ForsideFørste uge af sommerferieAnden uge af sommerferien10. kl.Information om 10. klasseKommende elev i 2020-21?Valg af fagpakke10EUDBusinessKunst & designKulturen kalderSport & sundhedSundhed, omsorg og livTech & scienceUd i verdenElev fra anden kommuneSkoleferieplanYderligere info 2019-20SkolekortSygdom & fraværUU-vejledningElevloginLæringscentretDanskEngelskMatematikTyskFysikOSOLærerloginInternationaliseringeFamily 4UEUneedsUUddannelsessystemerREFROEntreprenørskab10PlusUngdomsklassenUngdomsskoleUngdomsskole/holdoversigtSommerferieaktiviteterKnallertkørekortBetaling til holdGenerelle oplysningerOm UndervisningenTil undervisereJagten 20207'eren 2020KlubberAfd. Holbæk byVestergadeFritidscentretLadegårdsparkenAfd. KatrinedalSvinningeAfd. SkovvejenKlubben i JyderupKlubben i JernløseAfd. KildedamKlubben i VipperødKlubben i TølløseKontaktpersonerOm UngdomsklubberneUngkort og UngfestNetværksklubberSSPSSPArbejdsgrundlagTematikkerTyveriVold og truslerMobning og chikaneRusmidler og misbrugKriminalitet genereltSociale medierRadikaliseringStraffeattesterLinksKontakt SSPKreds- og lokalrådDe 4 Netværkget2sportDAMGrejbankUdlejning og reglerHvad er en grejbankTelte m.mKano,Kajak & udrustningDiverse udstyrKontakt vedr. GrejbankUngdomsrådKontaktKontakt osBestyrelseInterntOm osBrevkasserSSP og KriminalitetCorona / COVID-19Sex og SundhedVenskab og kærlighedMig og min famlieMisbrug og stofferUddannelse og ErhvervLinks til rådgivningSpørgsmål og kommentarerEnglish
Share on facebookShare on twitterNotify a friendPrint page

Brevkasse: Uddannelse og Erhverv

UU-Vejleder Chris Haubro Odgaard besvarer spørgsmål inden 7 dage.
 

Står du over for et svært valg?

Tænker du på at droppe ud af skolen? Overvejer du, hvad du skal uddanne dig til? Kan du slet ikke finde energien i skolearbejdet? Vil du bare vide lidt mere om ungdomsuddannelserne? Chris, der er UU-vejleder besvarer alle spørgsmål.

Stil et spørgsmål i brevkassen
Overskrift:
Spørgsmål:

 
 
 
  1  2  3  4  5  6  7   Næste side Sidste side
28.06.2017  
Gymnasie valg
Hej jeg bor i tølløse som er et del af holbæk kommune, jeg skal først starte på gymnasium i sommeren 2018, men jeg har læst, at gymnasierne tager kun imod dem der bor tæt på gymnasierne.I
jeg ville gerne efter 9. Slasse starte på hhx på slothavns gymnasium, og ville gerne hører om der er nogle fra tølløse, som går der, og om det er muligt for mig at starte der, selvom jeg bør cirka et kvarter derfra.
 
29.06.2017
Sv: gymnasie valg
Hej med dig,

Det er rigtigt, at gymnasierne optager elever, der bor tættest på før elever, der søger fra andre kommuner. I dit tilfælde vil det slet ikke blive et problem, da du bor i Holbæk. Det kunne blive et problem, hvis du søgte et gymnasium i eksempelvis København eller Roskilde.

Hej fra
uu-vejleder Janne Louise
27.07.2015  
Uddanelsesparat
Hej jeg er en pige som skal starte i 9 klasse efter sommerferien, men er ikke blev parathedsvurderet i 8 klasse..tror i jeg har en chance for at rette op på det. Så jeg kan tage gymnasiet efter 9?
 
05.08.2015
Sv: uddanelsesparat
Hej med dig,

At være klar til uddannelse handler om mange forskellige ting både personligt og fagligt og hvordan du fungerer sammen med andre. Når du allerede nu tænker over, hvad der skal til for at blive klar til at starte i gymnasiet efter 9. klasse, så er du godt på vej. Det er vigtigt, at du sammen med dine lærere og vejleder får lagt en god plan for, hvordan du kan blive parat i løbet af 9. klasse.

