Brevkasse: SSP og Kriminalitet
Kaj Erik Hansen, SSP konsulent i Holbæk Kommune, besvarer denne brevkasse :-)
Når jeres spørgsmål handler om straffeattest, kan link nederst på siden også benyttes.
 
NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.
 
Spørg om kriminalitet og SSP
Har du spørgsmål, brug for et godt råd, er du eller en du kender ude i noget rod eller vil du bare dele din historie med andre. Så skriv til Kaj Erik, der er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
Kaj Erik Hansen
 
 
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  
26.11.2017  
Mulighed for at offentlig stra
Hej
er der mulighed for at få oplyst, hvad der står på min offentlige straffeatest og hvornår det slettes?
ved der står to ting
 
03.12.2017
Sv: mulighed for at offentlig
Hej..
Det er faktisk helt enkelt, nederst på siden her, er der et link til politiets side vedr. straffeattester. Der kan du klikke dig frem til en side, hvor du kan se din egne straffeattest. Det eneste du skal bruge er din NEMIDE

BEDSTE HILSNER

KAJ ERIK
 
05.11.2017  
Butikstyveri
Jeg blev taget for butikstyveri her forleden, jeg kom selvfølgelig til samtale med dem i butikken. De sagde at jeg ikke måtte komme i butikken længere eller andre butikker der er under samme kæde, kan det passe? de sagde derudover at jeg ikke ville kunne få et arbejde i et supermarket, er det sandt?
 
13.11.2017
Sv: butikstyveri
Hej

En butik, er jo en privat virksomhed, der afgør hvordan de håndterer sådan en sag. Normalt vil man blive anmeldt til politiet, der afgør sådan en sag med en bøde. Når den så er betalt, er sagen som sådan ude af verden, ud over at du får en anmærkning på din straffeattest, se mere om det i et link andetsteds på denne side.

hilsen Kaj Erik
 
07.11.2017  
Bange for politiet dukker op!
Hej kaj erik, jeg vil til at starte med godt sige, at jeg sætter stor pris på den indsats du gør, for at besvare os unges spørgsmål, når vi virkeligt har dummet os.

blev i går taget for butikstyveri i føtex. Jeg blev ført ned i kælderen og får forfalt, at politiet ikke har tid til at komme (utroligt heldigt) - så kommunikationen mellem politiet og butikschefen foregår over telefon. Jeg giver dem mig cpr-nummer, og får så at vide, at de har informeret min mor om hvad der var sket, og at jeg var kendt hos politiet for andre forbrydelser. Her bliver jeg meget forvirret, da jeg aldrig har været involveret i noget kriminelt, og slet ikke noget hvor politet har været inde over. Da jeg kommer hjem, er alt som det plejer, og min mor har ikke snakket med politiet (igen, utroligt heldigt) kan dog se på hendes telefon, at der er to ubesvarede opkald fra et skjult nummer fra omkring den tid, jeg var tilbageholdt i føtex.

har nu følgende spørgsmål: er der gået noget galt under kommunikationen mellem butikschefen og politiet, og de har ringet til den forkerte mor? ringer politiet fra skjult nummer i nordjylland? hvornår kan jeg forvente en bøde, og vil den blive sendt til mig eller forældre? er der nogen mulighed for, at de ikke har lukket sagen, og at de stadig vil forsøge at ringe til min mor eller møde op på min bopæl, hvor jeg bor med min mor? jeg har på fornemmelsen, at du vil skrive, at jeg burde tage en snak med lærer/forældre eller noget tredje, men det er absolut ikke noget jeg har lyst til. Jeg il gøre alt for at holde dette hemmeligt, og betale den eventuelle bøde uden nogen finder ud af det. Håber du kan hjælpe mig med bare nogle af spørgsmålene:)

hilsen den 17-årlige nordjyde.

ps. Jeg tilstod forbrydelsen, hvis det gør nogen forskel.
 
