse. Du kan være smittet med en sexsygdom selv om du ikke har symptomer. Det er nemlig ikke alle smittede, der får symptomer.
Så når nu tvivlen er der, og du er nervøs, så synes jeg, at det bedste du kan gøre er at blive tjekket hos din egen læge eller på en sexklinik:
https://sexogsamfund.dk/viden/klinikker
Du skal ikke være ligeglad med, om du kan være smittet, da en ubehandlet sexsygdom kan føre andre ting med sig. Og de fleste sexsygdomme kan behandles uden problemer, så se at få det tjekket, så du kan få det ud af hovedet.

Med venlig hilsen Malene.
12.07.2019  
Skamlæber
Hej er en pige på 16 som er virkelig bange for at få finger fordi mine skamlæber hænger lidt udenfor, så tænker hele tiden på om ham jeg nu engang skal være sammen med ville synes det var klamt at give finger pga hvordan de ser ud, og kan man overhovedet få finger med de skamlæber....
 
22.08.2019
Sv: skamlæber
Hejsa.

Måden du beskriver dine skamlæber på lyder helt normalt. Vores kroppe er selvfølgelig forskellige, ligesom vores skamlæber (kønslæber), men hos de fleste kvinder hænger skamlæberne lidt ud. Det er bare ikke noget vi lægger mærke til, fordi man jo skal ret tæt på for at kunne se den slags.

Det kan måske være en god idé for dig, at se på nogle billeder af skamlæber. Der er forskellige fagbøger på biblioteket, såsom "Kvinde, kend din krop". Der er billeder af forskellige kvinders køn, med og uden hår, med og uden udhængende kønslæber - og en masse andet.
Du kan også læse mere på sexlinien;
https://www.sexlinien.dk/emneside-piger/kvinders-kroppe/koenslaeber.aspx

Med venlig hilsen Malene.
09.07.2019  
Sexsygdom
Kan man blive testet i holbæk eller skal jeg hele vejen til roskilde?
 
22.08.2019
Sv: sexsygdom
Hejsa.

Det er rigtigt at man kan blive testet for sexsygdomme i Roskilde, på Klinik for kønssygdomme;

https://www.regionsjaelland.dk/sundhed/geo/roskildesygehus/Afdelinger/dermatologisk-afdeling/afsnit-og-funktioner/Sider/Klinik-for-Koenssygdomme.aspx

Men man kan også altid gå til sin egen læge og blive testet der.

Med venlig hilsen Malene.
20.06.2019  
Røvhår
Er det normalt for drenge at have røvhår
 
21.06.2019
Sv: røvhår
Hej du :)

Ja det er normalt for både drenge og piger.

Med venlig hilsen Malene.
13.05.2019  
Oralsex
Hej malene vi er et par på 18 og 21 nå mig og min kæreste har oralsex så begynder hun og få små flænger et par dage efter vi har prøve og lade vær i et stykke tid for og se der var så ikke mere men så prøvet vi igen og hun flækker forskellige steder ved skedeåbning og skamlæberne vi ved ikke hvad vi skal gøre vi begge har været til læge men hver gang er det væk til den tid
 
15.05.2019
Sv: oralsex
Hej.

Jeg kan ikke lige forklare, hvorfor din kæreste får små flænger ved skedeåbning og skamlæber ved oralsex. Måske det kan skyldes lidt irritation, hvis du slikker for længe eller for hårdt, eller hvis du har et skæg der kan genere hendes skedeåbning eller skamlæber.
I kan prøve at gøre det i kortere tid og mere blidt.
Og læg mærke til hvad der sker hvis du bruger fingrene til at røre hende med. Kommer der så de samme små flænger?
Egen læge kan I også snakke med igen. Også selv om flængerne er væk, når I ses med lægen. Lægen kan evt. pode, og se om der er nogle bakterier eller svamp som der skal behandles for.

Med venlig hilsen Malene.
12.05.2019  
Forhud
Hejsa;)
jeg har længe gerne ville have min forhud bare trukket tilbage når den er slap, men forhuden bliver ved med at dække glansen til igen, hvad skal jeg gøre?
 
15.05.2019
Sv: forhud
Hejsa.

Når du har trukket forhuden tilbage, og så slipper, så er det normalt, at forhuden glider ud over glans igen.

Med venlig hilsen Malene.
11.04.2019  
For tyk?
Hej..
jeg ved ikke om jeg er for tyk..jeg synes i hvert fald jeg er tykkere end de andre piger i min klasse..jeg går i 7. Klasse og vejer 60 kg.
 