Held og lykke med det!

Hej fra
Janne Louise
21.06.2015  
Fritidsjob
Hej jeg er en pige på 13 der søger et fritids job men hvor og hvad skal man søge?
 
23.06.2015
Sv: fritidsjob
Hej med dig,

Der er mange muligheder for fritidsjob. Du kan f.eks. søge som avisomdeler, i butik, på lager osv. Prøv at google fritidsjob og se hvad der dukker op. Det bedste du kan gøre er at skrive en kort ansøgning og tage rundt og aflevere den personligt. Prøv også at hør venner og familie om de kender nogen, som står og mangler ungarbejdere. Du kan også kigge på www.jobpatruljen.dk og www.blivomdeler.dk.

Held og lykke med det!

Hej fra
Janne Louise
20.05.2015  
Jagttegn
Hej lystavlen kan man tage jagttegn på ungdomsskolen næste år? vh jonas
 
22.05.2015
Sv: jagttegn
Hej med dig,

Prøv at tage far i ungdomsskolen på telefon 72 36 40 00 - de kan helt sikkert svare dig.

Hej fra
Janne Louise
29.09.2014  
Sygeplejerske
Hej jeg er en pige på som fylder 17 om 99 dage :).
jeg bor i holbæk, men er i år på efterskole.Gjeg vil gerne være sygeplejerske, men jeg ved ikke hvordan jeg skal blive det. Teg tror at jeg vælger en erhvervsudannelse.Sjeg skal igang med min doso opgave og det er svært.E
hilsen mig.
 
09.10.2014
Sv: sygeplejerske
Hej med dig,

Du kan tage to veje efter folkeskolen, når du gerne vil være sygeplejerske.

Du kan enten kan du tage en gymasial uddannelse, f.eks. STX eller HF, og så søge ind på sygeplejerskeuddannelsen. Du kan også søge ind med en social- og sundhedsuddannelse, som er en erhvervsuddannelse. Hvis du søger ind med erhvervsuddannelsen, skal du være opmærksom på, at du også skal have 3 fag (dansk, naturfag og engelsk) på gymnasialt niveau.

Hvis du går på efterskole, kan du også tale med din vejleder der, som kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilken vej, der kan være den rigtige for dig.

Held og lykke med det!

Hej fra
Janne Louise
04.09.2014  
Kan jeg blive bedre animator i
Jeg vil gærne arbejde med animation (tegnefilm, pixar film) jeg har selv lidt erfaring, med de teknikker der ligger bag, men kan man få noget større ud af det, i holbæk et eller andet sted?
 
09.10.2014
Sv: kan jeg blive bedre animat
Hej med dig,

Spørgsmålet er om du interesserer dig for animation som en hobby eller om du har tanker om at tage uddannelse inden for området. I Holbæk har vi desværre ikke nogen uddannelsessteder, som har animation og lignende. Det tætteste du kommer på, er i Roskilde, hvor de udbyder forskellige uddannelser inden for medieproduktion. Hvis du er interesseret i at vide mere omkring uddannelse inden for animation, er du altid velkommen i vores åbne vejledning på Absalonsvej 20 i Holbæk (på EUC Nordvestsjælland). Den åbne vejledning er åben tirsdag 14-16 og torsdag 13-17.

Hvis du kunne tænke dig at arbejde med animation i fritiden, kan du evt. prøve at kontakte Ungdomsskolen for at høre, om de har nogen hold, der kunne være interessante for dig. Du kan kontakte Ungdomsskolen på 72 36 51 33.

Held og lykke med det!

Hej fra
Janne Louise
02.03.2014  
Knallertkørekort
Halløj, jeg skal aflevere 650 kr og pasfoto til holbæk ungdomscenter, men hvad er deres åbningstider???
 