13.11.2017
Sv: bange for politiet dukker
Hej..
Ja.. det er rigtigt at du har dummet dig.
Jeg kan også godt forstå at du synes det er pinligt, ikke mindst at skulle tale med sine forældre om bagefter. Men tro mig, det er bedst at få det ordentligt talt ud med sin mor eller far bagefter.

Jeg kan ikke besvare dine detaljerede spørgsmål, om hvornår du modtager en bøde, og hvodan den bliver fremsendt. Da må du kontakte politiet hvor du bor.

Mit råd til dig, er at ta' en god snak med din mor om hvad der er sket.

Hilsen Kaj Erik
 
08.11.2017  
Butikstyveri
Hej kaj!

jeg vil gerne spørge om noget... Det er, fordi min søster har været så dum at stjæle fra en butik. Hun stjal en cola til 20 kr, og hun fortryder det så meget..... Efterfølgende blev hun afhørt af chefen og skulle skrive under på nogle papir. Hun fik af vide, at det ville komme på hendes straffeattest i 5 år og at hun ville få en bøde. Så jeg ville bare lige høre om det er 5 år, jeg har nemlig altid fået af vide at det er 2 år (hun er 19 år) og hvordan vil det påvirke hendes fremtid?
 
13.11.2017
Sv: butikstyveri
Hej
Når man bliver taget for butikstyveri, vil man blive idømt en bøde, bøden er ca. det dobbelte af værdien af de varen man har stjålet, dog er der en minimumsbøde på 500 kr. når man er over 18 år.
Det vil give en plet på straffeattesten der gælder i 2 år, fra den dag bøden er afgjort.
hilsen Kaj Erik
 
11.11.2017  
Hjælp
Jeg er 15 år og er blevet politiandmeldt for beragerig og vil høre om jeg for en plet på min straffeattest.
det er min først ''forbrydelse''
mvh ano
 
13.11.2017
Sv: hjælp
Hej Ano

Det kan være lidt svært at besvare dit spørgsmål, da jeg jo ikke ved hvad dit bedrageri består af. Det er bedrageri, hvis man f.eks. udgiver sig for at være en anden, end man er, men det kan også være på andre måder.

Hvis du får en straf i form af en bøde, vil det ikke give en plet på straffeattesten, da det er første gang. Ud fra ideen om at alle skal have en chance til. Men gør du det igen, vil du få en plet på straffeattesten, både for den nye og den tidligere sag.
Hilsen Kaj Erik
 
03.11.2017  
Butikstyveri ubevidst !!!!!
Hej jeg (over 18 år) er blevet taget for ubevidst butikstyveri for 80 kr og har fået at vide at det vil stå i min straffeattest i 3 år. Jeg har dog læst at det er kun 2 år. Hvad er korrekt 2 eller 3 år? hvornår slettes bøden fra straffeattesten - er det fra butikken har meldt det til politiet, eller fra man modtager bøden, eller noget andet? hvor lang tid går der før man modtager bøden?
 
09.11.2017
Sv: butikstyveri ubevidst !!!!
Hej
Ved butikstyveri, hvor jeg for resten ikke helt forstår hvordan det kan være ubevidst, får man hvis du i den forbindelse får en bøde, en plet på straffeattesten der står der i 2 år.
De 2 år regnes fra afgørelsesdatoen, der fremgår når du modtager bødeforlægget.

Du modtager bødeforlægget, når politiet har afsluttet sagen. Det er det ikke nogen bestemt tid på.