11.04.2019
Sv: for tyk?
Hej.

For at finde ud af om du er for tyk, så skal man også vide hvor høj du er. For jo højere man er, jo mere "må" man veje. Så højde og vægt hænger sammen.
Jeg vil råde dig til, at gå til sundhedsplejersken på din skole. Hun kan måle og veje dig, og sammen kan I snakke om, hvordan det ser ud for dig.
Hvis du er for tyk så er der hjælp at hente. Både via snak med sundhedsplejersken, men også via et kommunalt tilbud som du kan se mere om på dette link;
https://holbaek.dk/borger/boern-unge-og-uddannelse/sundhedspleje/behandling-af-overvaegtige-boern-og-unge/

Mange hilsner fra Malene.
09.04.2019  
Pik
Hvor lang er normalt en 10 årig pik
 
11.04.2019
Sv: pik
Hejsa.

Det er meget svært at sige, hvor lang en penis på en 10 årig er. Det er ligeså forskelligt som højde, vægt, fødder, hænder, ører osv.

I 10-14-årsalderen vokser testiklerne. Samtidig vokser pungen meget og bliver mere mørk og rynket. Indtil puberteten er penis ikke ret stor, men så vokser den i både tykkelse og længde. Det er meget forskelligt, hvor lang penis bliver når den er færdigvokset, men typisk 9-13 cm når den er stiv. Mindre når den er slap.

Håber det var svar nok.
Med venlig hilsen Malene.
24.02.2019  
Ondt i skeden
Hej..
jeg er en pige på 13, og har ondt i skeden og har menstruation, og jeg ved ikke hvorfor at jeg har ondt i skeden


hilsen pigen der har ondt i skeden
 
25.02.2019
Sv: ondt i skeden
Hejsa.

Ud fra det du skriver, så synes jeg, det er svært at sige, hvorfor du har ondt i skeden. Hvis man har smerter under menstruation, så vil det ofte være i underlivet eller lænden.
Prøv at mærke efter hvor smerterne præcis er, gør det ondt hele tiden, hjælper det at hvile eller være aktiv. Hvis dit menstruationsudflåd ser normalt ud, og ikke lugter grimt, så tænker jeg det måske er nogle muskelspændinger/sammentrækninger du kan mærke.
Hvis smerterne ikke stopper, eller at dit udflåd lugter, har anden farve end normalt, så synes jeg, at du skal snakke med din læge.
Hvis dette svar giver dig anledning til flere spørgsmål, så er du velkommen til at skrive igen.

Med venlig hilsen Malene.
19.02.2019  
Onani
Hej, jeg vil lige spørger om det er normalt at onanere til en man er forelsket i ? ;)
 
20.02.2019
Sv: onani
Hejsa.

Ja det er helt normalt at onanere, når man tænker på en/ser billeder af en man er forelsket i.

Med venlig hilsen Malene.
30.01.2019  
Rifter på pikhovedet
Hvordan får jeg rifterne væk?
det bliver værre og værre (er 15)
 
01.02.2019
Sv: rifter på pikhovedet
Hejsa. Hvis du har rifter på pikhovedet, og de bliver værre og værre, så tror jeg ikke, at du kan undgå at gå til lægen. Der kan være kommet svamp eller bakterier i rifterne, og lægen bliver nød til at se det, så lægen kan tage stilling til, hvilken behandling du skal have. Du kan højst sandsynligt få noget salve at smøre med eller nogle piller. Men se at kom afsted til lægen, så du kan få det ud af verden. Du kan evt. tage en ven med, hvis du er mere tryg ved det.
Med venlig hilsen Malene.
30.01.2019  
Køns sygydon?
Hej
jeg er en dreng på 16 år, jeg havde ubeskyttet sex med en pige til en fest.Nnu har jeg smerte i penis samt udflåd.Vhvad skal jeg gøre, min læge har først tid og en måned.
 