04.03.2014
Sv: knallertkørekort
Hej med dig,

Her på lystavlen står, at åbningstiderne er:

Mandag-torsdag kl. 8-15
Fredag kl. 8-13

Hej fra
Janne Louise
26.01.2014  
Føler mig dum
Hej janne..

jeg er en pige der går i 1.G. Jeg gik i niende klasse på færøerne og derefter flyttede jeg til ærø med mine forældre, da der ikke var noget gymnasium på øen tog jeg i tiende klasse.Idette gik virkelig dårligt, til dels på grund af hjemve, så jeg droppede ud og arbejdede i brugsen resten af året. Sfter dette sabbatår flyttede jeg hjemmefra og tog på gymnasium.Ijeg er vant til lutter 12 og 10 taller fra niende klasse og nu skal jeg kæmpe for at komme op på et 7 tal i alle fag! nogle har jeg endda svært ved at få 4 i! jeg føler mig så dum og dårlig! jeg laver det dobbelte for den halve karakter og det er så frustrerende og demotiverende! jeg føler ikke at jeg kan klare det mere.E
jeg har haft en meget problematisk skolegang, hvilket skyldes at jeg har gået på 7 forskellige skoler pga.Rmin fars arbejde.Bpå flere af de 7 skoler blev jeg mobbet og mistede derfor en del skoledage, især i 8 klasse hvor jeg nærmest ikke gik i skole. Ferfor mangler jeg en masse fra folkeskolen og kæmper hårdt med de naturvidenskabelige fag, især matematik.
jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, jeg prøver at gå på lektiecafé men det hjælper overhovedet ikke…
hver gang jeg får en aflevering for græder jeg, fordi jeg ved at jeg ikke kan, og jeg ved at jeg skal sidde oppe til langt ud på natten for muligvis at få et 4tal.
Oi timerne føler jeg mig også dum.Dsnotdum! og det er ikke en behagelig følelse da jeg i niende klasse havde det så nemt i skolen. Deg ved ikke hvad jeg skal gøre… fraværet (især det skriftlige) bliver langsomt større og jeg ved, at hvis jeg ikke får gjort noget ved det går det helt galt! nogle gange er jeg så 'nede' at jeg overvejer helt at droppe ud…men det ville knuse mig! jeg er helt fortabt i skolen, selvom jeg har et par dejlige veninder føler jeg mig helt alene nogle gange i mit lille kostskoleværelse.. hjælp mig! :(
 
29.01.2014
Sv: føler mig dum
Hej med dig,

Det vil være rigtig fint, hvis du kan få snakket med nogen om dine tanker. For der er rigtig stor forskel på at gå i 9. klasse og være i gang med en gymnasial uddannelse. Det kunne være en ide at tale med en af vejlederne på din skole.

Jeg kan se, at du ikke skriver fra Holbæk, så jeg kan ikke tilbyde dig at komme til vores åbne vejledning. Men du kan prøve ast kontakte UU i dit område, deres hjemmeside finder du her:
http://www.uucentersydfyn.dk/

Hej fra
Janne Louise
26.01.2014  
Dårlig lærer
Hej janne..

