Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Mads Dallerup Rasmussen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse :-)
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 
 
NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.
 
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Mads, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
02-10-2018 visit (29)
 
 
Vis alle job
06.10.2011  
Butikstyveri.
Hej kristina.
håber virkelig du vil hjælpe mig. Jeg har fået en bøde og en plet på sin straffeattest pga. Butiktyveri. Jeg kan læse mig til, at staffen vil stå i 2 år på min private straffeattest og 10 år til politiet og offentlige myndigheder. Men hvad er offentlige myndigheder præcis??? hvor lang tid vil straffen stå på den straffeattest, man skal vise, når man f.Eks vil søge arbejde i en kommunal børnehave el. På et bosted for udvhæm. (er det en offentlig myndighed??).
mvh. Fra den urolige pædagog
 
13.10.2011
Sv: butikstyveri.
Hej med dig.
Tak for dit spørgsmål.
En offentlig myndighed er et organ, der udfører en stats, en kommunes eller en anden territorial myndigheds grundlæggende lovgivende, udøvende eller dømmende funktioner (herunder militære, diplomatiske og informative funktioner).
I følge ny lovgivning er der forskel på om du er over eller under 18 år når du begår noget kriminelt. Hvis du er under 18 år og det er første gang, vil du ikke få en plet på din straffeattest. Hvis det drejer sig om flere tilfælde eller du er over 18 år, vil det stå på den private straffeattest i 2 år.
I dit tilfælde vil du "kun" skulle vise en privat straffeattest.
Held og lykke med jobbet.
Vh. Kristina


Den væsentlige forskel er, at der på den offentlige straffeattest medtages oplysninger, der er op til 10 år gamle, hvorimod grænsen på den private er 5 år.
 


Senest opdateret 21.12.2018 10:36 af MADRA