Hilsen Kaj Erik
 
16.10.2017  
Butikstyveri - rejse til udlan
Hej,
jeg er blevet taget for butikstyveri i føtex for 10,- kr. Hvad er konsekvenserne af dette? kommer det på min straffeattest? og i så fald, hvad får det af konsekvenser for at rejse ud af europa, job, uddannelse osv?
vh
 
09.11.2017
Sv: butikstyveri - rejse til u
Hej..
Det kan være svært at svare på dit spørgsmål. Alt vedr. straffeattester kan du finde ved at klikke på et link andetsteds på siden.
Med hensyn til at rejse til udlandet med en plet på straffeattesten, evt. udveksling, eller uddannelsesophold, er der ikke ens regler i de enkelte lande. Da må du kontakte det enkelte land du ønsker at besøges, ambassade.
hilsen Kaj Erik Hansen
 
27.09.2017  
Butikstyveri
Hejsa jeg er 17 og har stjålet fra min arbejdsplads 3-4 gange (cigaretter). Jeg har haft det dårligt med det alle gangene og er kommet til at gøre det igen. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Jeg har ikke tænkt mig at gøre det igen men jeg er bare mega bange for at nogen finder ud af det.
 
28.09.2017
Sv: butikstyveri
Hej
Jeg kan godt forstå at du har dårlig samvittighed, og der er ingen tvivl om at det vil blive opdaget på et tidspunkt.
Jeg synes du må tale åbent med noget om dette, i første omgang vil jeg anbefale at du taler med den SSP medarbejder, i den kommune du bor i, så må i finde frem til en løsning på det.
Allerbedst vil det være, hvis du står op for det du har gjort, summer op hvad det har kostet, og betaler det tilbage, sammen med en forklaring til chefen hvor du arbejder.
Som menneske har man det altid bedst med at få ryddet op i de ting der ikke har været så godt, det er den bedste måde at komme videre på. Ellers er det som om man lever med en løgn, som ikke er til at komme af med, det dræner al god energi.

Bedste hilsner
Kaj Erik
 
04.08.2017  
Kan jeg søge ind i politiet?
Hej. Da min ven var 12 år gammel og jeg lige akkurat var fyldt 13, stjal vi noget slik i føtex, og blev opdaget. Jeg fylder snart 17 år, så det er efterhånden 4 år siden, men mit spørgsmål er om jeg kan søge ind hos politiet? jeg fortryder rigtigt meget hvad vi har gjort, men jeg har aldrig gjort det før eller efter igen. Jeg vil gerne være politibetjent, men har altid hørt at man ikke kan søge ind hos politiet med en plettet straffeattest. Er det rigtigt? kan de stadig se det i deres system, hvis jeg søger ind når jeg er 21? håber at i kan hjælpe mig!
 
04.08.2017
Sv: kan jeg søge ind i politie
Hej..
hvis man begår noget ulovligt når man er under 15 år, vil man ikke kunne straffes, og dermed vil der heller ikke komme nogen plet på din straffeattest.
Derfor er der ikke noget i vejen for at du eller din ven søger ind til politiet. Det vil være de helt almindelige optagelseskrav der gør sig gældende.

Bedste hilsner

Kaj Erik
 
30.07.2017  
Kan man blive dømt, hvis man b
Kan man blive dømt, hvis man bliver opdaget på noget kriminalitet som man gjorde som 14 årig , men opdaget som 15 årig
 
04.08.2017
Sv: kan man blive dømt, hvis m
Hej..
I straffeloven, står der i § 15, at børn under 15 år,. ikke kan straffes. Det betyder at hvis man var 14 år, da ,man begik noget ulovligt, kan man ikke straffes efter straffeloven.
I sådan et tilfælde vil det være kommunens sociale myndigheder der tager fat i sagen, og vi afgøre om der skal gøres noget.

Uanset hvad, vil ens forældre blive inddraget.

Bedste hilsner
Kaj Erik
 
02.08.2017  
Butikstyveri
Hej. Jeg har en 17 årig veninde der dummede sig ved at prøve og stjæle et par ting fra matas..
idet hun var på vej ud gik alarmen igang. Medarbejderne tjekkede hendes taske og fandt frem til tingene. Hun blev før til deres baglokale hvor de spurgte ind til hende og hendes forældres informationer

hun har en hel ren straffeattest, og har idag dummet sig ekstremt meget..
hun er virkelig bange for hvad der kommer til at ske? hun har et par spg der kører rundt i hovede på hende.
- bliver jeg anholdt
- får jeg plet på min straffeattest
- kommer politiet hjem til mig

hun er inderligt ked af omkring det hun har gjort og hun fortryder det alvorligt meget..
 