jeg er en pige der går i 1.G og jeg er meget utilfreds med min samfundsfagslærer! jeg har aldrig i mit liv haft samfundsfag før nu, men har ikke svært ved faget (er desuden også lige flyttet til danmark for et års tid siden og har derfor ingen baggrundsviden på dansk politik osv som ville være en fordel i faget) men jeg føler ikke at dette hindrer mig i at klare mig godt.
min lærer er en meget kedelig gammel fyr der sagtens kunne være pensionist, ingen i klassen kan lide ham (det er faktisk gået så vidt at vi overvejer at gå til rektor, altså hele klassen sammen) jeg har faget på c niveau, så kravene burde ikke være så høje og han må desuden ikke give os afleveringer for, hvilket han gør alligevel han sætter bare '0' timer ind som elevtid, hvilket gør at det ikke 'tæller'.Htil trods for at vi har haft ham siden august har han ikke styr på vores navne, desuden har vi en stærk mistanke om at han ikke læser de ting vi afleverer til ham!
jeg er kommet velforberedt til alle timer! og føler selv at jeg har gjort mere ud af det end nødvendigt (fordi jeg finder faget nemt) en gang bad han os f.Rks.Mom at spørge vores forældre om hvordan det var at vokse op i 60'erne (dette har han sikkert haft som opgave i mange år, og han burde nok opdatere da mange forældre ikke engang var født dengang.T) nåh jeg ringede så til mine bedsteforældre i udlandet og lavede nærmest en hel stil omkring det.D (vi skulle alle læse højt.N han nikkede bare, som altid og tog den næste.Ljeg har afleveret alle afleveringer og deltager aktivt i gruppe arbejde samt har styr på mine fremlæggelser (det eneste problem jeg har er at jeg ikke rækker hånden op så meget) jeg har dertil også 0% fravær i faget.Tnåh…men jeg fik altså 02 og det forstod jeg intet af! alle andre karakterer i mit hæfte lød på 7 og 10, og jeg kunne bare ikke forstå min karakter i samfundsfag…jeg var så utilfreds at jeg kaldte ham ind til samtale med mine forældre.Eher kunne han slet ikke argumentere for min karakter og det er mine forældre meget enige i! noget af det han sagde var: "jamen hvis du nu fik 7 og nogle andre måske fik 4, så ville de jo føle at det var uretfærdigt.Equot; jeg laver ikke sjov, det sagde han faktisk.Emine klassekammerater kan bekræfte at nogle fik helt op til 10 (de indrømmer selv at de ikke har gjort mere ud af det end mig)….Djeg er virkelig ked af det! han sagde bl.T. Hgså at han synes jeg havde 'potentiale' (efter han spurgte hvad mit navn nu var…) og at han så havde givet mig 02 for at give mig et lille spark så jeg ville kæmpe mere….mAn i mit tilfælde synes jeg selv at et 7 havde været et spark! 02 gjorde ikke andet end at få mig til at hade faget samt læreren.Njeg ved ikke hvad jeg skal gøre og jeg er bange for at han gør det samme næste gang! hjælp!
 
29.01.2014
Sv: dårlig lærer
Hej med dig,

Du nævner selv et par løsningsforslag, som du kunne prøve at gå videre med. Ellers vil jeg foreslå dig at tale med en af skolens vejledere eller måske en anden lærer, som du taler god med.

Held og lykke med det!

Hej fra
Janne Louise
06.01.2014  
Førstehjælp
Hej brevkasse..
jeg skal snart i gang med kørekort, og ville hører hvornår jeres næste hold for førstehjælp til kørekort er? :)
 
08.01.2014
Sv: førstehjælp
Hej med dig,

Det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med. Hvis du tænker på Ungdomsskolens førstehjælpskurser, kan du kontakte ungdomsskolen på mip@holb.dk. Jeg ved ikke, om de har førstehjælp til kørekort.

Du kan prøve at kontakte din køreskole, som kan henvise dig til et sted, hvor du kan tage den lovpligtige førstehjælp.

Hej fra
Janne Louise
17.11.2013  
Fritidsjob
Hej..
jeg har siddet her i langtid nu, og kiggede efter fritidsjobs..men jeg aner virkelig ikke hvor jeg skal ansøge henne, og kan ikke rigtig finde noget.
ville hører om nogle af jer, der sidder på denne her side, som kan hjælpe mig med det.


hilsen ditte fra kundby
 
18.11.2013
Sv: fritidsjob
Hej med dig,

De fleste fritidsjob finder du ikke på nettet. Det bedste du kan gøre er at skrive en kort og præcis ansøgning og tage rundt i de forskellige byer og søge i butikkerne, i dagligvarebutikkerne er det oftest nemmest såsom Netto, Dagligbrugsen, Fakta mv.

Lige nu er der mange butikker, som søger julehjælp - det kan være en god måde at få foden indenfor. Tag en tur ned af hovedgaden, eller ind til Holbæk, og se om ikke det lykkees.

Held og lykke med det!