01.02.2019
Sv: køns sygdom?
Hej.
Som du beskriver det med smerte og udflåd, så skal det tjekkes hos lægen. Og du skal ikke vente en måned, men få en akut tid hos lægen. Alternativt skal du kontakte/opsøge en klinik for kønssygdomme, som nogle større byer har. Tættest på Holbæk er der en i Roskilde, ellers er det omkring København. Men ellers søg på nettet "klinik for kønssygdomme" og find kontaktoplysninger.
Med venlig hilsen Malene.
14.01.2019  
Alm sex og bagefter oralsex på
Er der nogle risiko ved ovenstående overskrift hvis vi ikke bruger beskyttelse ?

vi har alm. Sex og bagefter oral hvor det er mig som kvinde som gør det på manden (min kæreste )
vi bruger ikke beskyttelse pga.Nhan er blevet omskåret
 
14.01.2019
Sv: alm sex og bagefter oralse
Hejsa.

Hvis man ikke bruger beskyttelse, så er der risiko for graviditet (ved almindelig sex) og kønssygdomme (ved almindelig sex, oral og anal sex). Så snak med egen læge og find ud af, hvilken beskyttelse som passer bedst til Jer, og få undersøgt at du ikke er gravid, og at ingen af Jer har en kønssygdom.
Afhængig af hvor lang tid siden det er I har haft samlejet, så kan du også overveje nødprævention/fortrydelsespille som kan forhindre en evt. graviditet ved et ubeskyttet samleje. Pillen er mest effektiv indenfor 24 timer og skal tages senest 3 døgn /72 timer efter det ubeskyttede samleje. Pillen kan købes uden recept på apoteket.
Pillen kan ikke tages som fast prævention, så afsted og få en snak med din læge.
Du er også altid velkommen til at skrive igen.

Med venlig hilsen Malene.
14.01.2019  
Svamp
Hej kan svamp på penis blive forværret hvis man onanerer?
 
14.01.2019
Sv: svamp
Hej.
Svamp kan gøre huden mere sårbar, og den kan hurtigere blive irriteret. Derfor kan det gøre ondt at onanere når man har svamp. Hvis man sørger for at holde området rent, og have rene hænder før og efter, tror jeg ikke svampen bliver forværret, men området kan selvfølgelig blive yderligere irriteret. Det vigtige er selvfølgelig at få svampen behandlet. Der findes forskellige svampedræbende creme eller gel som man smører med. Spørg på apoteket.

Med venlig hilsen Malene.
14.12.2018  
Mens?
Jeg er 14 år har ikke fået min mens, kan det skyldes min vægt?

jeg vejer 40 kg og er 161cm.høj
 
14.12.2018
Sv: mens?
Hejsa.

At du ikke har fået din menstruation endnu, kan sagtens hænge sammen med din vægt, som lyder rimelig lav i forhold til din højde. Piger som er undervægtige eller piger som dyrker rigtig meget motion, kan godt få senere menstruation start. Så livsstil spiller ind, men også genetiske faktorer har indflydelse på, hvornår piger første gang får menstruation.
Det er almindeligt at menstruation starter mellem 10 og 16 års alderen. Gennemsnittet er så 13 år. Så det er helt normalt og okay, at du ikke har fået din menstruation endnu.

Med venlig hilsen Malene.
29.11.2018  
Hævet tissemand
Min tissmand er hævet på midten efter jeg har onaneret er det farligt eller skal man bare slappe lidt af
 
30.11.2018
Sv: hævet tissemand
Hejsa.
Umiddelbart tænker jeg ikke, at det er farligt, at din tissemand er hævet efter onani. Det skyldes formentlig at huden/vævet er blevet overbelastet. Slap af nogle dage, og se om hævelsen ikke bliver mindre/forsvinder. Gør den det, er alt fint.
Bliver hævelsen værre, kommer der rødme eller smerter, så synes jeg, at du skal gå til din læge og få kigget på det.
Med venlig hilsen Malene.
Tags: onani
03.11.2018  
Penisstreng
Hejsa! var sammen med min kærest igår, og hun river den af på mig.Ilige pludselig kommer hun til at river alt for hårdt ned i forhuden, og det gør latterligt ondt. Uun undskylder og jeg tænker ik mere over det indtil vi skal ud af sengen.Eder er mildest talt en pøl blod, og tror det min penisserne der er revnet.T.Twhat to do?
 
07.11.2018
Sv: penisstreng
Det lyder meget smertefuldt - håber du er ok nu. Det lyder som om, det var din penisstreng, som sprængte. Penisstrenge sprænger af og til under sex eller onani, hvilket kan gøre meget ondt og bløde. Når penisstrengen er sprængt, skal du lade den vokse sammen igen og holde den ren og i ro. Så ingen sex eller onani, før såret er helet helt. Ellers risikerer du, at strengen sprænger op igen. Bliver strengen eller penis rød, øm eller hævet, kan det være betændelse, og så skal du til lægen.

