Råd og vejledning
 
Links til gode råd
Herunder finder du en række links og telefonnumre, hvor du - som ung - kan søge råd og vejledning indenfor nogle af de problemstillinger, du kunne have brug for at vide noget om.

 

 
Anonym rådgivning
anonym
SSP-medarbejder, Sundhedsplejer, Kulturformidler, Ungdomsmedarbejder m. fl. kan altid mødes for en anonym rådgivning. Her kan man søge viden, anonym vejledning og rådgivning om ungdomsliv, personlige, sociale og /eller familiære problemer. Her gives bl. a. rådgivning i forbindelse med kriminalitet begået af unge, samt misbrug blandt unge.

Rådgivningen kan kontaktes på tlf. 72 36 37 38

 
Alkohol
alkohol
På linket herunder kan du søge hjælp, hvad enten du selv er misbruger eller pårørende til en misbruger, dvs. hvis en i din familie eller en af dine venner er drikker for meget. På siden er der mulighed for at finde rådgivningscentre, behandlingscentre o.lign. i dit område. Derudover indeholder siden en debat, hvor du kan læse om andres erfaringer dele dine egne med andre.

www.hope.dk

 
Arbejde
arbejde

Søger du arbejde kan du få hjælp hos Arbejdsformidlingen. På deres hjemmeside kan du se hvilke muligheder, du har med de forudsætninger, du måtte have.

www.jobnet.dk

 

 
Cigaretter
cigaretter
Hvis du gerne vil holde op med at ryge har du flere muligheder. Hos Kræftens Bekæmpelse findes en oversigt over muligheder for hjælp til rygestop i dit amt.

www.cancer.dk
www.xhale.dk


 
Følelser
foelelser
Går du rundt med spørgsmål eller problemer, som du ikke ved hvem du skal dele med, kan du bruge "Ung på linje". På hjemmesiden kan de kontaktes alle hverdage mellem kl. 19 og 22. Du kan også ringe til "Ung på linje" alle hverdage mellem kl. 18 og 22, samt søndag mellem kl. 15 og 22. Begge steder er det andre unge mennesker, der sidder klar til at hjælpe og svar på spørgsmål.

www.ungonline.dk
Telefon: 70 12 10 00

 
Homoseksualitet
homoseksualitet
På nedenstående hjemmeside kan du få hjælp og svar vedrørende det at være bøsse eller lesbisk. Rådgivningen foregår enten over telefonen (tirsdag mellem kl. 19 og 21) eller gennem deres brevkasse på hjemmesiden. Du er anonym.

http://lgbt.dk/radgivning/ 
Telefon: 33 36 00 80

 
Kost og motion
kost
Vil du vide mere om kost og motion, så prøv nedenstående links.

www.altomkost.dk

 
Ungebehandlingen Sofiehuset
Misbrug og stoffer - Ungebehandlingen Sofiehuset

Ungebehandlingen Sofiehuset - Der er hjælp at hente hvis du er ung mellem 15-25 år, og ønsker at ændre dit forbrug af rusmidler.

 
 
Problemer
problemer
Har du problemer som du ikke ved, hvem du skal snakke med om? Det kan være alt fra kærestesorger til problemer med dine forældre eller noget helt andet, så kan du ringe til Børnetelefonen eller benytte Børnechatten hos Børns Vilkår. Telefonen er åben mandag til torsdag kl. 12-21 og fredag kl. 12-19. Begge steder sidder rådgivere klar til at give råd og vejledning til børn og unge. Du kan være anonym.

www.bornenettet.dk
Telefon: 35 55 55 55

 
Spiseforstyrrelser
spiseforstyrrelser
Har du en spiseforstyrrelse, er du i tvivl om du har en spiseforstyrrelse eller kender du nogen, der har en spiseforstyrrelse kan du finde hjælp hos "Center for Spiseforstyrrelser". Her kan du bl.a. finde oplysninger om behandlinger og information om det at have en spiseforstyrrelse. "Center for Spiseforstyrrelser" kan også kontaktes, hvis du har spørgsmål eller brug for en at snakke med. Det kan gøres enten via email eller telefon (tirsdag og torsdag mellem kl. 15.00 og 16.30, samt fredag mellem kl. 8.30 og 10.00). Du er anonym, og dem du taler med har tavshedspligt.