04.08.2017
Sv: butikstyveri
Hej...

Ja.. det er da helt rigtigt at din veninde har dummet sig.

På dine konkrete spørgsmål
- nej hun vil næppe blive anholdt
- nej ved førstegangskriminalitet af denne karakter, kommer der ingen plet på straffeattesten. Hvis hun alligevel "dummer" sig igen, vil der komme pletter på straffeattesten
- I nogle situationer, vil politiet eller SSP tilbyde en forebyggende samtale, der enten kan foregå hjemme, eller på politistationen.

Butikstyveri af denne karakter, vil normalt blive straffet med en bøde, på det dobbelte af værdien af det der er stjålet.

Hvis du eller din veninde, har flere spørgsmål, vil jeg opfordre jeg til at kontakte SSP i din kommune.

Bedste hilsner

Kaj Erik
 
15.06.2017  
Tyveri i butik
Hej jeg har stjålet fra en butik for cirka 45 kr. Jeg blev taget og jeg er under 15, de sagde jeg ikke får en plet men noteret som kendt af politiet, hvis skal søge ind på en arbejdsplads om ca. 10 år kan de se det
 
22.06.2017
Sv: tyveri i butik
Hej.. du har klart dummet dig, men jeg kan jo også se at du ikke er særlig stolt af det du har gjort. Umiddelbart tænker jeg bestemt ikke at der er butikker der 10 år efter husker sådan en sag.
Så sørg nu for at blive på rette side af loven så vil det helt sikkert ikke være problemer med dine fremtidsplaner.
Hilsen Kaj Erik
 
19.06.2017  
Hvornår får jeg brev fra polit
Hej

jeg har stjålet i en butik, for et meget lille beløb
jeg blev taget på fersk gerning men benægtede at jeg havde gjort det. Han bad mig underskrive en papir seddel han havde printet.
mit spørgsmål er. Hvornår får jeg et brev fra politiet?

dette er 15 mdr siden nu.

mvh
den fortvivlede
 
22.06.2017
Sv: hvornår får jeg brev fra p
Hej..
Først vil jeg lige bemærke at det ikke er helt OK stil, når man stjæler noget i en butik, bliver opdaget, så bagefter ikke vil være ved det!

Den slags sager kan nogle gange tage lidt tid hos politiet, jeg vil klart opfordre dig til at gå hen på den lokale politistation - tjek lige åbningstiden - de kan så forklare dig hvor sagen ligger.

Pas godt på dit liv..
Hilsen Kaj Erik
 
22.06.2017  
Tyveri på skolen
Jeg og nogle venner havde været inde på lærerværelset og stjæle sodavandsrammer til værdi på omkring 1000. Det er blevet opdaget, og vi er nu indkaldt til krisemøde. Vil sagen blive politianmeldt? i så fald, hvad vil det så ske? jeg er 15 år.
 
22.06.2017
Sv: tyveri på skolen
Hej..
Tja.. det var ikke så smart! Når jeg ikke kan se om skolen politianmelder sagen, kan jeg heller ikke svare på om i vil få en straf. Normalt i sådanne sager, vi man nok få en bøde, og betalingskrav på de ting der er stjålet. Hvis det er første gang du dømmes for at bryde loven, vil du få en betinget påtegning på din straffeattest. det betyder at hvis du ikke overtråder loven igen, bliver den ikke synlig, og efter 3 år vil den helt forsvinde.

