Brevkasse: Venskab og Kærlighed
Mille Martha Hjort besvarer spørgsmål inden 7 dage.
 

NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.

.

 
Har du brug for et godt råd.
Går du og tumler med spørgsmål, omkring venskab og kærlighed du ikke kan få svar på, så har du chancen her. Skriv til Mille Martha Hjort som på bedste vis vil forsøge at hjælpe.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
Mille
 
 
Vis alle veninde
13.06.2012  
Forvirret:(
Hej bervkasse
jeg er en pige som har brug for noget hjælp jeg ved ikk hva jeg skal gøre jeg er vildt forelskede i en dreng og han er os forelskede i mig men han har os hva sammen med en af mine gode veninder og tør ikk spøger om hun er kommet over ham for er utrolig bange for og miste hende:(
hva synes du jeg skal gøre..:(
 
14.06.2012
Sv: forvirret:(
Hej med dig.
Jeg kan godt forstå at det kan være et problem, jeg ville prøve at snakke med din veninde, og høre hendes mening. Nu er det jo ikke sådan at man ejer hinanden fordi man engang har været kærester.
Du skal gøre op med dig selv hvor meget du gerne vil være sammen med ham, og hvor langt du har tænkt dig at gå, hvis din veninde siger nej!
Håber at det kan hjælpe lidt
Pia
 
27.03.2012  
Hjæælp
Hej pia, jeg er en dreng på 14. Jeg har en bedsteveninde, vi er rigtig nære venner og er altid sammen. Men her for tiden er hun begyndt at sulte sig selv fordi hun synes hun er fed. Hun har også skåret i sig selv. Jeg har sagt til hende det er dumt, men hun bliver ved! hvad skal jeg gøre?
 
13.04.2012
Sv: hjæælp
Hej med dig.
Du er en god ven, der er opmærksom og handler! Du har prøvet at få hende til at indse at det ikke er vejen frem, men uden held!
Du kan via os fortælle hende om de tilbud vi har.

- hun kan gå på vores hold "er du i klemme" hvor hun møder andre unge der også har problemer af forskellige slags. Det hold kan I se mere om på lystavlen.dk
- hun er velkommen til at ringe til vores rådgivningstelefonen på 72363738, der kan hun komme til at snakke med en medarbejder som kan hjælpe hende
- hun kan også, sammen med dig lave en aftale med mig, hvis hun har lyst? Vi kan snakke sammen over telefonen(72365132), eller vi kan mødes til en snak.
Mind hende om, at det er anonymt og ufarligt og at vi blot prøver på at hjælpe hende.
Fortæl hende om de tilbud og se så om hun har lyst til at benytte sig af en af dem, hvis ikke så skriv tilbage til mig og vi prøven en anden indgang.
Hold fast, for du er den eneste der lige nu kan hjælpe hende på vej.
Pia
 