www.spiseforstyrrelser.net
E-mail: spiseforstyrrelser@buh.aaa.dk

Telefon: 77 89 43 17

 
Selvmord
selvmord
Går du med tanker om selvmord kan du få hjælp hos "Livslinien". Dem kan man komme i kontakt med på to måder, enten kan man skrive til deres brevkasse, som man finder på hjemmesiden eller man kan ringe til deres telefon, som er åben hver dag mellem kl. 11 og 23. Du er anonym, og dem du taler med har tavshedspligt.

www.livslinien.dk
Telefon: 70 201 201

 
Sex
sex
Har du spørgsmål vedrørende sex kan du få hjælp på hjemmesiden herunder, som særligt henvender sig til unge mennesker. På siden findes der en brekasse, hvor man kan stille spørgsmål eller blot læse andres. Derudover er det muligt at læse artikler med forskellige temaer, f.eks. abort. Har man akut brug for at få svar på et spørgsmål kan man samtidig ringe til "Sexlinien" alle hverdage mellem kl. 15 og 17. Det hele kan gøres anonymt.

www.sexlinien.dk
Telefon: 70 20 22 66

www.sexsygdom.dk
Er du i tvivl, om du er smittet med en sexsygdom, eller mangler du informationer, kan du på denne hjemmeside få oplysninger om alt, der har med sexsygdomme at gøre.

 
Skilsmisse
skilsmisse
Mor og skal skilles!
Siden henvender sig hovedsageligt til skilsmissebørn i alderen 9-14 år, og er blevet til i et samarbejde mellem Statsforvaltningerne, Velfærdsministeriet (tidligere Indenrigs- og Sundhedsministeriet) og Justitsministeriet (tidligere Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender).

www.morogfarskalskilles.dk

 
Teenageguiden
Teenageguiden

Den ultimative guide til teens og tweens - og overgangen til det voksne liv.

Med Teenageguiden vil vi prøve at give dig nogle redskaber og links til artikler, så du let kan finde relevant information til, hvordan man takler en teenager og hvad for nogle udfordringer de kan have i deres liv. For en ting er sikkert - der sker rigtigt mange forandringer i alderen 8 til 16 år. De går fra at være børn til voksne og selvstændige mennesker, så der er mange ting, vi som forældre, gerne skulle kunne hjælpe dem med, så starten på deres voksenliv bliver så godt som muligt.

 

www.teenstyle.dk/Teenageguiden

 
Uddanelse / Erhverv
Uddannelse

UU-Nordvestsjælland tilbyder alle unge, der har forladt grundskolen rådgivning og vejledning om uddannelse og beskæftigelse. Hvis du afbryder et uddannelsesforløb, vil du blive kontaktet af UU med tilbud om vejledning og rådgivning om at komme videre. Hvis du er usikker på spørgsmål om uddannelse og beskæftigelse, især inden du træffer afgørende beslutninger.

UU kan hjælpe dig med vejledning i:
- Forhold om uddannelsessystemet og dine muligheder
- Forhold om løn, fagforening, A-kasse osv.
- Kurser og andre skoleformer samt udlandsophold
- Individuelle uddannelses- og vejledningsplaner til EGU
- Statens Uddannelsesstøtte (SU)
- Jobsøgning
- Boligforhold og økonomi hvis du flytter hjemmefra

UU-vejleder Lene Nielsen kan kontaktes på tlf. 7236 6153 eller lbn@holbkom.dk

Du kan gå på opdagelse m.h.t. uddannelsesvejledning på hjemmesiden for UU-Nordvestsjælland - klik hér: - www.uu-nordvest.dk

 
Yderligere links.

Herunder finder du en liste over links som ikke passer ind i enkelte kategorier ovenover eller i flere af førnævnte kategorier.

Børns Vilkår
www.bornsvilkar.dk
tlf.nr.: 35555555

Forældretelefonen
tlf.nr.: 35555555

www.foraeldrefiduser.dk


Offerrådgivningen
www.offerraadgivning.dk
tlf.nr.: 72217221

Sundhedsstyrelsen
www.sst.dk

 

Alkohol og stoffer
www.goda.dk
www.netstof.dk

 

Kriminalitet
www.dkr.dk

 

Radikalisering

www.stopekstremisme.dk

National hotline: 41749090

www.stærkefællesskaber.dk

 

 

 


Senest opdateret 12.02.2018 11:24 af MK