Hej fra
Janne Louise
07.11.2013  
Urimelig karakter
Hej jeg er en pige der er startet på 1.G
jeg er ved at være kommet igennem introforløbet og har lige fået mine første karakterer. Veg ved at min mundtlige præstation ikke har været optimal, grundet min usikkerhed, men der er en karakter som jeg finder meget urimelig og jeg overvejer om jeg er blevet forvekslet med min klassekammerat.
Mbåde mig og to af mine klassekammerater fik 7 og 10 i de to skriftlige afleveringer vi har lavet i spansk indtil videre, forskellen var at de begge to fik 10 i spansk skriftligt, mens jeg blot fik 7, til trods for at vi havde præcis de samme karakterer i stilene.K
spansk er et af mine bedste fag, og det fag jeg række hånden mest op i, jeg gør alt hvad jeg kan for at være aktiv, og jeg føler mig hævet over det niveau vi har i øjeblikket, rent mundligt, til trods for det fik jeg 7 i mundligt, hvor min veninde som i princippet ikke er god til faget fik 12.Tjeg forstår det ikke og ved ikke hvad jeg skal gøre da jeg ikke tør at sige det til min lærer.A.jDg er klar over at denne karakter ikke betyder noget, men det gør den for mig, og pga.Qdisse forholdsvis "dårlige" karakterer, så føler jeg mig demotiveret til at kæmpe videre med faget, når jeg ikke føler at min lærer kan se det..
 
13.11.2013
Sv: urimelig karakter
Hej med dig,

Der er kun en ting at gøre, hvis du tror, at du er blevet forvekslet med en klassekammerat - det er at spørge din lærer, selvom det er svært for dig. Det er jo kun din lærer, der kan svare på netop dette spørgsmål. Ved denne lejlighed kan du også få en snak med dine lærer om, at du synes du yder det bedste du kan, men alligevel ikke får de karakterer, som du forventer. Du kan spørge, hvad der skal til, for at du også får over 7.

Et alternativ kunne være at tage en snak med vejlederen på din skole. Sommetider kan det være lidt lettere at tale med en vejleder, som ikke skal bedømme din indsats, men blot skal hjælpe dig.

Held og lykke med det.

Hej fra
Janne Louise
06.11.2013  
Engelsk a på hf
Hej,
jeg har overvejet at tage engelsk a på hf, men jeg undrede mig over om det tæller som et valgfag.
 
07.11.2013
Sv: engelsk a på hf
Hej med dig,

På HF er engelsk obligatorisk på B-niveau, men du kan hæve det til A-niveau. Det tæller ikke som valgfag, men da du vil få flere timer i engelsk på A-niveau, vil det også betyde, at du vil få færre timer til valgfag.

Hej fra
Janne Louise
11.09.2013  
Hf til jura....
Hej,
jeg ville bare gerne vide om man kan tage en jura uddannelse, selvom man har taget hf..
 
16.09.2013
Sv: hf til jura....
Hej med dig,

En HF er en gymnasial uddannelse på lige fod med STX, HTX, HHX og EUX. Hvis du gerne vil læse jura skal du bruge en af disse uddannelser, du kan altså godt bruge en HF.

Du skal være opmærksom på, at du skal have visse fag på et bestemt niveau for at blive optaget.

Hvis du vil vide mere om jura studiet, vil jeg anbefale dig at tage kontakt til Studievalg, som vejleder om videregående uddannelser. Du kan læse mere her: www.studievalg.dk

Hej fra
Janne Louise
11.09.2013  
Uddanelse
Jeg overvejer at tage på en it efterskole fordi jeg rigtig godt kan lide it og computer men jeg tænke på kunne det gavne noget går på en fin skole i forvejen og tænkte bare på at gå direkte til htx
mvh. tobias
 
16.09.2013
Sv: uddanelse
Hej med dig,

Hvis du tænker på at uddanne dig inden for computer og it, findes der rigtig mange muligheder alt efter, hvad du synes er spændende. HTX eller andre gymnasiale uddannelser kan være en vej, men der er også mange erhvervsuddannelser inden for computer og it.

Jeg vil derfor anbefale dig at tage en snak med din uu-vejleder på din skole. Din uu-vejleder kan fortælle dig om, hvilke muligheder du har og hjælpe dig med at finde vej.

Held og lykke med det!