Så kom tilbage på de gode spor du er i, lad dig ikke lokke af nogen, eller af dine egne behov, så vil det helt sikkert køre for dig igen.
Hilsen Kaj Erik
 
29.05.2017  
Hvad kommer der til at ske?
Hej, jeg var på arbejde idag, hvor jeg betjente en kunde. Hun skulle have 1400 kr tilbage og jeg ser der er en tusindkonesedel i kassen. Lukker lige hurtigt kassen og da jeg åbner den igen er de 1000 kr væk. Jeg prøver i lang tid at kigge efter den, men uden held. Kunden sagde hun var sten sikker på at jeg havde lagt den der ned. Jeg må så give kunden 1400 kr, og kan stadig ikke finde den tusindkrone sedel. Da der så skulle tælles kasse op manglede der netop 1000 kr, og jeg har ikke taget dem. Hvad kommer der til at ske? har ikke selv nogle ide om hvor de er blevet at og ledte over det hele i området. Har holdt det for mig selv indtil videre. Ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre.

hvis de finder ud af det er mig der har mistet dem hvad kommer så til at ske?

mvh.
 
12.06.2017
Sv: hvad kommer der til at ske
Hej, det spørgsmål du stiller her, kan være svært at svare på, de forskellige forretninger har helt sikkert forskellige måder at løse den slags fejl på. Jeg synes du skal gå til fagforeningen HK, det er eksperter i den slags spørgsmål. Og uanset hvad, fra starten ved en ansættelse, få afklaret hvordan man håndterer den slags fejl i kassen.
hilsen Kaj Erik
 
29.05.2017  
Betinget notering
Hej
findes begrebet betinget notering ikke mere? f.Eks ved butikstyveri og man er under 18 år og aldrig har stjålet før?
mvh
anja
 
12.06.2017
Sv: betinget notering
Hej Anja, det er stadig således af man får en betinget notering på sin straffeattest, hvis det er første gang man overtræder loven, og er under 18 år. Dog gælder dette jo ikke hvis man idømmes strengere straffe, fængselsstraf eks.
Se mere på link, længere nede på siden.
hilsen Kaj Erik
 
16.05.2017  
Butikstyveri
Hej kaj.
jeg er en pige på 17 år som idag har begået butikstyveri for første gang i og blev taget i det. Jeg får en både på omkr. 2000 kr og en plet på straffeattesten. Politimanden kunne ikke huske om hvor længe den kan ses, han mente det var omkring de 3-5 år og 10 år i det offentlige. Hvis nu f.Eks. Arbejdsgiver beder om at se min straffeattest og dette butikstyveri var det eneste jeg havde gjort, hvor længe går der så, før min attest er ren igen? jeg er som sagt under 18 og er fuldstændig ulykkelig over den situation jeg har bragt mig selv i.
 
17.05.2017
Sv: butikstyveri
Hej..
I forhold til det du skriver er det ikke min opfattelse at du får en plet på straffeattesten.

Læs fra politiets hjemmeside:

•Den første strafferetlige afgørelse for en lovovertrædelse, der er begået før du fyldte 18 år, fremgår som udgangspunkt ikke af straffeattesten. Ordningen kaldes betinget notering.

Hvis du ikke begår et nyt strafbart forhold inden for tre år fra den første afgørelse, kommer den første afgørelse ikke til at fremgå af straffeattesten.

Hvis du inden for en periode på tre år fra den første afgørelse begår et nyt strafbart forhold, der efter de almindelige regler vil fremgå af straffeattesten, vil den første afgørelse også komme til at fremgå af straffeattesten. Man siger, at den betingede notering ”vågner op”.


Du får en bøde, der som oftest er på ca. det dobbelte af hvad du har stjålet for, min. kr. 500,-

Hilsen
Kaj Erik
 
04.04.2017  
Hjælp
Jeg har dummet mig så ekstremt meget. Jeg har været uansvarlig. Jeg er 18 år og har stjålet ca. 1000 ca. Fra mit arbejdsplads. Det er meldt til politiet og nu venter jeg bare på hvad der sker.
1. Har aldrig nogensinde gjort stålet eller begået nogen former for kriminalitet før, det er aller første gang - har en ren straffeattest
2. De stjålne penge bliver trukket fra min løn.

hvad gør jeg herfra? hvad sker der med mig? kommer jeg i fængslet, får jeg bøde? får jeg en plet?
 