01.01.2012  
Er så frustreret!
Hej pia

jeg har gået i parallelklasse med en pige, som aldrig var særlig venlig overfor mig, selvom jeg aldrig havde gjort hende noget. I alle de år jeg har gået i folkeskole, har hun gjort ting, som har fået mig til at føle mig alene og til tider klam. Hun skulle hver morgen, tilfældigvis lige gå ind i mig med hendes skulder hvis jeg sad på min plads, eller også gav hun mig et ondt blik. De "små" ting har haft en negativ effekt i min skolegang, hvor jeg altid har været tilbageholdende i timerne, selvom jeg godt kunne finde ud af det, men var bange hun ville komme med en dum kommentar, så derfor turde jeg ikke. Der var også en episode i 8kl. Hvor min lærer i samfundsfag brugte en af mine afleveringopgaver, som eksempel på hvordan en god opgave skal være og indeholde, og det blev hende pigen sur over og sagde "nu er det jo ikke kun ....... Der kan finde ud af det, jeg har da lavet en der var meget bedre", og lærerne sagde aldrig noget når hun med kommentarer som disse, som hun ofte gjorde, ikke kun mod mig men også andre. Det gjorde mig virkelig ked af det, og har flere gange grædt over de ting hun har sagt eller gjort i mod mig, eller hvis jeg har taget hende i at bagtale mig, som jeg har gjort mange gange. Nu er hun så heldigvis flyttet, så jeg får 9 klasse uden at hun mobber mig, og det er så skønt! mine karakterer er steget meget, og jeg er blevet en af de mest mundtlige i hele min klasse, og jeg får meget ros fra mine lærer.
her er så de to problemer som jeg er frustreret over:
mine veninder ved godt jeg ikke kan lide hende, og ved også godt hvor grimt hun snakker om mig, men alligevel leger de bedste veninder med hende hver gang vi møder hende, selvom de også selv siger at de heller ikke bryder sig om hende, og de ting har gjort mod mig, og jeg føler virkelig bare, at jeg bliver stukket i ryggen af min aller bedste veninder, fordi de er så sukkersøde overfor hende. Jeg vil selvfølgelig heller ikke have at de skal blive uvenner med hende, men når de selv siger de ikke bryder sig om hende, og den måde hun taler om andre folk på, så sårer det mig at de så ikke viser det overfor hende. Jeg har flere gange prøvet, at spørge hvorfor de er så søde mod hende, og er så gode venner med hende, når i alligevel snakker det dårligt om hende bag hendes ryg, og det kan de aldrig svare på. Så hvad skal jeg gøre ved det, for hvis de gerne vil være veninder med hende, så er det deres valg, men de beskriver jo overfor mig som om de slet ikke kan foredrage hende?
mit sidste spørgsmål er, at hver gang jeg går ind på hendes facebook profil, så føler jeg mig klam og grim, fordi hun er så køn, og jeg har gjort så jeg ikke ser hendes ting på facebook længere, men en gang i mellem knækker filmen for mig, og så er jeg nød til at tjekke hende profil, og jeg bliver så ked af det og misundelig på hendes udseende.. hvad kan jeg gøre for ikke at føle sådan?
 
09.02.2012
Sv: er så frustreret!
Hej med dig.
Jeg kan godt forstå at du syntes at det er svært, og at det har været hårdt!
Hvis du skal videre, vil jeg foreslå at du slår en streg over det og lægger alt bag dig. Du skal ikke bruge energi på hende mere. Nu er hun ikke længere i din klasse, NYD DET.
Nu er hun ikke så tit i den omgangskreds, NYD DET. At dine veninder snakker med hende, er deres valg, lad vær med at gå ind i det(hvis du altså kan) Du skal ikke tjekke hendes facebook, prøv at fjerne hende fra dine tanker og dit liv. Gør dig selv en tjeneste, hvar gang du tænker på hende eller andre taler om hende, så tænk på en god oplevelse, en sød fyr, en tinge du har fået ros for osv. Lad vær' med at lytte når dine veninder snakker om hende eller med hende. På den måde kan du få skubbet hende ud af dit liv. Lad' ikke hende tager kontrol, men tag' den selv. Brug ikke din energi på hende, brug den på nogen/noget du i stedet kan li'.
Håber at det kan hjælpe lidt.
Husk på at hun fylder kun så meget, som du giver hende lov til at fylde i det liv.
Det er dig der bestemmer over dit liv..... Dig der sætter dagsordnen.
Pia
 
03.11.2011  
Skal jeg hjælpe?
Hej.
fornylig fortalte min veninde at hun skar i sig selv... Jeg blev ret overrasket, for sådan virker hun ikke... Hun stoppede i en periode, men er nu begyndt igen.. jeg vil virkelig gerne hjælpe hende! har du nogle råd om hvordan jeg kan hjælpe hende, eller om hvordan jeg snakker med hende om det?

mhv s.
 