Hej fra
Janne Louise
28.08.2013  
Smidt ud af undervisningenhvis
Hej..

jeg går på roskilde gymnasium (hf).Een af mine lærere har fået den ide at hun smider os ud af undervisningen (kun det ene modul) hvis vi glemmer vores bog, eller ikke har lavet lektier.Gjeg har spurgt om dette er 'noget hun godt må' i henhold til diverse regler osv. Bet bedste svar hun har kommet med er, at forstanderen (helt uformelt) synes, at det da er en god ide.I
vi er en del i klassen der ikke synes at dette er helt i orden. Ket kan godt være at vi ikke får det fulde udbytte af undervisningen, men lidt er bedre end intet. E
jeg er kigget lidt på nettet efter et svar men har ikke fundet noget.U
ved du om lærere har ret til at smide elever ud af undervisningen af denne grund?
tak på forhånd.
 
29.08.2013
Sv: smidt ud af undervisningen
Hej med dig,

Jeg kan desværre ikke besvare dit spørgsmål, men i første omgang kan I jo selv være medvirkende til at løse problemet - ved at lave lektier og huske Jeres undervisningsmateriale.

I kan også prøve at vende den i elevrådet, de kan måske hjælpe Jer.

Held og lykke med det!

Hej fra
Janne Louise
28.01.2013  
Adhd job
Jeg har i længere tid gået og overvejet at uddanne mig som ambulancefører, men jeg har sygdommen adhd, så jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide om muligheden for at jeg kan få en godkendt lægeerklæring, så jeg kan søge ind? eller er der andre muligheder?
jeg har også lige et sidste spørgsmål.D
kan jeg godt komme i værnepligt selvom jeg har adhd?

lige nu er jeg i behandling med ritalin, men jeg regner ikke med at tage det længere ude i fremtiden.N
tak på forhånd :)
 
30.01.2013
Sv: adhd job
Hej med dig,

Hvis du gerne vil arbejde som ambulancefører, skal du have uddannelsen som redder. Redderuddannelsen har nogle meget konkrete ansættelseskrav, som du kan læse om her:

www.falck.dk/job/uddannelse-hos-falck/redderelev-ambulance/

Der er desværre mange, der bliver kasseret til forsvaret på grund af ADHD. Men du kan jo prøve at kontakte forsvarets rekruttering på telefon 44 89 50 00 og høre nærmere.

Hej fra
Janne Louise
13.11.2012  
Mindsteløn
Hvad er mindestelørnen for folk over 18 år ?
 
14.11.2012
Sv: mindsteløn
Hej med dig,

I Danmark har vi ikke en lovbestemt mindsteløn. Men der kan være lavet en aftale om mindsteløn alt efter, hvilken fagforening og branche du er inden for. Du kan derfor kontakte din fagforening, hvis du er medlem i sådan en.

Hej fra
Janne Louise
01.11.2012  
Hvilken uddannelse..
Hej janne..

jeg har valgt 10..klassecentret i holbæk, da jeg ikke følte jeg var klar til stx, med mange lektier.Mmen hvis jeg gerne vil være ejendomsmægler eller forsikringsrådgiver, kan jeg så godt tage stx? og hvad skal jeg gøre bagefter? :-)
 
02.11.2012
Sv: hvilken uddannelse..
Hej med dig,

Hvis du gerne vil noget med forsikring og handel, er HHX også en mulighed. Jeg vil anbefale dig at tage en snak med din uu-vejleder på 10. klassecenteret, som helt sikkert kan hjælpe dig videre.

Hej fra
Janne Louise
23.10.2012  
Hvor gammel
Hej hvor gammel skal man være for at flytte hjemmefra ?
 
24.10.2012
Sv: hvor gammel
Hej med dig,

Prøv at stille dit spørgsmål i brevkassen for familieproblemer. Det at flytte hjemmefra handler jo ikke så meget om uddannelse.

Hej fra
Janne Louise
09.10.2012  
Studiekort???
Hej janne..jeg skal til århus her i næste uge og der står jeg kan bruge studiekort til rejsen.Ejeg går på 10.Sklassecentret i holbæk - kan jeg så få et studiekort? :-)
 
11.10.2012
Sv: studiekort???
Hej med dig,

Jeg kender til hypercard, men det kan du først få, når du begynder på en ungdomsuddannelse - og altså ikke i 10. klasse.

Hvis du skal rejse med DSB, vil jeg foreslå, at du kontakter dem for spørgsmål om turen.