16.05.2017
Sv: hjælp
Hej...
Du skriver at du har dummet dig ekstremt, og det må jeg da give dig ret i. Det kan være svært at afgøre helt præcist hvordan sådan en sag bliver afgjort, men da du er over 18 år, vil du få en plet på straffeattesten, og du vil sikkert få en bøde som straf. Det afhænger lidt af hvordan du har stjålet pengene fra din arbejdsplads.
Hilsen Kaj Erik
 
15.05.2017  
Jeg har stjålet lidt fra min a
Jeg har arbejdet i 7- eleven i holbæk i 2 år, jeg er nu for måned siden, blevet indkaldt af min chef , angående noget han har fundet på video overvåning. Jeg har ind i mellem, drukket lidt af vært, spist af og til. Og det har selfølgelig ikke været i orden, men jeg er nu blevet tager i det. Og det jeg sådan set utroligt ked af. Jeg har aldrig tænkt over at det faktisk var at stjæle men det er det jo, nu tror jeg min chef vil anmelde mig, det har han ihvertfald sagt. Jeg er virkelig villig til at betale for det jeg har taget, men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, eller gøre af mig selv, jeg har ikke været tidligere straffet plz hjælp mig
 
16.05.2017
Sv: jeg har stjålet lidt fra m
Hej..
Tak for dit spørgsmål, det er bestemt noget rod du har gang i, og det er godt at du erkender dette.
Jeg vil foreslå at du tager direkte kontakt til den lokale SSP konsulent, jeg kan se du har arbejdet i Holbæk, og hvis du bor her, kan du finde vores telefonnummer på denne hjemmeside. Her vil du kunne få talt om tingene og få afklaret de spørgsmål du måtte have.
Hilsen
Kaj Erik
 
15.03.2017  
Ombytning af prismærker
Hej

min datter på 17 år (som er på studierejse) har i en tøjbutik (i england) byttet rundt på bøjlerne, hvorpå prisen stod, på to bh-er i hhv str. S og m. Begge kostede det samme, men den billige pris stod kun på bh-en i str. M og hun skulle bruge s. Hun blev opdaget i sin dumhed af vagt i butikken, og vil få en bøde på 100 engelske pund. Politiet er ikke indblandet i sagen.
spørgsmålet er nu: hvor strafbart er dette?
 
30.03.2017
Sv: ombytning af prismærker
Hej

Det er et svært spørgsmål, da jeg jo ikke kan forholde mig til engelsk straffelov. Hvis man i Danmark bytter rundt på prismærker for at få en vare billigere er det faktisk både tyveri og bedrageri! I Danmark kan en butik ikke uden politi og dommer få en person straffet for at stjålet eller gjort det som er beskrevet i jeres henvendelse.
Konkret må i måske tale med skolen om det der måske er en misforståelse.

Hilsen Kaj Erik
 
23.03.2017  
Bøde
Bliver ens forældre kontaktet hvis man får en bøde fra dsb og deres kort et tilknyttet mit rejsekort, eller kan jeg bare betale bøden med mit eget kort uden de får det af vide
 
30.03.2017
Sv: bøde
Hej..
Jeg synes du skulle tage dig sammen og få talt med dine forældre om hvad der er sket, det er ikke nogen god ide og gå rundt og skulle skjule sådan noget for dem.
Har du svært ved at få det gjort alene, tale med en SSP medarbejder i kommunen eller måske en lærer, og få dem til at hjælpe med samtalen med dine forældre.
Hilsen Kaj Erik
 
28.03.2017  
Ulovlig indtrængning
Hvis jeg er en femten årig dreng hvad ville båden for ulovlig indtrænging være og ville der blive skrevet på min straffe attest?
 