28.11.2011
Sv: skal jeg hjælpe?
Hej med dig.
Det er godt at du skriver, og jeg vil rigtig gerne hjælpe både dig og din veninde.
Du er velkommen til at ringe til eller sms mig på 72365132, eller skrive til mig på min mail phm@holb.dk. Så vil jeg tage kontakt til dig og vi kan evt. mødes eller sankke sammen.
Vi har jo et hold; Er du i klemme? som vi evt. kunne prøve at få din veninde til. Vi har også SSP'ere som kan tage en snak med din veninde og dig, hvis du evt. har lyst.
Jeg afventer at du gør noget, evt. ringer eller skriver.
Pia
 
23.08.2011  
Snakker ikke med veninden
Hej pia jeg går i 7c og jeg flyttede skole sidste år og det er meget godt for jeg blev mobbet på min gamle skole
problemet er bare jeg snakker ikke så meget med min bedste veninde mere jeg er sammen med hende en gang om måneden og det er det vi skriver ikke ret meget på sms mere og jeg vil bare gerne snakke med hende noget mere men ved ikke hvad jeg skal gøre jeg har hendes nummer og hvis jeg ringer tar hun den ikke hvad skal jeg gøre
kærlig hilsen den fortvilede pige
 
30.09.2011
Sv: snakker ikke med veninden
Hej med dig.
Der skal to til at opretholde et venskab, og det er svært hvis det kun er dig! Kunne det tænkes at du har gjort noget hun er blevet sur over?
Hvis hun ikke tager telefonen når du ringer, så prøv at skrive et brev til hende. Måske virker det, måske ikke!
Du kan jo ikke tvinge hende til at være sammen med dig, så det er op til hende.
Pia
 
26.03.2011  
Hej
Hejsa.. 23-03-2011 13:19
altså jeg har et lille problem med min veninde. Jeg ved hun smider tøjet på cam - hun har fortalt det. Jeg sagde hun skulle stoppe, men hun sagde det var noget hun selv bedstemte og at hun faktisk kan li det. & så sagde hun det var noget der skulle prøves før man kunne udtale sig.. skal jeg gøre noget? - hvad skal jeg gøre? eller skal jeg lade hende gøre hvad hun vil? ps. Hun siger du ikke viser ansigt, så hun er anonym? gør det nogle forskel på sitiuasionen?

sv: hejsa..
hej. Jeg sender lige sprøgsmålet til "venskab og kærlighed" - jeg synes at det passer bedre dér. Hilsen henrik
 
29.03.2011
Sv: hej
Hej med dig.
Du har forsøgt at være en god veninde, du har prøvet at sige det til hende, men hun lytter ikke.
Måske kan du prøve at snakke med hende om, hvor mange andre der ser det, og hvis det pludselig rygtes på skolen, eller hendes forældre finder ud af det!
Hvad vil hun så gøre????
Prøv at snakke med hende igen!
Pia
 
07.02.2011  
Hjælp!!
Hej jeg har en veninde som har nogen problemer hun har skåret i sig selv og har nogen forældre som er alkoholiker og tager stoffer. Min mor og far er bange for at jeg bliver som hende og vil ik have at jeg går sammen med hende
hvad skal jeg gøre!! ??
hilsen lille mig
 
14.03.2011
Sv: hjælp!!
Hej med dig.
Jeg kan godt forstå at du ikke helt ved hvad du skal gøre! Der er to problemer i dette, et din veninde og to dig selv.
Kan du ikke i forhold til dig selv, snakke med dine forældre om din veninde, om at du ikke agter at blive som hende. Måske kan du berolige dem, og I kan måske få en snak om det. Du kan jo også fortælle dem at du agter at hjælpe hende. Vi har et telefonnr som din veninde er velkommen til at ringe til, måske kan du sidde i baggrunden og hjælpe hende.
Ring til 7236 3738. Der vil hun kunne få en snak og hjælp til at få løst sit problem.
Jeg vil også gerne hjælpe, hvis hun vil snakke med mig, mit nr. er 7236 5132.
Håber at det hjælpe lidt.
Pia
 
22.12.2010  
Hjælp!?!
Jeg er en pige på snart 16 år, som har et meget stort problem. Mine forældre er muslimer så derfor må jeg ikke være til andet køn end drenge. Men problemet er at jeg er blevet meget forelsket i min bedsteveninde. Og hun er også biseksuel. Men jeg ved ikke rigtigt med mine forældre, fordi jeg er bange for at de vil gøre mig fortred hvis de finder ud af det. Håber du kan hjælpe mig, for det er et stort problem som fylder meget i min hverdag.
 