Hej fra
Janne Louise
02.10.2012  
Hjælp
Jeg skriver for min kæreste.
han er 21 år og gerne vil finde sig et job men han ved ikke hvad han skal være fordi han ikke har en uddannelse han gik ud i 7 kl og kan bogstavelig talt ikke klare skoler .Ahan staver rigtig godt og regner godt.

han har haft et firma men det kunne han ikke få til at køre han har meget med at lave ødelagte knallerter og kan lave dem på ingen tid.Rer der er slags uddanndelse der er god for ham som ikke kræver skole? hjælp tak
 
03.10.2012
Sv: hjælp
Hej med dig,

Din kæreste er mere end velkommen til at komme ned i Ungdomsvejledningen, hvor vi kan tage en snak - for selvom man ikke er vild med skole, er der stadig mulighed for uddannelse.

Ungdomsvejledningen ligger på Absalonsvej 20 i Holbæk på EUC Nordvestsjælland. Vi er her hver tirsdag fra 14 til 16 og torsdag fra 13 til 17.

Hej fra
Janne Louise
01.10.2012  
9 klasse praktik plads
Hej lene :d
i uge 42 skal vi have en praktik uge, og jeg har stadig ikke fundet det jeg leder efter :( men jeg kunne rigtig godt tænke mig et af disse:

fotograf
danser
skuespil (drama, eller teater)
musik (sang)

jeg håber at du kan hjælpe mig :)
hilsen andrea
 
03.10.2012
Sv: 9 klasse praktik plads
Hej med dig,

Du skal skynde dig at få talt med din uu-vejleder på din skole, som kan hjælpe dig, hvis det er svært selv at finde praktikplads.

Hej fra
Janne Louise
22.09.2012  
økonomi!
Hej! jeg er en pige på 16 der går i tiende klasse.

jeg bor på en dansk ø hvor der ikke er mulighed for en gymnasial uddannelse, derfor vil jeg tage en på fyn næste år, som de fleste her gør.Oeftersom jeg bor på en ø har jeg mulighed for at modtage "ø-støtte" som ligger omkring 3622 kr pr. Hdr i alt, hvilket er "okay".
Eproblemet er, at jeg har en veninde på færøerne, og vi har planer om at dele en lejlighed (muligvis i svendborg) men vi er meget i tvivl om hvilken støtte hun kan få? det er ikke muligt at få su fordi hun selv er 16 år.Ehvad gør man så? er der andre former for støtte? desuden går hun på en lidt speciel gymnasial skole på færøerne, og hun er i tvivl om hvorvidt hun kan fortsætte i danmark? (altså 2.gP) tror du at det bliver et problem? håber virkeligt at det er muligt for os at dele lejlighed da det ville være en til stor fordel både økonomisk og socialt :) hjæælp :(
mvh.Men pige der bekymrer sig en del om næste år!
 
25.09.2012
Sv: økonomi!
Hej med dig,

Din veninde kan kontakte foreningen Rådgivning for færinger i Danmark - de kan svare på spørgsmål omkring uddannelse og støttemuligheder. I kan finde dem her: www.radgevingin.dk.

Held og lykke med Jeres planer!

Hej fra
Janne Louise
23.09.2012  
Efterskole
Jeg er en pige som går i 9 klasse. Jeg har det lidt svært i min klasse eller ja, jeg bryder mig ikke om at gå der.Akan godt lide mine klassekammerater men hader alle mine lærere og ja. Dr det dumt at tage på efterskole nu og kan man godt det?..Hog hvad med ens karakter som bliver sendt til gymnasiet, er det så dem man fik inden ferien?
 
25.09.2012
Sv: efterskole
Hej med dig,

Du kan godt tage på efterskole nu - hvis der er plads på en efterskole, hvor du kunne tænke dig at starte.

Jeg synes, at du skal tage en snak med din uu-vejleder på din skole. Hun eller han kan hjælpe dig både med en snak om efterskole og om karakterer.

Hej fra
Janne Louise
  1  2  3  4  5  6  7   Næste side Sidste side
 
NB! Denne brevkasse service er primært forbeholdt unge fra Holbæk Kommune, så hvis du skriver til os, og ikke er bosiddende her, kan vi ikke garantere at du får svar på dit spørgsmål.


Senest opdateret 29.07.2019 11:01 af MK