Penisstrengen holder forhuden på plads, og derfor kan forhuden ikke trækkes længere ned, end under hovedet. Nogle mænd har en meget kort streng, og andre har en længere. Jo kortere strengen er, jo større vil risikoen være for, at den sprænger. Det er ikke farligt, hvis penisstrengen sprænger – men det kan virke voldsomt og give en forskrækkelse. Hvis du synes, at din penisstreng er meget kort, kan du gå op til din læge, der kan vurdere, om den er for kort. Er penisstrengen meget kort, så kan den opereres med en meget lille operation, der er ganske ufarlig.

Med venlig hilsen Malene.
20.10.2018  
Min kæreste og jeg.
Okay, min kæreste og jeg havde sex her idag, vi brugtbiler kondom og jeg er stoppet på p-piller for et par måneder siden, han er i tvivl hvor vidt han er kommet i mig, men har ret ondt, er det et tegn? er rigtig nervøs da min mor ikke ved noget om det.Rhar man ondt når en dreng er kommet oppe i sig? flyder der noget ud som ikke ligner udflåd?
 
22.10.2018
Sv: min kæreste og jeg.
Hejsa.
Når man har haft sex uden kondom og ikke bruger anden præventionsform, så er der altid en mulighed for at blive gravid. At vide om din kæreste har nået at trække sig ud inden sædafgang er, som han også selv siger, altid usikkert. Også fordi der kan komme noget præ-sperm inden udløsning.
Man kan godt have lidt ondt i maven/underlivet efter et samleje, og det kan ikke bruges som et tegn på graviditet. Det kan udflåd heller ikke.
På apoteket kan du købe en fortrydelsespille som forhindre en mulig graviditet. Pillen skal tages så hurtigt som muligt efter samlejet for at virke bedst muligt, men nogle af disse piller virker op til 5 dage efter. Du kan købe pillen uden recept, dvs. du skal bare gå ned på apoteket og snakke med dem.
Derefter vil jeg råde dig til, at tage en snak med din egen læge. Både omkring forløbet nu, og hvordan du fremover beskytter dig selv. Når du er over 15 år, så kan du sagtens snakke med lægen uden din mor´s viden. Men det er selvfølgelig altid godt, at have nogle voksne omkring sig at snakke med.
Har du brug for mere uddybende svar er du velkommen til at skrive igen eller ringe til mig på tlf. 72 36 62 39.

Med venlig hilsen Malene.
20.08.2018  
Hvor meget
Hvor meget må jeg drikke om ugen, før det bliver farligt for mig?
jeg er 17 år og fester med mine venner, men alt den sank om alkohol gør mig forvirret.B
bo
 
21.08.2018
Sv: hvor meget
Hej Bo.

Kan godt forstå at du er forvirret, for der er også mange tal/antal genstande i spil. Noget er til voksne og andet til børn/unge.
Her er hvad Sundhedsstyrelsen anbefaler til børn/unge;

Børn og unge
• Børn og unge under 16 år anbefales ikke at drikke alkohol
• Unge mellem 16 og 18 år anbefales at drikke mindst muligt og stoppe før 5 genstande ved samme lejlighed

Over 18 år er der andre anvisninger, men husk;
• Intet alkoholforbrug er risikofrit for dit helbred
• Drik aldrig alkohol for din sundheds skyld
Og jo mere man drikke, jo større sundhedsrisiko er der.

Håber det var svar nok, eller skriv igen :)

Med venlig hilsen Malene.
Tags: Alkohol
01.01.2018  
Udflåd
Hej jeg er 13 år gammel og har få et min menstruation og ville bare høre om det er helt normalt at man stadigvæk har udflåd når man har fået menstruation?
 
02.01.2018
Sv: udflåd
Hejsa.

Ja det er helt normalt, at man fortsat har udflåd selvom man har fået sin menstruation. Det fortsætter gerne frem til overgangsalderen. Udflåddet kan ændre udseende og mængde alt afhængigt af, hvor man er i sin cyklus. Udflåd er oftest let gulligt, hvidligt eller "gennemsigtigt". Ændre udflåddet farve fra førnævnte, bliver ildelugtende eller begynder det at klø i skeden, så skal man snakke med egen læge omkring det, da det kan være tegn på noget infektion.

Med venlig hilsen Malene.
Tags: Udflåd
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11   Næste side Sidste side


Senest opdateret 03.07.2020 09:53 af MHM