04.01.2011
Sv: hjælp!?!
Hej med dig.
Jeg kan godt forstå at du er i tvivl om hvordan du skal forholde dig. Du har flere problemstillinger fordi du også er muslim. Jeg vil foreslå dig at du evt. snakker med
Arne Dyrholm som er vores tokulturelle formidler, han vil kunne hjælpe dig og give dig gode råd. Hans telefon nr. 72365104
Håber at det kan hjælpe dig, ellers må du skrive igen.
Pia
 
02.12.2010  
Svigtet af mine veninder?
Hej, jeg er 13 år, og jeg har to bedste veninder. Men jeg har det bare som om de svigter mig nogle gange. Og det sker oftere, og oftere. Jeg er den meget seriøse og stille pige, lidt nørden i klassen. Jeg føler mig bare efterhånden som en ingen vil være sammen med. Mine veninder lader tit som om jeg ikke er der, og der opstår tit situationer som: "jeg vil sidde sammen med hende, så kan du ikke flytte dig", eller "ej, det er så kedeligt uden vores anden veninde". Det er hårdt når man står midt i situationen hvor man føler sig udenfor blandt sine bedste veninder. Er der en måde at løse det på? måske uden at snakke med dem om det?
på forhånd tak!
 
07.12.2010
Sv: svigtet af mine veninder?
Hej med dig.
Jeg kan godt forstå at du har det svært og jeg syntes ikke at dine veninder behandler dig godt, tænk nu hvis det var dig, som behandlede dem på denne måde! Når de siger det til dig, så skal du spørge dem, "hva' mere I med det?" Få dem til at forklare, og på den måde blive flove over at de behandler dig sådan. Du kunne jo også prøve kun at være sammen med den ene af gangen, måske ville det hjælpe?? Det er svært at ændre på ting som går en på, uden at sige det til dem som står bag handlingen. Det bedste ville nok være at du fortæller dem hvordan du har det, når de siger ting som gør dig ked af det.
Pia
 
25.11.2010  
Jeg er 10 snart 11
Jeg er blevet uvenner med min rigtig gode ven og fortryder det jeg gjorde og sagde min bedste veninde føglede ham hjem sammen med min anden ven og veninde og så en anden dreng hvor jeg der imod føgltes hjem med to hvor han med 5 de 5 er mine rigtig gode venner og er bange for at mindste dem jeg hved ikke om jeg skal sigde undskyld eller bare lad det ligge han er den populæreste i klasen og kan nemt gøre mig til den mest upopulære så er bange for at blive u populær fordi jeg er bland de 4 populere i klassen
 
30.11.2010
Sv: jeg er 10 snart 11
Hej med dig.
Du kan jo altid snakke med ham, og fortælle ham hvordan du har det med det, og beklage det der er sket. Så er det jo op til ham om han vil være venner med de igen. Hvis du ikke gør noget, ja så sker der ingenting, andet end det værste som du frygter.
Du kan jo også sende ham en sms eller noget andet.
Pia
 
20.11.2010  
Hej
Hej jeg er blevet uvenner med min veninde fordi hun sagde jeg ikke var god nok til hende hun sagde jeg var for kedelig så jeg aner ikke hvad jeg skal gøre.
skal jeg droppe hende eller er der andet.
hilsen pigen sofie
 
30.11.2010
Sv: hej
Hej Sofie.
Prøv at snakke med hende om det hun siger, for hvordan skal du ellers kunne ændre dig, hvis det altså er det du vil. Du kan jo sige til hende at der skal to til at være veninder, og at det også handler om hende. Hva' vil du helst?
Det skal du lige finde ud af!
Pia
 


Senest opdateret 23.12.2017 10:56 af MH