30.03.2017
Sv: ulovlig indtrængning
Hej
Hvis du er taget for indbrud i f.eks. et hus, afhænger straffen af hvor omfattende det ar, altså hvordan det er foregået, hvad der er stjålet osv. Det er en dommer der afgør det. Endelig vil der sikkert blivet en erstatningssag i forhold til de ting der måtte være ødelagt i forbindelse med indbrudet.
I forhold til din straffeattest vil der komme en anmærkning, den vil dog kunne blive betinget, hvilket betyder at den ikke er synlig for andre end politiet. Se evt. mere om straffeattester på link nederst på siden.
Hilsen Kaj Erik
 
11.03.2017  
Hvornår kan pletten på ens str
Hej kaj erik,
jeg blev tidligere på året fejlagtig taget for butikstyveri, og selvom jeg har kæmpet hårdt og argumenteret for min sag, har jeg modtaget en politi opgørelse, der inkluderer et bødeforlæg på den stjålne varers værdi ganget med 2 plus et offerfond tillæg. Jeg vil høre, om hvornår min straffeattest vil blive ''plettet'' og vil kunne ses? er det når opgørelse er sendt til mig, eller er det først når jeg ''erklærer'' mig skyldig og betaler bødens værdi?
jeg står og skal muligvis op til en licensansøgning som spilleragent i dbu regi, hvilket kræver en pletfri straffeattest. Kan jeg få udskudt min dom, så længe at dbu ikke kan se denne plet, eller hvad? i så fald, at min licensansøgning går igennem og jeg kan få licens til at være spilleragent går der nemlig først 5 år inden jeg igen skal afgive en straffeattest for fornyelse af licensen, hvortil min straffeattest igen er pletfri for denne henseende.

- oliver
 
13.03.2017
Sv: hvornår kan pletten på ens
Hej Oliver, dit spørgsmål er lidt vanskeligt at svare på, ud fra de oplysninger du har givet. For det første er forskelligt i forhold til om du er over eller under 18 år.
Hvis du er sikker på at der foreligger en fejl, og at politiet har taget fejl, kan du afvise bøde, og lade din sag prøve ved retten. Hvis du gør det bør du nok kontakte en advokat der kan hjælpe dig.

Pletten på straffeattesten vil komme til at stå der fra afgørelsesdatoen.

Hvis du er under 18 år, og hvis du aldrig før er straffet for en lovovertrædelse, vil du ikke få en synlig plet på straffeattesten, det betyder at der ikke kan ses noget, hvis f.eks. DBU eller anden arbejdsgiver vil se din straffeattest.

Hilsen Kaj Erik
 
07.03.2017  
Uddanelse i ungdomsfængsel
Hvilke muligheder er der for uddanelse i et ungdomsfængsel?
 
13.03.2017
Sv: uddanelse i ungdomsfængsel
Hej..
Der er flere forskellige muligheder for at tage uddannelse, eller fortsætte den uddannelse man er i gang med.
Det handler jo rigtigt meget om at få de bedste forudsætninger til at kunne have et selvforsørgende liv, når man kommer ud af fængsel igen.
Tal med den lokale UU vejleder i forhold til hvilke muligheder der er i den konkrete situation.

hilsen Kaj Erik
 
06.03.2017  
16 år taget for tyveri anden g
Hej jeg er blevet taget for tyveri i føtex, det er anden gang jeg bliver taget, hvad vil der ske?
 
06.03.2017
Sv: 16 år taget for tyveri and
Hej ...

Det er da noget rod med dig, tyveri og så anden gang:-(
Du vil normalt få en bøde for at begå butikstyveri, bødens størrelse kan hænge sammen med værdien af det du har stjålet. Desuden vil du nu få en plet på straffeattesten, og den betingede plet du fik sidste gang, vil også blive synlig nu.
Jeg tænker da at du skal finde en vej ud af de problemer du roder dig ind i, og evt. hvis det er svært, ta' en snak med SSP, eller en anden en voksen, der kan hjælpe dig på vej.
Hilsen Kaj Erik
 
  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  
 


Senest opdateret 07.12.2017 15:57 af KAJH